.....
(πραγματικά)
Printable View
.....
(πραγματικά)
Δως μου την δυναμη να τελειωσω αυτο που εχω αρχισει........μονο για σημερα..........
Σκέφτομαι πως ότι έχει φτιάξει η φύση μέσα σε τόσα χιλιάδες χρόνια τα καταστρέφει ο άνθρωπος σε λιγα εκατοντάδες χρόνια και ότι φτιάχνει ο άνθρωπος μέσα σε λίγα χρόνια μπορεί να τα καταστρέψει η φύση σε ελάχιστο χρόνο.
Σκέφτομαι (και καλά) ότι θα ήθελα να προσθέσω κάτι εδώ.
Πριν από κάθε περαιτέρω περικοπή (επιδομάτων κτλ) ή μέτρων που θα φέρουν περισσότερη ανεργία κτλ θα υπάρξει μια καμπάνια "φόβου" (από εμπλεκόμενα ΜΜΕ) ώστε ο κόσμος να μην αντιδράσει. Είναι παμπάλαια mind control tactic.
Για παράδειγμα σου λέει κάποιος: "θα πτωχεύσουμεεε, θα πτωχεύσουμεεεε!!!" (συνέχεια, συνέχεια, συνέχεια). Φοβάσε. Κλείνεσαι. Μετά σου λέει τώρα θα κόψω 5, 10 δραχμές. Ανακουφίζεσε... γλύτωσες το χειρότερο... : )
Δεν είναι όλα τα ΜΜΕ εμπλεκόμενα βέβαια και δεν σημαίνει ότι η περίπτωση χρεωκοπίας αποκλείεται παντελώς, αν ο καθένας κάνει του κεφαλιού του.
Αλλά είναι εξαιρετικά απίθανο να συμβεί, μη γελιόμαστε.
Τώρα, πως η πραγματικότατη κρίση χρησιμοποιείται από ορισμένους εργοδότες (χωρίς μπέσα θα προσέθετα) για περαιτέρω καταστρατήγιση εργασιακών δικαιωμάτων και πολλαπλασιασμού κερδών... εδώ ο καθένας έχει ματάκια... και βλέπει : )
Και βέβαια, η ΕΕ είναι ένα sui generis μόρφωμα. It happens as it goes along. Οι νομοθεσίες δημιουργούνται πολλές φορές ως απάντηση κρίσεων. Συνήθως, ελλίσσεται και μεταλλάσσεται και διαρκεί. Το πόσο θα τα καταφέρει κι εδώ... μένει να ειδωθεί. Ή πόσα λάθη έγιναν στη διαμόρφωση της συνθηκης του μααστριχτ ή στην επεκταση πριν την εμβανθυνση.. αλλα τελος παντων. Τώρα εδω είμαστε, μ' αυτό θα παλέψουμε.
Αν υπάρχει μια ειλικρινή θέληση για συνέχιση της ενότητας αυτό θα μεταφραστεί πολύ άνετα σε συνέχιση της ύπαρξης της. Αναλαμβάνοντας ο καθένας τις ευθύνες που του αναλογούν και συμβιβαζόμενος, όπως ήταν πάντα.
Αλλίως...
