Άλλη μια μέρα στο βασίλειο της Δανιμαρκίας...
Printable View
Άλλη μια μέρα στο βασίλειο της Δανιμαρκίας...
Τουλάχιστο μπορέσαμε να εκφράσουμε με λόγια γιατί δεν αποθεραπευεται μια μεγάλη μερίδα - αν όχι όλοι - των θεραπευομένων.
Δεν είναι όλοι έτσι όπως τους λες φίλε... Εγώ έχω βρεί ψυχίατρο-ψυχοθεραπευτή που τον θεωρώ πολύ καλό, ίσως βέβαια τώρα να μου πεις πες μου τα στοιχεία του να τον επισκεφθώ και εγώ, αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι τέτοιο, γιατί δεν μπορεί να δεχθεί νέο κόσμο. Πάντως δεν είναι όλη στην απάτη και να ρουφήξουν λεφτά. Ο άνθρωπος έχει πει στους ασθενείς του και λεφτά να μην έχετε για το ραντεβού ελάτε να το κάνετε μην το χάσετε...
Ή ίσως να αλλάξουν τροπάρι οι θεραπευτές.
Θα φανεί μόνο αν αποθεραπευθείς mindcrime. Έτσι δεν είναι;
Και "όχι" δεν θα σου ζητούσα τα στοιχεία του. Θα σε ρωτούσα πόσους αποθεραπευμένους πελάτες έχει και πόσα χρόνια εργάζεται ως επαγγελματίας ψυχίατρος. Μόνο αυτό. Η - κατ' εμέ - δήθεν "άνεση" σε ότι αφορά την οικονομική δυστοκία των θεραπευομένων δεν μου λέει πολλά, γιατί ότι με αφήσαν να μην το πληρώσω κάποτε απλά το πλήρωσα αργότερα.
Αυτό που ενδιέφερε τους δικούς μου θεραπευτές ήταν να μην χάσουν το έσοδο... δεν τους πείραζε να το πάρουν αργότερα. Δεν χαρίσανε τίποτα όμως.
Αν θέλεις μπορούμε να το συζητήσουμε πάντως.
Η άλλη τους επιλογή [των θεραπευτών] είναι να συνεχίσουν ακάθεκτοι τις πρακτικές τις οποίες αναφέρω στην παρούσα ανάρτηση.
Το οποίο το κόβω ως πιθανότερο.
Τι κάθομαι και σκέφτομαι; Εδώ έχουμε 7 δήθεν μέτρα ασφαλείας (νομοθεσία, υπουργείο υγείας, ελεγκτικοί μηχανισμοί υπουργείου, σύλλογος ψυχολόγων/ψυχοθεραπευτών, κώδικας δεοντολογίας, όρκος και ήθος θεραπευτή) και κανένα από αυτά δεν λειτουργεί. Σιγά μην αλλάξει κάτι τώρα.
Σιγά μη λειτουργήσει και η δικαιοσύνη επιδή πλέον βλέπουμε με ποιόν τρόπο μας χειραγωγούν.
Νερό στο κρασί μου βάζω γιατί αυτά που ακούω είναι ανέφικτα, να υπάρχουν ελεγκτές κλπ...Πολλά πράγματα θα έπρεπε να υπάρχουν....Ας βγει λοιπόν η μάνα μου ζωντανή από το χειρουργείο και ικανοποιημένη θα είμαι !
Εσύ νομίζεις ότι οι θεραπευτές είναι οι ανήθικοι και οι θεραπευόμενοι είναι πιο ηθικοί? Το ίδιο είμαστε όλοι. Ο θεραπευόμενος είναι ο γιατρός που σου έβαλε ένα τζάμπα χειρουργείο, είναι η νοσοκόμα που τα ξύνει, είναι ο μπάτσος που δέρνει αλλοδαπούς, είναι ο δημόσιος υπάλληλος που βλέπει εκεί το γέρο να υποφέρει στις ουρές και δεν παίρνει τον κώλο του να τον εξυπηρετήσει...Αυτοί όλοι δηλαδή είναι πιο ηθικοί από τον ψυχολόγο? όχι........
Και όλα αυτά ότι κάθεται εσκεμμένα ο άλλος και σου κάνει παραπάνω συνεδρίες ή σου δίνει φάρμακα που δεν χρειάζεσαι δεν μπορείς να το αποδείξεις θεωρώ....ούτε θα το παραδεχτεί κανένας θεραπευτής ....Άντε να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας!
