Originally Posted by
Joanna8
Αχ, βρε Βασίλη, πόσο σωστός είσαι να 'ξερες. Άφησα την καλύτερή μου φίλη 10 χρόνια τώρα. Περνούσε πολύ σοβαρά προβλήματα με την απώλεια του πατέρα της και την ασθένεια της μητέρας σε σύντομο χρονικό διάστημα και από πάνω την ανεργία εν μέσω μνημονίων. Ήταν σε μια κατάσταση που δεν μπορούσα να διαχειριστώ. Ήμουν η τελευταία φίλη που έμεινε δίπλα της. Όποιος της έλεγε να πάει για ψυχοθεραπεία, τον απομάκρυνε. Εγώ δεν της έκανα ποτέ κουβέντα γι αυτό, γιατί το θεωρούσα αδιακρισία. Παρουσίασε έναν εντελώς άλλο χαρακτήρα, έκανε υπερανάλυση των πάντων και κατέληγε στο συμπέρασμα ότι όλοι θέλουν το κακό της και να την εκμεταλλευτούν. Πχ θα της έλεγε "καλημέρα" ένας γείτονας, θα μου έλεγε μετά: είδες πώς μου το είπε; Με τι τρόπο μου το είπε; Πολλούς μήνες μετά τον θάνατο του πατέρα της, κι ενώ η ατμόσφαιρα στο σπίτι της ήταν άκρως αγχωτική, βγήκαμε, της λέει μια κοπέλα που έχασε κι αυτή τον πατέρα της από το δημοτικό πόσο χάρηκε που αποφάσισε επιτέλους να βγει από το σπίτι και πόσο καλό θα της κάνει να είναι με φίλους, να αλλάζει παραστάσεις και θύμωσε γιατί θεώρησε ότι υπονόησε ότι είναι "ιδρυματική". Της είχα κάνει ένα δώρο για τη βάφτιση του ανιψιού της και μου έστειλε μήνυμα μετά να πάω να το πάρω πίσω γιατί ήταν ακριβό και δεν ήθελε ελεημοσύνη! Είχε σπουδάσει η κοπέλα, και δουλειά τίποτα με τα χαζομνημόνια! Μου είχε πει αν ξέρω κάποιον που ψάχνει άτομο για δουλειά, ό,τι να 'ναι με όσα λεφτά να 'ναι, είχα πάρει τηλέφωνο όποιον ήξερα και δεν ήξερα για να της βρω δουλειά και δεν πήγαινε. Γιατί δεν μπορούσε, αλλά εγώ δεν το καταλάβαινα.
Μου έλεγε πολλές φορές ότι εγώ δεν έχω προβλήματα, δεν έχω ζήσει φτώχεια, ανεργία, πολλές φορές την έπιαναν τα κλάματα ενώ πίναμε καφέ... Δεν άντεξα Βασίλη. Απομακρύνθηκα. Εμείς που κάναμε σχέδια για κουμπαριές στο Γυμνάσιο. Το πιστεύεις ότι με πιάνει ώρες-ώρες μια νοσταλγία και θέλω να πιάσω το τηλέφωνο να της μιλήσω, να δω αν είναι καλά, αν είναι ευτυχισμένη με τη ζωή της... Αλλά ο εγωισμός μου με κρατάει πίσω. Έχει τύχει κάποιες φορές να συναντηθούμε στα lidl και δεν ανταλλάσσουμε ένα γεια, κατάντια. Και μετά σκέφτομαι τι θα μπορούσα να είχα κάνει αλλιώς, μήπως την πίεσα να κάνει πράγματα, να βγαίνει απ' το σπίτι, να πιάσει μια δουλειά, ενώ έπρεπε να μείνει σπίτι να βρει ηρεμία, μήπως δεν της στάθηκα.