lol σωστα γιατι μπορει το ενα απ'τα δυο να ειναι απομιμηση!
Printable View
Σ αυτο που σου υπογραμμίζω συμφωνω απόλυτα μαζί σου και με εκφράζεις!!!
Ως προς δεικτη νοημοσύνης σε ρωτώ: θα τα φτιαχνες με κάποιον που τον θεωρείς μπούλη ή βλάκα ή χαζούλη ή ανώριμο?
Η σημασία της νοημοσύνης, αυτην που γουσταρει ξερει πως να τη διεκδικήσει και πως να την κρατήσει. Και εννοείται δεν αναφερομε σε αυτούς που ταζουν λαγους με πετραχιλια ή παριστάνουν τους νταήδες, αλλά μιλώ για σοβαρά, νορμαλ και προσγειωμενα ατομα.
Το "χαζος" ειναι κατι πολυ σχετικο οποτε δεν μπαινω σε τετοιου ειδους θεωρητικες διαδικασιες!
Σου εχω πει τη θεση μου κι επαναλαμβανω οτι η γυναικα δεν ειναι ενα παθητικο θηραμα για να την διεκδικησει και να την κρατησει ο ανδρακλας!
Ειναι προφανες οτι υπαρχει ενα τεραστιο χασμα στις αποψεις μας, οποτε ασ'το καλυτερα...
Συμφωνω με Αλια αν και πιστευω οτι και ο Γιαννης λεει το ιδιο αλλα χρησιμοποιωντας εκφρασεις που μπορει να παρεξηγηθουν. Δεν μου αρεσει και εμενα να χαρακτηριζω καποιον που δεν ειναι του γουστου μου και του δικου μου μηκος κυματος. Ο καθε ανθρωπος ειναι διαφορετικος και αυτη την διαφορετικοτητα την σεβομαι και δεν πεφτω στο επιπεδο να την κατακρινω.. απλα δεν ταιριαζουμε, πολυ απλα! Μπορεις να βρεις ανθρωπους που να ταιριαζεις και συμφωνα με τις δικες μου εμπειριες ταιριαζω με ατομα που ειναι ομονυμα και οχι ετερονυμα. Οταν εννοω ομονυμα δεν εννοω καποιος να ειναι το ιδιο με μενα και δεν γινεται... ιδιος με μενα σε θεμα αντιληψης κυριως! Ομως η αντιληψη δεν ειναι θεμα ευφυιας..
Ταιριάζουμε δηλαδή με άτομα ίδιας αντίληψης ή αντιλήψεων? Μου αρέσουν τα άτομα με αντίληψη , αλλά αυτά διαφορετικών αντιλήψεων απο μένα είναι πιο ενδιαφέροντα.
Δεν λεω οτι ισχυει παντου. Ειπα τι ισχυει σε μενα. Σε μενα εχω παρατηρησει και εχει μεγαλυτερο ενδιαφερον να υπαρχει μια "κοινη" αντιληψη στα βασικα θεματα (οχι σε ολα) και ετσι εχω παρατηρησει οτι ταιριαζω καλυτερα. Ενδιαφερον για μενα εχουν τα διαφορετικα ενδιαφεροντα και παλι οχι σε ολα.. Σαφως δεν μπορεις να βρεις κατι ομοιο σου.. και ουτε θελω!
Όλα είναι θέμα έλξης, χημείας και συναισθήματος ανάμεσα σε δυο ανθρώπους, ακόμα και όταν υπάρχουν διαφορές στα ενδιαφέροντα και στις αντιλήψεις.
Δεν είπα ποτέ ότι η γυναίκα είναι ένας παθητικός δέκτης του καθενός που βρίσκει τρόπους για να της κινήσει το ενδιαφέρον και να την κερδίσει. Εκτός βεβαια και αν πρόκειται για ευκολόπιστα άτομα. Μου αρέσει η γυναίκα που επιλέγει, που ξέρει να διακρίνει ποιος πραγματικά είναι ο άλλος.
Όλοι κανουμε λάθος επιλογες. Στην πορεία ειναι που καταλαβαινουμε ποιος είναι ο άλλος και όχι στις αρχες της γνωριμίας. Συμφωνω ότι ποτε δεν ξερουμε τι μπορει να ναι ο αλλος, αν δεν τον ζησουμε πρώτα από κοντά. Τουλάχιστο να δίνουμε την ευκαιρία στον άλλο για να μπορέσουμε να τον γνωρίσουμε, εκτός κι αν είναι πολύ οφθαλμοφανες ότι δεν τα βρισκουμε μαζί του. Ούτε να εντυπωσιαζόμαστε εύκολα, κι αν δεν είμαστε βεβαιοι για κατι μπορουμε να μαστε λιγο επιφυλακτικοι.
