λέτε να προτιμήσω το ελλειπτικο από τον διάδρομο?θέλω να σφίξω στον κώλο...5 κιλά θέλω να χάσω για να είμαι ακριβώς..(οχι ότι θα με χαλούσαν και τα παραπάνω αλλά ας πετύχω μια αυτόν τον στόχο)...
απορία...κοιλιακοι...ανω και μεσοι ποιοι είναι?
Printable View
λέτε να προτιμήσω το ελλειπτικο από τον διάδρομο?θέλω να σφίξω στον κώλο...5 κιλά θέλω να χάσω για να είμαι ακριβώς..(οχι ότι θα με χαλούσαν και τα παραπάνω αλλά ας πετύχω μια αυτόν τον στόχο)...
απορία...κοιλιακοι...ανω και μεσοι ποιοι είναι?
Για το ελλειπτικό δεν ξέρω, αλλά με τα βάρη μια χαρά φουσκώνουν οι μυες Σμαρτ...
Εγώ όταν πήγαινα εντατικά γυμναστήριο και για 1,5 χρόνο μόνο,είχα δει αυτο το "φούσκωμα" στο πόδι και πολύ με χάλαγε...το πόσο τον σιχτίρισα τον γυμναστή που μου είχε βγάλει αυτο το πρόγραμμα δεν λέγεται:grind:
πηγαινεις γυμναστηριο η θελεις ν αγορασεις?
αν πηγαινεις γυμναστηριο εγω θα προτεινα να κανεις σε ολα τα οργανα .
αν σκεφτεσαι να αγορασεις προσωπικα θα σου συνιστουσα διαδρομο!!!!!
το ελλειπτικο ειναι αρκετα μανικι κ επειδη ειχα πριν παρω το διαδρομο με ζοριζε παρα πολυ!!!
βεβαia το εβαζα σε δυσκολα προγραμματα αλλα κ παλι ηταν πολυ ζορικο!
κατα παριεργο τροπο το ελλειπτικο του γυμναστηριου δε με κουραζει τοσο.... προφανως καπου διαφερουν.
παντως κ ο διαδρομος μια χαρα σφιγγει την επιμαχη περιοχη, ειδικα αν βαλεις κλιση.
βασικα, να παρεις αυτο που πιστευεις οτι εχεις περισσοτερες πιθανοτητες να χρησιμοποιησεις.... ολα καλο κανουν ,αρκει να γυμναζεσαι :)
ποσα κιλα σηκωνες ρε συ? :SQuote:
Originally posted by Ασημένια
Για το ελλειπτικό δεν ξέρω, αλλά με τα βάρη μια χαρά φουσκώνουν οι μυες Σμαρτ...
Εγώ όταν πήγαινα εντατικά γυμναστήριο και για 1,5 χρόνο μόνο,είχα δει αυτο το "φούσκωμα" στο πόδι και πολύ με χάλαγε...το πόσο τον σιχτίρισα τον γυμναστή που μου είχε βγάλει αυτο το πρόγραμμα δεν λέγεται:grind:
tι να πω... προσωπικα ποτε δεν ενιωσα οτι φουσκωσα... οτι διαγραφοταν ο μυς ναι.. αλλα με ομορφο τροπο...
και κοπελες που ξερω κ κανουν απειρα χρονια γυμναστηριο κ οπως της βλεπω εχω την αισθηση οτι εχουν μονο μυες, δεν εχουν φουσκωμενους μυες... κ μιλαμε για ΠΟΛΛΑ βαρη.... εγω ουτε στον υπνο μου.... (καλα εφιαλτης θα ταν, δεν το συζηταμε :P)
πηγαινω γυμναστηριο...απλα επειδη μεχρι τωρα εκανα διαδρομο κυριως απο αεροβικη και τελευταια λογω ζεστης παρολο που εχει κλιματισμο τα φτυνω και δεν ξερω τι να κανω...και εχω και το θεμα οτι θελω να σφιξω γενικα...κανω και αιθουσα πιλατες και κοιλιακους και οργανα οποτε δεν κανω αιθουσα.
πιλατες ειναι τελεια!!!
σφιγγεις ρε συ!!!!
