Originally posted by Remedy
Quote:
Originally posted by weird
.....Πολύ ενδιαφέρουσα η άποψή σου.
Το μουλωχτό του τύπου, ψεύτικες ευγένειες, κρυμμένες προθέσεις κτλ.
Εκει έξω ναι, μπορώ να καταλάβω με το ένστικτο τέτοια \"φίδια\" και τα σιχαίνομαι.
Εδώ μέσα όμως, δεν είναι πολύ απισφαλές ? Πιστεύω ναι.
Απο την άλλη,
οι χαρακτηρισμοί, οι βρισιές.... μου φαίνονται βρωμιά.
Ετσι έχω μάθει ίσως.
Το καταλάβαίνω κι αυτό που λες,
αν κάποιος σε ταράξει,
θα τον ταράξεις κι εσύ μην το κρατήσεις μέσα σου.
Σε αυτό το τελευταίο, επιφυλάσσομαι να στοχαστώ γιατί είναι κάτι που με απασχολεί πολύ αυτήν την περίοδο.
Το θέμα είναι,
διακρίνει σίγουρα κανείς στην περίπτωση αυτή την άμυνα απο την επίθεση?
Μήπως κάποτε περνά τα όρια και πότε είναι καλό να ξέρει, οτι δεν ξαλαφρώνει απο κάτι που του φόρτωσε ο άλλος, αλλά απο κάτι εν ουσία δικό του?
δεν βλεπω γιατι να φερεται διαφορετικα στο μεσα και στο εξω....η ενταση φυσικα διαφερει..δεν ειναι δυνατον εξω να βριζεται κανεις στα πεζοδρομια με καποιον που διαφωνει, εμ την ιδια ευκολια που το κανει στο ιντερνετ απο αποσταση και απλα πληκτρολογωντας..
αλλα σαν λειτουργια ειναι η ιδια..
το περι αμυνας και επιθεσης φυσικα και ισχυει..και ειναι πολυ πιθανο μια \"αμυνα\" να εχει πολυ μεγαλυτερη σφοδροτητα απο την αρχικη επιθεση....κι εκει τι θα πουμε? οτι τα ηθελε και τα επαθε? η οτι δεν ειχε καποιος το δικαιωμα τα το τραβηξει τοσο?μπερδευονται καπως τα πραγματα σιγουρα...
ενα πραγμα δεν μπερδευεται..
υπαρχιυν καποια ορια του καθενος.
δεν ειναι για ολους ιδια, αλλα υπαρχει κι αυτο που λεμε \"κοινος νους\"
οταν λοιπον καποιος περναει αυτα τα ορια, με βρισει για παρταδειγμα, καλα θα κανει να εχει σταθμισει πρωτα αν εγω μπορω να το ανεχτω ως μη οφειλα, η θα αντιδρασω με τον ιδιο τροπο...
με λιγα λογια τα ορια υπαρχουν κι ειναι περιπου γνωστα κι αν καποιοι τα περνανε παιρνουν και το ρισκο της \"υπερβολικης \" αντιδρασης...