οπως ειπες κ εσυ , ειχες πολυ καιρο να κανεις υπερφαγικο, εχεις βαλει ενα προγραμμα.... στασου σε ολον αυτο τον καιρο κ οχι στο σημερινο :)
Printable View
οπως ειπες κ εσυ , ειχες πολυ καιρο να κανεις υπερφαγικο, εχεις βαλει ενα προγραμμα.... στασου σε ολον αυτο τον καιρο κ οχι στο σημερινο :)
για να συνηγορησω κ εγω, κ εμενα μ αρεσει αυτο το παρεακι , ειναι πολυ σημαντικο αναμεσα στις διαφορες αλλες προτασεις που υπαρχουν στο φορουμ να υπαρχει κ αυτη :)
k,αφου αποσυνδεθηκα, ξανασυνδεθηκα για να σου πω ελλη, μπραβο, τα πας τελεια :)
γενικα σε οσους γραφουν βλεπω οτι σε γενικες γραμμες τα πανε τελεια!!!
:thumbup:
eri_k καλωσόρισες :)
Μην αγχώνεσαι όλοι τα παθαίνουμε αυτά. Το θέμα είναι πως το αντιμετωπίζεις μετά. Δυστυχώς δεν πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να απαλλαγούμε ποτέ από κάποιες εξάρσεις υπερφαγίας, αλλά αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να το δουλέψουμε ώστε με τον καιρό να γίνονται μικρότερες οι ποσότητες και να μην νιώθουμε τύψεις μετά. Οι τύψεις είναι που κάνουν την μεγάλη ζημιά...το είπες και μόνη σου χθες το βράδυ ένιωσες ότι έκανες παρασπονδία επειδή σε μία γιορτή "τόλμησες" ωωωωω τι έγκλημα να φας τούρτα = "απαγορευμένη τροφή" στο μυαλό σου. Λογικό είναι να ξυπνήσεις την επόμενη μέρα και να θες να καταβροχθίσεις και όλη την υπόλοιπη μιας και ένιωσες ότι έχασες τον έλεγχο οπότε εεεε δεν πειράζει ας το τραβήξουμε και λίγο παραπέρα ;) τώρα που το μαμίσαμε! Την επόμενη φορά προσπάθησε να σπάσεις νωρίς τον φαύλο κύκλο. Για παράδειγμα αφού έχεις φάει το γεύμα σου (που το είχες φάει άρα το πρώτο βήμα το είχες κάνει ήδη σωστά) να πεις από μέσα σου γιορτή είναι άρα θα με αφήσω να χαρώ χωρίς τύψεις όλα τα εδέσματα αλλά θα προσπαθήσω να είμαι φυσιολογική στις ποσότητες μου και θα παλέψεις με τον εαυτό σου να ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ κάθε σου μπουκιά. Θα φας αργά και συνειδητά και θα αφήσεις τον εαυτό σου να λάβει την ευχαρίστηση της γιορτινής μέρας. Την επόμενη μέρα αν νιώσεις άσχημα έστω και για λίγο το πρώτο πρώτο πράγμα που θα κάνεις είναι να πιεις 1-2 ποτήρια νερό και μετά από λίγο να φας το πρωινό σου πριν από οτιδήποτε άλλο!!! Είμαι βέβαιη ότι έτσι θα αποφύγεις την επόμενη φορά το πρωινό υπερφαγικό ;). Ή ακόμη και αν δεν το αποφύγεις να είναι σίγουρα πολύ μικρότερο. Χτίσε σιγά σιγά νέες συνήθειες eri_k, οι "απαγορευμένες" τροφές βρίσκονται μέσα στο μυαλό μας και δεν αναφέρονται πουθενά σε κανένα εγχειρίδιο διατροφής. Όλα επιτρέπονται και το σημαντικό είναι να μάθουμε να τρώμε τα πάντα σα φυσιολογικοί άνθρωποι σε φυσιολογικές ποσότητες χωρίς να νιώθουμε ότι στερούμαστε. Δούλεψε περισσότερο την διατροφή σου πάρε παραδείγματα και από εμάς εδω που κάνουμε διατροφή για την αποφυγή υπερφαγικών. Είμαι σίγουρη ότι αν το παλέψεις θα τα καταφέρεις αρκεί να το θέλεις ;)
Smartaki μου σε ευχαριστώ και εσύ κορίτσι μου δεν πας πίσω, χθες γνώρισα και την Lessing απο κοντά, συναντηθήκαμε στο σεμινάριο και καθίσαμε μετά και τα είπαμε :bigsmile:. Επίσης να σας ενημερώσω ότι το επόμενο σεμινάριο, έκπληξη!!!!, θα είναι δωρεάν για όλους οπότε την επόμενη Τετάρτη σας θέλω όλους συντονισμένους! Θα έχουν να πουν πολλά σημαντικά και ενδιαφέροντα πράγματα τα οποία ΔΕΝ πρέπει κανείς να χάσει. Θα μιλήσει και ένας γιατρός τον οποίο όταν είχα ακούσει εγώ για πρώτη φορά είχα στην κυριολεξία καθηλωθεί από αυτά που έλεγε. Θα σας ενημερώσω εγκαίρως ;)
Προς το παρόν για μία πρώτη γνωριμία μαζί του μπείτε στο σάιτ του να ρίξετε μία ματιά έχει εξαιρετικά ενδιαφέροντα άρθρα και λέει πολλά που δεν θα ακούσετε να τα λένε άλλοι γιατροί ;)
http://www.drtsoukalas.com/index.php
α, τυχερουλα. γνωρισεςτη λεσσιγκ ε?
