Καλημέρα Αμελί!(ωραίο όνομα!!!!)
Printable View
Καλημέρα Αμελί!(ωραίο όνομα!!!!)
ευχαριστω πολυ αρσι μου:)
(η ferro ειμαι :P)
καλημερα και σε σενα:)
παιδια εχω αγχωθει παλι τωρα...
με αγχωνει η ιδεα του πηγαινε-ελα στον γιατρο(ειναι μακρια απο το σπιτι μου)
με αγχωνει η ιδεα του αν θα με καταλαβει.
με αγχωνει η ιδεα του αν μου αυξησει την δοσολογια, οι γονεις μου θα απογοητευτουν......
επισης φοβαμαι πως παλι θα ξυπνησω χαραματα και θα περιμενω πως και πως να ξημερωσει,καπνιζοντας αμετρητα τσιγαρα....
αμελι,
στον γιατρο εχεις ξαναπαει απο οσο θυμαμαι. Με ταξι, σωστα?:)
Το αν θα σε καταλαβει θα το δεις. Εσυ θα του εκθεσεις τις σκεψεις σου. Οτι δεν καταλαβαινει, θα σε ρωτησει. Αυτο αλλωστε εχει μαθει να κανει.
Το σχετικο αγχος σου με τη δοσολογια, μπορεις να το συζητησεις με τον γιατρο. Θα σε βοηθησει απλα κ μονο να το εκφρασεις, αντι να το αφησεις να σε βασανιζει ακομα κ σαν πιθανοτητα. Τί λες?:)
amelie ολα καλα θα πανε ..
Να εχεις εμπιστοσυνη στον εαυτο σου, και να μην αγχωνεσαι :)
amelie μην αγχνωνεσαι αυριο που θα πας στο γιατρο σου θα τα συζητησεις αυτα και ολα θα πανε καλα:)
τωρα για το aν ειναι μακρυα δεν ειναι και τοσο προβλημα αφου τον εμπιστευεσαι κ σε εχει βοηθησει.
φιλακια:)
Αμελί μου όλα καλά θα πάνε:)Quote:
Originally posted by amelie74
παιδια εχω αγχωθει παλι τωρα...
με αγχωνει η ιδεα του πηγαινε-ελα στον γιατρο(ειναι μακρια απο το σπιτι μου)
με αγχωνει η ιδεα του αν θα με καταλαβει.
με αγχωνει η ιδεα του αν μου αυξησει την δοσολογια, οι γονεις μου θα απογοητευτουν......
επισης φοβαμαι πως παλι θα ξυπνησω χαραματα και θα περιμενω πως και πως να ξημερωσει,καπνιζοντας αμετρητα τσιγαρα....
Καταρχήν όπως είπε και η Σοφία έχεις ξαναπάει.Επίσης δες το και έτσι ότι είναι καλό για σένα που κάνεις μακρινή απόσταση έστω κι αν σε αγχώνει τώρα.Κάποια στιγμή θα σταματήσει να σε αγχώνει.
Το αν θα σου αυξήσει τη δοσολογία η όχι έχει να κάνει με τη θεραπεία σου και το καλό σου που προέχει.Αυτό έχει σημασία.
\'Εχεις κάνει βήματα τελευταία μη σου μπαίνουν σκέψεις για το πως σε βλέπουν οι γονείς σου κ.λ.π.Απλά πάρε δύναμη να συνεχίσεις τον αγώνα σου,ότι κι αν χρειαστεί.
Αυτό με τον ύπνο το συζήτησες με το γιατρό?τι σου είπε?
Σοφια μου συνηθως πηγαινω με λεωφορειο και γυριζω η με λεωφορειο η με ταξι.Quote:
Originally posted by Sofia
αμελι,
γενικα δεν με πολυπαιρνει οικονομικα να πηγαινοερχομαι με ταξι γιατι μετα δεν θα εχω λεφτα για αλλα πραγματα που χρειαζομαι...
για να καταλαβεις πηγαινε-ελα με ταξι ειναι τουλαχιστον 25 ευρω...
πολλα φιλακια ολγακι μου!:):):)Quote:
Originally posted by olgaki82
amelie μην αγχνωνεσαι αυριο που θα πας στο γιατρο σου θα τα συζητησεις αυτα και ολα θα πανε καλα:)
τωρα για το aν ειναι μακρυα δεν ειναι και τοσο προβλημα αφου τον εμπιστευεσαι κ σε εχει βοηθησει.
