συγνωμη αλλα τι κινεζικα ειναι αυτα π λες?
Printable View
παιδια κ εγω θα μουν παραλογη αν λεγα πως μπορω να καταλαβω πως νιωθετε.
αυτο με τις φωνες δεν το χω νιωσει ποτε.ο ψυχιατρος-ψυχολογος που πηγαινω μου λενε οτι ολα οφειλονται στο υπερμετρο αγχος κ οντως ετσι ειναι επειδη οταν δε σκεφτομαι το προβλημα κ το αφηνω ειμαι καλα:)
εχεις κανει λαθος στο topic μαρια δεν ξερεις για τι πραγμα μιλαμε εδω σου ευχομαι να μην το καταλαβεις ποτε ...δεν το χρειαζεσαιQuote:
Originally posted by maria...
ξερω πολυ καλα τι γραφω.ειναι τοπικ σχετικα με τις φωνες π ακουνε οι σχηζοφρενης ανθρωποι, και απλα απορω αν ειμαι κ γω σχιζ/ης π μερικες φορες ακουω φωνες.τι πακετα κινεζικα μ λες εσυ δεν ξερω.
παιδια μπερδευτηκα.τι εγινε?
εγινε περδεμα.
καλησπερα παιδια...
παιρνω χαπια καιρο 8 χρονια...
μεχρι τωρα ειχα διαγνωστει με καταθλιψη..απο το 2001 παιρνω φαρμακα..ειχα δοκιμασει τα παντα...ειχα αλλαξει εκατο γιατρους..ειχα νοσηλευτει.ειχα κανει ηλεκτροσοκ .πριν 3 χρονια ενα συνδιασμος φαρμακων με επιασε...εμοιαζε με ονειρο..τοτε καταλαβα τι ειχε παει στραβα και επαθα καταθλιψη και ποιοι εφταιγαν. οι γονεις...99% των περισπτωσεων μαγγες....αλλα ας φυγω απο την καταθλιψη.
προσφατα ειχα ενα επεισοδιο και ακουγα φωνες ενω μισοκοιμομουν. μιλαγαν και φωναζαν το ονομα μου. χεστηκα!!!!πανω μου!! απο τοτε δεν τις ξανακουσα!!
αλλα καταλαβα αυτα που λετε!!!
δυναμη θελει παιδια!! και ελεος... υπαρχει κοσμος που δεν ξερει καν τι ειναι η σχιζοφρενεια... και το θεωρω χαζο!! επειδη τα ειχα παρει στο κρανιο ελεγα σε ολους τους φιλους οτι ειμαι καταθληπτικος...και οτι παιρνω φαρμακα..και το θεωρω μαγκια μου..
τσαμπουκα θελει και υπομονη...και οποιος γουσταρει!!! οπως λεει και μια φιλη μου, τωρα εισαι πιο τρελος.....αλλα ποτε δεν φενοσουν.. το ξερω οτι ειναι λουκι χοντρο χοντρο...
αλλα μην νιωθουμε και ενοχοι για μια κολοαρρωστεια...το πιο χαζο πραγμα ειναι ο στιγματισμος... και θα παρει τον πουλο και απο την ελλαδα.!! αλλιως θα παρουν τον πουλο οσοι στιγματιζουν...
φιλακια και σας σκεφτομαι..
keep(going) it up dude!!!
διαβασε το topic απο την αρχη εγω το εχω ξεκινησειQuote:
Originally posted by panikoula
ξερω πολυ καλα τι γραφω.ειναι τοπικ σχετικα με τις φωνες π ακουνε οι σχηζοφρενης ανθρωποι, και απλα απορω αν ειμαι κ γω σχιζ/ης π μερικες φορες ακουω φωνες.τι πακετα κινεζικα μ λες εσυ δεν ξερω.
puthagora moy το διαβασα 3 φορες.θελεις να μαθες ποσο δυνατα ακουνε αλλοι τις φανταστικες φωνες ετσι?ε πανω σε αυτο κ γω εγραψα οτι εγραψα.
