Originally Posted by
xaris_7
Αγαπητοί φίλοι και φίλες, αρχικά συγχαρητήρια για το έργο σας και γενικά για τη προσπάθεια που καταβαλετε για τη συγκεκριμένη διαταραχή.
Με αφορμή τη σχέση που έχω αναπτύξει εδώ και 10 μήνες με μια κοπέλα 36 χρόνων(εγώ είμαι 31) η οποία έχει και ένα παιδάκι 8 χρόνων από το προηγούμενο γάμο της, θα ήθελα τη βοήθεια σας καθώς πράγματα και συμπεριφορές που διακρίνω με οδήγησαν σ' αυτό το Forum.
Δεν θέλω να γίνω αναλυτικός, θεωρώντας ότι θα βοηθούσε να αναπτύξω επίγραμματικα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας της και ειδικές συμπεριφορές απέναντι σ' εμένα αλλά και στο παιδί της ξεκινώντας προοδευτικά από την αρχή που την γνώρισα έως τωρα.
1. Εξυπνη, κοινωνική, διασκεδαστική τη πρώτη περίοδο που βγαίναμε.
2. Πολύ ανοιχτή σε συζητήσεις, ξεδιπλώσε τη ζωή της απέναντι μου μεσα σε λίγες μέρες με αρκετές λεπτομερειες.
3. Εθισμός σε ναρκωτικά, (κοκαΐνη κυρίως) από μικρή ηλικία έως πριν με γνωρίσει.( Ένας λόγος που έκανε και σχέση μαζί μου ήταν ότι εγώ δεν ανήκω σ αυτό το κύκλο)
4. Αρκετές σχέσεις στο παρελθόν, αρκετές σεξουαλικες εμπειρίες,( και με το ίδιο φύλο) ξέφρενη ζωή έως ότου γεννήσει.
5. Μια απόπειρα αυτοκτονιας λίγο πριν μείνει έγκυος, όταν ήταν σε σχέση με το πρώην άντρα της. Δεν ξέρω παραπάνω λεπτομέρειες, μόνο ότι εκείνη τη μέρα είχαν τσακωθεί πολύ και ότι της είπαν ότι πέρασε κατάθλιψη.
6. Αρκετά επικριτική και απότομη για λεπτομερειες όπως π.χ για τα ρούχα που φοράω, για το αμάξι που δεν είναι πάντα καθαρό, κτλ.
7. Συνεχείς ξεσπάσματα, πολύ μεγάλη οργή και νευρικότητα για λόγους που σε φυσιολογικά πλαίσια δεν είναι πολύ σημαντικοί, όπως,
Α) Όταν άργησα 15 λεπτά να πάω να τη πάρω από το σπίτι της γιατί δεν κατάλαβα καλά την ώρα.
Β) Όταν ειμασταν σε κοινή παρέα και μου πρότεινε ένας φίλος της να πάμε γήπεδο καπάκι μετα τον καφέ και εγώ δέχτηκα και έφυγα μαζί του.
Γ) Επειδη του Αγίου Βαλεντίνου πηγαίναμε τη μικρή της στην Ρυθμική και ενώ δεν είχαμε πει ότι θα βγούμε, νευρίασε επειδή φόραγα φόρμα και ότι δεν σκέφτηκα ότι έπρεπε να βγούμε και πως ντυνομαι έτσι κτλ. Παρεμπιπτόντως η μικρή είχε Ρυθμική 6-7....
Δ) Όταν πρώτοπηρε το αμάξι της (γιατί έβγαλε πρόσφατα δίπλωμα) , ένα μεσημέρι που είχαμε πάει παρέα βόλτα, ξαφνικά της έσβησε το αμάξι και επειδή χαμογέλασα και είπα δεν πειράζει αυτή το θεώρησε ειρωνεία και ξεκίνησε και με έβριζε ασταμάτητα.
