Εάν θέλεις μπορέις να μου στείλεις το όνομα του σκάιπ σου σε μήνυμα και να κάνουμε κλήση απο εκεί να σου περιγράψω.Κανένα πρόβλημα
Printable View
Εάν θέλεις μπορέις να μου στείλεις το όνομα του σκάιπ σου σε μήνυμα και να κάνουμε κλήση απο εκεί να σου περιγράψω.Κανένα πρόβλημα
Παιδιά καλησπέρα και από μένα και χρόνια πολλά. Πριν από λίγο γύρισα από τις διακοπές του Πάσχα και μου συνέβει κάτι περίεργο. Όλη μέρα ήμουν μια χαρά, κατά την επιστροφή ήμουν γύρω στις 4 ώρες στο αυτοκίνητο και όλα ήταν εντάξει. Μόλις όμως έφτασα στο σπίτι και άρχισα να περιφέρομαι μέσα στο σπίτι (γιατί στο αυτοκίνητο ήμουν αρκετά διαστήματα καθισμένη), άρχισα να έχω όλη την ώρα έκτακτες για αρκετή ώρα, χωρίς να έχω πιει καφέ και χωρίς να είμαι αγχωμένη. Το περίεργο είναι οτι τις είχα όταν ήμουν όρθια και όχι όταν καθόμουν. Είχα όλη την ώρα για καμιά ώρα. Πανικοβλήθηκα πάρα πολύ, ήθελα να βάλω τα κλάματα, με έπιασε απελπισία. Μπήκα στο φόρουμ και άρχισα να διαβάζω τις δημοσιεύσεις σας και κάπως πήρα κουράγιο. Ειλικρινά με βοηθάει πολύ αυτό σε καταστάσεις απελπισίας όπως η σημερινή. Ακόμα φοβάμαι μην με πιάσει ξανά αυτό το πράγμα. Έρχομαι σε απόγνωση δεν μπορώ άλλο! Πάντως και εγώ όταν πίνω κρασί ειδικά και όταν τρώω λίγο παραπάνω, με πιάνει ταχυκαρδία και με ενοχλεί, αλλά αυτό δεν με τρομάζει πιστεύω ότι είναι φυσιολογικό μετά από αλκοόλ ή πολύ φαγητό. Μην δίνεις σημασία ΡΑΝΗ, και μην μετράς όλη την ώρα τους παλμούς σου.
Το ξερω μαρια οτι ειναι ας το πουμε φυσιολογικο το να ειναι παραπανω απ' το κανονικο οι παλμοι μετα απο φαγητο,ποτο & τσιγαρο αλλα οπως καταλαβαινεις εκεινη την ωρα & οσο διαρκει,μου τα χαλαει ολα γιατι ερχεται η εμμονη μηπως παθει κατι η καρδια....το παλευω πολυ!
Καλησπέρα
Δυστυχως ειμαι κι εγω σε περιοδο μεγαλης εξαρσης.
Παθαινω αρκετες εκτακτες συστολες μεσα στην μερα ειδικα την ωρα που περπαπαω . Οταν ειμαικαθιστος οχι τοσο πολυ
Προχθες εκει που πηγαινα βολτα ενιωσα 2 εκτακτες δυνατες και αμεσως πηγα στο νοοκομειο για να μου τις βρουν.
Με το που καθισα στο κρεββατι να μου παρουν καρδιογραφημα ειμαι παρα πολυ αγχωμενος και οι παλμοι μου ανεβηκαν παρα πολυ εκεινη τη στιγμη.
Διαγνωση καρδιογραφηματος: Υπερκοιλιακη ταχυκαρδια επανεισοδου..
Για να μου βρουν τις εκτακτες πηγα, και τελικα κατεληξα στο ασχετο με υπερκοιλιακη . Το παραδοξο ειναι οτι οι παλμοι μου δεν ανεβηκαν αποτομα οπως την κλασικη υπερκοιλιακη αλλα σιγα σιγα, οπως σιγα σιγα επεσαν και παλι..
