Quote:
Originally posted by Θεοφανία
siga-siga
Είναι άλλο υποστήριξη και άλλο \"γούτσου-γούτσου κοριτσάκι μου, για όλα φταίνε οι άλλοι και όχι εμείς\".
Κοριτσάκι μου ,
αφού γυρεύεις μια αγκαλιά να .. ξαποστάσεις θάθελα ν΄ανοίξω τη δική μου ... όσο μπορεί, όσο χωράει ...
Ίσως τα πράγματα να μη (σ΄)έφταναν εκεί, ΑΝ επέλεγες άλλο χειρισμό, αν απέφευγες τις κακοτοπιές με λίγο \'σκέψη παραπάνω, αλλά ... έτσι ήξερες, έτσι μπορούσες υπό την πίεση κι εγώ δεν ξέρω ποιών (κατα)πιεσμένων βασικών αναγκών, ανθρώπινων, βιολογικών, ψυχοσωματικών .... κι έτσι τελικά (καλώς - κακώς ) έπραξες ...
Οτι έγινε , έγινε !
Κι επειδή είμαι σίγουρη οτι πρώτα απ΄ ολους ΕΣΥ μέσα σου έχεις ΗΔΗ κάνει την αυτοκριτική σου (που είναι κ η πιό αμείλικτη απ ΄όσα θα σου πουν οι άλλοι) ξέρω θάταν ΑΤΟΠΟ να κάτσω κ να σου πω για \'λάθη\' κ \'φταιξίματα\' τούτη την ώρα που ζητάς ... καταφύγιο απ΄τις ΔΙΚΕΣ σου ερινύες ...
Στην αντίθετη περίπτωση, θάταν κίνηση ... \'εντυπωσιασμού\' και μάθημα από ... \"καθέδρας ρητορεία\" που θάριχνε τα .. φώτα ΠΑΝΩ μου που .. ΞΕΡΩ και (στα)λέω ΚΑΛΑ ... γιατί είμαι ΔΙΚΑΙΑ (και καλά) κ ΔΕ ΧΑΡΙΖΟΜΑΙ ...!!!
Quote:
Το θέμα είναι να μαθαίνουμε απ\' τα λάθη μας και να μπούμε στη διαδικασία πρώτα απ\' όλα να τα βάλουμε με τον εαυτό μας όταν μας συμβαίνει κάτι.
Το θέμα είναι να σκεφτόμαστε για λάθη στο σωστό χρόνο.
Όταν είμαστε στη κατάλληλη ψυχική κ σωματική κατάσταση να τα δούμε από απόσταση (γι αυτό και πιό \'αντικειμενικά\') ώστε να κάνουμε λογικούς συσχετισμούς, να βγάλουμε συμπεράσματα, κι έτσι να μπορέσουμε να ΜΑΘΟΥΜΕ απ΄ αυτά για νάχουμε .. αντισώματα για το μέλλον ...
Κι όχι όταν ακόμα οι πληγές είναι \'ανοιχτές\' και η διαδικασία
αυτή λειτουργεί ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ ξεσκίζοντας ακόμα περισσότερο τις σάρκες μας ...
Quote:
Αν θες να κάτσουμε όλοι μαζί και να βρίζουμε τον τύπο για να νιώσεις καλύτερα, απλά πέστο...
Κοριτσάκι, επειδή εμείς εσένα \'ξέρουμε\' , στο΄δικό΄σου πρόβλημα μας έκανες την ...\"τιμή\" να γίνουμε e-κοινωνοί δείχνοντάς μας ... e-μπιστοσύνη ... Αν αυτό σε κάνει να νιώσεις καλύτερα - για να πάρεις τις αποστάσεις σου και να αποτιμήσεις κάποια στιγμή ΜΟΝΗ σου, τα συν και τα πλην στην όλη υπόθεση- αν θες έλα να κάτσουμε να βρίζουμε μαζί τον (όποιο) τύπο σε έκανε να χάσεις την εμπιστοσύνη σου στους ανθρώπους και να αμφισβητήσεις το αίσθημα της .. ανθρώπινης αξιοπρέπειας μέσα σου ...
Quote:
ʼλλωστε είναι πιο εύκολο για τον καθένα από το να χαλάει τη φαιά του ουσία για να σε βοηθήσει.
... Από τα λίγα που θα μπορούσα να σκεφτώ, είναι οτι τα λόγια βοήθειας και παρηγοριάς από μένα (κι απ΄τον καθένα άλλωστε που είναι ΜΗ-επαγγελματίας ειδικός) ΔΕ βγαίνουν ... ΞΟΔΕΥΟΝΤΑΣ ΦΑΙΑ ουσία αλλά απ΄το ΠΕΡΙΣΣΕΜΑ της καρδιάς και είναι κάτι που για νάχει ΑΞΙΑ πρέπει να γίνεται αυθόρμητα ...
Quote:
Μη ξεχνάς επίσης, ότι εδώ μέσα όλοι έχουμε προβλήματα και κανείς δεν μιλά εκ του ασφαλούς.
Και μη ξεχνάς επίσης, ότι ΟΣΟΙ εδω μέσα ΕΧΟΥΜΕ (πραγματικά) προβλήματα μιλάμε ... ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ υπό την έννοια οτι ΚΑΤΕΧΟΥΜΕ το θέμα ΠΟΝΟΣ-ΜΟΝΑΞΙΑ -ΠΡΟΔΟΣΙΑ-ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ-ΑΝΑΓΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ κι όχι ΔΑΣΚΑΛΕΜΑ μ΄ένα δείκτη-δεξιού-χεριού να πηγαίνει πέρα δώθε μπροστά στα μάτια μας ....
Quote:
Originally posted by ΘεοφανίαΠρόκειται για αλληλοβοήθεια και όχι για αλληλοχάιδεμα αν έχω καταλάβει καλά...
Δεν ξέρω πολλά από ... φάρμακα και γιατροσόφια αλλά ποιός θάλεγε οτι σε δύσκολες στιγμές το ΧΑΔΙ το ανθρώπινο έβλαψε ποτέ ..;;;
Ποιός θάλεγε ποτέ ΟΧΙ σ΄ένα χάδι αν ήταν δυνατό κάποιος να το κάνει ... φάρμακο και το βάλει σε ... μπουκαλάκια ... ;;;;
Κοριτσάκι, πάρε το χρόνο σου ... πάρε τις αποστάσεις σου , στάσου στα πόδια σου ... κι έμεις θάμαστε εδώ να κάνουμε κουβέντα ή μάλλον ν΄ακούσουμε έσενα την ίδια να μιλάς για τα ΛΑΘΗ σου ... για όλα εκείνα που δε χειρίστικες καλά , όταν αυτό ΔΕ θα (σε) πονάει πιά ... κι όταν θάναι για σένα χρήσιμο σαν μάθημα για το μέλλον ...