φιλακια:)
Quote:
Originally posted by Arsi
καταρχήν όπως είπε και η Σοφία έχεις ξαναπάει.Επίσης δες το και έτσι ότι είναι καλό για σένα που κάνεις μακρινή απόσταση έστω κι αν σε αγχώνει τώρα.Κάποια στιγμή θα σταματήσει να σε αγχώνει.
βασικα αν σας πω τι με αγχωνει με την αποσταση θα γελασετε.επειδη πινω πολυ νερο μολις φτανω στον προορισμο μου θελω πολυ να παω τουαλετα.ομως το λεωφορειο με αφηνει 20 λεπτα μακρυα απο τον γιατρο και μεχρι να παω στην τουαλετα του νομιζω οτι θα τα κανω πανω μου:P
ειμαι και αδιαθετη αυτες τις μερες και ας τα να πανε.
καθε 20 λεπτα ειμαι τουαλετα...
δεν ανησυχει λεει γιατι απο τη στιγμη που κοιμαμαι πολυ νωρις ειναι επομενο να ξυπναω πολυ νωρις.του εξηγω οτι και ετσι να ειναι 5 ωρες υπνου δεν φτανουν σε εναν ανθρωπο,αλλα δεν το καταλαβαινει....
Καταλαβα. Ναι, δεν ειναι αμελητεο το ποσο, συμφωνω. Ωστοσο το να πας με λεωφορειο και να γυρισεις, το βρισκεις ακατορθωτο?Quote:
Σοφια μου συνηθως πηγαινω με λεωφορειο και γυριζω η με λεωφορειο η με ταξι.Quote:
Originally posted by Sofia
αμελι,
γενικα δεν με πολυπαιρνει οικονομικα να πηγαινοερχομαι με ταξι γιατι μετα δεν θα εχω λεφτα για αλλα πραγματα που χρειαζομαι...
για να καταλαβεις πηγαινε-ελα με ταξι ειναι τουλαχιστον 25 ευρω...
Το χεις κανει κ αλλες φορες, γιατι οχι τωρα?:)
χμμ...ακατορθωτο οχι αλλα δυσκολο...
και αυτα τα κολολεωφορεια περνανε οποτε τους καπνισει.....
αμελι,
μεχρι να ερθουν τα λεωφορεια τί κανεις? ας πουμε βοηθαει καθολου λιγη μουσικη?
Αμελί μου, (ωραίο το νικ), πάρε ένα περιοδικό, ή ένα βιβλίο, χαλάρωσε στη στάση περιμένοντας και πήγαινε στο γιατρό. Πάρε βαθιές ανάσες και σκέψου πόσες νίκες θα κάνεις μέχρι να γυρίσεις σπίτι.Quote:
χμμ...ακατορθωτο οχι αλλα δυσκολο...
και αυτα τα κολολεωφορεια περνανε οποτε τους καπνισει.....
Θα πας με το λεοφωρείο, θα σε δει ο γιατρός ήρεμη, θα γυρίσεις και με τα χρήματα που θα χαλούσες στα ταξί, θα αγοράσεις κάτι για σένα.
Έτσι, θα έχεις να θυμάσαι τη νίκη σου στο άγχος!
Επειδή εχω κι εγώ το ίδιο πρόβλημα και παλιότερα πιο έντονο μπορείς για λίγο διάστημα πριν φύγεις για το γιατρό να μην πιεις υγρά και μόλις κατέβεις απ΄το λεωφορείο να πιεις.Επίσης κανένα goodys δεν υπάρχει στη διαδρομή για να πηγαίνεις?Quote:
Quote:
Originally posted by Arsi
καταρχήν όπως είπε και η Σοφία έχεις ξαναπάει.Επίσης δες το και έτσι ότι είναι καλό για σένα που κάνεις μακρινή απόσταση έστω κι αν σε αγχώνει τώρα.Κάποια στιγμή θα σταματήσει να σε αγχώνει.
βασικα αν σας πω τι με αγχωνει με την αποσταση θα γελασετε.επειδη πινω πολυ νερο μολις φτανω στον προορισμο μου θελω πολυ να παω τουαλετα.ομως το λεωφορειο με αφηνει 20 λεπτα μακρυα απο τον γιατρο και μεχρι να παω στην τουαλετα του νομιζω οτι θα τα κανω πανω μου:P
ειμαι και αδιαθετη αυτες τις μερες και ας τα να πανε.