Για να αναταχθω ο γιατρος μου ειπε να κανω μια συγκεκριμενη κινηση σαν να σφιγγω το στηθος καπως. Και αναταχθηκε ετσι απο μονη της.
Εκλεισα ραντεβου για περαιτερω ελεγχο με τον Κατσιβα στον ερυθρο.
Τι να πω βασανιζομαι χρονια ποια με αυτες τις αρρυθμιες και τις εκτακτες...Αλλα οτι θα κανω υπεροιλιακη ταχυκαρδια μεσα στο νοσοκομειο ειναι το τελευταιο που περιμενα.
Γεια και χαρα σε ολη την παρεα..συμπασχω και εγω μαζι σας καθως εχω εκτακτες συστολες εδω και μια δεκαετια,ειμαι 29 στα 30 ετων τωρα.αφορμη να γραψω ηταν καποιες απανωτες εκτακτες που ενιωσα για περιπου 20 δευτερολεπτα σημερα συνεχομενα και φυσικα με επιασε κριση πανικου..!επειδη το θεμα το εχω ψαξει με γιατρους(ευτυχως ειμαι υγιης) και απ οτι βλεπω το εχουν παρα πολλοι ανθρωποι θα μοιραστω τις εμπειριες μου μαζι σας.καταρχας υπαρχουν περιοδοι ενος η δυο μηνων οπου ολα κυλουν φυσιολογικα,αλλες παλι περιοδους μπορει να εχω 2-3 εκτακτες την ημερα,αυτες τις στιγμιαιες..και ανα 3 χρονια περιπου με πιανουν οι "μεγαλες" οπου αυτη η αισθηση της ξεκουρδιστης καρδιας κραταει το πολυ κανα 30αρι δευτερολεπτα,οπως οι σημερινες.ειχα ξεχασει αυτο το ασχημα αισθημα απ την τελευταια φορα πριν 3χρονια + οπου καθως επαιζα μπασκετ με ειχαν "χτυπησει" και φυσικα τα παρατησα ολα και πηγα προς το πλησιεστερο νοσοκομειο..πραγματικα ο φοβος οτι θα τα κακαρωσεις ειναι μεγαλος!αλλα το μεγαλυτερο προβλημα ειναι τις επομενες μερες οπου αισθανεσαι καρδιοπαθης..κατα φαντασιαν..μεχρι φυσικα να ξεχαστουν και να επιστρεψεις παλι στους καθημερινους ρυθμους,εως την επομενη φορα...
Συνοψιζοντας ενας καρδιολογος μου ειχε πει πως ειναι μη αξιολογησιμες καθως ολες οι εξετασεις ειναι καθαρες
και ενας αλλος μου τις χαρακτηρισε νευροφυτικες κ εχουν να κανουν με το διαφραγμα και την λειτουργια της αναπνοης και το στομαχι και οχι με την ιδια καρδια ενω ενας ψυχιατρος που επισκεφτηκα μου ειπε οτι ειναι πολυ συχνο φαινομενο σε ατομα που εχουν αγχος και οτι ολοι οι ανθρωποι δινουν εκτακτες απλα εγω επειδη εχω το μυαλο μου εκει ενδεχομενως τις πυροδοτω κιολας..
Τι εχω καταλαβει εγω- αν ξυπνησω αποτομα απ τον βραδινο υπνο και πεταχτω πανω θα με πιασει σιγουρα μια εκτακτη,το ιδιο κ στον μεσημεριανο υπνο..
- αν σκυψω να πιασω κατι η κατσω αποτομα ειναι 50% να με πιασει
- αν ακουσω καποιον εντονο ξαφνικο θορυβο θα με πιασει
- αν αγχωθω με καποιο σημαντικο θεμα θα με πιασει
- αν σκεφτομαι ολη μερα οτι θα με πιασει μαλλον θα με πιασουυν κανα δυο
- οταν κανω τρεξιμο σε φουλ ρυθμο δε με πιανει
- οταν κανω σεξ ισως να με πιασει
- οταν ειμαι σε διακοπες,με καλη παρεα,για καφε η για ποτο δεν με πιανει
- στη στρατιωτικη μου θητεια 12 μηνων δεν καταλαβα ουτε μια εκτακτη
- παραπανω απο δυο καφεδες τη μερα ειναι σιγουρο οτι θα με πιασει
- το ιδιο και με τους υδατανθρακες,γλυκα κτλ
- αν παρω πολυ βαθια ξαφνικη ανασα ισως με πιασει
Οποτε εχω συμπερανει οτι το αγχος ειναι ο νο1 παραγονας και νο2 η διατροφη κ η ασκηση...
