Ποντιακά ειπεσ ακούσ
https://youtu.be/DepGeKTsmlc
Printable View
Ποντιακά ειπεσ ακούσ
https://youtu.be/DepGeKTsmlc
Ελις για το ινβεγκα ποσο συμμετοχη πληρωνεις? Και σε σχεση με το ρισπερνταλ ειναι καλυτερο απο αποψη ενεργειας?
Πρέπει να πληρώνω γύρω στο εικοσαρικο το κουτί είναι πιο μαλακό για τον οργανισμό αλλά θεσ μεγαλύτερη δόση
20αρικο? Λιανικη τιμη λεει 130 ευρω χαχαχαχα....δεν ξερω ρε φιλε θελω να φυγει η κουραση του ρισπερνταλ και κατι εμμονες που εχω με τις παρανοιες
Δεν ξέρω αν είναι ειδική,αλλά είναι μια ικανότητα.Το σημαντικό είναι να μην σε κατασπαράζει όλο αυτό,να μπορείς να το ελέγχεις,να μπορείς να βγάλεις κάποιο νόημα μέσα από αυτό,γιατί όταν βυθιστείς χάνεις κάθε νόημα και γίνεσαι πλήρως δυσλειτουργικός.Τότε ο εαυτός διαλύεται σε κομμάτια και δεν ξέρεις πλέον τι να πιστέψεις.Χρειάζεται να χτίσεις μια βάση έστω και μικρή για αρχή ώστε να μπορείς κάπου να κρατιέσαι.Τότε πρέπει να κοιτάξεις τι ήθελε να σου πεί αυτή η εμπειρία της ζωής και να μην προσπαθείς να την πετάξεις στην γωνία σα να μη συνέβει.Σχεδόν όλοι οι ψυχικά ασθενείς,από την ψύχωση μέχρι το απλό άγχος,θέλουν να γυρίσουν πίσω στον παλιό τους εαυτό,χωρίς να βλέπουν τις δυνατότητες που ανοίγονται μπροστά τους. Είναι κομμάτι σου και εσύ θα είσαι αυτός που θα διαλέξει αν θα το κάνει μια ικανότητα ή ανικανότητα.Το να πηγαίνεις στην κόλαση και να ξαναγυρίζεις σου δίνει μια μοναδική οπτική γωνία για το πόσο έντονη,πολύπλοκη και γεμάτη αντιθέσεις είναι η ζωή,που πολλοί χωρίς τις ψυχικές ασθένειες δεν θα έβλεπαν ποτέ.Και εκεί είναι το μυστικό,στο πώς να ισορροπήσουμε της αντιθέσεις.Μόνο στα όνειρα μπορέις να ζήσεις παρόμοια σκηνικά με αυτά που ζείς στην ψύχωση.Μπορείς να πείς ότι είναι ακαταλαβίστικα και τρελά ή ψεύτικα,αλλά σε όλες τις θρησκείες υπήρξαν δάσκαλοι-προφήτες-υπεράνθρωποι(όπως θέλετε πέστε τους)πού φωτίστηκαν ή από όραμα ή από όνειρα,στα οποία μπόρεσαν να μεταφράσουν το νόημα και να το κάνουν χρήσιμο.
μολυβδε αρκετα ρομαντικος ο τροπος που σκεφτεσαι..
ευχαριστω για την απαντηση και καλως ηρθες στο φορουμ!
η ψυχολογος χτες με γειωσε οτι δηλαδη δεν ειναι ειδικες ικανοτητες..σημερα που το σκεφτομαι με πιανει λιγο απογοητευση γιατι ολοι ειναι εναντιον μου..ισως μου χρειαζεται δε ξερω.
τι καλο μπορει να βγει απο τα ψυχωτικα περα απο το οτι ζεις στα ακρα?αδρεναλινη?
ισως εχεις δικιο οτι μονο στα ονειρα μπορουμε να ζησουμε κατι αναλογο της ψυχωσης.
αλλα πως μπορω να το αξιοποιησω?μπορεις να μου δωσεις ενα παραδειγμα?
μολις ειδα μια ταινια το split του 2016.
είναι με έναν τυπο με πολλαπλες προσωπικότητες κάθε προσωπικοτητα εχει διαφορετικες ικανότητες.
δεν ξερω αν ισχυει επιστημονικα δεν το εχω ψαξει αλλα κάθε προσωπικοτητα εχει διαφορετικες ικανότητες ή ελλατωματα. πχ μια προσωπικοτητα εχει ζαχαρο ενω οι άλλες όχι, η δυυνατη προσωπικοτητα εχει σχεδόν υπεράνθρωπες δυνατότητες.