οχι πες, δεν ειναι η πιο αγνη ψυχη στον κοσμο??? :love:
κ ηπιατε κ καφε ε?
ζηλευω ρε!!!
κ για το σεμιναριο ζηλευω κ εγω θελω :(
κ γενικα, ζηλευω κ θελω :D
Σας ευχαριστω πολυ ¨:)) δεν ξερω αλλα το φορουμ μου δινει τη δυνατοτητα να εκφραζομαι!! να βλεπω οτι δεν ειμαι η μονη μου εχει εμμονη με το φαγητο και ιδιαιτερα με τα γλυκα....απο εδω και στο εξης θα γραφω τι τρωω καθε μερα! ειχα αρχισει να τα γραφω σε ενα τετραδιο αλλα δεν..εγραψα γυρω στις 10 φορες και μετα βαριομουνα..αλλα εδω ειναι διαφορετικα !! λοιπον απο αυριο θα γραφω τι τρωω εδω γιατι σημερα με αυτα που εφαγα το πρωι δεν λεει..απλα θα προσπαθησω να το εξισορροπήσω , ,με το να φαω πιο ελαφρια ολη μερα..
:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:
smart μου έχεις πολύ πλάκα! Πράγματι είναι ένα πολύ χαμογελαστό παιδί και φαίνεται αγαθός άνθρωπος, είχε φρεσκοβάψει και κόκκινα κόκκινα τα μαλλιά της φόρεσε και τα μπλε τα ηλεκτρίκ της και μας ήρθε κουνιστή και λυγιστή χιχιχιχι, αν και ήταν λίγο ντροπαλή γιατί ήμασταν αρκετός κόσμος, θα έχουμε την ευκαιρία να τα ξαναπούμε όμως και να γνωριστούμε καλύτερα :). Πολύ χάρηκα που την γνώρισα και εύχομαι σύντομα να οργανώσουμε καμιά συνάντηση όλες εδώ οι τρελές και να τα πούμε και από κοντά πιο οργανωμένα χιχιχιχι. Έμαθα μάλιστα ότι και παλιότερα είχατε κάνει συνάντηση και είχατε γνωριστεί πουλάκια μου!
eri_k πρόσεξε την ημέρα σου διατροφικά πολύ! Προσπάθησε να τρως κάτι ανά τρίωρο έστω και λίγο αν δεν έχεις όρεξη. Μην αφήσεις τον εαυτό σου να πεινάσει γιατί είσαι ακόμη επιρρεπής και ευαίσθητη από την ήττα που έφαγες ;)Quote:
Originally posted by eri_k
Σας ευχαριστω πολυ ¨:)) δεν ξερω αλλα το φορουμ μου δινει τη δυνατοτητα να εκφραζομαι!! να βλεπω οτι δεν ειμαι η μονη μου εχει εμμονη με το φαγητο και ιδιαιτερα με τα γλυκα....απο εδω και στο εξης θα γραφω τι τρωω καθε μερα! ειχα αρχισει να τα γραφω σε ενα τετραδιο αλλα δεν..εγραψα γυρω στις 10 φορες και μετα βαριομουνα..αλλα εδω ειναι διαφορετικα !! λοιπον απο αυριο θα γραφω τι τρωω εδω γιατι σημερα με αυτα που εφαγα το πρωι δεν λεει..απλα θα προσπαθησω να το εξισορροπήσω , ,με το να φαω πιο ελαφρια ολη μερα..
