Originally Posted by
Anthee
Παρακολουθώ το forum από το 2016, όταν ξαφνικά εμφανίστηκαν και σε μένα συσπάσεις σε όλους τους μυς του σώματος….
Μετά από μια δύσκολη ψυχολογικά περίοδο και ένα σοβαρό χειρουργείο, ξαφνικά μια μέρα άρχισαν οι συσπάσεις. Η συνέχεια είναι λίγο πολύ κοινή με όλους: εξετάσεις αιματολογικές, εξετάσεις καρδιολογικές, εξέταση από νευρολόγο, εξέταση από νευροχειρουργό, ηλεκτρομυογράφημα, μαγνητική εγκεφάλου… Όλα πεντακάθαρα. Κατάληξη ο ψυχίατρος, ο οποίος με παρακολουθούσε για έναν χρόνο συστηματικά (δεν έλαβα φάρμακα). Ομολογώ από τα καλύτερα πράγματα που έχω κάνει για τον εαυτό μου, αφού έλυσα αρκετά θέματά μου.
Στο θέμα μας, όμως, οι συσπάσεις ναι μεν μειώθηκαν αισθητά, αλλά ποτέ δεν εξαφανίστηκαν, μέχρι και σήμερα τις νιώθω σχεδόν καθημερινά στις γάμπες, περισσότερο όταν είμαι κουρασμένη. Είναι πλέον μέρος της καθημερινότητας και δεν δίνω καμία σημασία.
Φτάνουμε στο 2021, εδώ και είκοσι ημέρες περίπου άρχισα να έχω μια τάση για ζάλη (όχι ίλιγγο ακριβώς), βουιτό στα αυτιά, ελαφριά ναυτία, συριγμούς στα αυτιά, μια αστάθεια… Πάλι ξεκίνησα από τον παθολόγο, έκανα αιματολογικές και καρδιολογικές εξετάσεις, πήρα και μερικές ημέρες ένα χάπι αλλά τα συμπτώματα επέμεναν. Ο παθολόγος με παρέπεμψε σε ΩΡΛ.
Και εκεί …. Λύθηκαν ξαφνικά όλα: η διάγνωση είναι μια χρόνια πάθηση (χρόνια πυρηνική αιθουσαία διαταραχή), η οποία είναι κληρονομική (γονίδιο), συνήθως από την πλευρά της μητέρας και εκδηλώνεται σε διάφορες φάσεις της ζωής μας με διάφορα συμπτώματα.
Από μικρή ζαλιζόμουν στα μεταφορικά μέσα, έχω βουιτό στα αυτιά εδώ και πολλά χρόνια, τα τελευταία 3-4 χρόνια έχω στιγμιαίο ίλιγγο κατά καιρούς και μικρή αστάθεια, λαμβάνω θεραπεία για τον θυρεοειδή (τον επηρεάζει επίσης), ηλεκτρισμός, μικρά τινάγματα στον ύπνο, μουδιάσματα στα χέρια, ταχυκαρδία, τρέμουλο, κρίση πανικού, ΣΥΣΠΑΣΕΙΣ ΜΥΩΝ (!!!)… Όταν ο γιατρός άρχισε να μου απαριθμεί τα συμπτώματα που πιθανόν να εμφανιστούν, ΣΟΚΑΡΙΣΤΗΚΑ ακούγοντας ότι και οι συσπάσεις οφείλονται σε αυτή την πάθηση! Οι συσπάσεις, που κόντεψαν να με τρελάνουν λίγα χρόνια πριν!!! Και μάλιστα ανέφερε ότι οι συσπάσεις έχουν να κάνουν με τον ηλεκτρισμό που παράγει το σώμα μας και σύστησε τη Γείωση όσο περισσότερο μπορώ (πολύ απλά φέρνεις σε επαφή τα γυμνά πόδια με το έδαφος / πάτωμα / πλακάκι /όχι ξύλο). Φυσικά μου έδωσε και φαρμακευτική αγωγή για ένα μικρό διάστημα, αλλά δεν θα την αναφέρω εδώ. Μου είπε αν θέλω να πάρω και μαγνήσιο.
Προτείνω λοιπόν σε εσάς που βασανίζεστε – όπως κι εγώ – με τις συσπάσεις, να επισκεφθείτε έναν πολύ καλό εξειδικευμένο ΩΡΛ. Κάθε περίπτωση είναι σίγουρα διαφορετική, αλλά πιθανότατα η απάντηση να έρθει από εκεί, όταν όλα τα υπόλοιπα είναι φυσιολογικά στον οργανισμό μας και αναλωνόμαστε σε δυσάρεστες σκέψεις.