ευχαριστω για το tip, βοηθαει καπως για χαλαρωση αλλα ειναι οντως εντονος ο φοβος κ το αγχος που νιωθω οταν ξαναερχονται οι σκεψεις..σαν ενας ιστος να ειναι μεσα στο μυαλο μου και να με εμποδιζει να νιωσω "φυσιολογικη" ξανα
Printable View
ευχαριστω για το tip, βοηθαει καπως για χαλαρωση αλλα ειναι οντως εντονος ο φοβος κ το αγχος που νιωθω οταν ξαναερχονται οι σκεψεις..σαν ενας ιστος να ειναι μεσα στο μυαλο μου και να με εμποδιζει να νιωσω "φυσιολογικη" ξανα
ΒΟΟΜ εχεις δικιο φευγη λιγο και ηρεμας!! tg1 το ξερω κανω λαθος και δεν το λεω! αλλα φοβαμαι μην μεταδώσω τα προβληματα μου αλλου γιατι γενικα και η συντροφος μου αγχονεται υπερβολικα! και με την δουλεια τις εχει κατι θεματα τωρα δεν θελω να τις δωσω και αλλα...
καταλαβαινω, απλα ειναι που ειναι δυσκολο απο μονο του αν δε το μοιραστεις κιολας ειναι ακομα πιο δυσκολο.. παντως δε παθαινουν ολοι αποπροσωποποιηση, ειναι νομιζω και θεμα νευρων. ισως να εχει περασει και η συντροφο σου κατι τετοιο.οπως και να εχει εσυ ξερεις καλυτερα!
παντος και αυτη η κουβεντα που εχουμε εδω με ανακουφιζει λιγο γιατι ξερω οτι αυτο που περνω που μου φενεται τοσο παραξενο το περνουν τοσοι πολλοι! και εμαθα στη ζωη μου οτι ολα τα προβληματα εχουν τη λυση τους φτανει να εχεις πιστη στον εαυτο σου και πανο απο ολα στο θεο!
ναι οντως, πιστη και θεληση να επανελθεις! και γω σημερα που εμεθα οτι κι αλλος κοσμος ειναι ή ηταν οπως ειμαι εγω τωρα με ανακουφιζει καπως
tg1 δεν ξερω αν σε κουρασα κιολας απλα θελω να μαθω πριν να το παθεις αυτο ειχες και ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή η εμμονες?
θυμαμαι ενα διαστημα που μου ειχε κολλησει η ιδεα οτι πασχω απο κατι και ετρεχα στους γιατρους αλλα αυτο εγινε πριν 5-6 χρονια!δε με κουραζεις don't worry
ρωταω γιατι εγω ειχα ιδεοληψιες και περιεργες σκεψεις αλλα μετα απο αυτο δεν μπορει το μυαλο μου να επεξεργαστη κατι αλλο! :) ισως να ειναι αληθεια που λενε οτι αυτο γινεται για να για να προστατευτουμε απο ολο το αγχος που μας κυριευει και τις σκεψεις... ενα απο τα link που σου εστειλα αυτο εξηγει οπως σου το λεω!
ναι και γω το σκεφτηκα αυτο,αλλα τωρα φοβαμαι και αγχωνομαι με τα παντα
φοβασαι με τον τροπο που νιωθεις τον εαυτο σου? γιατι εμενα αυτο με τρομαζει... γιατι με νιωθω ξενο σαν να ειμαι αλλος!
εγω νιωθω τον εαυτο μου σα ξενο αλλα με τρομαζουν και οι κινησεις που κανω ή οι σκεψεις ή η ομιλια μου, σαν να ειναι κατι παραξενο, δε ξερω αν μπορεις να το καταλαβεις..
πως να μην σε καταλαβω αφου ειναι σαν να τα γραφω εγω... και εγω ετσι νιωθω κανω μια κινηση και μετα λεω εγω την εκανα? ειναι αυτο που λεμε νιωθεις παρατηρητης του εαυτου σου! ολα ειναι στο μυαλο μας επειδη δεν νιωθουμε οπως πριν τα βλεπουμε ολα λες και δεν τα αναγνωριζουμε!
ισως επειδη το μυαλο μας και οι αισθησεις μας ειναι σε μεγαλη εγρηγορση λογω του αγχους και με αυτον τον τροπο, δημιουργειται ας πουμε υπεραντιληψη του σωματος αλλα με συνεπεια τον φοβο. καπως ετσι μπορω να ερμηνευσω.εμενα δεν με ενοχλει τοσο το οτι θεωρω τον εαυτο μου ξενο αλλα οσο το οτι τρομαζω με τις κινησεις και την σκεψη λες και ειναι παραξενα πραγματα
λες και πρωτη φορα τα κανεις ετσι??? εγω το ερμηνεύω σαν προσωρινη ψυχοσυναισθηματικη αμνησια ταυτοτητας απο το αγχος και το στρες που θα επανελθη σιγα σιγα! οταν φυγει και το αγχος και οι σκεψεις
Παρόλο που δεν έχω περάσει αποπροσωποποίηση και δε μπορώ να σχετιστώ με το συναίσθημα, αυτό που έχω διαβάσει σχετικά ειναι οτι συμβαινει λόγω υπερβολικού άγχους η κατάθλιψης επειδή το σώμα δεν αντέχει την πίεση και θέλει να "αποστασιοποιηθεί" κατά κάποιο τρόπο, σαν να σου λεει με τον τρόπο του οτι παραιτείται απο την προσπάθεια. Οσο φεύγει το άγχος και το στρές θα εξασθενήσει και αυτο.Εγώ πχ έχω ψυχοσωματικά μουδιάσματα και ζαλαδες εδω και 4 μήνες λόγω του αγχους που δεν είχα συνειδητοποιησει οτι εχω