Μάλιστα, σ αυτό το περιστατικό αν θυμάμαι καλά ήταν το 4ο μήνα της ζήτησα να χωρίσουμε γιατί έδειξε ότι δεν με σέβεται, αμέσως ζήτησε συγγνώμη έβαλε τα κλάματα και για το επόμενο διάστημα ήταν γατούλα.
8. Εναλλαγές ανεξήγητες σε ότι αφορά τα συναισθήματα της. Μπορεί να τσακώνεται με τη κόρη της και να συμπεριφερεται ακραία, να φωνάζει κτλ και μετά από 10 λεπτά να την αγκαλιάζει και να τη φιλάει.
9. Συνεχής αλλά έμμεσος έλεγχος για το που πάω, αν θα αργήσω κτλ.
10. Αν δεν είμαστε μαζί και δεν συναντηθούμε το βράδυ θα με καλέσει με βιντεοκληση ποτέ τηλέφωνο.
11. Ακραία εκδήλωση τρυφερότητας, δοτικοτητας και αγάπης και ξαφνικά μαζεύεται και γίνεται απότομη, αποσυνδέεται και τούμπαλιν.
12. Μου ζήτησε στους 3 μήνες να συγκατοικησουμε. (Γενικά τα οικονομικά της δεν είναι καλά, και μένει στο πατρικό της).
13. Πολύ σεξουαλικη και γοητευτική.
14. Για μια περίοδο είμαι ομορφος, ωραίος, ολοκληρωμένος κτλ. και μετά από λίγο ξεκινάει μια συμπεριφορά λες και έχει σταματήσει να με θαυμάζει, μου την λέει για τα μαλλιά μου, για τα δόντια μου, για το βάρος μου κτλ.
15. Τεράστιο ξεπασμα τώρα στις διακοπές με κοινή παρέα, επειδή έφυγα από το δωμάτιο το βράδυ επειδή ροχαλιζα και δεν εμεινα μαζί της και κοιμήθηκα κάπου στο καναπέ. Μιλάμε για κλάμα,οτι τη παρατησα, ότι εγώ εφυγα αν και εκείνη μου είπε να κάτσω κτλ.
16. Υπάρχουν χρονικά διαστήματα που τη πιάνει αν μιλάω με άλλες κοπέλες ή αν έχω βρει κοπέλα σε σημείο εμμονής. Να βλέπει στο όνειρο της γυναίκες που κάνουν κάτι μαζί μου, να με ρωτάει συνεχώς, κτλ.
17. Στην αρχή που τη γνώρισα, ακραία εκδήλωση θαυμασμού για το πρόσωπο μου, είμαι τέλειος, κανείς το καλύτερο σεξ που έχω κάνει, έχουμε χημεία, ταιριάζουμε.
18. Αρνείται να παραδεχτεί τα συναισθήματα της. Συνεχώς λέει ότι δεν ήταν ερωτευμένη όταν με γνώρισε και ότι επειδή έχει καεί στο παρελθόν, δεν χρειάζονται αγάπες και έρωτες απλά κάτι αμοιβαίο και απλό, ενώ στην ουσία αλλά μου δείχνει.
19. Βαριέται πολλές φορές και δεν έχει όρεξη λέγοντας ότι είναι στη φάση της, ότι περιμένει περίοδο και δεν φταίω εγώ.
Προσπάθησα να κάνω μια επίγραμματικη επεξήγηση προκειμένου να μπορέσω να γίνω πιο συγκεκριμένος σε συμπεριφορες και μοτίβα.
Γενικά θα τη χαρακτήριζα καλή κοπέλα, ωστόσο με πρόβληματιζουν πολύ οι συμπεριφορές αυτές και δεδομένου ότι βρίσκεται και το παιδάκι στη μέση θα ήθελα να δω πως να χειριστώ αυτή τη φάση.
Υπάρχουν χαρακτηριστικά μια οριακής προσωπικότητας;
Πως μπορώ να της μιλήσω γ αυτό;
Αναμένω τις συμβουλές σας.