αναφερει και μια άλλη περιπτωση η ταινια οπου μια κοπελια τυφλη με πολλαπλες προσωπικότητες οι οποιες καποιες από αυτές ''εβλεπαν''
ισως τελικα ειμαστε ότι πιστεύουμε και αν το πιστεύουμε με ολο μας το είναι ισως ο εγκέφαλος το πραγματοποιει
ετσι για την ιστορια μιας και βρηκα αρθρο στα ελληνικα
...Οι άνθρωποί φαίνεται συχνά να μπερδεύουν κάποιον που υποφέρει από σχιζοφρένεια με κάποιον που πάσχει από διασπαστική διαταραχή ταυτότητας. Ενώ και οι δύο διαταραχές είναι χρόνιες και σοβαρές ψυχικές διαταραχές, οι διαφορές μεταξύ των δύο διαταραχών είναι έντονες. Τα άτομα με σχιζοφρένεια ακούνε ή βλέπουνε πράγματα που δεν υπάρχουν και πιστεύουν πράγματα που δεν είναι αλήθεια, συχνά συνδεδεμένα σε ένα περίπλοκο και παράλογο σύστημα πεποιθήσεων. Δεν έχουν πολλαπλές ταυτότητες ή προσωπικότητες. Τα άτομα με διασπαστική διαταραχή ταυτότητας δεν έχουν παραλληρηματικές πεποιθήσεις έξω από τις πολλαπλές προσωπικότητες ή ταυτότητές τους. Οι μοναδικές φωνές που ακούνε ή μιλάνε είναι αυτές οι ταυτότητες...
δε νομιζω να εχει να κανει με το τι πιστευουμε αλλα με τη χημεια του εγκεφαλου και οπου αυτη μπορει να σε οδηγησει
ειδα το τρειλερ της ταινιας...τρομακτικο φαινεται
η χημεια του εγκεφαλου ή η λειτουργια περιοχων του που δε γνωριζουμε ακομα τη λειτουργια τους μπορει αραγε να μας προσδωσει ικανοτητες ανεξηγητες ακομα?
Και τα δύο.Η χημεία του εγκεφάλου είναι ύλη και η λειτουργία που λες είναι ενέργεια.Αυτά τα δύο αλληλεπιδρούν μεταξύ τους όπως το σώμα με το πνεύμα,νοῦς ὑγιής ἐν σώματι ὑγιεῖ.Βοο για να καταφέρεις να τα αξιοποιήσεις πρέπει να έχεις μια βάση όπως σου είπα,ο C.G Jung δήλωνε πως η γνώση του συμβολισμού αποτελεί ένα δίχτυ,στο οποίο μπορεί τουλάχιστον κανείς να πιάσει το άρρητο μυστήριο μιας άμεσης εμπειρίας του ασυνείδητου όπως είναι και η ψύχωση. https://www.youtube.com/watch?v=TTUQjQd98lI Δές το όνειρο και την ανάλυσή του από το 1.10 μεχρι το 3.10,κάτι φαινομενικά τρελό,έχει νόημα,αρκεί να το δείς από το σωστό πρίσμα.Πάντως σε όλα αυτά και στην ζωή γενικότερα κάτι δίνεις κάτι παίρνεις,ο Νίτσε πχ πλήρωσε το τίμημα της ευφυιας του με το να καταρρεύσει στο τέλος αλλά ήταν επιλογή του.Το θέμα για εμένα σε όλα αυτά είναι να μπορούμε πρώτα να επιβιώνουμε,και μετά να είμαστε χαρούμενοι με τις σκέψεις και τις πράξεις μας,αν δεν μπορώ να τα κάνω αυτά,τότε νιώθω άρρωστος,και όχι όταν συγκρίνομαι με κάποιον άλλον στα χαρτιά υγιή ή όχι.
θα σταθω σε αυτο που ειπες στο τελος μολυβδε και σε αυτο που ειπαν παραπανω τα παιδια..
αν δε μπορεις να επιβιωσεις, αν καποια ικανοτητα δε χρησιμευει σε τιποτα, αν κατι δε σε κανει χαρουμενο τοτε καλυτερα να μην υπαρχει.
θα προσπαθησω να το εμπεδωσω αυτο..
