καλημέρα καλημέρα καλή εβδομάδα ,χθες αυτό έβλεπα ένα από τα αγαπημένα μου εχω πάθος με τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο,"παίρνω το καπελάκι μου κ φεύγωωωωωωωωω"
Printable View
Καλά τρομαχτικός τύπος!.. Αντράκι του 1821 χαχα! όμως πλάκα-πλάκα έστω και για χάρη της ταινίας, αυτός στρόφαρε στο τέλος! :D :D :D
ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ - Πωλείται για…να ζήσουμε !!
http://thessalianews.gr/images/stori...gelies-660.jpg
Λένε ότι στα απορρίμματα μιας κοινωνίας μπορεί κανείς να διακρίνει το επίπεδο διαβίωσης του πληθυσμού.
Σήμερα, στις μικρές αγγελίες που δημοσιεύονται στις εφημερίδες ή το Διαδίκτυο αποτυπώνεται ανάγλυφα η σκληρή πραγματικότητα της κρίσης.
«ΠΩΛΕΙΤΑΙ»:
εκεί που συνταξιούχοι, άνεργοι, νεόπτωχοι ακόμα και οικογένειες που τα βγάζουν πέρα αλλά αγωνιούν για το μέλλον, πωλούν ό,τι μπορούμε
να φανταστούμε, για να συμπληρώσουν το απειλητικά μειούμενο εισόδημά τους. Την ίδια ώρα νέες συνήθειες αναπτύσσονται,
όπως η συγκατοίκηση -όχι πλέον μόνο φοιτητών- αλλά ακόμα και ηλικιωμένων ανθρώπων...
..Αποκαλυπτική εικόνα, που δείχνει την αλλαγή που έχει επιφέρει η πρωτοφανής κρίση και ύφεση, είναι η εμφάνιση στις σελίδες
(έντυπες ή ηλεκτρονικές) της κατηγορίας «αναζήτηση συστέγασης - συγκατοίκησης». Μπορεί να μην είναι ακόμα εκτεταμένη, αλλά είναι
εντυπωσιακή η σύνθεσή της..
..Ενώ μέχρι τώρα η συγκατοίκηση είχε συνδεθεί με τους φοιτητές - σπουδαστές, που σπούδαζαν μακριά από τον τόπο καταγωγής τους, τώρα
η επιδίωξη συστέγασης αναπτύσσεται σε όλες τις ηλικίες και τις κοινωνικές κατηγορίες..
..Η κρίση μάς φέρνει πιο κοντά, αλλά αυτό ίσως δεν είναι πάντα ευχάριστο...
Η Καθημερινή (Γιάννης Ελαφρός)
υ.γ. εδώ που φτάσαμε φαντάζει πολυτέλεια πλέον να εξετάζουμε τί είναι απαραίτητο και τι ευχάριστο!
http://4.bp.blogspot.com/-odnDRaMvLX...OI/s1600/1.jpg
υ.γ. μην φοβάσαι πες το κι ας είναι για γέλια: "προτιμάω να έχω το δικαίωμα της επιλογής.." Αν μπορώ!.
Με νόμο θα επιστρέψουν επιδόματα και υπερωρίες που έπαιρναν παράνομα!
epatra.gr
Μιλάμε για εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που έχουν πάρει παράνομα με τη μορφή επιδομάτων και αποζημιώσεων είτε για συμμετοχή σε επιτροπές, είτε ως υπερωρίες και εκτός έδρας από χιλιάδες υπαλλήλους στο δημόσιο. Αυτά, θα κληθούν να τα επιστρέψουν αναδρομικά. Από εδώ και πέρα, σύμφωνα με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, με έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους ενεργοποιείται η διάταξη της παραγράφου 11 του άρθρου 45 του νόμου 4071/2012 που είναι ένας νόμος που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση Παπαδήμου και σύμφωνα με αυτόν δεν υπάρχει διαφυγή για εκείνους που έτρωγαν με χρυσά κουτάλια εις βάρος των υπολοίπων. Μέχρι σήμερα το Ελεγκτικό Συνέδριο αποτελούσε ανάχωμα για όλους αυτούς. Υπήρχε νόμος που έλεγε ότι όταν ο Πάρεδρος ή Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου έχει προεγκρίνει τις συγκεκριμένες δαπάνες, αυτές έχουν a priori το τεκμήριο της νομιμότητας και δεν μπορούν να υποστούν κατασταλτικό έλεγχο. Μόνο ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής, είχε στείλει τουλάχιστον 1.000 υποθέσεις παράνομων πληρωμώνστη Δικαιοσύνη. Τα χρήματα όμως δεν επέστρεφαν πίσω λόγω του νόμου που προστάτευε τους... παρανομούντες.
Τώρα όμως γίνεται δεκτό ότι η κατ΄ αρχήν έγκριση νομιμότητος της δαπάνης που γίνεται από το Ελεγκτικό Συνέδριο μπορεί να ανατραπεί ύστερα από αίτηση του υπουργού Οικονομικών.
Σημειώνεται ότι κάθε χρόνο το Ελεγκτικό Συνέδριο προεγκρίνει εντάλματα πληρωμής του δημοσίου ύψους 140 δισ. ευρώ (διάφορες πληρωμές για μισθούς, συμβάσεις κλπ). Πρόκειται για συναλλαγές και πληρωμές υπουργείων, ΟΤΑ, ασφαλιστικών ταμείων, ΝΠΙΔ κ.λπ.
Από αυτά ετησίως απορρίπτονται δαπάνες περίπου 1 δισ. ευρώ. Τα υπόλοιπα 139 δις προεγκρίνονται.
Ακόμα και εκείνοι που είχαν προειδοποιηθεί από τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης στήλωναν τα πόδια και πολύ απλά αρνούνταν να επιστρέψουν τα χρήματα, υποστηρίζοντας πως οι αμοιβές τους ήταν τυπικά νόμιμες, εφόσον εξοφλήθηκαν με χρηματικό ένταλμα που θεωρήθηκε από τον αρμόδιο επίτροπο ή πάρεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Παρακάτω ακολουθούν υποθέσεις που οδήγησαν στην αλλαγή του νόμου:
- Στον Οργανισμό Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του υπουργείου Παιδείας μοιράστηκαν τουλάχιστον 3 εκατομμύρια ευρώ ως αποζημιώσεις σε υπαλλήλους.
- Στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας περίπου 12 υπάλληλοι αποσπασμένοι στο εξωτερικό (σε Καναδά και Βρυξέλλες), εισέπρατταν το αυξημένο ποσό της αποζημίωσης EUROCONTROL (ανέρχεται και στα 1.500 ευρώ μηνιαίως) ενώ παράλληλα ορισμένοι υπέγραφαν «παρών» στις μονάδες τους στην Ελλάδα για να εισπράττουν το επίδομα, ενώ πολλοί υπάλληλοι πληρώνονταν για «μαϊμού» υπερωρίες.
- Στο ΝΑΤ ο πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος και η γενική διευθύντρια είχαν εισπράξει «πάγια γραφικά έξοδα» χιλιάδων ευρώ, χωρίς να τα δικαιούνται.
- Στο υπουργείο Υγείας μοιράστηκαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε πλασματικές υπερωρίες και επιτροπές «μαϊμού».
χαχαχα μουγκα στη στρουγκα σημερα
α ναι βέβαια!! όπως συμβαίνει συνήθως!! έλα μωρέ τώρα ίσως την πληρώσουν κάποιοι.. έτσι για τα μάτια
του κόσμου, αλλά για τους έχοντες και κατέχοντες οι νόμοι πάντα θα υπάρχουν για να παραβιάζονται!
παρτε τρομολαγνικο διαφημιστικο βιντεακι της ΝΔ:
http://www.youtube.com/watch?v=UPx_uVvxSO0
σαν να σου λεει πρεπει να συνεχισουμε μ'αυτους τους ρυθμους και χειροτερα μεχρι να πεθανει ολη η ελλαδα, για να μη φυγουμε απ'την ευρωπη και να μπορουμε να δανειζομαστε να τα τρωνε οι πολιτικοι!
χαχα κατά λάθος είχα λίγο περισσότερο ανοιχτό το volume και σκιάχτηκα απ' την υπόκρουση!
Σαν εθνικός παιάνας της χούντας(χουντοτράγουδο) η ηχητική παράκρουση! Τί περιμένεις;
Μέχρι κι εκεί ακόμα καθυστέρηση!
Σπόροι της καταστροφής..Posted by Τρικλοποδιά
http://www.terrapapers.com/wp-conten...ified-food.jpg
Το συγκεκριμένο άρθρο σχετικά με τους Σπόρους της Καταστροφής, της εξαφάνισης των μελισσών, και τα μεταλλαγμένα τρόφιμα –
Αρρωσταίνουμε από αυτά που τρώμε - το έγραψα πριν από 5 χρόνια και το συμπλήρωνα συνεχώς και προς το χειρότερο μέχρι σήμερα ( 04/06/2012 ),
υπάρχουν, χωρίς να προκαλεί έκπληξη και νεώτερα στοιχεία που δείχνουν πόσο επίκαιρο ήταν το άρθρο, άλλωστε ό,τι κάνουν σήμερα,
είναι προγραμματισμένο πριν 200 χρόνια και βάλε, γι αυτό στον άνθρωπο, φαίνονται “προφητικά” αυτά που σήμερα εκδηλώνονται,
επειδή ο άνθρωπος έχει την αφέλεια, να πιστεύει, πως αυτοί που τον κυβερνούν είναι άνθρωποι και νοιάζονται για το καλό του !
Γενικά έχει την αφέλεια να πιστεύει ό,τι του λένε, τον βολεύει άλλωστε. Κάθε σοβαρή χώρα οφείλει να προστατεύει το παρών της και να σχεδιάζει
το μέλλον της που περνάει και μέσα από την διατροφική κυριαρχία της. Αλλά ξέχασα εμείς δεν ήμασταν καν χώρα (τελευταία αναβαθμιστήκαμε
σε προτεκτοράτο) πόσο μάλλον να είμαστε σοβαροί. Διάβασε Τι Πρέπει να Τρώμε για να Έχουμε Καλή Υγεία;
Δυστυχώς, για μένα πια, είχα την ευτυχία να μεγαλώσω σε φάρμα και έχω ακόμη στην μνήμη μου τα αρώματα απ την ντομάτα, το πεπόνι,
το αγγούρι, τις γεύσεις απ το καρπούζι, τα βερίκοκα, τους γιαρμάδες, όταν πλέον τα εξαίσια κι αιθέρια αυτά αρώματα, τα γνωρίζουν
ως τεχνητές μυρωδιές απορρυπαντικών και σαμπουάν, όσο για τις γεύσεις είναι άγνωστες πλέον !!!.
«Με θεωρούν τρελό γιατί δε θα πουλήσω τις μέρες μου για χρυσό
και εγώ τους θεωρώ τρελούς γιατί νομίζουν πως οι μέρες μου έχουν τιμή.»
Kahlil Gibran
υ.γ. κι ενώ ο πατέρας της ιατρικής Ιπποκράτης είπε: " το φάρμακό σου νάναι η τροφή σου "
τώρα οι τροφές γίνανε οι αιτίες, για να καταναλώνει ο άνθρωπος με τις χούφτες φαρμάκια, συγγνώμη φάρμακα
ήθελα να πω, που δεν τα βρίσκει κιόλας πλέον διαθέσιμα.., σαν αντίδοτα στις τροφές-δηλητήρια!!! Κι ο νοών νοείτο!!!!
ρίξτε και μια ματιά στο πολύ ενδιαφέρον αυτό λινκ: http://www.terrapapers.com/?p=4150
τι νεα Δημοσθενη? :)
ο δήμος-ασθενεί!..
ΟΣΟ ΠΑΤΑΕΙ Η ΓΑΤΑ....
Του Χάρρυ Κλυνν
http://www.newsnow.gr/article/116633...zo-glossa.html
@Τουρισμός τέρμα, κάγκελο! Oι τουριστικές επιχειρήσεις βουλιάζουν… Tα ξενοδοχεία τώρα κλέβουν πετσέτες από τους πελάτες!
@Που καταντήσαμε... Να καθόμαστε στον καναπέ και να αντιμιλάμε στην τηλεόραση!
@Τα άσχημα μαντάτα τελειωμό δεν έχουν... Τελευταία είδηση: Πτώχευση ετοιμάζεται να κηρύξει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο!
@Mε το νέο φόρο για τα ακίνητα εκτός από τα σπίτια θα φορολογήσουν και τ’ αυτοκίνητα... Σε λίγο κι αυτά ακίνητα θα είναι!
@Η εγκληματικότητα έχει παραγίνει στην Ελλάδα. Τις προάλλες ένας κουκουλοφόρος λήστεψε μια τράπεζα και καθώς έβγαινε
από την τράπεζα με τα λεφτά σε μια πλαστική σακούλα… Τον λήστεψαν!!!..
υ.γ. χαχα.. έτσι για να φτιάξούμε και λίγο διάθεση ρε παιδιά!!
Ο πιτσιρίκος παράγει
http://www.gousiaris.gr/PA100018_800_600.JPG
Λένε πως η Ελλάδα δεν παράγει τίποτα. Πραγματικά, βλέπεις την Αθήνα και σκέφτεσαι «τι παράγουν αυτά τα 6 εκατομμύρια ανθρώπων;».
Μόλις συνειδητοποίησα πως δεν παράγω τίποτα -πέρα από κείμενα που τα γράφω σε δέκα λεπτά-, αποφάσισα να μπω στην παραγωγή.
Στη φωτογραφία βλέπετε τις ντομάτες μου.
Μπείτε κι εσείς στην παραγωγή. Σταματήστε να είστε παρασιτικά όντα. Είναι πολύ εύκολο. Το έκανα ακόμα κι εγώ.
Φυτέψτε παντού. Σε γλάστρες, σε παρτέρια, παντού. Αν δεν έχετε γη, ζητήστε από ένα φίλο ή γνωστό να
σας δώσει μερικά μέτρα -δεν χρειάζεται παραπάνω- από το χωράφι του. Θα σας δώσει σίγουρα.
Μετά δίνεις μερικές ντομάτες και ο άλλος σου δίνει αυγά. Δίνεις πατάτες, σου δίνει ένα κοτόπουλο.
Και τότε καταλαβαίνεις, πως το δίλημμα «ευρώ η δραχμή» δεν σε αφορά καθόλου.
(Δεν έβαλα όλα τα προϊόντα της παραγωγής μου, για να μη σας κομπλάρω.)