τι σε προβληματιζει? σφιγγεις πολυ περισσοτερο με πιλατες παρα με ελλειπτικο!!
αν δεν αντεχεις το διαδρομο λογω ζεστης , ουτε να το σκεφτεσαι το ελλειπτικο για τωρα :shocked2:
Πριν 3 χρόνια ήταν σιγά μη θυμάμαι, αλλά με τον καιρό όλο και μου τα ανέβαζε...
Καλά δεν είχα γίνει και τούμπανο, αλλά τότε ημουν στα πολύτ αδύνατα μου και απο εκεί που είχα κάτι πόδια "καλαμάκια"...ε φαινόταν κάμποσο η διαφορά...
Δεν ξέρω αλλά στη γυναικά μαρέσει το "ισιο" ποδι και όταν του το πα του γυμναστη εκ των υστερων (που να ξερα η κακομοίρα απο πριν?ασχετη ημουν) μου ειπε ε πες μου ετσι, εχω φίλες μοντέλα, αλλά αυτεσ δεν γυμνάζονται...πόσο παπάρασ να ήταν? Πφφφ
δεν αντεχω τον διαδρομο γιατι τρεχω και οταν κανω περπατημα βαζω κλιση 10% και παω με ταχυτητα 7,2...και δεν θελω να κατεβασω γιατι νιωθω οτι δεν κανω κατι...πιλατες κανω 2 φορες την εβδομαδα αλλα δεν προλαβαινω παντα την αιθουσα οποτε πρεπει να κανω κατι αλλο...ακομη και αν κανω πιλατες παλι θα κανω και εξω σαν συμπληρωμα
ασημενια, τοτε παιζει αυτο που εγω αποκαλω "διαγραφη μυος" εσυ να το αποκαλεις "φουσκωμα"!!
γιατι τοση ωρα προσπαθουσα να φανταστω πως ειχε γινει το ποδι σου , γιατι εννοειται πως κατι ξερεις περισσοτερο απο μενα για το δικο σου ποδι :P
νανσυ αφου πας γυμναστηριο μπορεις να δοκιμασεις το ελλειπτικο, αν βαζεις το διαδρομο σ αυτη την ταχυτητα κ αυτη την κλιση , δε θελω να φανταστω που θa βαλεις το ελλειπτικο!!1
μπραβο σου παντως!!
παντως, οκ εμεις ανταλλασουμε αποψεις αλλα νομιζω οτι το καλυτερο ειναι να ρωτησεις τους ειδικους κ να σου προτεινουν το καταλληλο προγραμμα, αφου πρωτα διευκρινησεις τι αποτελεσμα επιθυμεις, μην παθεις ο,τι κ η ασημενια :dork:
χαχαχαχα δεν εχω θεμα με αυτο...ειμαι συνηθισμενη...τους εχω ρωτησει αλλα οι αποψεις ειναι διαφορετικες...τεσπα θα κανω παλι την προσπαθεια μου με το ελλειπτικο γιατι απο τα λιγα που εψαξα σε σαιτ το ελλειπτικο υπερισχυει σε πολλα...ευχαριστω για την βοηθεια
κ αφου δεν μπορουν να συμφωνησουν οι ειδικοι, πως περιμενεις να συμφωνησουν οι ερασιτεχνες?
γιατι οι ειδικοι ειναι και λιγο ανταγωνιστες...και πιστευω πως μονο αυτοι που περνανε τα ιδια οπως εγω προκειμενου να βελτιωθουν σωματικα εχουν την καλυτερη αποψη εστω και αν διαφερει....ειναι πραγματικες εμπειριες και οχι υλη μαθηματων η σεμιναριων.
55 λεπτά διάδρομο σήμερα και από όργανα ασκήσεις για ώμους είχε το πρόγραμμα σήμερα...
είχα 3 μέρες έκανα 70 λεπτά διάδρομο.. ούτε να ανέβω διάδρομο μπορούσα σήμερα.. πτώμα μιλάμε.. απορώ πως έκανα και 55..