καθε 20 λεπτα ειμαι τουαλετα...
δεν ανησυχει λεει γιατι απο τη στιγμη που κοιμαμαι πολυ νωρις ειναι επομενο να ξυπναω πολυ νωρις.του εξηγω οτι και ετσι να ειναι 5 ωρες υπνου δεν φτανουν σε εναν ανθρωπο,αλλα δεν το καταλαβαινει....
Σ\'αυτό με τον ύπνο έχει δίκιο μάλλον ο γιατρός αλλά απ\'ότι κατάλαβα σε ενοχλεί που κοιμάσαι και ξυπνάς τέτοιες ώρες.Ρώτα τον τι μπορείς να κάνεις γι\'αυτό.
θεοφανια,σοφια
το μονο που μπορω να κανω οταν περιμενω το λεωφορειο ειναι να καπνιζω.δεν εχω την ηρεμια να ακουσω μουσικη η να διαβασω περιοδικο.
αρσι,
goodys δυστυχως δεν εχει στο δρομο.εχει μονο καφετεριες στις οποιες για να σε αφησουν να πας τουαλετα πρεπει να παρεις εναν καφε....
Quote:
θεοφανια,σοφια
το μονο που μπορω να κανω οταν περιμενω το λεωφορειο ειναι να καπνιζω.δεν εχω την ηρεμια να ακουσω μουσικη η να διαβασω περιοδικο.
αρσι,
goodys δυστυχως δεν εχει στο δρομο.εχει μονο καφετεριες στις οποιες για να σε αφησουν να πας τουαλετα πρεπει να παρεις εναν καφε....
Ξέρεις τι γίνεται?
Μ ένα περιοδικό, ή μουσική, χαλαρώνεις και δεν σκέφτεσαι συνέχεια το άγχος σου...Το έχεις δοκιμάσει? Πχ, μες στο σπίτι.
αμελι, μπορεις μαζι με το τσιγαρο να δοκιμασεις οπως λεει η θεοφανια, εστω δοκιμαστικα κατι αλλο. οπως το περιοδικο, ή ενα βιβλιο ή μουσικη. Αν οχι, σε βοηθαει να παρατηρεις τον κοσμο:)?
Το να κανουμε κατι που απεχει ισως απο μια μας συνηθεια (οσο απλο κι αν ειναι) μπορει να μοιαζει δυσκολο. Αλλα μια δοκιμη, μας φερνει περισσοτερο κοντα στην πραγματικοτητα κ μειωνει τον φοβο που υπάρχει συνηθως μεσα μας για το καινουργιο:)
amelie i mousiki voithaei poli nonizw se tetoies periptwseis.εμενα με μου μετριαζει καπως την αγοραφοβια οταν περιμενω ουρα σε δημοσιες υπηρεσιες .
χμμμ δεν εχω ουτε κινητο με μουσικη(εχω ενα παναρχαιο)
ουτε mp3 player.
στο σπιτι ακουω πολυ μουσικη.
τωρα που το λετε θα παω με πρωτη ευκαιρια να αγορασω ενα ραδιακι
αμελί...εχεις υ2υ
theofania mou sou esteila kai gw u2u
Εγω θα συμφωνησω να παρεις ενα περιοδικο, μεχρι να το διαβασεις θα χεις φτασεις σπιτι :))
παιδια καλημερα!
τελικα μετα απο ενα βασανιστικο βραδυ ατελειωτων σκεψεων που περασα,την πηρα την αποφαση μου.
σταματαω με τον γιατρο.
με κουραζε η αποσταση.
με κουραζε το γεγονος οτι χτυπουσαν συνεχεια τα κουδουνια και τα τηλεφωνα....
σας παρακαλω μην προσπαθησετε να με μεταπεισετε γιατι αυτη τη φορα η αποφαση μου ειναι οριστικη.
ξεκιναω την παρασκευη με την παλια μου γιατρο.
η παλιά γιατρός σου δεν σου έκανε αν δεν κάνω λάθος;!
κοιταξε να δεις pelariry...
εχω κανει το σφαλμα να αλλαξω παρα πολλους γιατρους.
παντα εβρισκα ενα ελλατωμα στον γιατρο και την εκανα.
