Originally Posted by
Vox
Εκχύλισμα από μάτια σκλήθρου για τέτοιες περιπτώσεις. Έχει, μεταξύ άλλων, την ιδιότητα να επιταχύνει την ανάπλαση των αιμοφόρων αγγείων και να βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος. Αναφέρεται στα εγχειρίδια γεμμοθεραπείας αλλά το διαπίστωσα τυχαία πάνω μου πρόσφατα.
Στην τελευταία αιμοληψία λοιπόν, παρά το ότι οι φλέβες μου είναι εμφανέστατες (ξερογλείφονται οι νοσοκόμες όταν τις βλέπουν :p), η βελόνα τραυμάτισε τη φλέβα στο εσωτερικό της τοίχωμα και αυτό προκάλεσε μελανιά. Είχα ξεκινήσει λίγες μέρες πριν το εκχύλισμα που προανέφερα και διαπίστωσα με έκπληξη ότι η μελανιά άρχισε να αλλάζει μέρα με τη μέρα. Εκεί λοιπόν που άλλοτε περίμενα περίπου δύο εβδομάδες για να εξαφανιστεί (έτσι έγινε την προηγούμενη φορά), είδα ότι μόνο τέσσερις μέρες μετά είχε σχεδόν φύγει. Την πέμπτη μέρα δε φαινόταν τίποτα. Δεν ξέρω βέβαια αν το αποτέλεσμα θα ήταν το ίδιο με πολλές μελανιές συγχρόνως.
Προσοχή μόνο σε περίπτωση εμφάνισης όγκου, γιατί το σκλήθρο προκαλεί αγγειογένεση, ή λήψης αντιθρομβωτικών, γιατί έχει και αντιθρομβωτική δράση. Και αυτό τυχαία το είδα γιατί αυτή τη φορά κάναμε ένα τεστ πήξης αίματος και ο γιατρός δεν μπορούσε να εξηγήσει το αποτέλεσμα. Με ρώτησε μάλιστα αν παίρνω αντιθρομβωτικά φάρμακα (που δεν παίρνω). Αργότερα θυμήθηκα να συμβουλευτώ ένα εγχειρίδιο που επιβεβαίωσε την υποψία μου για το δέντρο αυτό.
Δε σου έδωσαν κάτι ή κάποιες συμβουλές για τον πόνο; Αν όχι, ίσως λίγος πάγος να βοηθούσε.