Νικο, αν θες να ψάξεις για ψυχοθεραπευτή, θα σου σύστηνα να είναι γνωσιοσυμπεριφοριστικής προσέγγισης ( CBT ). Η συγκεκριμένη προσέγγιση, αν και δε με εκφράζει προσωπικά, είναι ιδανική για τις κρίσεις πανικού.
[QUOTE=sogoku;540365]Γεια και χαρα σε ολη την παρεα..συμπασχω και εγω μαζι σας καθως εχω εκτακτες συστολες εδω και μια δεκαετια,ειμαι 29 στα 30 ετων τωρα.αφορμη να γραψω ηταν καποιες απανωτες εκτακτες που ενιωσα για περιπου 20 δευτερολεπτα σημερα συνεχομενα και φυσικα με επιασε κριση πανικου..!επειδη το θεμα το εχω ψαξει με γιατρους(ευτυχως ειμαι υγιης) και απ οτι βλεπω το εχουν παρα πολλοι ανθρωποι θα μοιραστω τις εμπειριες μου μαζι σας.καταρχας υπαρχουν περιοδοι ενος η δυο μηνων οπου ολα κυλουν φυσιολογικα,αλλες παλι περιοδους μπορει να εχω 2-3 εκτακτες την
Κάνεις κοιλιακές ή κολπικές έκτακτες?
Παιδιά καλησπέρα κι απο μένα και sogoku καλώς ήρθες στην παρεα.βλέπω ρε γαμωτο οτι ταλαιπωρούνται πολλοι απο μικρή ηλικία,δηλαδή έχω αρχίσει να νιώθω τυχερή που μου ξεκίνησε στα 33(τώρα είμαι 35)..πάντως τα πιο πολλά που αναφέρεις ισχύουν και για μενα κ αυτό με τις απανωτές έκτακτες είναι ο,τι χειροτερο,τρεμω μη με ξαναπιασει..και ενα άλλο μεγαλο θέμα είναι το γεγονος οτι όντως αισθανόμαστε ανα διαστηματα σαν καρδιοπαθεις..το κακό είναι οτι δε βλέπω να υπάρχει κάποια οριστική λύση.εύχομαι να είστε όλοι καλά!
Καλως σε βρηκα!Παντως το φορουμ μεγαλη βοηθεια..με το που διαβασα και αλλες εμπειριες παιδιων με αντιστοιχο θεμα σημερα ειμαι μια χαρα,ουτε με επιασε τποτα ολα καλα,μεχρι και για τρεξιμο πηγα.σιγουρα οριστικη λυση δεν παιζει...απλα μαθαινεις να ζεις με αυτο,καθως υπαρχουν περιοδοι υφεσης και εξαρσης.Η βασικη αιτια παντως ειναι σιγουρα το καταραμενο το αγχος και το στρες οπου τοτε σιγουρα θα εχεις εκτακτες κ επισης αν το σκεφτεσαι οτι θα σε πιασει τοτε ειναι σιγουρο οτι θα σε πιασουν αυτες οι αρρυθμιες.Εγω εδω και καποιους μηνες ειχα απιστευτο αγχος και τρεξιμο για εργασιακα,δουλειες,οικογεν ειακα κ προφανως με "χυπησε" εκει καθως ειχα ξεχασει τι σημαινει εκακτη συστολη..litoa επειδη διαβασα ενα παλαιοτερο σου ποστ να σε διορθωσω οτι τα ω3 που λαμβανεις και καποια αλλα δεν ειναι φαρμακευτικη αγωγη αλλα συμπληρωματα διατροφης,δηλαδη περισσοτερο για ψχολογικους λογους τα περνεις παρα για να σου κανουν κατι.Εγω λεω να δοκιμασω το ενζυμο q10 που λενε οτι "βοηθαει" για τετοιες περιπτωσεις,ω3-6-9 εχω παρει παλαιοτερα,ειναι must για καλη καρδιαγγειακη υγεια..