απο την πολυετη εμπειρια μου σε ολους αυτους που πηγα,εχω καταληξει στο συμπερασμα οτι η συγκεκριμενη, εχει περισσοτερα πλεονεκτηματα απο ολους τους υπολοιπους.(δεν ενοω αυτη του αιγηνιτειου,αλλα αυτη που με παρακολουθει στο ικα εδω και μια δεκαετια).
τελεια δεν ειναι,αλλα ο τελειος ψυχιατρος ειναι μια ουτοπια.
εσεις τι λετε για αυτο?
Aμελι,Quote:
παιδια καλημερα!
τελικα μετα απο ενα βασανιστικο βραδυ ατελειωτων σκεψεων που περασα,την πηρα την αποφαση μου.
σταματαω με τον γιατρο.
με κουραζε η αποσταση.
με κουραζε το γεγονος οτι χτυπουσαν συνεχεια τα κουδουνια και τα τηλεφωνα....
σας παρακαλω μην προσπαθησετε να με μεταπεισετε γιατι αυτη τη φορα η αποφαση μου ειναι οριστικη.
ξεκιναω την παρασκευη με την παλια μου γιατρο.
φυσικα και η αποφαση ειναι δικη σου οπως κ η ευθυνη της θεραπειας σου.Για ολους μας πάει αυτο.
Θα θελα ομως να σου πώ κατι που παρατηρώ στην δικη μου θεραπεια: πώς οταν φτανω σε ενα σημαντικο θεμα - για μενα- κανω πισω. Αντιστεκομαι. Εκει ειναι που εχω τις μεγαλυτερες φοβιες, αγχη, αναστατώσεις. Καπως ετσι καταλαβαινω κ την κρισιμοτητα του θεματος για μενα. Βεβαια μη νομιζεις πώς καταλαβαινω επι τοπου κ αμεσως τις αντιστασεις, ομως σιγα σιγα μαθαινω να τις παρατηρω. Βλεπω οτι αργω να φτασω στο ραντεβου, οτι δεν ανοιγω το θεμα που θελω πραγματικα, κοκκινιζω, κουνάω νευρικα το ποδι μου...ισως να νιωθω την καρδια μου να χτυπαει πιο δυνατα.
Νομιζω ομως, πώς οταν το παραδεχτουμε στον εαυτο μας εχουμε κανει ενα βημα μακρυτερα απο τον φοβο κ ισως ενα πιο κοντα σ αυτο που θελουμε να εξερευνησουμε κ να το αφησουμε πισω μας.
Η αληθεια ειναι πώς η θεραπεια δεν ειναι κατι ευχαριστο. Ουτε κατι ευκολο. Τουλάχιστον εγω δεν το ειδα ποτε ετσι. Τα αποτελεσματα ομως ειναι:)
Ισως γι αυτο κ σου ειχα πει, να συζητησεις με τον θεραπευτη σου τις αμφιβολιες σου και τους λογους που σε κανουν να θες να επιστρέψεις στην αλλη γιατρο. Νομιζω πώς θα σε βοηθησει, ακομα κ αν ειναι η τελευταια σου συνεδρια με τον γιατρο αυτο.
Καλη συνεχεια, οπως κι αν εχει:)
σοφια μου αν επιτρεπεται εσυ απο τι υποφερεις?
παιρνεις καποιο φαρμακο?
μιλαμε τοσο καιρο και δεν σε εχω ρωτησει....
:)
εγω ξεκινησα την θεραπεια μου σε μια φαση πολυ δυσκολη, που ηρθαν τα πανω κατω στη ζωη μου. Η διαγνωση ηταν καταθλιπτικο επεισοδιο.
Οχι, δεν παιρνω.
Σ ευχαριστω για το ενδιαφερον Αμελακι:)
Καλημέρα Aμελί:)Quote:
εχω καταληξει στο συμπερασμα οτι η συγκεκριμενη, εχει περισσοτερα πλεονεκτηματα απο ολους τους υπολοιπους.(δεν ενοω αυτη του αιγηνιτειου,αλλα αυτη που με παρακολουθει στο ικα εδω και μια δεκαετια).
εσεις τι λετε για αυτο?
Kαταρχήν κι εγώ πιστεύω πως ο τέλειος γιατρός είναι μια ουτοπία..