αυριο θα πάω θάλασσα για κολύμπι να δω και λίγο φύση. δεν παλεύεται κάθε μερα κλεισούρα γυμναστήριο
60' αιθουσα (κοιλια,κωλος,ποδια)
25' ελλειπτικο
κι εγω λεω για μπανακι αυριο...δεν ξερω αν θα μπω στην θαλασσα αλλα ηλιοθεραπεια θα κανω...
Είχα πραγματικά ξεχάσει πως βοηθάει η γυμναστική στην απώλεια βάρους.. μάλλον μ ' άρεσε η άνεση του καναπέ μου, η ταχύτητα που έφτανα στο κεντρο με το αυτοκίνητο και γενικά δικαιολογίες που δε γυμναζόμουν...
4 φορές αυτήν την εβδομάδα γυμναστική και με διατροφή από 1400-2000(ναι 2 μέρες 2.000!!) έχασα 1.5 κιλό...
άκουσα αυτά που έλεγαν ότι πρέπει να χάσεις πρώτα και μετά γυμναστική.. βλακείες.. μαζί θέλει για να μη χαλάει κ το δέρμα..
νιώθω κουρασμένη βέβαια από την υπερπροσπάθεια της προηγούμενης εβδομάδας, θα προσπαθήσω να το συνεχίσω όσο μπορώ δηλαδή και αυτήν..
3ήμερο η απόλυτη τεμπελιά
δεν βγήκα ουτε για λίγο περπατημα.
ντροπή μου....
σήμερα έχω powerplate και θα βγω για τρέξιμο...
αντε να βρω πάλι τους ρυθμούς μου!
ποσο σε θαυμαζω...δεν μπορω να σηκωσω τον κωλο μου απο την καρεκλα.................................... .........Quote:
Originally posted by karen1985
Είχα πραγματικά ξεχάσει πως βοηθάει η γυμναστική στην απώλεια βάρους.. μάλλον μ ' άρεσε η άνεση του καναπέ μου, η ταχύτητα που έφτανα στο κεντρο με το αυτοκίνητο και γενικά δικαιολογίες που δε γυμναζόμουν...
μια ιδέα είναι.. βασικά η αρχή είναι δύσκολη.. μετά θα πετάς.. trust me..!! θα χάσεις και πολύ πιο γρηγορα τα κιλά που θες και θα έχει σφίξει κ το σώμα σου!Quote:
Originally posted by konina
ποσο σε θαυμαζω...δεν μπορω να σηκωσω τον κωλο μου απο την καρεκλα.................................... .........
Λοιπόν, μόλις γύρισα από γυμναστήριο.. έκανα τις ασκησούλες και 70 λεπτά διάδρομο (10 προθέρμανση+60 στο τέλος)..
Θέλω σαν τρελή να πάω αυτήν την στιγμή για μπάνιο.. άντε να δούμε..!!
Σήμερα powerplate και τρέξιμο/περπάτημα 1 ώρα περίπου (9km απόσταση)
60΄pilates...10΄ελλειπτικό...10΄step. ...για σήμερα...
σήμερα σπαρίλαααααα
βαριέμαι πολύυυ
τίποτα μέχρι στιγμής
Καλημερα σε ολους!!Εχω καιρο να γραψω αλλα ηθελα ν δηλωσω οτι επιτελους!!! ξαναρχισα γυμναστηριο και ειμαι πολυ χαρουμενη!!
Θα αρχισω να γραφω και εγω τι κανω καθε μερα γιατι θα με κρατατε και εσεις σε εγρηγορση !!! :D
Καλα μιλαμε χθες τα εδωσα ολα...
60' pilates
30' διαδρομο
20' ελλειπτικο
20' step
κατι μου λειπει χρονικα...τεσπα...συνολικα εκανα 2,30 ωρες...
εχω ερωτηση κ θελω εγκυρη απαντηση (ΑΝ υπαρχει καποιος που να ξερει):
επειδη τωρα με τη ζεστη βλεπω λιγο τον ουρανο σφοντυλι στο τζυμ, κ πιθανολογω να φταιει ο ιδρωτας, τι θα μπορουσα να χρησιμοποιησω ως τονωτικο αντι για ενεργειακο ποτο?
ισως διαλυμμα νερου-αλατιου-ζαχαρης? (σε ελαχιστες ποσοτητες παντα).
