Quote:
Originally posted by antara
weird! weird!!! finally group therapy!
μην το ξαναπεις αυτό για το χωρο, υποτιθεται οτι αυτο κανουμε τελικα σε αυτο το τοπικ! μέσα στη συμπόνοια μου για την συναισθηματικη σου φορτιση , δεν μπορω να μη σου φανερωσω οτι χαρηκα πολυ που ανοιξες αυτη τη σελιδα του βιβλιου σου!θα ήθελα πιο συχνα να σε βλεπω να τολμας ετσι να εκθετεις αυτα που σε βασανιζουν...εχεις την ταση με τις σοφες σου συμβουλες να μας αποπροσανατολιζεις απο εσενα. (όπως η ίδια το εχεις εντοπισει)...
αυτό που με εκπλήσσει σε σενα είναι πως ενας ανθρωπος που εχει δυεισδησει τοσο βαθεια στον ψυχικο του κοσμο, που ανατεμνει με τοση ακριβεια τα συναισθηματα του, εξακολουθεί να \'εκπλήσσεται\" και να πελαγώνει μπροστα σε \"δουλεμένες\" αντιδράσεις του, επειδή δεν προέκυψαν όπως τις είχε θεατρικά προετοιμάσει μέσα του.
το συναίσθημα και ειδικά ο θυμός ή θλίψη και η απόγνωση , μπορούν άραγε να ιδωθούν σε μια θεωρητική βάση , σε μια μαθηματική εξίσωση , ώστε να περιμένουμε κάθε φορά να προκύψει το ίδιο , επιθυμητό, \"επεξεργασμένο\" αποτέλεσμα; περιμένεις από εσένα να μην καταρρεύσεις μπροστά στην ένταση των συναισθημάτων σου, να τα διαχειριστείς σαν μηχανή του κιμά και να τα βγάλεις πολτοποιημένα, ώστε να τους δώσεις ό,τι σχήμα θες; γιατί βάζεις στον εαυτό σου την ταμπέλα ότι δεν μπορείς να διαχειριστείς το θυμό σου και σου βγαίνει σε θλίψη , όταν πρόκειται για άτομα που σχετιζεσαι συναισθηματικά μαζί τους; γιατί πρέπει σωνει και ντε να εθαψες μεσα σου κατι που σου ειπε ο πατερας σου πριν μερες και να αντεδρασες ετεροχρονισμενα;
αποκλειεται να ΜΗ σε είχε πραγματι πειραξει τοσο πολύ; να μην ηταν το χ συναισθημα με το ψ ερεθισμα , αλλα το χ με το χ;
Θέλω να πω ότι αγνουμε λίγο εδώ τον ανθρώπινο παραγοντα, μια μεταβλητή, ένα αγνωστο χ , που ανάλογα με τη χρονική του στιγμή θα αντιφράσει τελείως διαφορετικά. μόνη σου ειπες οτι υπηρχαν πολλοι \"εμμεσοι\" παραγοντες που σε τσιτωσαν εκεινη την ημερα. γιατι λοιπον να μην ηταν απλως μια μερα που ηταν κακη για σενα, που ησουν ηδη φορτωμενη και δεν αντεξες να ακους και τη μιρλα του πατερα σου και πρεπει να αντεδρασες ετσι για κατι που ειπωθηκε πριν μια βδομαδα..; ποσες φορες δεν συμβαινε ακριβως πανω στο ιδιο ερεθισμα , στην ιδια κουβεντα που θα μας πουνε να αντιδρασουμε τελειως διαφορετικα;
πχ η ανταρα μετα απο 4 ωρες αβυσσσαλεου σεξ με ενα σουπερ γκομενο που την εχει απογειωσει , παει να φαει σπιτικο φαγητο στη μαμα. -πως τρως ετσι παιδι μου; εχεις παχυνει!
η ανταρα -τι να μας πεις κι εσυ τωρα ρε μανα! ασε να παρουμε καμια θερμιδ γιατι λιωσαμε
μετα απο καιρο, η ανταρα εχει φαει ηττα στη δουλεια , νιώθει αχρηστη , εχει να κανει σεξ δυο μηνες, ο γκομενος δεν την πλησιαζει...παει να δει τη μαμα της και της λεει \'πως παχυνες ετσι παιδι μου; προσεχε μετα τα 30 δε φευγουν τα κιλα.\" η ανταρα τα παιρνει παει να θυμωσει και να της την πει, μετα αισθανεται οτι ουτε καν η μαμα της δνε την αγαπαει , δεν τη \'θαυμαζει\" την πιανει υστερια...κλαει , τρεμει κοκ.
ειναι ετεροχρονισμενο συναισθημα;
(καλα εχω ρήξει τελειως το επιπεδο , λαικιζω σαν καρατζαφερης ...!)
επανερχομαι
weird, γλυκια μου...είναι κι ενα άλλο ζήτημα, πιο ουσιαστικό από τη μεταβλητή της διαθεσης . θελω να μου πεις κατι απο τα βαθη της καρδιας σου....αυτού του ειδους τη θλίψη, την απόγνωση που πνίγει το θυμό και σε αυτήν την ένταση , με ποιους συγκεκριμένους ανθρωπους τη νιωθεις;
μου μοιάζει πολύ οικείο το συναίθημα αυτό. και πολύ πρωτογενες. ίσως από τότε, που δεν ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ να θυμώσεις γιατί δεν σου έδιναν αυτό που είχες ανάγκη, την αποδοχή , την επιβεβαίωση, την αγάπη, την περηφάνεια, το θαυμασμό, δεν μπορούσες να θυμώσεις γιατί αυτός που έπρεπε να σου τα δώσει δεν ήταν εχθρός σου , ήταν κάποιος πολύ αγαπημενος σου , και τότε αντί για το θυμό γεννήθηκε η θλίψη, η απελπισία. σαν το μωρό που σπαράζει για το μητρικό γάλα.....πόσο θυμό μπορεί να εκφράσει ένα μωρό;
ίσως πάλι να κρίνω εξ ιδίων....
α...μια και είπα εξ ιδίων να σας πω τα νεα μου..
πηγα στο γαμο
πηγα και στο γλεντι
δεν χορεψα
ιδρωσα πολυ
ειχα πολυ ταχυπαλμια
στο τελος ομως γελασα αρκετα!
και καθησα 6 ωρες !
και μαντεψτε ποιος \"ξεχασε\" να παρει τα ζαναξ του σημερα!!! ω ναι it was a xanax free day! and I made it without them!