όριο? οριο ειναι να συνειδητοποιεις τί δεν σου πάει, το \"ως εδω\" που θες να πεις σε καποιον, σε κάποια κατάσταση που σε δυσαρεστει.
Printable View
όριο? οριο ειναι να συνειδητοποιεις τί δεν σου πάει, το \"ως εδω\" που θες να πεις σε καποιον, σε κάποια κατάσταση που σε δυσαρεστει.
Τελικά να μιλήσω για τα προσωπικά όρια που έχω στην παρούσα σχέση μου ή για το αν δύο άνθρωποι μπορούν να αλληλεπιδρούν (και εξορισμού πλέον δεν συμπεριφέρονται σαν μονάδες αλλά σαν μέλη μίας σχέσης) χωρίς να θέτουν κάποια όρια στην συμπεριφορά τους?Quote:
Originally posted by krino
Οχι δεν ειπα αυτο,Quote:
Originally posted by justme
Αν θεωρείς ότι δεν πρέπει να υπάρχουν καθόλου όρια μπορείς να το αιτιολογήσεις? Στον πραγματικό κόσμο που ζούμε και όχι σε έναν ιδεατό....
(πρέπει να ξέρεις ότι το καθόλου όπως και το άπειρο είναι και τα δύο μόνο έννοιες που τείνουν σε ένα όριο.)
απλα ρωτησα ποια ειναι,
ακομα δεν μου απαντησες.
Η ερωτηση ειναι προσωπικη και σαν τετοια καλεισαι να απαντησες.
Εν ολιγεις οταν μιλας για ορια, ποια νομιζεις οτι ειναι.
Quote:
Τελικά να μιλήσω για τα προσωπικά όρια που έχω στην παρούσα σχέση μου ή για το αν δύο άνθρωποι μπορούν να αλληλεπιδρούν (και εξορισμού πλέον δεν συμπεριφέρονται σαν μονάδες αλλά σαν μέλη μίας σχέσης) χωρίς να θέτουν κάποια όρια στην συμπεριφορά τους?Quote:
Οχι δεν ειπα αυτο,Quote:
Αν θεωρείς ότι δεν πρέπει να υπάρχουν καθόλου όρια μπορείς να το αιτιολογήσεις? Στον πραγματικό κόσμο που ζούμε και όχι σε έναν ιδεατό....
(πρέπει να ξέρεις ότι το καθόλου όπως και το άπειρο είναι και τα δύο μόνο έννοιες που τείνουν σε ένα όριο.)
απλα ρωτησα ποια ειναι,
ακομα δεν μου απαντησες.
Η ερωτηση ειναι προσωπικη και σαν τετοια καλεισαι να απαντησες.
Εν ολιγεις οταν μιλας για ορια, ποια νομιζεις οτι ειναι.
πρεπει να σου πω εγω για τι θα μιλησεις???
απαντησε οσο μπορεις καλυτερα στο ερωτημα απλα.
Μία απάντηση ενίοτε δίνεται και μέσα από μία ερώτηση......Quote:
πρεπει να σου πω εγω για τι θα μιλησεις???
απαντησε οσο μπορεις καλυτερα στο ερωτημα απλα.
Νομίζω πάντως ότι συμφωνούμε στο ότι τα όρια είναι απαραίτητο να υπάρχουν στην συμπεριφορά μας μέσα σε μία σχέση ή τελικά κάτι άλλο εννοούσες?
εννοω (αφου επιμενεις) οτι σε μια σχεση τι ορια πρεπει να υπαρχουν.
Μπορεις να τα προσδιορισεις????
ΚΑταρχήν χρειάζεται να συμφωνήσουμε για το αν όταν εισέρχεται κάποιος σε μία σχέση αυτό σημαίνει ότι πρέπει να θέσει κάποια όρια στην συμπεριφορά του. Κάποια όρια που πριν να εισέλθει στην σχέση δεν τα είχε θέσει στον ευατό του.
Κατόπιν μπορούμε να πάμε στο επόμενο στάδιο του να εξετάσουμε ποιά μπορεί να είναι αυτά.
