Quote:
Originally posted by weird
Κρίνο,
Θέλω να σχολιάσω κάτι από όσα γράφονται.
Αφού έχουμε ένα θέμα εμείς οι δύο μεταξύ μας, ας κάτσουμε λοιπόν να το λύσουμε, μέχρι εκεί που πιστεύει ο καθένας ότι μπορεί να προσπαθήσει κι άλλο για να λυθεί.
Θα ήθελα να σταθώ σε μερικές φράσεις.
Γράφεις:
«Το να κατσεις και να αντιμετωπισεις την πραγματικοτητα δεν ειναι θεμα αξιας, αλλα αν το αντεχεις.»
Για μένα, το να κάθομαι να μαλλιάζει η γλώσσα μου, ώρες ολόκληρες για να γίνουν κατανοητά πράγματα, από ανθρώπους με τους οποίους δεν θα επέλεγα να σχετιστώ γιατί διαφέρουν οι οπτικές μας, δεν είναι η πραγματικότητα.
Διότι στην πραγματικότητα, μπορεί να επέλεγα να μην κάνω όχι απλά παρέα, ούτε καν μια κουβέντα με τέτοιους ανθρώπους.
Εδώ λοιπόν, είναι μια δικτυακή πραγματικότητα, όπου αναλώνω κάποιον από τον χρόνο μου.
Όταν κρίνω ότι δεν έχει κάτι νόημα, το λήγω.
Από ένα σημείο και μετά τι να κάνεις? Να συνεχίσεις τον καβγά για τον καβγά?
Αφού σου λέω ότι διαφέρουν οι οπτικές μας, κι εσύ αυτό το θεωρείς την εύκολη λύση. Είπαμε ότι διαφωνούμε, κι εσύ, αντί να το λήξεις, θέλεις να βαφτίσεις την δική μου οπτική παράλογη.
Σου είπα και κάποια πράγματα παραπάνω, ότι για μένα, δεν είναι 1+1=2. Στην ζωή, υπάρχουν κι άλλα μαθηματικά, αυτά της καρδιάς και των συναισθημάτων. Στην ζωή, καμιά φορά, 1+1=0 ή 2-1=0 και πολλές άλλες παραλλαγές.
Εσύ φαίνεται έχεις κάπου απενεργοποιήσει την συναισθηματική σου όραση και είναι επιλογή σου.
Οπότε τα σταθμίζεις καθαρά στην αρχή της λογικής όλα. 1+1=2.
Προσπάθησα να σου δείξω μια διαφορετική οπτική, αλλά δεν πέτυχε.
Ας μην βαφτίζουμε όμως την διαφορετικότητα παραλογισμό.
( και να το κάνεις όμως, δικαίωμά σου είναι).
το μονο δικαιωμα που εχω ειναι να σχολιαζω την καταπτυστη λογικη σου να καλυπτεις οσους νομιζεις με τα δικα σου οπως λες μαθηματικα.
Η τακτικη σου το να βαφτιζεις το ψαρι κρεας, φαινεται και απο το \"μαθηματικο\" μυαλο σου.
Παιρνεις νουμερα, και τα προσθετεις οπως σου κανει κεφι,
1+2=10
5+5=10
τοποθετώντας οποιον σου κανει κεφι στην πρωτη γραμμη και επισης οποιον σου κανει κεφι στη δευτερη.
Δεν σε κατηγορω οτι εχεις διαφορετικο τροπο σκεψης απο εμενα.
Σε κατηγορω οτι εχεις δυο μετρα και δυο σταθμα μιλωντας για ανθρωπους.
Οσο με αφορα, δεν εχω αναγκη να με υπερασπιστει καποιος, οπως γνωριζεις μπορω και βρισκω μονος το δικαιο μου.
Κατηγορησες την ρεμεντυ για λασπη, οταν κυλιστηκες στην ιδια λασπη με αυτη.
Αφησες τον σαββα να δεχεται επιθεσεις και επιπλεον εκανες και αδικη επιθεση εναντιον του την στιγμη που προσπαθεις να αποκτησεις τον ηθικο μανδυα της θεμιδας....!!!
