Originally posted by Kassi
Quote:
Originally posted by weird
Δεν νομίζω λοιπόν η εξαρτητικότητα να είναι ίδιον μόνο των οριακών..Πιστεύω πάντως ότι οι οριακοί φοβούμενοι πως θα πέσουν θύματα της εξαρτητικής τους προσωπικότητας προτιμούν να μην δένονται σαν άμυνα.....
Κασσι
συζητησα με την θεραπευτρια μου το θεμα της οριακοτητας και μου ειπε :Μεταιχμιακη δεν εισαι, αλλα σιγουρα εχεις τασεις. Θα μπορουσες να γινεις, αν δεν ειχες μπει σε θεραπεια.
παντως αυτο που λες, το διακρινω πανω μου, ειδικα στην τωρινη φαση.
Φοβουμενη πως θα πεσω θυμα της σφοδρης μου εξαρτησης, ανοιγομενη συναισθηματικα, προτιμω να μη δενομαι ή να παιζω σε καλα ελεγχόμενες συνθηκες.. Παντως για σοβαρη σχεση και δεσμευση ουτε συζητηση...
Αν έχεις τάσεις ίσως να έχεις στοιχεία μεταιχμιακής όπως εγώ...Εμένα με προλάβανε σχετικά νωρίς οι δικοί μου.....Ο νυν ψυχίατρος είπε ότι υπάρχουν αρκετά άτομα σε δικό μου στυλ που όμως καταφεύγουν σε ναρκωτικά,αλκοόλ,πορνεία κ.ο.κ...Η συγκεκριμένη κοπέλα που αναφέρω μόνο οριακή δεν την λες..Οπότε είναι εξαρτητική αλλά όπως μου είπε αντιδρά αντίθετα από εμένα.......Εγώ τους εγκαταλείπω πριν τους ερωτευτώ,αυτή παραμένει μαζί τους κι ας έχει πάψει πλέον να είναι ερωτευμένη αφήνοντας τον άλλο να την χωρίσει..Λέω κοπελιά πού πας;;;;Το ακριβώς αντίθετο από εμένα..Θα προτιμήσω το:Προτιμώ να ξέρω που μου πάνε τα τέσσερα όταν πάω να κάνω σχέση...Η γιατρός μου μού είπε:Δεν υπογράφουμε συμβόλαιο όταν πάμε να κάνουμε σχέση...
Όχι,αν και θα ήθελα..χαχα......Απλά γνωρίζοντας το πολύ αδύναμο μου σημείο δεν θα με άφηνα να κυλιέμαι πίσω από κάποιον που με παρατά,δεν με αγαπά,με έχει ευκαιριακά.........Δεν θα άφηνα να συμβεί ξανά η τραυματική εμπειρία της απόρριψης της μάνας μου και του πατέρα μου..Έτσι δημιουργείται ο φόβος εγκατάλειψης.....ο οποίος είναι πολύ έντονος..Όλες οι ανασφάλειές σου σε ελέγχουν και η επιθετικότητα γίνεται ασπίδα της αδυναμίας σου......Δεν θα είμαι αυτή που θα κάνω σκηνή ζηλοτυπίας απλά ξέρω ότι με το παραμικρό θα εγκαταλείψω τον άλλο.....Είναι φρίκη γι\'αυτούς που ζουν τόσο τρομοκρατημένοι γιατί εν τέλει δεν μπορούν να αντλήσουν από πουθενά αγάπη με αποτέλεσμα να έχουν απίστευτα κενά μοναξιάς...Όπως διάβασα οι οριακοί θέλουν πολύ να δεθούν απλά φοβούνται εξαιρετικά να ξαναβιώσουν την απόρριψη που τόσο τους πόνεσε στα νεώτερα χρόνια τους.......Δεν νομίζω πως αντιμετωπίζεται εύκολα ο φόβος εγκατάλειψης-και μόνο που τον σκέφτομαι πανικοβάλλομαι,στην ιδέα και μόνο-και δεν ξέρω και αν αντιμετωπίζεται......Γι\'αυτό και εκνευρίζομαι μερικές φορές με την γιατρό μου..Όταν \"κυρά\" μου δεν βίωσες τέτοιο φόβο σου φαίνεται μια χαρά να τον ερμηνεύεις..Για ρώτα και αυτούς που το ζούνε επί 24ωρο.....
Μια συμβουλή που πιστεύω ότι πιάνει είναι να μην αφήνουμε τον οριακό να πανικοβάλλεται......Είμαστε όσο μπορούμε καλοί....μιας και το κακός -καλός παίζει νομίζω ρόλο σε αυτή την διαταραχή......Ας καταθέσει και η Interrapted ως η πλέον αρμόδια για το ποια θα ήταν η ιδανική κατ\'αυτήν στάση που θ
α έπρεπε να τηρήσει κάποιος για να την πλησιάσει....