Originally Posted by
Joanna8
Λοιπόν, σήμερα πέρασα από ψυχομετρικά για τη συμμετοχή μου σε ένα project. Τώρα τι μπορεί να καταλάβει ο ψυχολόγος από τον τρόπο που έγινε το test απορίας άξιον. Το 1ο test ήταν κάτι σαν test iq με αλγεβρικούς και γεωμετρικούς συλλογισμούς που μου φάνηκε παιδαριώδες.
Το 2ο ήταν να ζωγραφίσουμε μια ανθρώπινη φιγούρα σε 1'. Ζωγράφισα μια γυναίκα, χαμογελαστή, της έκανα και πιαστράκι στα μαλλιά, μια ελίτσα στο μαγουλάκι, κολιέ, σκουλαρίκια, αλλά με ένα πόδι, γιατί δεν πρόλαβα!!! Αρκετοί υποψήφιοι έκαναν μόνο πρόσωπο, μια χαρά το σκέφτηκαν. Μετά μας είπαν να ζωγραφίσουμε μια φιγούρα του άλλου φύλου, οπότε σκίτσαρα έναν άνδρα, αλλά αυτή τη φορά υπολόγισα πιο σωστά τον χρόνο και τον έκανα αρτιμελή. Ήταν πολύ αυστηροί στο 1'. Είπαν ότι όποιος δεν αφήσει κάτω το μολύβι μόλις πουν, θα ακυρωθεί.
Το 3ο ήταν ένα ερωτηματολόγιο να συμπληρώσουμε από 1-5 πόσο ευγενικοί, εργατικοί, αποτελεσματικοί, τεμπέληδες κλπ είμαστε, πάλι υπό πίεση χρόνου. Τα 30 τελευταία ούτε που τα κοίταξα. Έβαζα 3άρια κατά την αριστοτελική αρχή.
Πάντως πιστεύω ότι όλοι έχουμε την τάση σε αυτά τα tests να προβάλλουμε τους εαυτούς μας με πολλά θετικά και ελάχιστα αρνητικά χαρακτηριστικά μας για να γίνουμε πιο ελκυστικό πακέτο. Λέτε να μου κόψουν βαθμούς από την κουτσή γυναίκα; Βέβαια την Τρίτη στη συνέντευξη μπορώ να το παίξω Νικηφόρος ο ζωγράφος και μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά: αχνοφαίνεται.