απλα η επομενη σκεψη σε αυτα ειναι οτι η ικανοτητες αυτες εχουν το τιμημα τους.δηλαδη να ειμαστε δυσλειτουργικοι και με ασχημα συναισθηματα
μπερδευομαι.δε βρισκω την ακρη στο μυαλο μου
ισως να ειναι νωρις.δε μπορω να το εξηγησω αλλιως
@black angel
ειδα την ταινια..split επειδη μου κινησε την περιεργεια απο αυτα που ειπες..
ενα εχω να πω..αυτη η δαιμονοποιηση των ψυχικων νοσων ειναι εξοργιστικη..πραγματικα ντροπη
Χρειάζεται χρόνος αλλά και προσπάθεια,δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις.Βάλε στόχους κάθε μέρα έστω και στις πιο μικρές δραστηριότητες.Χωρίς στόχο είσαι σαν ένα ακυβέρνητο καράβι.Γυμναστική έστω και λίγη πχ 30 λεπτά περπάτημα στη φύση ή ότι άλλο σου αρέσει.Εκτός ότι γυμνάζεις το σώμα,βοηθάς και την χημεία του εγκεφάλου για να νιώσεις πιο χαρούμενη.Υγιεινή διατροφή,προτίμησε τοπικά προιόντα χωρίς επεξεργασία.Φάε τα πάντα,αλλά με μέτρο,αν δεν τρώς σωστά θα έχεις ελλείψεις σε βιταμίνες κλπ. που θα σε κάνουν να νιώθεις ακόμα χειρότερα.Ίσως ένα συμπλήρωμα βιταμινών να σε βοηθούσε,μόνο για λίγο καιρό για να γεμίσεις τις αποθήκες και όχι σαν υποκατάστατο.Kόψιμο όλων των ουσιών για κάποιο διάστημα,ακόμα και τον καφέ,να καθαρίσει το μυαλό σου.Όλα αυτά θα σε φέρουν και στην πραγματικότητα γιατί θα έχεις με κάτι να ασχολείσαι,επίσης τα οφέλη στην υγεία σου θα είναι τεράστια και κατά συνέπεια νοῦς ὑγιής ἐν σώματι ὑγιεῖ.Μη βάζεις υπερβολικούς στόχους,δεν μπορείς να γίνεις σε μια νύχτα πρωταθλητής.
Μεγάλε τα ίδια λέω κι εγώ κ θα νομίζουν όλοι ότι έκανα δεύτερο προφίλ κανόνισε την πορεία σου δε θα λες τα ίδια αυτά που λες μόνο οι μποντι μπιλντερ τα ξέρουν που τα έμαθες εσύ αν είσαι μποντι μπιλντερ καλά θα κανεισ να το πεις να ξέρουν τα παιδιά αν θέλουν να σου μιλήσουν
Δεν τα ξέρουν μόνο οι Bodybuilders.Εκείνοι χάνονται πιο πολύ μέσα σε αυτό και καταλήγει να τους νοιάζει μόνο η επιφάνεια,καμία άλλη χρήση του σώματος,επίσης πολλές φόρες κάνουν υπερβολές με επιπτώσεις και στην υγεία.Επιλογή τους πάντως,κάτι δίνουν κάτι παίρνουν.Δεν είναι λόγος νομίζω να μην μιλήσει κάποιος σε έναν που ασχολείται με αυτό,υπάρχουν και κάποιοι που έχουν πολλές γνώσεις.Το θέμα είναι ότι η γυμναστική και η διατροφή συμβάλει σε μεγάλο ποσοστό της θεραπείας και άλλοι δε το λένε και άλλοι δεν ακούνε.Επίσης η επαφή με την φύση βοηθάει με τρόπο που δεν μπορώ να εξηγήσω αλλά και κάποιος χρόνος έκθεση στον ήλιο ώστε να απορροφηθεί η βιταμίνη D αλλά και λόγο και άλλων ορμονών που παράγονται.Πόσα από αυτά κάνει ο σύγχρονος άνθρωπος κλεισμένος μέσα σε κτίρια;Πώς να έχεις απαιτήσεις από το σώμα σου όταν δεν το φροντίζεις;Αυτό είναι το ένα κομμάτι,το άλλο είναι η ανάλυση των γεγονότων που ζείς ώστε να βγάζεις συμπεράσματα για τον εαυτό σου.Είναι απειροελάχιστοι αυτοί που ελέγχουν 100% τον εαυτό τους,όλοι οι άλλοι παρασυρόμαστε από διάφορα,από ουσίες μέχρι πεποιθήσεις και ένστικτα ,ανεξαιρέτως διάγνωσης ή μη.