Ναι συμφωνώ! Απλά τότε που το σκέφτηκα είχα κοινωνική φοβία και κατάθλιψη οπότε..είναι κάπως συγκεκριμένο :)
Printable View
Ηταν παθολογικό βρε ζουζουνάκι...(οτιδήποτε φτάνει σε σημείο να είναι παθολογικό είναι αρρώστια)Ντάξει ολα αυτά ταμπέλες είναι αλλα νομίζω οτι απλά σε βοηθάει να δώσεις ενα όνομα σε αυτό που σου συμβαίνει, να το αναγνωρίσεις, να "μπεις" σε μια ομάδα που περνάει τα ιδια με σενα και να ανταλάξεις απόψεις μαζί τους..Μην κολλάς στις λεπτομέρειες βρε! :) Βεβαια το γνωμικό αυτό ταιριάζει και σε άλλες περιπτώσεις απλά εγω το σκέφτηκα εκείνη την περίοδο που είχα το συγκεκριμένο πρόβλημα..
Φιλικά,
Εντάξει το καταλαβαίνω, ξέρεις τελικά έχω βγάλει ένα συμπέρασμα για τον εαυτό μου. Η υπερβολικά ηλίθιος είμαι η έχω αγνοια κινδύνου. Έχω γράψει τόσα πολλά για μένα, κυρίως τα δυσάρεστα και τα στραβά, είμαι κάτι σαν anti-celebrity κάνω κακή διαφήμηση του εαυτού μου. Είμαι σε μάχη με το πρίν και το αύριο, αφού δεν υπάρχει το τώρα. Θέλω να βρω ένα νοημα σε αυτή τη ζωή, να νιώσω ότι έχω αξία αφού δεν λαμβάνω και πολύ αξία. Ότι δεν είμαι ένας ακόμα Δούμας που αν αποφασίσει να κάνει κάτι και τα καταφέρει θα κάνει πάρτυ και θα χαραμίσει τα πάντα και θα δώσει τα πάντα για να μην τον φάνε. Δεν ξέρω αν με καταλαβαίνεις.
Οκ, πλήρη άγνοια κινδύνου δεν έχω, έχω μια αίσθηση, άλλωστε πάντα υπάρχει αυτός ο πόλεμος με το ηλίθιο κομμάτι του εαυτού μου. Ξεχνάω πολλές φορές τις συνέπιες. Το λογικό κομμάτι είναι αυτό που προσέχει τι θα πει για να μην τον πετάξουν απέξω.
Καλά λένε λοιπόν think before you speak.
Ηλίθιος είναι αυτός που νομίζει οτι τα ξέρει όλα. Ακόμα και αυτά που δεν τα έχει ζήσει. Δεν σε ξέρω ακόμα για να πω αν είσαι ή οχι. Θα σου πω στο μέλλον αν με ρωτήσεις :P lol..Κοιτα εδώ φόρουμ είναι συνήθως για τα αρνητικά και τις κακές μας εμπειρίες θα μιλήσουμε. Λογικό δεν είναι? Για τα αρνητικά και τα προβλήματα συνηθως θέλει ο άνθρωπος να συζητάει. Τα καλά απλα τα ζεις και τα απολαμβάνεις! Αυτο με τον νόημα στην ζωή το έχω και εγώ..μήπως είσαι τοξότης?? Βέβαια έφτασα στο συμπέρασμα οτι με το να σκέφτεσαι τι σκοπό έχεις πάνω στην Γη και πως να δώσεις στην ζωή σου νόημα δεν κάνει να το σκέφτεσαι..πρώτον δεν θα βρεις απάντηση και δεύτερον θα σε τρελάνει. Αν και πίστευω οτι το υπέρτατο νόημα εντέλη είναι να δίνεις ότι μπορείς σε αυτούς που το αξίζουν και σε αυτούς που το χρειάζονται περισσότερο. Πχ εμένα θα μου άρεσε να γίνω εθελόντρια κάπου, κάποια στιγμή αν μπορέσω..Στο θέμα της αξίας...πιστεύω οτι οταν πιστέψεις οτι αξίζεις πραγματικά θα αφήνεις ανθρώπους γύρω σου που να σου δίνουν και εκείνοι αξία..μέχρι τότε γιοκ. Οτι δίνεις παίρνεις δεν λένε? (Εξαιρέσεις υπάρχουν φυσικά, είμαι μια απ'αυτές!:))
Μου είναι πολύ δυσάρεστη η πραγματικότητα.
