-
Θυμάμαι ότι ήταν πολλές φωνές που μιλούσαν όλες μαζί και τα περισσότερα απ\' αυτά που έλεγαν ήταν ακατάληπτα. ¨Ηταν δυο όμως που ξεχώριζαν και είχαν ονόματα ο Χαράλαμπος και η Κατερίνα. Ο Χαράλαμπος με κορόιδευε και μέ αποκαλούσε ομοφυλόφιλο- είμαι ετεροφυλόφιλος- με ύφος πολύ σαρκαστικό ενώ η Κατερίνα μου έλεγε διάφορα πράγματα για τις γυναίκες. Συχνά ο όχλος των φωνών με πρόετρεπαν να βλάψω τον εαυτό μου ή άλλους γνωστούς ή αγνώστους (παντως όχι την οικογενειά μου, παραδόξως). Βασίλευε χάος μέσα στο κεφάλι μου και δεν υπήρχε χώρος για δημιουργική σκέψη. Έβλεπα παντού ομοφυλόφιλους, συνομωσίες και εχθρούς που θέλουν να με βλάψουν. Στο πανεπιστήμιο με έβλεπαν σαν τρελό και απλως με ανέχονταν. Για να αποδείξω στον Χαράλαμπο ότι είμαι άνδρας απειλούσα όποιο θεωρούσα ομοφυλόφιλο ενώ έκανα φλέρτ με τόσο επιθετικό τρόπο που φόβιζα τις κοπέλες. Παρόλα αυτά είχα στηρίγματα στην πραγματικότητα μια και δεν προχώρησα σε βια σωματική γιατί ότι και να λεγε ο Χαράλαμπος ήξερα ότι θα είχα μπλεξίματα με τον νόμο και επίσης είχα ξεκινήσει ψυχοθεραπεία και θεραπευτική αγωγή μετα από επιμονή της μητέρας μου ( η αλήθεια είναι ότι υποψιαζόμουν ότι κάτι συνέβαινε). Στον στρατό η κατάσταση χειροτέρευσε όταν έχασα την αίσθηση της πραγματικότητας και έκανα πράγματα που δεν θέλω να τα σκέφτομαι. Δεν είναι παράξενο; μόνο όταν με κλείσανε σε νοσοκομείο και ξεκίνησα πάλι τα φάρμακα κατάλαβα τι μου συνέβει. Οι φωνές ξαφνικά σιώπασαν και μόνο τότε τις συνειδητοποίησα. Για πέντε τουλάχιστον χρόνια καθόριζαν την συμπεριφορά μου και μόνο όταν χάθηκαν κατάλαβα την ύπαρξή τους. Έκτοτε έχουν ξαναγυρίσει κάποιες φορές παρά την θεραπεία αλλά όχι με την παλιά τους δύναμη. Απλώς έχω μάθει να τις αγνοώ και συνεχίζω να ζω όπως μπορω. Οι φωνές είναι ο ίδιος μας ο εαυτός που μας καταδιώκει και όχι μικρόφωνα εξωγήινοι ή δαίμονες. Όταν ήμουν παιδί ήμουν πολύ αυστηρός με τον εαυτό μου και αυτός με εκδικήθηκε οταν πια ήμουν άνδρας. Και με εκδικήθηκε σκληρά. Αν και γράφω σε topic σχετικά με την μανιοκατάθλιψη προσωπικά δεν έχω πεισθει ότι είμαι διπολικός. Έτσι με χαρακτήρισαν οι γιατροί την πρώτη φορά. Νομίζω ότι φέρνω περισσότερο προς την σχιζοσυναισθηματική διαταραχή. Ευτυχώς έχω τον υπολογιστή να μου κάνει παρέα. Λοιπόν τι λέτε; Θα θελα να μάθω πως βιώνουν τα προβληματά τους και άλλοι άνθρωποι.
-
Φιλε ,φιλη κατα αρχην χαιρομαι πολυ που αποφασισες να γραψεις για αυτο το θεμα γιατι οι περισσοτεροι το αποφευγουν,ειναι ενα θεμα ταμπου.
Και για μενα η διαγνωση ειναι διπολικη διαταραχη και για μενα υπηρχαν δυο φωνες η Ευη και Δωρα οπως καταλαβες απο τα ονοματα ηταν και οι δυο γυναικειες φωνες και σκοπος τους ηταν να με μειωσουν,να με εξευτελησουν,να με οθησουν σε επεικινδινες ενεργειες για τον εαυτο μου,σε ολο αυτο το διαστημα που τις ειχα στο κεφαλι μου εφτασα στην αυτοκτονια τεσσερις φορες.
