4μήνες πανικοβλήθηκα και με πήρε η μπάλα
Printable View
Παθαίνω μία αρρυθμία εδώ και καιρό που ξεκινάει εντελώς ξαφνικά ειδικά εάν κάνω κάποια απότομη κίνηση.Αρχίζει η καρδιά μου και χτυπάει εντελώς άρρυθμα και κάνει και παύσεις.Νιώθω σαν να έχω στο στήθος μία σακούλα γεμάτη με ζωντανά ψάρια και να κολυμπάνε.Σαν να με πιέζει ένα χέρι την καρδιά και την βγάζει εκτός ρυθμού.Εκτός απο αυτό έχω και έκτακτες(κολπικές και κοιλιακές) και υπερκοιλιακή ταχυκαρδία επανεισόδου(200+ παλμούς το λεπτό).Ακου την dcat που σου λέει να ηρεμήσεις γιατί αλλιώς θα μπείς στο δικό μας τριπάκι.Εγώ φοβάμαι να είμαι σε μέρη που δεν έχει κοντά νοσοκομεία για να μην πάθω αρρυθμίες.Είμαι 22 στα 23 και η ζωή μου είναι χάλια απο τα 15.Κάνε κάτι δραστικό όσο πιο γρήγορα μπορείς.Να πάρεις γνώμες απο 2-3 καρδιολόγους + όλες τις εξετάσεις(καρδιογράφημα,υπ έρηχο,24ωρο χόλτερ,θυροειδή,αιματολογι κές για ηλεκτρολύτες)για να σιγουρευτείς πως δεν έχεις κάποιο σοβαρό παθολογικό πρόβλημα και να ηρεμήσεις και μετά να πάς και σε έναν ψυχολόγο να σε βοηθήσει να ξεπεράσεις το άγχος και να συνεχίσεις να ζείς κανονικά σαν άνθρωπος.Αυτό που ζώ εγώ και πολλά ακόμη άτομα του φόρουμ(με τις αρρυθμίες)μπορεί να σε καταστρέψει.Μην αφήνεις τον χρόνο να περνάει γιατί απο κάποιο σημείο και μετά το μυαλό σου συνηθίζει στην ιδέα οτι είσαι καρδιοπαθής χωρίς ουσιαστικά να υπάρχει σοβαρό πρόβλημα.
Κι εμένα κάποιες φορές με πιάνει κάτι τέτοιο, και το έχω πει στον αρρυθμιολόγο, ο οποίος μου είπε οτι είναι συνεχόμενες έκτακτες, απλά τις καταλαβαίνουμε έτσι. Το αισθάνομαι σαν να έχει νερό μέσα η καρδιά μου και χτυπάει τελείως ακανόνιστα για λίγα δευτερόλεπτα. Δεν ξέρω βέβαια αν λέμε το ίδιο. Εμένα πάντως με βοηθάει αρκετά και η γυμναστική, τόσο στο να ηρεμώ από στρες, όσο και στις αρρυθμίες. Έχω ξαναρχίσει γυμναστήριο εδώ και ενάμιση χρόνο και έχω δει βελτιώσει στις αρρυθμίες. Άλλωστε και η καρδιά μυς είναι και όταν τον γυμνάζεις γίνεται πιο δυνατός και λειτουργεί πιο σωστά.
όλα καλά αλλά για να πας γυμναστ'ηριο πρέπει να έχεις και κουράγιο, εσείς που έχετε μόνο τις έκτακτες είστε τυχεροί! Πάρτε κουράγιο!
Καλησπέρα.μήπως ή απάντηση πήγαινε στον/στην replay 9,αν και σωστες και καλοδεχούμενες οι συμβουλές σου,απλά εγώ τα έχω κάνει όλα αυτά,αλλά δυστυχώς δεν έχω καταφέρει να βγω απ'αυτο το φαύλο κύκλο και όλο και κάτι νέο παρουσιάζεται,έτσι για να μη ξεχνιομαστε..εσύ ταλαιπωρείσαι απ'τα 15;πω,πω ρε παιδί μου..τελικά νιώθω όντως προνομιούχα που μου ξεκίνησε στα 33..τι να πω..
Litoa σε εσένα πήγαινε.Διάβασα για την αρρυθμία που αναφέρεις και λές οτι είναι σαν μαζεμένες έκτακτες.
Καιρο εχω να δω νεα οποιουδηποτε και δεν ξερω αν ειναι καλο ή κακο. Οπως και να εχει Χρονια Πολλα σε ολους και Καλη Παναγια. Να μας βοηθαει και να μας φωτιζει στον δυσκολο δρομο μας...
Το καλυτερο θα ηταν να μην ειχαμε μπει καθολου σε αυτη την περιπετεια ομως απο την στιγμη που ειμαστε εδω το μονο που μπορω να πω και να ευχηθω απο καρδιας ειναι να πανε ολα καλα κι επιτελους να κερδισεις τις χαμενες μερες της ζωης σου. Στην δικια μου περιπτωση επειδη μιλαμε για (πολλες) μονο εκτακτες το μονο που συστηνουν ολοι ειναι δυστυχως μονο υπομονη....ποσο πια ομως....
ΕΓΩ ΤΟ ΘΕΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΑΚΟΥΣΤΑ ΤΟΥΣ ΕΧΩ ΑΛΛΑ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΒΟΗΘΑΝΕ ΤΗΝ ΠΑΟΚΑΡΑ!!!!!!!!!!!
theios loukas se eyxaristw polu file mou ! Gia tis ektaktes nai den kanoun tpt gt einai athwes.Arxizoun na tis antimetipizoun epi8etika otan xepernoun tis 15.000-20.000 to 24wro.