Παιδιά έχετε δει τι έκτακτες κάνετε κολπικές 'η κοιλιακές αν και πολλές φορές δεν έχει σημασία, επίσης ο καρδιολόγος σας όταν σας πιάνει έντονα δε σας έχει δώσει να παίρνετε κανένα χαπάκι και γενικώς τι σας έχουν πει για αυτό? Επίσης είναι το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζετε?
Δεν θυμαμαι τι ειδους εκτακτες μ ειχε πει,οπως προειπα ουτε καν εδωσε σημασια αφου ολες οι εξετασεις ηταν πεντακαθαρες,οποτε παροτι εγω τον ρωτουσα για αυτες τις αρρυθμιες μ ειπε απλα να μειωσω το αγχος κ οτι αν δεν ειχα γερη καρδια θα ειχα μεινει στον τοπο απο καιρο μιας κ ειμαι ηδη 30.Εγω κανενα αλλο συμπτωμα δεν εχω,πχ σφιξιμο,μουδιασματα,κομπου ς στο λαιμο κ τετοια..
Γεια σας και από μένα παιδιά. Διάβασα τα ποστ που έχετε γράψει και είναι σαν να μιλάω με τον εαυτό μου. Σίγουρα όταν αντιλήφθηκα ότι αντιμετωπίζουν και άλλοι το ίδιο πρόβλημα με εμένα αυτό με βοήθησε πάρα πολύ τόσο ψυχολογικά γιατί είχα "πέσει" πάρα πολύ, αλλά με βοήθησε και στον τρόπο που αντιμετωπίζω τις αρρυθμίες. Όταν με έπιαναν ειδικά αυτές οι συνεχόμενες πεταγόμουν επάνω και πάθαινα πανικό. Τώρα ξέρω πως δεν πρόκειται να πάθω κάτι, σκέφτομαι ότι σίγουρα είναι ενοχλητικό αλλά αφού το έχουν τόσοι άλλοι, μάλλον δεν θα πεθάνω από αυτές. Έτσι προσπαθώ να είμαι πιο ψύχραιμη και περιμένω να περάσουν. Εγώ δυστυχώς πιστεύω ότι δεν θα μου περάσουν ποτέ, έτσι προσπαθώ να προσαρμοστώ και να μάθω να ζω έτσι. Εγώ έχω και κολπικές και κοιλιακές. Τις έχουν βρει στο χόλντερ, άλλα δεν είναι επικίνδυνες. Βέβαια ορισμένες φορές όταν η καρδιά κάνει σαν τρελή και χτυπάει ακανόνιστα και στην κυριολεξία κοπανιέται μέσα στο στήθος μου, λέω πάει πεθαίνω. Σίγουρα είναι δύσκολο πράγμα όλο αυτό, άλλα τι να γίνει, μας έτυχε. Πάντως κι εγώ έχω διαβάσει ότι τα ω3 βοηθούν στον σωστό καρδιακό ρυθμό και στην καλή λειτουργία της καρδιάς. Μπορεί να είναι συμπληρώματα διατροφής όπως και το μαγνήσιο, αλλά έχουν και κάποιο οφέλους, ανάλογα με τις ιδιότητες που έχει το καθένα.
Ρε παιδιά,εσάς σας έχει τύχει ενα πράγμα σαν να συσπάται η καρδιά,σαν να κλωτσαει,σαν να τρέμει,δεν ξέρω πως ακριβως να το περιγράψω,δεν έχει το αίσθημα της κλασσικής έκτακτης,του κενού,αλλά καταλαβαίνω οτι υπάρχει μια ανωμαλία στο ρυθμο εκείνη τη στιγμη που μου συμβαινει.είμαι έτσι σήμερα απ'το μεσημέρι και έχω απογοητευτεί πλήρως...