Εδω και ενα μιση χρονο ειμαι εντελως καλα,και ευχομαι το ιδιο και για σενα.
Τι φαρμακα παιρνεις;
-
παιδια υπαρχουν 2 ειδη διπολικης διαταραχης.
την απλη την ονομαζουν διπολικη διαταραχη διαθεσης οπου εχει μονο σκαμπανευασματα ψυχολογιας τα οποια αντιμετοπιζονται με αντικαταθλιπτικα μαζι με σταθεροποιητες διαθεσης.και υπαρχει και η διπολικη διαταραχη οπου ορισμενοι την ονομαζουν και μανιοκαταθλιπτικη ψυχωση.ειναι σκαμπανεβασματα οπου συνοδευονται μαζι με ψυχωτικα συμπτωματα.αυτην την ασθενεια την εχει και η μαργαριτα καραπανου και αναφερεται στην ασθενεια αυτη στο βιβλιο που εχει γραψει με τιτλο \'ναι\'.η συνηθης θεραπεια ειναι αντικαταθλιπτικα μαζι με αντιψυχωτικα και σταθεροποιητες διαθεσης.
-
παιδια που θα περασετε τις διακοπες σας?
-
-
διακοπές ήταν η μισή μέρα που πέρασα μαζί της αλλά πάει πέρασε. εσύ αντώνη με ποιους θα κάνεις διακοπές;
-
πρώτη φορά διαβάζω ατό το πόστ και μου έχει κανει τρομερή εντύπωση.Δεν είχα ξανακούσει ποτε για την διπολικότητα.γενικα πριν πάθω κάποια πράγματα και εγώ όταν π.χ άκουγα για αγοραφοβία δεν μπορούσα να καταλάβω τι φοβάται ο άλλος και δεν μπορούσα να φανταστώ πόσο σοβαρο πρόβλημα είναι.Μετά απο εδώ μέσα εκτός του ότι συνέχεια μαθαίνω νέα πράγματα,εκτός του οτι έχω βοηθήσει τον εαυτό μου να γίνει καλά,δεν θα ξαναθεωρήσω κανέναν άνθρωπο τρελλό.ποιος ξερει τι περναει?ακόμα και αυτοί που τους βλέπουμε να μιλάνε μόνοι τους στους δρόμους και τους κοροιδεύουμε...πλεον πιστεύω πως κάποιο λόγο θα έχουν που το κάνουν.Τελοσπάντων μπορώ να αρχίσω να γράφω όσα σκεφτομαι και να μη σταματάω με τίποτα..
Σας φιλώ..
καλές γιορτές!
-
Άννυ είναι πραγματικά σπουδαίο αυτό που λες...πραγματικά σπουδαίο...
-
συγνωμη που καθυστερισα να μπω...εγω θα περασω τις διακοπες μου στην καστορια...αραβωνιαζω την αδερφη μου!!!θα αραβωνιαστει την πρωτοχρωνια καλο?αννυ και εγω παλια ακουγα για ψυχοφαρμακα και ειχα τον αλλο που τα επαιρνε τελειωμενο...απο τοτε που την πατησα καταλαβα....παιδια εχετε καταλαβει οτι οτι κοροιδευουμε στο τελος το λουζομαστε?πραγματικα πολυ περιεργο πραγμα...
-
καλη χρονια να εχουμεεεεεεεεεεε!!!!!!
-
καλή χρονιά αντώνη και σε σένα και σε όλους σας!
με υγεία(σωματική και ψυχική),δημιουργικότητα και ευτυχισμένες στιγμές!!!(εστω και αν αυτές αποτελούν παρένθεση στην πολυτάραχη ζωή μας...)
-
ελα ρε!εμενα αρραβωνιαστηκε η αδερφη μου τα χριστουγεννα τωρα.Πρωτοχρονια ειναι πιο πετυχημενο.Να σου ζησουν.Παντως ολα αυτα που ζουμε και βλεπουμε εδω μεσα ειναι σαν ενας αλλος κοσμος που ποτε πριν δεν ηξερα οτι υπαρχει.Ειναι φοβερο πραγμα τελικα η ψυχολογια..
-
Χρονιά Πολλά σ\' όλους! Είμαι η Lady...Δυστυχώς ξέχασα τον κωδικό μου.
Ελπίζω να είσαστε καλά, κάποιοι μου έλειψαν...πολυ!
alex, coma, kok...Pofff, Pifff
-
-
αντωνη τι κανεις?πως εισαι?
-
μετα τις ολιγοημερες διακοπες ξανα στην καθημερινη πουτινα!!!σκατα...την πεμπτη θα επισκευτω και τον γιατρο μου να δουμε πως παει η φαση...εσεις πως περασατε?που πηγατε?