σ ενα σεμιναριο που παρακολουθησα μας ειπαν πως ετσι αντιμετωπιζετε η αφυδατωση σε περιπτωση γαστρεντεριτιδας, κανει αραγε κ για την περιπτωση ιδρωτα?
οπου ναι μεν τα υγρα αναπληρωνονται με νερο αλλα ισως οχι σε καλια νατρια κ λοιπα συγγενη ευγενη η αγενη στοιχεια? ολε!!!( που θα λεγε κ η Λεσσ :P )
Η προηγούμενη εβδομάδα πέρασε μόνο με περπάτημα ως άσκηση (κανένα μισάωρο την ημέρα=τίποτα δηλαδή... :-Ρ )
Σήμερα 1h ποδήλατο...
...ʼλλη 1h ποδήλατο σήμερα... πρωινό πρωινό κιόλας...
Εχω πολλές μέρες να κάνω γυμναστική. Τεμπελιάζω :( Πήγα powerplate σήμερα (2 φορές την βδομάδα πάω ούτως ή αλλως) αλλά από αεροβική 0 στο πηλίκο. Εχω να τρέξω ή να κάνω ποδήλατο καμιά βδομάδα σίγουρα...
:(
Και μου λείπει πολύ το motivation....βαριέμαι και είμαι ανόρεκτη, και έχω στο μυαλό μου επαγγελματικά θέματα, πρέπει να πάρω μια απόφαση, πρέπει να γράψω κάτι, και τίποτα από αυτά δεν κάνω, και δεν κάνω και τη γυμναστική μου!
καλημέρα...χθες...20' ελλειπτικό...20΄step...30΄διάδρο μο...360 κοιλιακους....αντε να δουμε...
3 φορές γυμναστική αυτή την εβδομάδα, 1 ώρα διάδρομο κάθε φορά και διάφορες ασκησούλες κάθε φορά..!!
α... και 2 μπανάκια, που εν τω μεταξύ η ρέκλα στην ξαπλώστρα μόνο γυμναστική δεν είναι ... αχαχα!!!
ελπίζω να πάω και αύριο γυμναστήριο... έχουν αρχίσει τα 30αρια και αν δεν ξυπνήσω πρωί δεν παλεύεται η κατάσταση με τέτοια ζέστη..!!
hws έλα μπορείς.. μια συνήθεια είναι όλα!! you can do it!!! :)
Καλησπερα!!!
Καθε μερα μια ωρα με τον σκυλακο μου(δεν ειναι λιγο πραμα!!!ζυγιζει 50 κιλα :lol:)
Χτες 15 λεπτα διαδρομο,20 λεπτα ποδηλατο και οργανα
Σημερα μπανιο 2 ωρες στην θαλασσα,ηταν τελεια!!!
allo!!!
χθες:
60' πιλατες...
20' ελλειπτικο...
20' step...
30' διάδρομο....
Σήμερα:
60' αίθουσα(γλουτούς,κοιλιά)...
20΄ελλειπτικο...
20' step...
30' διάδρομο...
ακόμη όμως έχω θέμα με τους κάτω κοιλιακούς ρε παιδια...δεν μπορώ να κρατησω τα ποδια μου παραλληλα με το εδαφος...σηκωνεται η μεση μου
wow... Τι δυναμικό πρόγραμμα είναι αυτό nansyafs? Εύγε!!!
Να σαι καλα hws...καποιοι που ρωτησα σε ενα αλλο σαιτ κατι σχετικο μου ειπαν οτι το παρακανω με την αεροβια ομως εγω οταν τελειωνω νιωθω τρομερη ανακουφιση...ετσι δεν ειναι ρε παιδια?
δεν κρινουν ολοι με τα ιδια δεδομενα, ουτε εχουν ολοι τους ιδιους στοχους.
για το αν το παρακανεις η οχι ρωτα το γυμναστη σου η το γιατρο σου.
Μην αγχώνεσαι! Αν εσύ νιώθεις καλά, σημαίνει ότι το σώμα σου το θέλει, το αντέχει.