Δεν θέλω να σου πω πως είμαι και γω εξαίρεση γιατί μάλλον δεν είμαι, κινούμαι κάπου ανάμεσα.
Επαγγελματικά αν ήμουν πετυχημένος θα έκανα σεξ σε σταθερή βάση. Δεν θα βρισκόμουν ακόμα σε αυτό το πολύ δυσάρεστο στάδιο.
Ψυχολογικά θα ήμουν καλά αν είχα κοινωνική ζωή. Δεν είναι μηδαμινή αλλά είναι ελάχιστη.
Αναλώνομαι σε ανακυκλωμένες αρνητικές σκέψεις.
Άφησα το παπούτσι να με πατήσει και έμεινα εκεί.
Αυτά για μένα.
Έχουμε και οικονομική κρίση.
Ακούω και διαβάζω στις ειδήσεις για την διάσταση του προβλήματος. Είναι ένα είδος πολέμου αυτό που ζούμε. Με εκτελεστές, τραματίες, και πεθαμένους που τα λόγια τους ακόμα επηρεάζουν τον μέλλον που δεν ζουν.
Μερικές φορές σκέφτομαι ένα και μόνο πράγμα. Να πετάξω ότι οθόνη έχω στο δωμάτιο μου και να κάνω ένα restart στη ζωή μου. Να πάω να σκαψω κιόλας, έτσι ίσως κερδίσω περισσότερα. Δύσκολο όμως να βρω κάτι που θα με ανεξαρτητοποιήσει οικονομικά. Έτσι όπως έχουν τα πράγματα.
Πικρή ανακάλυψη ο κόσμος.
Θετικά τώρα. Αδύνατο δεν είναι. Κάτι θα γίνει κάποια στιγμή. Έτσι δεν είναι;
«Ποιους λοιπόν ονομάζω μορφωμένους, αφού δεν επιδοκιμάζω τις τέχνες και τις επιστήμες και τις φυσικές ικανότητες; Πρώτα πρώτα αυτούς που χειρίζονται καλά τα ζητήματα που τους παρουσιάζονται κάθε μέρα και έχουν τη νοημοσύνη να επωφελούνται των περιστάσεων και να είναι ικανοί να πετυχαίνουν τις περισσότερες φορές εκείνο που συμφέρει· έπειτα εκείνους που είναι αξιοπρεπείς και δίκαιοι προς αυτούς που τους συναναστρέφονται συχνά και που ανέχονται ήρεμοι τους δυσάρεστους και οχληρούς τύπους, ενώ οι ίδιοι φέρονται προς τους φίλους των με τη μεγαλύτερη καλωσύνη και ηπιότητα. Επί πλέον εκείνους που είναι πάντοτε εγκρατείς εις τας ηδονάς, και δεν τους κατασυντρίβουν οι συμφορές, παρά τηρούν ανδρική στάση και αντάξια της φύσεως της ανθρωπίνης· τέταρτον, το και σπουδαιότερο, αυτούς που δεν τους διαφθείρει της τύχης η εύνοια, που μήτε γίνονται άλλοι άνθρωποι μήτε γίνονται υπερήφανοι, αλλά παραμένουν άνθρωποι λογικοί και που δεν χαίρουν για τα αγαθά που τους έδωσε η τύχη περισσότερο παρά για τα αγαθά που απέκτησαν εξ αρχής με το φυσικό τους χαρακτήρα και την ορθοφροσύνη τους. Εκείνοι όμως που εύκολα προσαρμόζουν τον εσωτερικό τους άνθρωπο προς όλα αυτά γενικώς, αυτοί επιμένω, ότι είναι και συνετοί και τέλειοι άνδρες και ότι κατέχουν όλες τις αρετές. Περί των μορφωμένων λοιπόν ανθρώπων αυτή είναι η γνώμη μου. »
Iσοκρατης
Όσο μακριά και να πάει ο νους ποτέ δεν φθάνει εκεί που μπορεί να φθάσει η καρδιά!
Βίκτωρ Ουγκώ
.................................................. ...............
.................................................. ...............
Τραγικό δεν είναι να μην στέκονται οι άνθρωποι κοντά σου όταν πονάς αλλά να μην στέκονται κοντά σου άνθρωποι που έχουν πονέσει και οι ίδιοι.
"Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνην"
Καισάριος Δαπόντες