Originally Posted by
deep
Το παθαίνω κι' εγώ... Πήγα πρόσφατα να κάνω κάποιες εξετάσεις, νόμιζα πως ήμουν φουλ υγιής τουλάχιστον σωματικά και τα επίπεδα των ορμονών του στρες ήταν στα ύψη (μου είπε να τρώω κάθε μέρα 1 αυγό το πρωί και να κάνω πολλύ περπάτημα ή ακόμα καλύτερα τρέξιμο), το σύμπλεγμα των b είναι καλό για εμάς τους αγχώδεις και καταθλιπτικούς (βέβαια με τα συμπληρώματα αργούν να δράσουν, εγώ βάζω ενδοφλέβιες που είναι πιο άμεσα τα αποτελέσματα), πως έχω έλλειψη D3 (η βιταμίνη του ήλιου, Σεπτέβρη και ήταν 4200 από το 6500 που είναι το κατώτερο φυσιολογικό, επομένως τον Χειμώνα θα πέσει κι' άλλο και μου μιλούσε μέχρι και για αυτοκτονίες στις βόρειες χώρες :p) και διάφορες άλλες ελλείψεις ιχνοστοιχείων όπως κοβάλτιο, σελήνιο κλπ. Πήγαινε να κάνεις ειδικές εξετάσεις γι' αυτά, θα σου πουν και τί να τρως για να τα αυξήσεις και αν κάποια είναι πολύ κάτω θα χρειαστεί να πάρεις τα ανάλογα συμπληρώματα... Και σίγουρα έλενξε την D3, ακόμα και αν βγαίνεις στον ήλιο. Πολλοί την έχουν σε έλλειψη χωρίς να το γνωρίζουν ακόμη κι' αν βγαίνουν έξω... Εγώ το παλεύω με ενδοφλέβιες και να σου πω και το άλλο που είναι σημαντικό. Νέμεν παίρνω όλα τα συμπληρώματα που χρειάζεται ο οργανισμός μου, νέμεν προσπαθώ να προσέχω με την διατροφή μου, να κινούμαι κλπ αλλά αυτό που με βοηθάει περισσότερο είναι να σκέφτομαι πως εφόσον τα κάνω όλα αυτά, θα με βοηθήσουν κιόλας. Το γνωστό placebo effect δηλαδή.. Που αν έχεις ελλείψεις και τα παίρνεις δεν λειτουργούν καν ως placebo αλλά όταν σκέφτομαι πως η διατροφή και η γυμναστική π.χ ή ακόμη και το να βάλω πείσμα να κάνω κάτι ή να μην ξανακυλήσω στην βαριά καταθλιψάρα είναι το πιο σημαντικό για μένα, μου δίνει κουράγιο, υπομονή και "νεύρο" για να συνεχίσω.. Με βοηθάει και μόνο στην σκέψη δηλαδή..
Πήγαινε κάνε τις εξετάσεις (ζήτα ξεχωριστά για βιταμίνη D3, κάνε και αιματολογικές για να δεις τί παίζει γενικά αλλά και για ιχνοστοιχεία) γιατί παίζει να είναι και οργανικό. Αν όχι, όντως προσπάθησε να μην δίνεις βαρύτητα στις σκέψεις ειδικά αυτή την περίοδο γιατί είναι απόλυτα φυσιολογικό εφόσον είσαι σε μεταβατικό στάδιο να νιώθεις κάπως. Βάστα γερά γιατί το' χεις κοπελάρα.. Αν είναι αυτό που φαντάζομαι κιόλας και φεύγεις για εξωτερικό, να ξέρεις πως ήδη είσαι πολύ δυνατή που πας κόντρα στους φόβους και στα άγχη σου. Είναι μεγάλο το βήμα έτσι κι' αλλιώς. Και πραγματικά ελπίζω όοοολα να πάνε καλά. Σου αξίζουν τα καλύτερα. (Τώρα μην ρωτήσεις από πού σε ξέρω, όχι προσωπικά όμως, μην φρικάρεις :ρ Θα σου στείλω π.μ να σε ρωτήσω κιόλας τι έγινε με το θέμα του εξωτερικού, νομίζω τώρα θα δικαιούμαι λολ)