Η άποψή μου είναι ότι μπράβο που μπορείς, αλλά σίγουρα είναι 100% προσωπική και δεν είμαι καθόλου ειδικός στα θέματα άθλησης.
Σήμερα powerplate και τρέξιμο 30min.
Πήρα μια χαζομαρούλα -pedometer που μετράει βήματα, θερμίδες και απόσταση... χαχα
το έβαλα πάνω στο παπούτσι μου και μου μετρούσε τα βήματα, με μέσω βήμα δικό μου τα 58cm συν τα κιλά μου κλπ και έβγαζε και τις θερμίδες. Επιστημονικά τρελό γκατζετάκι δεν είναι... έχει απλά αισθητήρα κίνησης μετράει τα βήματα και τα πολλαπλασιάζει χ 0.58 στην ουσία που το στάνταρα εγώ για μένα μέσο βήμα, για να σου βρει την απόσταση και μετά έχοντας μέσα τιμή για το βάρος σου κλπ υπολογίζει τις θερμίδες.
Αλλά έχουν πλάκα όλες αυτές οι βλακείες που αγοράζω για την "άθλησή" μου και τη δίαιτα μου...Με τη ζυγαριά λιπομέτρησης, περιμένω πως και πως να κλείσει ο μήνας για να λιπομετρηθώ!!! :)
Η αλήθεια είναι ότι μου δημιουργούν έναν ενθουσιασμό (και μια χαζοβλακεία) που ενισχύουν κάπως την προσπάθεια!
χα χα χα
Να δω τι άλλη βλακεία θα βρω να αγοράσω... :) Κανένα παγούρι για νερό με αυτόματη καταγραφή πόσες φορές το γέμισες και πόσες το άδειασες; χμμμ πλάκα θα είχε... αν υπάρχει κάτι τετοιο!!
Γύρισα στη παλιά μου γειτονιά(περίπου) και επί τη ευκαιρία λέω να αρχίσω γυμναστική πολύ πιο συστηματικά.
Περπάτησα λοιπόν σε βουνό με (σχετικά έντονες σε κάποια σημεία, σταμάτησα μια φορά να βρώ ανάσες γιατί δεν έβγαινε) ανηφόρες και κατηφόρες γύρω στα 7 χιλιόμετρα σύμφωνα με google maps, μου πήρε σχεδόν 2 ώρες, λίγο απογοητευτικό γιατί ένιωθα να πηγαίνω γρήγορα. Τεσπά, πρέπει να έκανα και μερικά χιλιόμετρα πάνω κάτω σε υψόμετρο. Σκοπεύω καθημερινά πολύ πρωί αν αρχίσω και κολυμβητήριο να κάνω γύρω στο μισο, το κομμάτι με τις εντονες κλίσεις.
Αργότερα θα περάσω από το κολυμβητήριο που πήγαινα μέχρι πέρσι, ελπίζω να μη μου ζητήσουν χαρτιά γιατρών μιας και είμαι πρώην μέλος και από 1η Ιουλίου να ξεκινήσω σχεδόν καθημερινά.
Το απόγευμα έχω ραντεβού με φίλο γυμναστή να μου δείξει μερικές ασκήσεις για ώμους, στήθος, πλάτη και να με βοηθήσει να αγοράσω βάρη. Σκοπεύω να τα χωρίσω σε 3 ομάδες και να κάνω από μια φορά την εβδομάδα τη κάθε ομάδα, θα μου πει βέβαια και ο φίλος μου.
Έχω ξεκινήσει εδώ και 2 εβδομάδες περίπου κοιλιακούς, ραχιαίους κλπ
Επίσης εδώ πιστεύω λόγω παιδικών φίλων θα έχω πιο συχνά την ευκαιρία να αθλούμαι μέσω ευχάριστων δραστηριοτήτων εκτός προγράμματος τύπου μπάσκετ, πινγκ πονγκ κλπ.
Μπαίνω λοιπόν στη 2η φάση του προγράμματος με μπόλικη γυμναστική εκτός της δίαιτας, αν δω οτι εξαντλούμαι θα ανεβάσω και θερμίδες γύρω στις 1800. ʼντε να δούμε...
Έτσι σιγά-σιγά όλοι βρίσκουμε τον ρυθμό μας.. σε ζηλεύω που θα γυμνάζεσαι έξω.. εγώ δεν μπορώ να πειθαρχηθώ για γυμναστική
αν δεν πηγαίνω γυμναστήριο..
σιγουρα θα νιώσεις ανάγκη για περισσότερες θερμίδες, εγώ τις μέρες που γυμνάζομαι ο οργανισμός μου ζητάει 500 θερμίδες παραπάνω χαλαρά
αλλά δεν του τις δίνω πάντα :PPP καλή αρχή :))
Εγώ σήμερα 1.15 διάδρομο, κοιλιακούς-ραχιαίους και διάφορες ασκησούλες για σώμα..
Αν καταφέρω να ακολουθώ αυτό το πρόγραμμα θα καίω πολύ παραπάνω από 300 θερμίδες τη μέρα, δεν θα έχω κανένα λόγο να μην επιβραβεύσω λίγο τον εαυτό μου. Κι αυτό νομίζω ισχύει για όλους.
~ 1 ώρα περπάτημα σε έδαφος με έντονες κλίσεις.
τελεια!!!Quote:
Originally posted by filipparas
Γύρισα στη παλιά μου γειτονιά(περίπου) και επί τη ευκαιρία λέω να αρχίσω γυμναστική πολύ πιο συστηματικά.
Περπάτησα λοιπόν σε βουνό με (σχετικά έντονες σε κάποια σημεία, σταμάτησα μια φορά να βρώ ανάσες γιατί δεν έβγαινε) ανηφόρες και κατηφόρες γύρω στα 7 χιλιόμετρα σύμφωνα με google maps, μου πήρε σχεδόν 2 ώρες, λίγο απογοητευτικό γιατί ένιωθα να πηγαίνω γρήγορα. Τεσπά, πρέπει να έκανα και μερικά χιλιόμετρα πάνω κάτω σε υψόμετρο. Σκοπεύω καθημερινά πολύ πρωί αν αρχίσω και κολυμβητήριο να κάνω γύρω στο μισο, το κομμάτι με τις εντονες κλίσεις.
Αργότερα θα περάσω από το κολυμβητήριο που πήγαινα μέχρι πέρσι, ελπίζω να μη μου ζητήσουν χαρτιά γιατρών μιας και είμαι πρώην μέλος και από 1η Ιουλίου να ξεκινήσω σχεδόν καθημερινά.
Το απόγευμα έχω ραντεβού με φίλο γυμναστή να μου δείξει μερικές ασκήσεις για ώμους, στήθος, πλάτη και να με βοηθήσει να αγοράσω βάρη. Σκοπεύω να τα χωρίσω σε 3 ομάδες και να κάνω από μια φορά την εβδομάδα τη κάθε ομάδα, θα μου πει βέβαια και ο φίλος μου.
Έχω ξεκινήσει εδώ και 2 εβδομάδες περίπου κοιλιακούς, ραχιαίους κλπ
Επίσης εδώ πιστεύω λόγω παιδικών φίλων θα έχω πιο συχνά την ευκαιρία να αθλούμαι μέσω ευχάριστων δραστηριοτήτων εκτός προγράμματος τύπου μπάσκετ, πινγκ πονγκ κλπ.
Μπαίνω λοιπόν στη 2η φάση του προγράμματος με μπόλικη γυμναστική εκτός της δίαιτας, αν δω οτι εξαντλούμαι θα ανεβάσω και θερμίδες γύρω στις 1800. ʼντε να δούμε...
τα βαρη ειναι φανταστικη ασκηση.
μην ξεχνας το καλο πρωινο και το ΠΑΡΑ πολυ καλο γευμα μετα την προπονηση, μεσα στα επομενα 45 λεπτα, οχι παραπανω.
εγω κανω Α βδομαδα: 2 φορες βαρη ποδια, 1 φορα πανω μερος
Β βδομαδα: 2 φορες πανω μερος, 1 φορα ποδια
ενδιαμεσες μερες αεροβια, κοιλιακοι, ραχιαιοι
και συνηθως 1 μερα ξεκουραση με περπατημα χαλαρο εξω.
καπως ετσι σε γενικες γραμμες.