-
εγω δεν πηγα πουθενα.εφυγε η οικογενεια και εκανα πρωτοχρονια μονη στο σπιτι.ευτυχως κατα τη μια ηρθαν οι φιλες μου και περασαμε καλα.
αυριο δηλαδη πας στον γιατρο?αντε θα περιμενουμε και εμεις νεα και ελπιζω να ειναι ευχαριστα..
-
τι κανετε βρε θηρεια?ολα καλα?πως ειστε?εγω παω καλα.και γενικα εχω φτασει σε ενα επιπεδο το μονο που να μου θυμηζει αυτο που εχω ειναι το effexor που το περνω καθε πρωι.κατα τα αλλα.τελεια!!!
-
μπραβο ρε αντωνη πολυ χαιρομαι που ακουω ευχαριστα νεα.ετσι αν συνεχισουν ολα να ειναι καλα.και εγω ειμαι πολυ καλα,προς το παρον τελειωσαν σχεδον ολα και ελπιζω να μην ξαναερθουν ποτε.
καλο πασχα!!!
-
Καλο πασχα Αντωνη μου.... μου λειψεσ... φιλια.
-
Παιδιά μπράβο σας που πάτε τόσο καλά.
Αννυ μου εσύ τι είχες?
-
καλά πάει η ομάδα...καλό πάσχα να έχουμε...
-
dalia εγω δεν εχω παει σε ψυχολογο.πηγαινε στο αγχος και διαβασε το δικο μου αν δεις ακριβως τι ειχα.εχει θεμα, να πω και εγω κατι.εσυ πω ς εισαι?καλυτερα?
-
Το διάβασα Αννυ μου και χαίρομαι που τα ξεπέρασες.Εγώ είμαι χάλια ψυχολογικά.Συνέχεια κάνω αρνητικές σκέψεις.Εχω κουραστεί να έχω μία μέρα καλή και δέκα μέρες χάλια. :(
-
Dalia μου πιστεύω πως αν συνδίαζες την ψυχοθεραπεία με φαρμακοθεραπεία θα είχες πολύ καλά αποτελέσματα!!!Φιλικά!!!
-
αντωνης κ απο κρητη?ειχα εναν συμφοιτητη αντωνη απο κρητη ατνωνη με τι ασχολησε?
-
ΧΑΘΗΚΑΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΧΑΘΗΚΑΜΕ!!!!
-
χααχαχαχαχαχαααχ ανοιξτε αλλο θεμα \" ο Αντώνης\"
οχι εδω γιατι ξεφύγαμε
-
ραψωδε τι κανεις?εμαθα νεα σου απο μια πολυ καλη καπελα με την οποια πηγαμε για καφεδακι...πως εισαι γενικα?απο οτι βλεπω coma ανοιξες θεματακι...θα τα πουμε συντομα...ραψωδε απο τα παλια μελη ποια ατομα μπαινουν στο φορουμ?καλλια 13?ποια εισαι εσυ και απο που ξεφυτρωσες?καινουριο λουλουδι?προσεξε μονο γιατι ερχεται χειμωνας και τα λουλουδια υπαρχουν μονο ανοιξη και καλοκαιρι!!!κατα τα αλλα καλα χρονος οοοο ευτυχως ερχεται χειμωνας και θα χαλαρωσουμε...sipralex 10 mg και lamictal 200 mg και μια χαρουλα.εμαθα παντως οτι στο φορουμ εχουν μπει αρκετα καλα παιδια και εχει γινει η κατασταση πιο κυριλε οποτε το χειμωνα ελπιζω να γινεται μια πιο επικοδομιτικη συζητηση μεταξυ μας και κυριως να μην υπαρχουν τσακωμοι οπως παλια γιατι αυτο δεν βοηθαει κανεναν μας...
-
γεια σου Αντώνη, τι κάνεις;
-
δηλαδη με μια - δυο κρισεις πανικου τη μερα ειμαι καλα....ρε παιδια,ολοι σας,μπραβο σας....δεν εχω λογια...δεν ξερω αν την παλευα αν ημουν στη θεση σας...
ειστε πολυ γενναιοι ολοι.
ειχα αναγκη να σας το πω.
-
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ,
ΕΙΜΑΙ ΤΕΛΕΙΟΦΟΙΤΟΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΘΕΜΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ:
ΜΑΝΙΟΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΗ ΨΥΧΩΣΗ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΥΤΗΣ.
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΕΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΝΕ ΕΧΕΙ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ.
ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΠΗΓΗ ΓΙΑ ΜΕΝΑ.
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΕΑ!!!:)