ΚΙ ΕΓΩ!Quote:
Originally posted by smart
α, τυχερουλα. γνωρισεςτη λεσσιγκ ε?
οχι πες, δεν ειναι η πιο αγνη ψυχη στον κοσμο??? :love:
κ ηπιατε κ καφε ε?
ζηλευω ρε!!!
κ για το σεμιναριο ζηλευω κ εγω θελω :(
κ γενικα, ζηλευω κ θελω :D
Eli μου online θα είναι το επόμενο σεμινάριο ε?Quote:
Originally posted by Eli
Smartaki μου σε ευχαριστώ και εσύ κορίτσι μου δεν πας πίσω, χθες γνώρισα και την Lessing απο κοντά, συναντηθήκαμε στο σεμινάριο και καθίσαμε μετά και τα είπαμε :bigsmile:. Επίσης να σας ενημερώσω ότι το επόμενο σεμινάριο, έκπληξη!!!!, θα είναι δωρεάν για όλους οπότε την επόμενη Τετάρτη σας θέλω όλους συντονισμένους! Θα έχουν να πουν πολλά σημαντικά και ενδιαφέροντα πράγματα τα οποία ΔΕΝ πρέπει κανείς να χάσει. Θα μιλήσει και ένας γιατρός τον οποίο όταν είχα ακούσει εγώ για πρώτη φορά είχα στην κυριολεξία καθηλωθεί από αυτά που έλεγε. Θα σας ενημερώσω εγκαίρως ;)
Προς το παρόν για μία πρώτη γνωριμία μαζί του μπείτε στο σάιτ του να ρίξετε μία ματιά έχει εξαιρετικά ενδιαφέροντα άρθρα και λέει πολλά που δεν θα ακούσετε να τα λένε άλλοι γιατροί ;)
http://www.drtsoukalas.com/index.php
ναι ζουζούκα μου on line θα μάθω λεπτομέρειες και θα αναρτήσουμε πληροφορίες ή εγώ ή η lessing :)
κοριτσακια μου τι κανετε σημερα? Αχ με εχουν φαει οι δουλειες και δεν προλαβαινω να σας γραψω αυτα που θελω τόσες μέρες. Μου λειπετε πολύ και οχι τιποτα αλλο χανω και τις συμβουλές της γιατρού.
Πραγματικά κοριτσια χαιρομαι πολύ που αναστησαμε το εν λογω τόπικ. Ενας απο τους λογους που ειχα αποχωρησει απο το φορουμ ηταν οτι πλέον δεν αντεχα να μπαινω και να διαβαζω τσακωμούς έριδες και βαρυγδουπες δηλώσεις κυριως αυτοκαταστροφικές. Εχω φαει τα σκατα με το κουτάλι και δεν αντεχα να βλεπω καποια συγκεκριμένα ατομα να πεφτουν στις παγιδες που επεσα καποτε εγώ.
Για χαρη σας πλεον γραφω πιο συχνά. Μου αρεσει πολύ το παρεακι που εχει δημιουργηθει και πιστευω πως η μια βοηθάει την αλλη πραγματικα.
Να μαστε ειλικρινεις οταν οι δαιμονες του μυαλουν χτυπουν την πόρτα κανένα ιτινγκ δε μπορει να βοηθησει χαιρομαι ομως που πορευομαστε μαζι και ευχομαι καποια μερα οχι πολύ μακρινη ολες μας να ειμαστε καλά χωρις κόμπλεξ και ευτυχισμένες.
Αχ καλε με πιασανε τα κλαψιάρικα μου.
Γρηγορα στην ταξη. Καταρχην ζηλευω Eli,Lessing. Κριμα που δεν ημαστε κοντα να ανταμωσουν ολα τα καφεδομπρικα. Αλμα κοριτσι μου χαιρομαι πολυ με αυτα που διαβαζω για σενα. Μην ναησυχεις για την ζυγαρια καποια στιγμη θα ανταμειφθεις. ΤΟ σημαντικό ειναι οτι για αρχη βρηκες μια διατροφη να σου ταιριάζει και να σε ικανοποιεί.
Αγγελάκι σημερα ειναι μια νεα μέρα. Μη στενοχωριέσαι. Παμε παρακάτω.