Σε βλέπω να μην έχεις ξεκαθαρίζεις το πρώτο στάδιο (για αυτό επιμένω)
Τα όρια τα βάζει μάλον η κοινωνία μας και η κοινή λογική. Ο καθένας ξέρει τα όρια του και αντιμετωπίζει κάθε κατάσταση διαφορετικά. Το μόνο που μας σώζει τελικά είναι η ειλικρίνια... όταν ξέρεις τι έχεις ξέρεις και πως να το αντιμετωπίσεις.
τα ορια ειναι διαφορετικα για τον καθενα. αν θες να φορέσεις ορια που θα σου πασαρει αλλος αυτο ειναι ενα θέμα
Ειμαι γενικότερα άνθρωπος που παίρνει απο λόγια... μου αρεσει πολύ να συζητάω ακόμα και για θέματα που θεωρώ απο την αρχή παράλογα. Έχω αλλάξει πολλές φορές την γνώμη μου μετά απο συζήτηση. Δεν μπορείς να βάλεις όρια σε κανέναν εκτός απο τον εαυτό σου και αυτό αν θέλεις και έχεις την δύναμη να το κάνεις. Βάζω απλά όρια αποχώρησης... δες το σαν βαλβίδα ανακούφισης. Απλα πριν σκασεις την κάνεις με ελαφρά.
Νομίζω πως αυτή την φορά δεν θα σκάσω.
στο εύχομαι...
Βλεπεις σκιες που δεν υπαρχουν.Quote:
ΚΑταρχήν χρειάζεται να συμφωνήσουμε για το αν όταν εισέρχεται κάποιος σε μία σχέση αυτό σημαίνει ότι πρέπει να θέσει κάποια όρια στην συμπεριφορά του. Κάποια όρια που πριν να εισέλθει στην σχέση δεν τα είχε θέσει στον ευατό του.
Κατόπιν μπορούμε να πάμε στο επόμενο στάδιο του να εξετάσουμε ποιά μπορεί να είναι αυτά.
Σε βλέπω να μην έχεις ξεκαθαρίζεις το πρώτο στάδιο (για αυτό επιμένω)
Παντα εχω ξεκαθαρο τι σκεφτομαι και τι θελω.
Κατ εμε, ορια στους ανθρωπους δεν υπαρχουν η δεν πρεπει να υπαρχουν.
Δεν δεχομαι κοινωνικα ορια η συμβασεις.
Δεχομαι και μαλιστα με την εννοια του εθελοντισμου η συντροφος μου, να μου βαλει ορια με την εννοια οτι πρεπει να συνυπαρξουμε μαζι.
Οι σχεσεις εχουν απο μονες τους ορια μιας και οι ανθρωποι διαφερουν ο ενας απο τον αλλον, αρα χρειαζεται ενδοσκοπηση και ανιχνευση συναισθηματων (ενιοτε και ανοχη η αντοχη) για να βρεθουν και να μπουν τα ορια απο την καθε πλευρα.
Πιστευω οτι μια σχεση πρεπει να βασιζεται σε μια αεναη κινηση μυαλου και σωματος η οποια θα στηριζεται στην αυτοπειθαρχια των οριων των εαυτων μας.
Υπαρχουν στιγμες που \"συλλαμβανω\" τον εαυτο μου να ειναι εκτος των οριων οσον αφορα την καθημερινοτητα μου.
Οσον αφορα την σχεση μου, δυστυχως δεν εχω την ιδια ικανοτητα και εκει μαλλον ειμαι πισω.
Επι του παροντος οτι μου διαφευγει ευτυχως μου το χμμμ υπενθυμιζει η συντροφος μου.
Ετσι μπορει να πει κανεις, οτι βαδιζουμε σωστα:
Κινουμαστε ελευθερα και οταν απο την ελευθερια αυτη παμε αλλου και δη χειροτερα υπαρχει το σωστο χερι και επανερχομαστε στην ελευθερια που ειμασταν.
Αλλωστε το λεω και στην υπογραφη μου,
Ελευθερια για παντα....
:)
[quote]Originally posted by liberchild
liberchild, διάβασε ξανά όλο το μήνυμα μου και μην κόβεις μόνο μια πρόταση όπως κάνουν και οι μεσημεριανές κουτσομπολίστικες εκπομπές για να επικεντρωθούν σε αυτό που τους συμφέρει.. Αυτό που εννοούσα είναι οτι όταν κάποιον τον τρώει κρίση ζήλειας επειδή είναι ανασφαλής και χωρίς ο άλλος να του έχει δώσει δικαίωμα, δεν σημαίνει οτι \"ανοίγουμε τα χαρτιά μας\" και του τα πρήζουμε επειδή ΕΜΑΣ μας τρώει μέσα μας.. όταν ο άλλος δεν έχει κάνει τίποτα για να λουστεί και να ανεχτεί την κρίση ζήλεια μας τότε εμείς πρέπει να καταλάβουμε οτι είναι η χαμήλή αυτοπεποίθησή μας που τα χαλάει όλα εκείνη τη στιγμή και δεν χρειάζετε να ανοίξουμε κουβέντες με τον άλλο... άν δεν μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε τότε ΝΑΙ, ΤΟ ΚΑΤΑΠΙΝΟΥΜΕ, γιατί αλλιώς τον κουράζουμε τον άλλο και διαλάμε τη φάση..Quote:
Quote:
Originally posted by ShowMeHowToLive
Kill Bill,
ΒΟΥΛΩΣΕ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΑ ΧΑΛΑΣΕΙΣ ΟΛΑ! ΑΠΛΑ ΜΗΝ ΠΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΠΝΙΞΕ ΤΙΣ!
Τι ηττοπάθεια είναι αυτή ? Να το βουλώσει για να κερδίσει τι ? αυτά που θέλει?
Οχι φίλε μου δεν παίζει έτσι μια σχέση. Τα βάζουμε κάτω με ανοιχτά χαρτιά, και βλέπουμε πως θα μπορέσουμε και οι δυό να συννενοηθούμε χωρίς πιέσεις, τρίπλες, κόντρες και καταπίεση.
Νομίζω και δεν κάνω λάθος.
Το έπιασες τώρα απελευθερωμένε τύπε μου??
Αμα βάζαμε και σωστά τις παραθέσεις ώστε να καταλαβαίνουμε ποιός είπε τι......... (το χιουμοράκι ενδίκνυται προς αποφυγήν εντάσεων)
[quote]Originally posted by ShowMeHowToLive
Quote:
Originally posted by liberchild
liberchild, διάβασε ξανά όλο το μήνυμα μου και μην κόβεις μόνο μια πρόταση όπως κάνουν και οι μεσημεριανές κουτσομπολίστικες εκπομπές για να επικεντρωθούν σε αυτό που τους συμφέρει.. Αυτό που εννοούσα είναι οτι όταν κάποιον τον τρώει κρίση ζήλειας επειδή είναι ανασφαλής και χωρίς ο άλλος να του έχει δώσει δικαίωμα, δεν σημαίνει οτι \"ανοίγουμε τα χαρτιά μας\" και του τα πρήζουμε επειδή ΕΜΑΣ μας τρώει μέσα μας.. όταν ο άλλος δεν έχει κάνει τίποτα για να λουστεί και να ανεχτεί την κρίση ζήλεια μας τότε εμείς πρέπει να καταλάβουμε οτι είναι η χαμήλή αυτοπεποίθησή μας που τα χαλάει όλα εκείνη τη στιγμή και δεν χρειάζετε να ανοίξουμε κουβέντες με τον άλλο... άν δεν μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε τότε ΝΑΙ, ΤΟ ΚΑΤΑΠΙΝΟΥΜΕ, γιατί αλλιώς τον κουράζουμε τον άλλο και διαλάμε τη φάση..Quote:
Quote:
Originally posted by ShowMeHowToLive
Kill Bill,
ΒΟΥΛΩΣΕ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΑ ΧΑΛΑΣΕΙΣ ΟΛΑ! ΑΠΛΑ ΜΗΝ ΠΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΠΝΙΞΕ ΤΙΣ!
