Originally posted by Eli
Quote:
Originally posted by ~aggelaki~
Ναι Ελη μου αλλα δυστυχως απο τοτε που καταλαβα τι παιζεται με τα τροφιμα εχω γινει λιγακι ορθορεξικη.. ειμαι 23 και απο τωρα σκεφτομαι οτι θελω να εχω τον μπαχτσε μου και αν γινεται και τα ζωα μου για να ξερω τι τρωω! Ειναι τρομερο το τι ερχεται στο πιατο μας καθημερινα. Προσπαθω να μην το σκεφτομαι αλλα δεν μπορω! Εσυ τα σκεφτεσαι αυτα???
Αν τα σκέφτομαι λέει;;; ουυυυυ εννοείται! Απλά σκέφτομαι ότι οι αλλαγές δεν γίνονται από την μία μέρα στην άλλη. Έχω προβεί σε πολλές αλλαγές στην διατροφή μου και αυτό που προσέχω περισσότερο είναι να μαγειρεύω μόνη μου την τροφή μου και να διαλέγω μόνη μου τις πρώτες ύλες. Ακόμη και το κρέας προσπαθώ να το περιορίσω στην διατροφή μου όσο μπορώ αλλά έχω και έναν άντρα στο σπίτι που έχει αντίθετη άποψη... οπότε προσπαθώ να έχω ισορροπίες. Προσπαθώ όσο με παίρνει οικονομικά να ψωνίζω κάποια βιολογικά τρόφιμα και τα φρούτα και τα λαχανικά να τα παίρνω από την λαϊκή και όχι από το σούπερ μάρκετ' και τα κοτόπουλα να είναι απαραίτητα ελευθέρας βοσκής. Επίσης το αλάτι που χρησιμοποιώ πλέον είναι αποκλειστικά καθαρό μη ραφιναρισμένο. Προσπαθώ όμως να μην φρικάρω κιόλας γιατί ε και αυτό δεν βοηθάει... Βάζω και τους γονείς μου να μου στέλνουν πράγματα από το χωριό κυρίως αυγά και κάνα κρεατάκι και έτσι κάπως το βολεύω. Επίσης εδώ και καιρό με παρότρυνση του διατροφολόγου μου παίρνω και συμπληρώματα διατροφής.
Θεωρώ ότι η υπερβολή όπως και να έχει κάνει κακό και έτσι δεν φρικάρω με τα τρόφιμα. Επίσης πιστεύω ότι στην Ελλάδα ακόμη δεν είναι τόοοσο χάλια τα πράγματα όπως π.χ. στην Αμερική. Οπότε στην τελική κοιτάω να βελτιώνομαι με τον καιρό και να ενημερώνομαι αλλά χωρίς άγχος και καταστροφολογία. Όπως και να χει η ουσία είναι να έχουμε μία καλύτερη ζωή αλλά να την απολαμβάνουμε κιόλας οπότε αν είναι να φρικάρουμε με το τι είναι υγιεινό και τι όχι όλη την ώρα ε και αυτό αρρώστια είναι :crazy: