Προσπάθησα να σου στείλω πμ αλλά μάλλον δεν ενεργοποιήθηκαν ακόμη. Αν θες προσπάθησε να μου στείλεις και αν δεν έρθει θα ξαναπροσπαθήσω μέσα στις επόμενες μέρες αφού πρώτα ποστάρω λίγο περισσότερο για να ανέβει ο αριθμός. Είσαι ίδια εγώ βασικά αλλά πολύ πιο έξυπνη, έμπειρη και δυνατή από μένα γι' αυτό σε ξεχώρισα από παλιά και σε θυμάμαι. Είχαμε και κάποια κοινά/δυσκολίες και είχαμε ψιλοσυζητήσει σε ένα θέμα σου δημόσια, δεν ξέρω καν αν με θυμάσαι αλλά επείδη δεν θέλω να πω εδώ και επειδή και για σένα αυτές οι πληροφορίες/απορίες μου φαντάζομαι θα ήταν πιο προσωπικές προτίμησα τα ιδιωτικά μηνύματα :) Αν θες γράψε μου για ποιά χώρα μιλάς, δεν έχω εγώ προσωπικά εμπειρία αλλά έχουν διάφορα ξαδέρφια/γνωστοί και γενικά επειδή έχω ζήσει το σκηνικό που λες και επειδή σε βλέπω ήδη στα ντάουν σου ανησυχώ (γιατί ντάξει είναι φυσιολογικό/αναμενόμενο αλλά μέχρι ενός σημείου). Και τώρα που το γράφω αυτό δεν θέλω να σε ανησυχήσω περισσότερο. Απεναντίας θέλω με όσες γνώσεις έχω σύμφωνα και με αυτά που έμαθα/έζησα από τους δικούς μου ανθρώπους να βοηθήσω όσο μπορώ τουλάχιστον ως προς το κομμάτι της ψυχολογίας γιατί είναι αρκετά σημαντικό... Να ξέρεις όμως κάτι, επίτηδες το έγραψα και πιο πάνω. Ήλιος δεν σημαίνει απαραίτητα και βιταμίνη D3. Και εγώ και πολλοί άλλοι άνθρωποι που είμαστε μες τον ήλιο (εγώ έβγαινα καθημερινά για δουλειά και πέρσυ το Καλοκαίρι ασπούμε ξεκίνησε η κατάθλιψη όταν κάθε πρωί στις 5 ήμουν έξω στον ήλιο και έκανα τρέξιμο 1 ώρα λολ δηλαδή) μπορούμε άνετα να έχουμε έλλειψη της συγκεκριμένης βιταμίνης γιατί εξαρτάται από την υγρασία, τα αντηλιακά, πόση ώρα και ποιές ώρες κάθεσαι από κάτω, πώς είσαι ντυμένος κλπ. Άρα πολλές φορές μπορεί να νομίζουμε πως βγήκαμε έξω, κάναμε την ηλιοθεραπεία μας κλπ αλλά τίποτα δεν ήταν αρκετό. Απλά μας φτιάχνει περισσότερο την διάθεση το φως. Εγώ π.χ λατρεύω το κρύο, τον Χειμώνα και τα σκοτάδιαααα.. Η αντίφαση είναι πως από Φθινόπωρο μέχρι Άνοιξη είμαι πιο ντάουν γιατί όταν νυχτώνει νωρίς νιώθω πως χάνω όλη την μέρα, όλη μου την ενέργεια, πως όλα τελείωσαν με λίγα λόγια και επειδή το είχα από μικρή να απομονώνομαι από όλους και να περιμένω να έρθει το βραδάκι για να εξαφανιστώ με την ησυχία μου και να μείνω μόνη με τις σκέψεις μου πλέον αυτό το πράγμα "με τρομάζει" γιατί οι σκέψεις μου είναι μόνο αρνητικές και δεν τα βρίσκω με τον εαυτό μου... Άρα όσο και αν το αγαπούσα αυτό το πράγμα και όσο και αν μου θυμίζει εμένα και την ψυχολογία μου, μαζί με την ηρεμία και αυτό το μηστυριακό που βγάζει η νύχτα, άλλο τόσο με χαλάει ταυτόχρονα γιατί δεν είμαι εντάξει με τον εαυτό μου.
Οκ τα λέω πολύ μπερδεμένα τώρα, προσπάθησα να τα βάλω σε μια σειρά για να εξηγήσω τί μου συμβαίνει... Δεν είναι μόνο οργανικό δηλαδή αλλά αν υπάρχει παίζει ουσιαστικό ρόλο! Γι' αυτό σου τόνισα να τις παίρνεις, ο γιατρός μου είπε να τις παίρνω ΟΛΟ τον Χειμώνα και ζω σε ηλιόλουστη χώρα, πόσο μάλλον εσύ που θα ζήσεις φαντάζομαι βόρεια. Στο εξωτερικό πάντως εφαρμόζουν την μέθοδο της φωτοθεραπείας αν δεν κάνω λάθος; Εκεί είναι ακόμα συχνότερο το φαινόμενο της εποχιακής κατάθλιψης, αν αυτά τα κουτιά που λες δεν δουλεύουν (κάτι παρόμοιο πρέπει να' ναι). Κατά τα άλλα ελπίζω να σε βοηθήσουν οι εμπειρίες των δικών μου ανθρώπων όταν στις γράψω... Προς το παρών μην σκέφτεσαιιι! :p Τι σου ζητάω κι' εγώ.. Πάντως θα βρεις την άκρη σου εσύ, είσαι σκληρό -και ευαίσθητο- καρύδι όσο κι' αν σπας κάποιες φορές, όλα είναι μέσα στο πρόγραμμα :)