Τι ηττοπάθεια είναι αυτή ? Να το βουλώσει για να κερδίσει τι ? αυτά που θέλει?
Οχι φίλε μου δεν παίζει έτσι μια σχέση. Τα βάζουμε κάτω με ανοιχτά χαρτιά, και βλέπουμε πως θα μπορέσουμε και οι δυό να συννενοηθούμε χωρίς πιέσεις, τρίπλες, κόντρες και καταπίεση.
Νομίζω και δεν κάνω λάθος.
Το έπιασες τώρα απελευθερωμένε τύπε μου??
Aυτή είναι η άποψή σου, εγώ έχω τη δική μου. Ενα μικρό σχολιάκι. Από τον αρκετά επιθετικό τρόπο γραφής σου, φαίνεται οτι έχεις μαζέψει καλό καταπιεσμένο δυναμικό. Από τις σχέσεις σου ίσως να υποθέσω?
Ούτε να την χωρίσεις είναι λύση τωρινή ούτε να μην πεις τίποτα.Quote:
Originally posted by kill_bill
Αγαπητοί φίλοι,
Είναι η πρώτη φορά που γράφω σε αυτό το forum. Μου συμβαίνει κάτι πρωτόγνωρο για εμένα. Ήμουν σε μια μεγάλη σχέση 8 ετών, αρραβωνιασμένος και χώρισα 3 μήνες πριν τον γάμο γιατί ένοιωσα οτι ο γάμος που είχαμε σχεδιάσει θα γινόταν ως φυσική συνέχεια της σχέσης και όχι επειδή νιώθαμε ή ένιωθα κάτι περισσότερο.
Χωρίσαμε σχετικά εύκολα και ο καθένας πείρε τον δρόμο του. Γενικά είμαι άνθρωπος χαμηλών τόνων και είμαι υπέρ των \"σοβαρών σχέσεων\" και πάντα με ενοχλούσαν οι σχέσεις μιας βραδιάς κτλ κτλ.
Τα γράφω όλα αυτά για να καταλάβετε καλύτερα ίσως το πρόβλημα που θα περιγράψω αμέσως.
Γνώρισα μια κοπέλα που με έκανε να ερωτευτώ και να θυμηθώ πως είναι να νιώθεις ότι ενδιαφέρεσαι και να χαίρεσαι όταν δίνεις στην σχέση. Μέχρι τώρα όλα καλά μέχρι που από μόνη της άρχισε να μου μιλάει για το παρελθόν της παρουσιάζοντας μου τον χαρακτήρα της γυναίκας που δεν ταιριάζει καθόλου με τις δικές μου αρχές (πολλές σχέσεις... ανούσιες επαφές με αγνώστους κτλ..). Μου είπε ότι έχει αλλάξει από την ημέρα που με γνώρισε και ότι είμαι πραγματικά ότι θέλει στην ζωή της. Μου είπε ότι στο παρελθόν δεν ήθελε να κάνει σχέση με κανέναν και οι λίγες σχέσεις που έκανε ήταν εξαποστάσεως για να μπορεί να βγαίνει και με άλλους αν το θέλει.
Με λίγα λόγια είχε ελεύθερες σχέσεις μέχρι την ημέρα που με γνώρισε.
Σκέφτηκα σοβαρά ότι μου είπε και αποφάσισα να συνεχίσω να είμαι μαζί της. Από εκείνη την ημέρα όμως έχω αλλάξει σαν άνθρωπος... ζηλεύω πολύ... πλάθω σενάρια για κάθε λεπτό που περνάμε χώρια ή δεν απαντά στο τηλέφωνο της. Με αποτέλεσμα να γίνομαι τσιμπούρι και να την πιέζω γενικότερα.
Το χειρότερο το ένοιωσα χθες το βράδυ που συζητούσαμε για το καλοκαίρι και μου ανακοίνωσε ότι θέλει να κάνει διακοπές μόνη με κάποια φίλη της και αργότερα με εμένα. Φυσικά και δεν περιμένει την άδεια μου για κάτι τέτοιο αλλά ούτε και θα με ρωτούσε αν θέλω να γίνει κάτι τέτοιο. Εγώ πάλι νιώθω ότι δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση να κάνω διακοπές μακριά της και με κάνει να αισθάνομαι αδικημένος και ότι δεν αισθάνεται τα ίδια για εμένα.
Φοβάμαι ότι δεν θα μπορέσω να αντιμετωπίσω κάτι τέτοιο ειδικά τις ημέρες που θα λείπει. Είμαι πολύ φορτισμένος σε σημείο που δεν μπορώ ούτε να δουλέψω.
Δεν ξέρω τι είναι το σωστό να κάνω. Να την αφήσω ελεύθερη να κάνει ότι θέλει; Να φύγω από αυτή την σχέση για να νιώσω καλύτερα; θα είναι καλύτερα αν απλά την χωρίσω;
please help me.
Μην δείξεις ότι ζηλεύεις.
Γιατί; Γιατί πρώτον θα την \"ανεβάσεις\" μειώνοντας τον εαυτό σου
ή
θα την προσβάλεις.
Ή και τα δύο. Κανένα επιθυμητό όταν μιλάμε για ενήλικες ανθρώπους.
Δείξε όμως ότι σε ενοχλεί. Όμορφα και ήρεμα.
Από κει και πέρα κι αν τίποτα δεν αλλάξει,
Η χειρότερη \"εκδίκηση\" είναι η αδιαφορία. Και βέβαια \"πληρωμή\" με ίδιο νόμισμα.
Πάει με φίλη της? Πήγαινε με φίλους σου διακοπές...
Αν τώρα αυτό είναι υγιές για μία σχέση... περί ορέξεως κολοκυθόπιτα...
Οπότε περνάει σε \"δεύτερη βάση\" και ψάχνεις...
Δεν έχει τύχει να μ\' απατήσει κοπέλα μου αλλά σ\' αυτό το θέμα η δική μου σκέψη είναι: αν το κάνει ντροπή δική της.
Δεν θα κάθομαι σαν το μπάστακα από πάνω της μην την... γονιμοποιήσει άλλος... έλεος! είναι τελείως ελεύθερη να κάνει ότι θέλει, γνωρίζοντας όμως ότι οι συνέπειες μπορεί να είναι να απομακρυνθώ ή να με χάσει. Μπορώ να ζήσω χωρίς γυναίκα, όχι και χωρίς τον εαυτό μου. Όλα μπορούν να συζητηθούν ήρεμα και είναι οι πράξεις πάντα που μετράνε.
Δύο τινά συμβαίνουν
α) μπορεί ηθελημένα (ή και ακούσια) να προσπαθεί να σε κάνει να ζηλέψεις (ό,τι πιο ξενερωτικό). Σου έχει πει ότι ήθελε την ελευθερία της για να κάνει κι άλλα πράγματα on the side και τώρα σου λέει για διακοπές μόνη της....
ή
β) να έχει πραγματικά αλλάξει αλλά να συνεχίζει να αγαπάει την ελευθερία της και να θέλει να περάσει κοριτσίστικα τις διακοπές της. βέβαια θα υπάρξουν τύποι που θα την φλερτάρουν. στο χέρι της είναι να κάνει ή να μην κάνει τίποτα. κι αυτό ισχύει παντού όχι μόνο στις διακοπές.
ίσως το πρόβλημα δεν είναι αυτό αλλά το ότι αισθάνθηκες να σε παραμερίζει. συζήτα το κι αυτό όμως. πρώτα με τον εαυτό σου και μετά μ\' εκείνη. αλλά χωρίς να γίνεσαι \"παιδί\".
σεβάσου την, και τον εαυτό σου. μπορεί να θέλετε διαφορετικά πράγματα κι αυτό να συμβιβάζεται ή να μην.