επειδι το θεμα δεν απαντηθηκε λεω και εγω κλαθυστερημενα την γνωμη μου.οι φωνεσ που ειχα η που κατακαιρους εχω ειναι λιγο δυνατοτερες απο την φωνη που εχω οταν παραμηλαω στον εαυτο μου χωρις να μηλαω με το στομα, και μερικεσ φορεσ μπορει να ειναι χαμηλετερης εντασεις οταν πρερχονται απο επιρεασμους του εξωτερικου περιβαλοντος.μεα απο 4 χρονια ψυχωσεις και πλεον αντιμετωπισεις της χωρις φαρμακα γνωριζω οτι οι φωνες ειναι το υποσυνηδειτο μου ή σου που ακομα οι γιατροι δεν γνωριζουν γιατισυμβενει αυτο, εχει βγει στην επιφανεια προκαλοντας ενα αρμονικο χαος στον εγκεφαλο.οι φωνες που ακους οι ακουω ειναι οι σκεψεις σου.το υποσηνειδητο επιρεαζει το ακουστικο νευρικο συστημα ( και οχι μονο) με συνεπεια να ακους την σκεψη σου ως φωνη.το οτι δεν ελενχεις τους διαλογους που γινονται ειναι γιατι το υποσεινηδητο δεν μπορουμε να το ελενξουμε και για αυτο το λογο υπαρχει το συνειδητο το οποιο επεξεργαζεται τα στοιχεια του υποσυνειδητου και ελενχομενα βγενουν εξω οι επεξεργασμενες πληροφορειες σαν ελενχομενη σκεψη.αν παρατηρησεις της φωνες που ακους τι λενε θα καταλαβεις οτι πολλα απο αυτα που λενε ειναι αισθηματα, σκεψεις που εσυ ή εγω εχουμε και κατακαποιο τροπο τις κρυβουμε απο τον εαυτο μας.υπαρχουν βεβαια και αρκετη φαντασια στης φωνες που δεν ειναι αλλη απο την δικη σου φαντασια που ειτε προσπαθει να εκλογικευσει το συνειδητο σου για αυτο που του συμβενει και επιρεαζει το υποσεινηδητο.γιατι για σκεψου ειναι λιγο δυσκολο αρχηκα να κατανοησης οτι η φωνη που ακους και φενεται σαν ξενη οτι ειναι δικη σου σκεψη και οχι εξωγιηνος ,η τηλεπαθεια, η οτιδηποτε μπορεις να φανταστεις.εν τελει δικη μου γνωμη ειναι οτι καλυτερα να το περασεις χωρις χαπια αν εισαι λειρουργικος στο κοσμο , πχ δουλεια, συνομιλια, σχολειο, διαβασμα.απο την στιγμη που σε εμποδιζει να εισαι λειτουργικος πηγαινεις σε γιατρο.εγω για αυτο πηγα .τωρα πλεον ομως δεν με επιρεαζει στην πραγματικοτητα και εκτος αυτου εχω αναπτυξη μια αλλη πραγματικοτητα που εν τελι με βοηθησε και ο γιατρος να δω.αλλα αυτο ειναι μια αλλη κουβεντα.
φιλε τα χαπια που ελεγες aloperidin,lithium κλπ οντως ειναι χαλια.
Αλλα υπαρχει ελπιδα και τωρα εχουν βγει φαρμακα με πολυ λιγοτερες παρενεργειες που ειναι σαν να μην παιρνεις
φαρμακο !! Εγω παιρνω Risperdal Quicklet και ειμαι ευχαριστημενος.. πολυ καλυτερο σε σχεση με το παλιο Risperdal
αλλα εχω ακουσει και καλα λογια για τη συνεχεια του το Invega.
Γενικα μην τυρρανας τον εαυτο σου, παρε τα φαρμακα και θα γινεις καλα..
Οι παρενεργειες ολο και λιγοστευουν και σε λιγα χρονια θα βγει και ενα αλλο φαρμακο το οποιο δεν εχει καθολου
παρενεργειες.
Το θεμα ειναι οτι αμα το αφησεις χωρις καμια αντιμετωπιση τοτε μπορει να γινει και χειροτερο.
Ειναι κριμα να το αφησεις φοβουμενος τις παρενεργειες των φαρμακων , οι οποιες εχουν και λιγοστεψει παρα πολυ,
ενω στο μελλον θα βγει ενα φαρμακο χωρις καθολου παρενεργειες..
Εγω τωρα παιρνω ισχυρη δοση φαρμακου και παρολα αυτα νοιωθω πολυ καλα. Που να αρχισει και η μειωση στην ελαχιστη δοση.
φιλε maus εχω συμβιβαστει με αυτο που μου συμβενει.υπαρχουν πιθανοτητες να το εχω σε ολη μου την ζωη και επισης καποια στιγμη να γινω εντελος καλα.το θεμα ειναι για μενα γιατι να περνω φαρμακα οταν τα ψυχωτικα επεισοδια μου οταν συμβενουν δεν επιρεαζουν την καθημερινοτητα μου.βεβαια απο την στιγμη που καταλαβενω οτι δεν μπορω να τα ελενξω τοτε και πριν γινουν χειροτερα τα πραγματα περνω τα χαπια μου μεχρι αυτα να εξασθενισουν.δεν με τρομαζουν οι παρενεργειες αλλα αν οι παρενεργειες μου κανουν δυσκολη τι ζωη οσο τα ψυχοτικα επεισοδια λογικο δεν ειναι να ψανχω να βρω τροπο να λειτουργισω χωρις χαπια.τελος παντων μια χαρα ειμαι και εχω αποκτηση αρκετη γνωση για αυτο που συμβενει ετσι ωστε να προλαβενω το κακο οταν αυτο παει να γινει.
δυστυχως αμα ακους φωνες πιατευω οτι το παιχνδι τελειωσε και εγω το εχω αυτο και δεν μπορεις να κανεις τιποτα μονο να παρεις τα φαρμακα που σου δινει ο γιατρος και να εισαι ενας καλος τρελλος
δηλαδην αν καποιος ακουει το ονομα του ,δλδ σαν να τον φωναζει καποιος, αρκετα συχνα ειναι και αυτο προβλημα?