Σμαρτ τι εγινε ποσα ζελέ φαγαμε σημερα? Πως τα κατεβαζεις μωρη με τετοιο κρυο. Πιασε τις κρεμες αραβοσίτου να ζεσταθει το κοκκαλάκι.
Καιτη εσενα δε σου μιλάω γιατι δε με αφηνεις να τρωω μέλι.
Τα σημερινά μου λοιπόν
Πρωινο: 2 φρυγανιές με βιταμ και μέλι, γαλα, χυμός
Δεκατιανό: 1 αχλάδι, παστελι
Μεσημέρι: φασολάδα, 1 κομματι φετα, 1 φετα ψωμί (Σαλάτα δεν εφαγα αλλα η φασολάδα ειχε μεσα και καροτακια και κολοκυθάκια)
Απόγευμα: 1 σύκο, 1 μανταρίνι, καρύδια, καφες
Βράδυ: δεν ξερω ακόμα δεν εχω αποφασισει. Ειμαι αναμεσα σε γιαουρτακι υπερπαραγωγη, αυγουλάκι ή κανα ντάκο.
:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:Quote:
Originally posted by mariafc
Καιτη εσενα δε σου μιλάω γιατι δε με αφηνεις να τρωω μέλι.
Αυτο που εχω να σου προτεινω εγω ειναι σε πρωτη φαση να τηρεις ΕΥΛΑΒΙΚΑ τις αποστασεις των ωρων,να σου γινει δευτερη φυση γιατι κ γω το ιδιο προβλημα εχω κ μου εγινε η ιδια συσταση.Καταλαβες τι εννοω ε;Τριαδα π.χ.το πρωι κ μετα απο 3 ωρες δυαδα.Μετα απο 3 ωρες τριαδα μεσημεριανη κ μετα απο 3 ωρες 2αδα κ μετα απο 3ωρες τριαδα βραδινη.Επειδη παρακολουθησα το χτεσινο σεμιναριο,ειπωθηκε:Δεν ειναι ο ογκος της τροφης που μας χορταινει,αλλα τα πολλα συχνα γευματα κ σνακ.Αν εχει περασει το 3ωρο κ δεν προλαβες να φας το σνακ,τη δυαδα δλδ,θα φροντισεις στην επομενη τριαδα να συμπεριλαβεις πριν το σνακ το φρουτο δλδμε τον υδατανθρακα.Αυτο ειναι πολυ σημαντικο.Αν το σνακ σου φαινεται πολυ η δεν πεινας εκεινη την ωρα,καταναλωσε κατι ελαχιστο ι μανταρινι με ενα καρυδι η μια σταφιδα με ενα αμυγδαλο δεν εχει σημασια αρκει να παρει ο οργανισμος αυτο το απειροελαχιστο.Και τελευταιο κ πολυ σημαντικο:Επειδη εγω μασαω γρηγορα εσυ τι κανεις;Εμαθα παλι χτες οτι αν μασαμε αργα( κ αφηνουμε κ το πηρουνι κατω στο ενδιαμεσο),παιρνουμε τις μισες θερμιδες αποτι αν μασουσαμε γρηγορα κ χλαπακιαζαμε.Quote:
Originally posted by smart
καλημερα κοριτσια :)
αλμα ισως γι αυτο ακριβως τα παραπανω κιλα,λογω της στερητικης διατροφης!
αντι να κοβεις συνεχεια απο τη διατροφη σου προπσαθησε να ξεσκουριασεις το διαδρομο σου ηνα αρχισεις να περπατας εξω :)
(τα λεω σε σενα για να τ ακουω κ εγω :P).
εγω δε, με τιμη κ καμαρι αναφερω οτι οι δεικτες της ζυγαριας ανεβηκαν!!!
με χαρα θακουσω οποιαδηποτε παρατηρηση θα μπορουσε να βοηθησει!!
προφανως θα πρεπει να κοψω θερμιδες αλλα δε μπορω να αρχισω να τρωω το πρωι ενα κλωναρι σελινο (αν κ λατρευω το σελινο, το ομολογω) , το μεσημερι δυο ραπανακια, το βραδυ νερο με λεμονι κ ενδιαμεσα τσαι πρασινο χωρις ζαχαρη!!
(ειναι ενα φανταστικο πλανο διατροφης (φανταστικο=αποκυημα φαντασιας) κ οποιαδηποτε ομοιοτητα με πραγματικες περιπτωσεις ειανι εντελως συμπτωματικη, το τονιζω προς αποφυγην παρεξηγησεων!!! )