Originally posted by phychangel
Quote:
Originally posted by alexandros3
Μερικές φορές σκέφτομαι ότι αυτός ο \"κακός εαυτός\" είναι τελικά εντελώς άδειος... Λίγο να τον αφήσεις στον ήλιο καίγεται... Μόνο στα σκοτάδια ζει. Αρκεί να αντέξεις να είσαι δίπλα του για λίγο κάτω από τον ήλιο. Και να μη του μιλάς. Με την αντίδραση σου θρέφεται...
Τέλος πάντων, μαλακίες γράφω.
Πάντως καταλαβαίνω απόλυτα τι λες.
καθόλου μαλακίες δεν γραφεις...
απλά δεν πιστεύω ότι αυτός ο κακός εαυτός είναι εντελώς άδειος..τουλάχιστον σε μενα. ναι, εχεις δίκιο στο ότι ζει στα σκοταδια..αλλά ενα 24ωρο πχ δεν εχει και σκοταδι; δηλ. δεν μπορείς να ζεις πάντα στον ήλιο..αρα, δεν μπορέις να του ξεφυγεις.. . θα ρθει η ώρα η δική του, που θα σου μιλήσει..εχει μερίδιο και το σκοταδι στην ζωη όλων μας νομίζω...λες βεβαια ότι η λύση είναι να τον αφησεις για λιγο στον ήλιο...εγω το χω προσπαθήσει αυτό και ξερεις τί γινεται; σε ξεγελάει..νομίζεις ότι τον έβγαλες στον ήλιο και καηκε...αλλά λιγο πριν είχε κρυφτεί..κάπως ετσι τελος πάντων, δεν ξερω αν το χεις πάθει. κι όσο για το άλλο, ότι τρεφεται απο την αντίδραση μου και να μην του μιλάω..σε αυτό ειλικρινα δεν ξερω ποιά είναι ο ορθή οδός..και εκει δηλ. καταλήγει και όλο ... το ερωτημα περί δυνατότητας φυσιολογικής ζωης...τί εννοω, πολλές φορες εχω σκεφτεί ότι η λυση είναι αυτο ακιρβως που λες, να μην του μιλάω του εαυτού που νιωθει να πνιγεται, να μην αντεχει την ουσιαστικη επαφη, την επένδυση εν ολίγοις στους άλλους, αλλα και την βαθια αποδοχη του ιδίου κτλ... αλλά άλλες τόσες σκεφτομαι μήπως η λυση είναι το ακριβως αντίθετο, μήπως δηλ. αντί να τον μαχομαι, αν συμφιλιωθω μαζι του θα πάψει και κεινος να με πολεμα..κι άλλες φορες, οταν νιώθω πολύ απαισίόδοξα σκεφτομαι ότι καμία δεν είναι η λυση απο αυτες...κι ότι απλά θα πρεπει να μαθω να ζω έτσι, με τον καλό και τον κακό εαυτό..αλλα αυτη η τελευταία εκδοχη με τρομαζει, γιατί θα ναι σαν να ζω..με μόνη επιδίωξη απλά το να κρατησω την ισορροπία μεταξυ τους... και μονο ζωή δεν είναι κατι τετοιο και αυτόματα σκεφτομαι ότι δεν μπορεί, εγω φταίω αν γινουν έτσι τα πραγματα, κάπου κανω κατι λαθος..αλλά κάπως έτσι σκεφτομαι και νιώθω..κι όλο αυτό τελικά μενει άλυτο και φαύλος κυκλος...δεν ξερω αν είναι εστω και στο ελαχιστο κατανοητα αυτα...