Τεστοστερόοοοονααααααα, yeeaaah!!!
Ένα φίλτατο μέλος μίλησε για το ανθρώπινο είδος και κατα πόσο μονογαμικά ζώα είμαστε. Θα επικεντρωθώ στη λέξη ''ζώον'' και τον συγχαίρω που το ανέφερε, ναι ζώα είμαστε, αφου ζούμε :P Το μόνο πράγμα που μας διαφοροποιεί σε τόσο μεγάλο βαθμό απο το υπόλοιπο βασίλειο είναι ο λόγος (λογική). Τα υπόλοιπα είναι ίδιας φύσης μηχανισμοί. Γιαυτό όταν μιλάτε για τους ανθρώπους μη ξεχνάτε τα ένστικτα. Αχ τα ένστικτα, καλά μου ένστικτα.. Επικεντρωνόμαστε τόσο πολύ στην ανάλυση της ''ευφυίας'' του ανθρώπου που ξεχνάμε τις βασικές αρχές κάθε είδους. Πιο συγκεκριμένα τώρα, το αρσενικό ενστικτωδώς έχει ρόλο κυνηγού. Κυνηγός για την τροφή, κυνηγός και στον αγώνα της αναπαραγωγής. Το θυληκό ενστικτωδώς είναι φτιαγμένο για να΄ναι μητέρα, να φροντίσει δηλαδή το σύντροφό της αλλά και να φροντίσει και τα κουτσούβελα. Κανένας δεν είναι ανώτερος του άλλου, απλά σοφά η φύση έχει μοιράσει τους ρόλους στο όνομα της αρμονίας. Το αρσενικό είναι προγραμματισμένο να σπείρει το σπόρο του σε όσα περισσότερα χωράφια μπορεί, και το θυληκό να επιλέξει τον κατάλληλο σύντροφο για ''επιτυχημένο'' κύκλο αναπαραγωγής. Η τεστοστερόνα (ναούμ) δεν είναι αποκλειστικό χαρακτηριστικο του αρσενικού, είναι χαρακτηριστικός παράγοντας της σεξουαλικής ορμής, το χουν τα αγοράκια το χουν και τα κοριτσακια, όπως και οιστρογόνα έχουν και τα αγοράκια.. Διαφορά στις αναλογίες υπάρχει, εξού και το σοφό μοίρασμα των ρόλως απο τη mama Φυση... Σε κάθε είδος βέβαια συναντούνται διαφοροποιημένοι κοινωνικοί κανόνες, μη μιλήσουμε για ιππόκαμπους και αλογάκια της παναγίας. Κάθε κοινωνία ορίζει τους κανόνες της και συμβιώνει με βάση αυτούς. Ο άνθρωπος, με όσα τον χαρακτηρίζουν και τον διαφοροποιούν, έχει ανά τους αιώνες δημιουργήσει κι αυτός τους κανόνες της κοινωνίας του, με αυτόν τον τρόπο έχει επιβιώσει το είδος μας και έτσι ζούμε και εμείς οι ίδιοι. Κοινωνία υπάρχει και στις ομάδες που δημιουργούμε. Στις φιλίες, στη δουλειά, στην οικογένεια, στις ερωτικές σχέσεις. Ανάλογα τι προσφέρουν τα μέλη της κάθε κοινωνίας ορίζονται κανόνες. Έτσι και σε ένα ζευγάρι, ας πούμε. Συνειδητα ή ασυνείδητα έχουν οριστεί κανόνες προς συμβίωση (και επιβίωση της ''κοινωνίας''). Άπαξ και οι κανόνες δεν τηρούνται χαλάει η ισορροπία. Αν με απατήσεις τη γάμησες. Κάτσε να σου δαγκώσω το λαιμό τώρα να μάθεις (θα λεγε ας πούμε ένα λιοντάρι στο γκομενάκι του). Όχι όμως. Ο άνθρωπος έχει την καταραμμένη λογική. Που αντί να τη χρησιμοποιήσει για καλύτερο επίπεδο ζωής περιπλέκει ακόμα περισσότερο τα πράγματα. Οι κανόνες γεμίζουν εξαιρέσεις των εξαιρέσεων και άντε να βγάλεις άκρη. Γιαυτό φίλτατα μέλη, προτείνω να πραδειγματιστουμε απο τα αδέρφια μας τα ζώα, μπας και κάνουμε λίγο πιο απλή τη ζωούλα μας. Δεν έχω ακούσει κάνα λιοντάρι να υποφέρει απο χαμηλή αυτοεκτίμηση. Αγαπήστε τον εαυτό σας, ορίστε κανόνες στις σχέσεις σας και... προσευχήηηηηηηη η η η ηηηη!! (που λέει και ο λαικός)