Originally Posted by
NickosDark
Οντας φοιτητης νοσηλευτικης αυτο εκανα και κατεβαζα νερο σαν ιπποποταμος αλλα ματαια... Δεν με κανε κατι... Και ολα αυτα με μισο ποτηρι κρασι ετσι; Απλα ηταν βαρυ... Το ξερω γιατι αυτο επαιρνα οταν ειχα τις μαυρες μου περισυ το καλοκαιρι και εαν και τοτε επινα αρκετα συχνα με ζαλιζε.. Τωρα ειδικα με στειλε στον Θεο!!!! Τωρα υποχωρησε η μεγαλη ζαλη και επανηλθα σε φυσιολογικα επιπεδα στρες μαζι με την χαλαρωση του αλκοολ... Καναμε συμφωνια με την μαμα μου να υπαρχει ενα μπουκαλι κρασι στο σπιτι και να πινουμε μια φορα την βδομαδα απο ενα ποτηρι για να το συνηθισουμε...Γενικα μου την σπαει να μην μπορω να πιω ξαφνικα καφε και αλκοολ γιατι...χωρις λογο!
Μωρε ειχα πολλες παρεουλες και ακομα εχω δηλαδη... Αλλα τις εχω κανει περα κατα μια εννοια γιατι απομακρυνθηκε απο ολους και αφοσιωθηκα σε μενα σε τρομακτικο βαθμο. Ειναι ο αμυντικος μηχανισμος μου απο μικρο παιδι, οταν τα βλεπω σκουρα κατευθειαν αρχιζω και κλεινω απο μεσα προς τα εξω ολα τα μη αναγκαια πραγματα μεχρι αυτα που μπορει να θεωρω υπο περιπτωσεις αναγκαια, αναλογα με το ποσο ασχημη ειναι η ψυχολογικη μου κατασταση και προσπαθω να κανω μιας μορφης αναρρωση (δηλαδη εαν εχω μια ασχημη μερα μπορει να μην σηκωσω το τηλεφωνο πχ σε καποιον γνωστο μου γιατι δεν εχω διαθεση να ακουσω ''τις σαχλες'' του. Εαν παλι ειμαι πολυ χωμα ψυχολογικα θα περιορισω τις εξοδους μου, την επικοινωνια μου με τους ανθρωπους στο ελαχιστοτατο και θα κλειστω στο δωματιο μου κανοντας πραγματα που μου δινουν ενεσεις χαρας, μια φορα στις πανελληνιες θυμαμαι που ειχα πολυ στρεσ ειχα κλεισει μεχρι και το κινητο μου και δεν αφηνα ουτε την καθηγητρια μου να επεμβει για το οτιδηποτε, ειχα πιεση μεχρι τα αφτια!).
Οχι αλλο μελλον γιατι η ψυχολογος μου μου ειπε οτι ζω για το μελλον και οχι για το παρον και αυτο μου φερνει αγχος, δηλαδη πχ αγχωνομαι να κρατησω τα λεφτα που μαζεψα για να τα ξοδεψω στο μελλον και δεν εστιαζω στο οτι τα εχω τωρα στον λογαριασμο μου... Αλλα γενικα για αυτο κανω τοσο αγωνα, για να ειμαι ηρεμος! :P
Αυτο που τις προτεινα σαν λυση βεβαια ειναι να ξεγελασουμε τον Νικο ,παραλληλα με γνωσιακη, προσπαθοντας να ξεγελασω τους φοβους που προκαλω εγω στον εαυτο μου...
Παντως αυτο που παντα ελεγα μεσα μου βγαινει αληθεια, οτι ο εαυτος μας ειναι ο χειροτερος εχθρος μας εαν παρει θεση απεναντι μας.
Και μεταξυ μας παντα τον εαυτο μου τον χωριζα σε 3 σημεια (οχι διχασμενη προσωπικοτητα απαραιτητα, απλα με βαση τα βασικα γεγονοτα που θεμελιωσαν τον πυρηνα μου). Αυτος που ημουν πριν τον πρωτο μου ερωτα με ατομο του ιδιου φυλου, αυτον μετα απο αυτο και αυτον του παροντος. Τωρα ερχονται σε συγκρουση εντονη η αβεβαιοτητα και ο φοβος του πρωτου σημειου-εικονας μου με αυτον του παροντος (που με θεωρουσα οτι ειμαι αυθαρτος, ασταματητος κλπ, σε σημειο που η ψυχολογος με ειχε κανει παρατηρηση για ναρκισσισμο). Εκει δημιουργειται ενα χασμα μεσα μου...
Παντως χαιρομαι που παιρνεις κουραγιο απο αυτα που διαβαζεις, ειναι ωραιο να ξερεις οτι βοηθας και θελω να το κανω και αμεσα απλα για την ωρα επηρρεαζομαι αρνητικα απο αλλα θρεντς, εχοντας ευθραστη ψυχολογια ακομη, αλλα σιγουρα στο μελλον θελω να βοηθαω ανθρωπους που υποφερουν οπως εμεις σε ακομα μεγαλυτερο βαθμο! :)