Κι αυτό που πρέπει να κάνει η ελλάδα (για να προστατέψει τον εαυτό της αλλά και την ένωση (αν τη θέλουμε...) κι όχι μονο η ελλάδα αλλά όσοι νοιάζονται για την ενωση, είναι να αποτρέψει πάση θυσια τις ασφαλιστικές διυκλειδες που θα θεσει η βοννη για να προστατεψει το τραπεζικο της συστημα απο μια ελληνικη καταρρευση (αν το κανει, γιατι αυτο θα ειναι συμβολικα πολυ αρνητικο). Αλλα και γιατί μετά θα μπορεί ξεκάθαρα να την αφησει να εξελιχθει χωρις καμια απωλεια (σημαινοντας το τελος της ενωσης, ή τη ραγδαια συρρικνωση της). Θα ελεγα να αποτρεψει και τη γαλλια (όπου υπάρχει μάλιστα και η μεγαλυτερη εκθεση ελληνικων ομολογων) αλλα συνηθως η γαλλια ειναι ξεκαθαρα με το πλευρο και της ενωσης και της ελλαδας (συναδουν συμφεροντα κι ειναι και γκομεναρες οι γαλλιδες). Και βεβαια, βεβαια, βεβαια, να διορθωσει δημοσιοδιοικητες στρεβλωσεις. Παιρνει ο αλλος συνταξη στα 40... ποιος εισαι ρε φιλε?! Τα εβγαλες αυτα τα λεφτα για να σου τα δωσω; Λιγο λιγοτερο isolasionism απο τη γερμανια (μην ανησυχητε δεν θα σας τα φαμε ολα) και μια πολυ μεγαλυτερη σοβαροτητα απο την ελλαδα (αν θελουμε να μη βγαζουμε 500 ευρω το μηνα και με την ανεργια στο 20%)
Η ενωση δημιουργηθηκε για να αποτραπει ενας τριτος παγκοσμιος. Η οικονομικη παραμετρος ηρθε μετα. Τωρα (δυστυχως, ευτυχως) πιστευω οτι αυτα τα δυο εχουν αλληλοεμπλακει απαρεκλητα... οποτε πρεπει να υπαρξει φροντιδα και για τα δυο... απο ολους.
για να μη πιασω τις αγορες και την απελευθερωση των CDS απο τον μπους γιατι θα τα παρω. (κι ολοι μιλαγανε για το ιρακ).
Δεν θελουμε ρε φιλε τοσο γρηγορες αγορες. ασ'το να παει στο διαλο. πιο προσεγμενα κι ας ειναι πιο λιγα. γαμω τον αγελαδαρη μου μεσα.
Αλλα ειδες ποσο ωραια η αμερικη το ρυθμισε; 3 δισ. απο την fed (who cares για το υψος του ελλειματος, το θεμα ειναι η επιστροφη στην αναπτυξη) και μετα απο 3 χρονακια... back on top. Αυτα κανει η νομισματικη αυτονομια. Το μααστριχτ φιαχτηκε νομιζοντας οτι παντα θα ειμαστε πλουσιοι.
Αλλα και σαν μια παρα πολυ "ομορφη" και απλη διαπιστωση: οι πολιτικοι (οχι μονο στην ελλαδα) απλουστατα αγορασαν τη συναινεση των πολιτών με τα λεφτα των παιδιών τους...
κατσε φαε τωρα παστελι
(θα ελεγε καποιος)
μλκες οι αγορες που δανειζανε λες και δεν υπηρχε αυριο και χωρις καμια αυτοπροστασια, μλκες και οι πολιτικοι που τα περνανε χαμογελωντας μη κανοντας τιποτα αλλο για να ξεπληρωσουν απο το να ξνουν τ'αρχια τους.
αυτο φιλε μου ειναι η διαφορα μεταξυ ενος οραματιστη κι ενος απλου τεχνοκρατη. ο πρωτος βλεπει, λιγακι, πιο μακρυα.
παραδοξως ομως οι αγορες τελικα δεν κανιβαλιζονται, αυτορυθμιζονται... χμμμ ο σμιθ θα ηταν πολυ περηφανος.
Mολις τελειωσα τον πρωτο μου πινακα!!!
Σκέφτομαι πόσο ακόμα θα αντέχω να αντέχω............
Σκέφτομαι ότι καμιά φορά χρειάζεται να σπάμε στη μέση αυτό το αντ-έχω προτού να σπάσει αυτό στη μέση εμάς..
Και προχωράμε. Ολόκληροι.
Θελετε να δειτε τον πινακα μου?? :$
ναι!!!!!!!!
Nτρεπομαι :P H αληθεια ειναι οτι χανει στη φωτο και αδικειται απο το φλας, θελει φυσικο φως :P Eνταξει να!!
http://img849.imageshack.us/img849/2235/dsc02048.jpg
Πάρα πολύ ομορφό :) Μπράβο!
Kαλα ειναι για πρωτο! Οσο το εξασκεις τοσο μαθαινεις στη ζωγραφικη λενε, ας ελπισομεν :P
Eυχαριστω :D
carrie, ενθουσιαστηκα:) αντε, ολο τετοια δημιουργικα "ξεσπασματα"!