Θα ήθελα να σε ρωτήσω ποια είναι τα πλεονεκτήματα της παλιάς γιατρού και επίσης μέσα σε όλη αυτήν την πορεία της θεραπείας σου,ποιος γιατρός ένιωσες ότι σε βοήθησε περισσότερο?
Ότι κι αν αποφασίσεις είμαστε δίπλα σου:)
egw αμελι μου σου προτεινω να πας σε αυτον που εχεις αποφασισισει οτι σε βοηθαει περισσοτερο.φυσικα και κανενας ειδικος δεν ειναι τελειος:)
να σαι καλα ολγακι μου γλυκο:)
arsi μου απο ολους οσους γυρισα η καλυτερη ηταν η συγκεκριμενη.
Αμελι
Εγω θα σου πω να μεινεις στον ιατρο που νοιωθεις πιο ανετα, και μπορεις να του εξιστορησεις πραγματα και καταστασεις πιο ευκολα. Αλλα μην αλλαζεις πολλους ιατρους, ο καθε ιατρος ακολουθει την δικη του θεραπεια και μπορει αυτο να σε μπερδεψει...
Φιλακια :)
Αχ, βρε Αμελί! Και γω περίμενα να μου πεις τα νέα με το γιατρό! Σημασία έχει να νιώθεις εσύ άνετα. Κάτσε και σκέψου που είσαι πιο χαλαρή και ποιον εμπιστεύεσαι πιο πολύ.
Το σημαντικό βέβαια, είναι να μη σταματήσεις γενικώς να πηγαίνεις και να χαλάσεις ότι κουράστηκες να φτιάξεις μέχρι τωρα....
γιατρούς έχω αλλάξει κι εγώ αρκετούς. απλά παρατηρώ πως άλλοτε εξιδανικεύεις και άλλοτε υποτιμάς...Quote:
κοιταξε να δεις pelariry...
εχω κανει το σφαλμα να αλλαξω παρα πολλους γιατρους.
παντα εβρισκα ενα ελλατωμα στον γιατρο και την εκανα.
απο την πολυετη εμπειρια μου σε ολους αυτους που πηγα,εχω καταληξει στο συμπερασμα οτι η συγκεκριμενη, εχει περισσοτερα πλεονεκτηματα απο ολους τους υπολοιπους.(δεν ενοω αυτη του αιγηνιτειου,αλλα αυτη που με παρακολουθει στο ικα εδω και μια δεκαετια).
εσεις τι λετε για αυτο?
ναι το εχω αυτο.οχι μονο με τους γιατρους αλλα με ολους τους ανθρωπους.(νεες φιλιες κλπ)
περαν τουτου,η συγκεκριμενη συγκεντρωνει πολλα πλεονεκτηματα.(ενα απο αυτα ειναι οτι βρισκεται πολυ κοντα στο σπιτι μου ΒΑΣΙΚΟΤΑΤΟ!!!)
ενα αλλο πλεονεκτημα ειναι οτι με ξερει πολλα χρονια.
Mariah μου και θεοφανια μου με την συγκεκριμενη γιατρο νιωθω πααααρα πολυ ανετα.
μπορω να της λεω τα παντα.
σας ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον σας :)
δεν είναι και ότι καλλίτερο όμως. εφ\'όσον εντοπίζεις αυτό το χαρακτηριστικό σου χρειάζεται προσπάθεια να κατασταλάξεις κάπου αλλιώς πάει στράφι η θεραπεία σου..Quote:
ναι το εχω αυτο.οχι μονο με τους γιατρους αλλα με ολους τους ανθρωπους.(νεες φιλιες κλπ)
βρε συ pelariry,
δικιο εχεις....
απλα ο συγκεκριμενος γιατρος ενιωσα πως δεν μου κανει πια για τους λογους που προανεφερα.
(ο βασικοτερος απ\'τους οποιους ηταν η τεραααααστια αποσταση).
δεν αντεχω τα μ.μ.μ ουτε τα ταξι για μεγαλες αποστασεις.
πιεζομουν πολυ.
ειχα ραντεβου και πηγαινα με μιση καρδια....
δεν διαφωνώ σε τίποτα, δεν ισχυρίζομαι πως αυτός ο γιατρός ήταν ο κατάλληλος για σένα αλλά λέω ότι εσύ στην αρχή ήσουν ενθουσιασμένη παρά τα μειονεκτήματα αν δεν κάνω λάθος..