οποιαδηποτε διατροφη κ να κανεις.αν παιρνεις λιγοτερες θερμιδες απο αυτες που καταναλωνεις,χανεις βαρος.Απλα με την ατκινς χανεις κατι παραπανω και δεν πεινας καθολου,σε σχεση με τις υπολοιπες διατροφες.
Printable View
οποιαδηποτε διατροφη κ να κανεις.αν παιρνεις λιγοτερες θερμιδες απο αυτες που καταναλωνεις,χανεις βαρος.Απλα με την ατκινς χανεις κατι παραπανω και δεν πεινας καθολου,σε σχεση με τις υπολοιπες διατροφες.
δεν αντιλεγω αλλα μετα απο κοντα 20 μερες ατκινς αηδιασα απο τα τυρια κρεατα και αυγα...και εχω ατονια και ζαλαδες...
επιπλεον εχασα μονο 2 κιλα, φαινεται πως επαιρνα παραπανω θερμιδες απ οτι επρεπε.....
μαλλον θα κρατησω την κεντρικη ιδεα της ατκινς πρωτεινη+λαχανικο με μικρες προσθηκες υδατανθρακων και τις θερμιδες στις 1200-1400...και αν ειναι την ξαναρχιζω σε κανενα μηνα...
κοιτα,λογικο ειναι οτι αν παιρνεις 2000-3000 θερμιδες τη μερα κ εχεις καθιστικη ζωη, θα χανεις απειροελαχιστα η και τιποτα !! Επισης, ατονια κ ζαλαδα κ αλλα συμπτωματα εχω κ εγω (ανορεξια κ υπογλυκαιμιες),ειναι ενα απο τα αρνητικα της ατκινς,αλλα ειναι κ θεμα οργανισμου. καποιους μπορει να μην τους χαλαει καν! Αν εισαι ετσι προσθεσε υδατανθρακες πιο γρηγορα απο οτι ''πρεπει''. Εγω ειμαι 2 εβδομαδες στο κρεβατι,κ παιρνω ~500 θερμιδες τη μερα. Μη μας παθεις κ εσυ τπτ τετοιο !!! Προσαρμοσε τη διατροφη σου στις αναγκες σου. Κ αν βλεπεις οτι δε σου παει ο ατκινς,ασ'τον !!
απλα περισσοτερο μα ανησυχει το γεγονος οτι πρεπει να εχω πνευματικη διαυγεια....και με την ατκινς ειχα φοβερη ατονια....
με τις υπογλυκαιμιες δεν ειχα προβλημα....την τελευταια εβδομαδα ανακαλυψα την σοκολατα sweet n balance!!!
εγω επαιρνα τους υδατανθρακες απο λαχανικα κ φρυγανιες ολικης οποτε δε μου εμενε ποτε περιθωριο για σοκολατες... Αλλα πλεον με μια κουταλια μελι καθε φορα που εχω επεισοδιο,ειμαι κομπλε σε λιγα λεπτακια!
Κοιτα,αν εισαι φοιτητρια,να βγαλεις εξεταστικη με ατκινς ξεχνα το. Παιδι μου σου λεω κοιμαμαι 20 ωρες το 24ωρο,αν ειναι δυνατον... κ τις υπολοιπες 4 ειμαι στο ιντερνετ,μασουλαω καμια μπουκιτσα φαγητο κ παω στο μπανιο. Βεβαια εγω εκανα βλακεια, ειμαι ενα μηνα στην 1η φαση,αντι να αρχισω να προσθετω υδατανθρακες. Θα το δοκιμασω μολις μου ξαναανοιξει εστω και λιγο η ορεξη,κ βλεπουμε!
αν κανεις ατκινς και παραλληλα διαβαζεις οπωσδηποτε να παιρνεις βιταμινες για να στρωνεις... και ειδικα λεκιθινη αν βρεις σε μορφη βιταμινης ας πουμε...βοηθαει και στη λιποδιαλυση και στην καλη μνημη....(το εχω διαβασει, το εχω ακουσει απο ειδικους διατροφολογους στην τηλεοραση, μου το ειπε η δικια μου διαιτολογος που πηγαινα καποτε... κλπ κλπ) διαβασμα χωρις τσιμπολογημα, παγωτακια, σοκολατιτσες γινεται? καλη επιτυχια βρε κοριτσι...ευχομαι να γραφεις καλα και να μην παρεις κιλα...χαχαχ
Λεκιθίνη στην ʼτκινς δε χρειάζεται, τόσα αυγά/κρέατα που παίρνεις φουλάρεις λεκιθίνη.
ναι αλλα αν εχεις σιχαθει το αβγο (κι εγω το ιδιο εχω παθει)!!! δεν ηξερα οτι τα κρεατα εχουν λεκιθινη.
ωραια!
καλημεραααα! κοριτσια και αγορι :P
δεν εχω ψαχτει πολυ με την Ατκινς αν και μου ταιριαζει απολυτα σαν διατροφη αλλα δεν ειχα ποτε την υπομονη να κατσω να μετρησω και να κανω.
στο σαιτ της sweet & balance εχει φοβερες συνταγες για γλυκα για ριχτε τη ματια σας.!
υγ: επειδη εχω κανει σληβ, ο γιατρος μου ειναι υπερ της Ατκινς, αλλα δεν ξερω τι παιζει τωρα που ειμαι εγκυος
εχω δυο μερεσ επεισοδεια. δεν εχω υπερφαγικο αλλα οτι και να φαω ΘΕΛΩ να παω να κανω εμετο. ειδα κατι φωτογραφιεσ απο την κυριακη που εβγαλα ολοσωμες και εχω πα8ει εγκεφαλικο....δν ξερω τι να κανω...εχω απελπιστει....
τι εννοεις με την φωτογραφιες ανθη μου?αδυνατισες πολυ εννοεις?
οχι!!κρεμασα και η κυτταριτιδα αυξηθηκε αντι να μειωθει....
ανθη μου είσαι πολύ μικρή ακόμα για να έχεις κρεμάσει,μήπως υπερβάλεις?μήπως είδες τις φώτο ενώ ήλπιζες να έχεις χάσει κάποια κιλά μέχρι τώρα κ απογοητεύτηκες?
οχι αλη8εια κρεμασα...εκανα πολλεσ ραγαδεσ στην κοιλια μου ....και η κυτταριτιδα στα ποδια μου εγινε χειροτερη....και το καλο ειναι οτι πηγα και γυμναστηριο τρομαρα μου....και να πω οτι η διατροφη μου ηταν δεν ηταν υγειινη??απεφευγα λαδι μπεικον ........:(:(
Ανθη μαλλον ειναι η ιδεα σου.Εισαι 10χρονια μικροτερη απο μενα και ξεκινησαμε σχεδον με τα ιδια κιλα και το δικο μου σωμα οχι μονο δεν κρεμασε αλλα παραμενει σφιχτο και η κυτταριτιδα εχει μειωθει αισθητα.Για την κυτταριτιδα δεν βαζεις τπτ?Πχ εγω το βραδυ στο ντους κανω μασαζ με πηλιγκ,οταν βγω βαζω λαδακι σημυδας και λιγες μερες τωρα βαζω και ενα ζελε της vichy.Παντως εχω δει τρομερη διαφορα.