Επειδή κάπου ανέφερες ότι, δεν κάθομαι να διαβάζω, ελπίζω να διαβάζεις τις λεπτομέρειες των όσων γράφω διότι αλλιώς, αν δεν ακούς, δεν έχει νόημα. Ουσιαστικά με έχεις θέσει απέναντί σου, κάθομαι οικειοθελώς για να συζητήσουμε, αλλά μονολογείς.
δεν θα κατσω να διαπραγματευομαι μαζι σου, σε καμια περιπτωση.
Στο λεω οσο πιο ξεκαθαρα μπορω οτι η σταση σου στην θεμα ειναι καταπτυστη οπως και αλλων που θα μιλησω στο τελος.
Δεν με απασχολει στο ελαχιστο αν αυτο που λεω σε ενδιαφερει η οχι.
Ειναι η γνωμη μου, την εκφραζω και αυτο καταγραφω μονο και τελεια.
Στο θέμα μας τώρα.
Το είπα πάλι αλλά θα το πω ξανά.
Το ο τι επέλεξα να διαμαρτυρηθώ απέναντι σε μια συμπεριφορά, δεν ταυτίζεται με το ότι συμφωνώ με όλες τις υπόλοιπες που λαμβάνουν χώρα στα πλαίσια του διαλόγου.
Το ότι δεν επιλέγω να αντιδράσω κραυγαλέα για κάθε συμπεριφορά που διακρίνω και με ενοχλεί, δεν σημαίνει ότι επιλέγω να αποσιωπήσω κάτι.
Αντέδρασα και για την αδικία απέναντί σου, αποδοκιμάζοντάς της, αν και δεν το έκανα με τον ίδιο κραυγαλέο τρόπο που το έκανα στην πρώτη περίπτωση. Αυτό δεν σημαίνει ότι επικροτώ την συκοφαντία.
Στην περίπτωση της συκοφαντίας, το πράγμα μιλούσε από μόνο του. Σου είπα, όλοι είδαμε την αδικία που υπέστης, νιώσαμε το πόσο ψύχραιμα το χειρίστηκες και αντίστοιχα, κρίναμε το επίπεδο και το ποιόν αν θέλεις του άλλου μέλους.
Μέχρι εκεί. Τι άλλο έπρεπε να γίνει δηλ?
Κατά τη γνώμη μου, τίποτα.
κατα την γνωμη σου τιποτα.
Κατα την γνωμη μου, θα μπορουσες να σιωπησεις, αντι να αναφερεις σχολιακια του τυπου οτι το να πεταει ενας χρηστης συκοφαντικα σχολια ειναι παιδιαστικο και επιπλεον οταν ΕΓΩ ζηταω το λογο να μου κανεις και επιθεση απο πανω οτι εκτιθομαι!!!
Ακου να σου πω ενα πραγμα,
οταν βαλομαι και μαλιστα αδικα,
θα αναγκαστω να απαντησω.
Εκει επανω οσοι στοιχηθουν απεναντι μου, θα εχουν το ιδιο προβλημα με αυτον που με συκοφαντει.
Επελεξες αυτο ακριβως, οποτε δεν ειναι δικο μου το προβλημα για τις επιλογες σου.
Οπως παιρνω τις ευθυνες για οσα λεω, να αναλαμβανεις και εσυ τις δικες σου.
Όσον αφορά την πρώτη περίπτωση, το θέμα άπτεται εντονότατα της όλης λειτουργίας του φόρουμ και είναι απο αυτά που αν δεν τα \"αποβάλλει\" απο μόνο του, θα συνεχίσουν να διαδραματίζονται.
αν εδω υποννοεις οτι υπαρχει θεμα με συκοφαντιες γενικοτερα, απο οσο ειδα το φορουμ τις εχει ηδη αντιμετωπισει, δηλ. τα σχολια που ηταν μουσι βαρβατο εχουν διαγραφει απο τους αντμιν του φορουμ.
Κατα τα αλλα δεν βλεπω καμια ιστορια αποβολης.
Ολοι χωρανε σε ενα φορουμ, ακομα και αν εμενα μου καθονται στο στομαχι. Ποτε δεν θα πω να φυγει καποιος επειδη δεν μου ειναι αρεστος. Εχω μαθει στη ζωη μου, να σεβομαι την διαφορετικοτητα, αλλα οχι να την υοθετω κιολας.
Ειδικότερα το θέμα του προβοκατορισμού, του στήνω στον τοίχο ένα μέλος μέχρι να φτάσω και στην λεκτική βία ( και στο αξιοθρήνητο, όσοι δεν αγαπήθηκαν είναι βόθροι) ήτανε μέσα σε αυτά που με ενδιέφερε εντονότερα να θίξω. Οχι για να υπερασπιστώ την Πανικούλα, που δεν ξέρει καν τι γένους είμαι, αλλά για να υπερασπιστώ τον χώρο που εντάσσομαι από ανάλογες χυδαιότητες. ( και ναι, πιστεύω ότι την συκοφαντία θα την διαχειριστούν οι διαχειριστές, θέματα όμως όπως αυτό (το ποιο επίπεδο συμπεριφοράς θα τηρούν τα μέλη μεταξύ τους), είναι από εκείνα που αφήνουν ( οι διαχειριστές) το ελεύθερο στα μέλη να αυτοκαθορίσουν .
σου ειπα καμποσες φορες,
οτι οταν πεφτεις σε ενα βουρκο,
αναγκαστικα θα λερωθεις και εσυ.
Μην ζητας αποκλειστικες ευθυνες για το οτι λερωθηκες.
Τέλος.
Σου έχω ξαναπεί κάτι παλιότερα.
Δεν έχεις ανοίξει δικό σου θέμα να μιλήσεις για κάτι προσωπικό.
Επειδή το έχω κάνει, έχω νιώσει την ευάλωτη θέση στην οποία περιέρχεται κανείς, άλλος σε λιγότερο κι άλλος σε μεγαλύτερο βαθμό.
Δεν θα μπορούσα να εξομοιώσω την θέση εκείνου που ανοίγεται με εκείνον που του απαντά.
Το ξέρω ότι δεν μπορείς να το καταλάβεις, να το νιώσεις, να το ακουμπήσεις, μα δεν ξέρω, πώς αλλιώς να στο θέσω.
λοιπον?
θα με κατηγορησεις επειδη δεν εχω ανοιξει θεμα που να εκτιθομαι?
Θα στοιχηθεις και εσυ με την nature που μου ζηταει το λογο του τι ρολο βαραω στο φορουμ?
Με την πανικουλα που διαλαλει οτι δεν εχω δουλεια να γραφω εδω?
Με την κυκνο που προσπαθει να με αποβαλει αλλα δεν την βγαινει?
Θα σου προτεινω κατι αν ειναι ετσι,
να οργανωθειτε.....
και να συντονιστείτε μηπως και καποτε τα καταφερετε.
Αλλα θα στο πω ανοικτα.....
Δεν καμπτομαι ουτε απο απειλες (δεν λεω οτι εσυ απειλεις), ουτε απο νουθεσιες ουτε δικηγορισμους.
Αυτά προς το παρόν.
Είμαι κι εγώ ανοιχτή σε συζήτηση, αρκεί να μην ρίχνουμε το επίπεδο υπό του μηδενός, οπότε και επιλέγω ως πιο συνετό το να σιωπώ.
μπορεις να σιωπησεις οσο θες,
εγω επιλεγω να μιλω.
Και θα συνεχισω να μιλω ειτε αυτο αφορα αμεσα εμενα,
ειτε αφορα καποιον αλλο στη θεση μου.
Αν αυριο ερθεις εσυ στη θεση μου, εγω που σημερα σε κατηγορω, εγω θα ειμαι αυτος που θα σε υπερασπισει απεναντι σε αυτον που θα σε συκοφαντει και καποιος τριτος θα λεει ειναι απλως κατι παιδιαστικο.
Nα σου ευχηθώ την καλημέρα μου Κρινάκι!!
και εγω στην ευχομαι ολοψυχα,
και αν διαφωνησαμε καπου ψωμι και αλατι.