Originally Posted by
Frini
Φιλομαθή δεν μπορώ να υποδείξω κάποιο συγκεκριμένο κόμμα, θεωρώ είτε ότι έχουν διαφθαρεί είτε δεν έχουν την πολιτική βούληση να πράξουν κάτι ανάλογο.
Ίσως μια ομάδα φωτισμένων μυαλών , οικονομολόγων, επιστημόνων που δεν διαφθαρεί από το σύστημα, θα μπορούσε να πράξει κάτι τέτοιο.Ουτοπία?
Πιστεύεις ότι αν σε μια περίπτωση προκύψει μια τέτοια ομάδα φωτισμένων μυαλών , διαθέτουμε σαν σύνολο πολιτών τον φωτεινό νου να την διακρίνει ;
Πιστεύεις τα μεγάλα και απειλούμενα πλέον συμφέροντα , δεν θα κινήσουν γη , ουρανό , και θάλασσα , για να αμαυρώσουν με την επικοινωνιακή πολιτική στην οποία πλέον διαθέτουν αριστεία , την εικόνα μιας τέτοιας ομάδας ;
Και ούτε βγάζω τον εαυτό μου έξω από όλο αυτό, είμαι κομμάτι του συστήματος που το συντήρησα με τον τρόπο μου.
Αλλά δεν μπορώ να δεχτώ κανένα μνημόνιο που όχι μόνο θα εξαθλιώσει την κοινωνία αλλά θα είναι αναποτελεσματικό με τους στόχους του.
Ποιο νωρίς διαφοροποιήθηκα σε ένα συγκεκριμένο σημείο του μνημονίου και όχι στο μεγάλο μέρος αυτού , δηλαδή την λειτουργία του δημόσιου τομέα και συνεχίζω να υπερασπίζομαι την τοποθέτηση μου !
Ας μην γελιομαστε, μέρος ενος επιβεβλημένου σχεδίου για εξόντωση είναι το μνημόνιο, δεν ήρθε να "διορθώσει" και να "εξυγιανει"
Δεν προσπαθώ να κάνω αντίλογο , αλλά τα πράγματα θεωρώ ότι είναι εξαιρετικά απλά !
Τι θα πει ''σχέδιο εξόντωσης ; '' μου θυμίζει της ταινίες με τους εξωγήινους εισβολής απέναντι στο ανθρώπινο είδος...... με τοκογλύφους έχουμε να κάνουμε , δεν το έχουμε καταλάβει ;
Η δεν οφείλαμαι να το γνωρίζαμε την μακρά περίοδο ευδαιμονίας '' με δανεικά ; ''