Συμφωνώ ότι αυτή είναι η τρέχουσα κατάσταση. Δεν θα υπήρχε λόγος να γράψω την συγκεκριμένη ανάρτηση ΕΑΝ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ηθική από τον θεραπευτή. Βέβαια, εάν δεν περίμενα ηθική από τον θεραπευτή, δεν θα του είχα ακουμπήσει όσα τον πλήρωσα και δεν θα είχα χάσει χρόνο, κόπο μαζί του εξ' αρχής. Σωστά;
Συνεπώς κάπου/κάπως πρέπει να συμφωνήσεις μαζί μου ότι διαιωνίζεται μια προσμονή ή εντύπωση αν θέλεις γενικότερα στο κοινωνικό σύνολο και που αφορά την αναμενόμενη ηθική από τους "θεματοφύλακες της ψυχικής υγείας" (μ*******). Δεν διαφωνώ - πλέον - ότι δεν υπάρχει καμία διαφορά ανάμεσα σε θεραπευτή και θεραπευόμενο εάν εξετάζοντας μόνο το κομμάτι της ηθικής. Η μόνη διαφορά την οποία εντοπίζω ανάμεσα στους δύο, είναι ότι ο ένας προσπαθεί να γίνει καλύτερος άνθρωπος.
Σχετικά με το τι μπορώ να αποδείξω ή όχι, αφ' ενός για αυτούς που δεν πείθονται, θα φανεί στον τρόπο (εφ' εξής) με τον οποίο οι θεραπευτές θα χειριστούν όσους πιέσουν προς επίλυση τα κύρια προβλήματα τους, αφ' ετέτου υπάρχει και η προσωπική μου εμπειρία, όπως αποτυπώνεται στις αναρτήσεις μου.
Σε ότι αφορά τις υπερσυνταγογραφήσεις, διαφωνώ επειδή έγινε μείζον θέμα πριν κάποια χρόνια όταν καταλήστευαν τα ασφαλιστικά ταμεία. Δεν είναι εφεύρημα μου η ιστορία με το ΟΠΑΔοχαρτο που είχε γραμμένες εξετάσεις και στα περιθόρια της σελίδας και που το ανέφερα ως παράδειγμα.
Και έρχομαι στο επίμαχο ερώτημα: Γιατί κατά τη γνώμη σου, είναι λάθος να προωθήσει κανείς ένα σύστημα υγείας στο οποίο ο γιατρός ζει αξιοπρεπώς αλλά δεν πιάνει λεφτά στα χέρια του; Ζούμε και ταίζουμε ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ σε αυτό τον τόπο με τους φόρους μας. Ο γιατρός είναι χρήσιμος (εκτός και αν διαφωνείς). Γιατί είναι λάθος να τον ταίζουμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ ενώ παράλληλα έχουμε την απαίτηση να μην πιάνει λεφτά στα χέρια του;
Κατά μεγάλο μέρος φαίνεται - εκ πρώτης όψεως - ότι για όλα φταίνε οι πολίτες. Όμως "όπως το μάθεις το γαιδουράκι". Όταν μεγαλώνει κανείς σε ένα καθεστώς ατιμωρισίας των καταχραστών και παράλληλα "η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της" οι επιλογές για προκοπή δεν είναι πολλές.
Μια επιλογή είναι να μεταναστεύσεις και υπάρχει πλήθος ελληνισμού το οποίο γνωρίζει προκοπή, αλλά όχι στην Ελλάδα.
Μια άλλη επιλογή είναι να πας με το καθεστώς και να υποστηρίζεις την γαλαζοπράσινη μαφία (έτσι γίνονται οι ψηφοφόροι).
Μια τρίτη επιλογή είναι να πεις "αφού αυτό το λαμόγιο τα έφαγε/υπεξαίρεσε/έκλεψε και είναι έξω και κόβει βόλτες, θα το κάνω και εγώ".
Και κάπως έτσι καταλήγουμε με την εικόνα την οποία μόλις περιέγραψες... με τον γιατρό που σου έβαλε ένα τζάμπα χειρουργείο, τη νοσοκόμα που τα ξύνει, τον μπάτσο που δέρνει αλλοδαπούς (και Έλληνες - να μην λησμονούμε τα θύματα), τον δημόσιο υπάλληλο που βλέπει εκεί το γέρο να υποφέρει στις ουρές και δεν παίρνει τον κώλο του να τον εξυπηρετήσει.
Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι σε μια χώρα στην οποία η δικαιοσύνη είναι σε ελεγχόμενη καταστολή, επικρατεί ο νόμος της ζούγκλας. Αυτό είναι που συμβαίνει στην Ελλάδα πολλά χρόνια τώρα.