Μια παλαιότερη ψηφοφορία σχετική με την παρούσα συζήτηση :
http://e-psychology.gr/forum/viewthread.php?tid=2251
Printable View
Μια παλαιότερη ψηφοφορία σχετική με την παρούσα συζήτηση :
http://e-psychology.gr/forum/viewthread.php?tid=2251
Πάλι δεν με πείθεις θα μπορούσα να πω πολλά για το τι νομίζω ότι πραγματικά συμβαίνει αλλά.. βαριέμαι :) Ίσως επειδή αυτά τα πράγματα είναι ξεκάθαρα στο μυαλό μου.
Πάντως σ\' ευχαριστώ για το χρόνο που πήρες να μου απαντήσεις.
Για το \"ορθόν της πράξης του κρίνου\" δεν εννούσα τι πρέπει ή δεν πρέπει αλλά τι σημαίνει.
Quote:
Originally posted by alexandros3
Σχετικά με αυτά που είπε ο κρίνο, δεν νομίζω ότι επιχειρεί να νουθετήσει (δεν μπορεί έτσι κι αλλιώς!)
σωστο....
δεν μπορω και δεν θελω να νουθετω ειναι εξω απο την κοσμοθεωρια μου.
Προτιμω αν θες να πειθω εφοσον γινεται.
αλλά να πείσει για το ορθόν της πράξης του προσπαθώντας να το ντύσει με κάποιο ιδεολόγημα
το μονο που ντυνω ειναι το κορμι μου και αυτο εξ αναγκης λογω οτι ειναι ποινικα κολασιμο να μην ειμαι ντυμενος.
:P
Απο την αλλη ειναι ιδεολογημα, το πως μου αρεσει να αισθανομαι ανετα κανωντας σεξ???
Δεν ειναι καπως υπερβολικο?
(που όντως μπάζει από παντού κρίνο!).
(θες να μου πεις - αμα βρεις χρονο - καποια μπασιματακια να μπω στο νοημα??)
Το ότι θες να κάνεις σεξ με πολλούς ανθρώπους ταυτόχρονα ή παράλληλα δεν σε κάνει περισσότερο ειλικρινή (μπορεί να σε κάνει και πολύ περισσότερο... \"ψεύτη\" )
ολα ειναι σχετικα οντως....
και σίγουρα όχι περισσότερο \"απελευθερωμένο\".
οντως δεν σε κανει απελευθερωμενο,
εχω μια μικρη ενστανση στο τι μπορει να σε κανει σε σχεση με καποιον ο οποιος εχει αναγει το σεξ σε κατι το οποιο κρυβεται για αυτο και νιωθει ενοχες που το κανει.
Η δεν το εχεις δει αυτο να συμβαινει???
Σε μενα, η ευχαριστηση μου δεν περικλειεται απο ηθικους κανονες που ισχυουν στην εποχη μας και αυτο θελω να πω.
Η ουτε και αυτο συμβαινει??
Απλώς κάποιον που έχει σεξ με πολλούς.
εσυ το βρισκεις τοσο απλο αυτο??
Νομιζεις οτι οι ανθρωποι γυρω μας ειναι τοσο εξοικοιωμενοι πχ με το σωμα τους για να μην παμε μονο στο σεξ???
Ξερεις μεχρι πριν χρονια ξεραμε απο τους γονεις μας οτι πρεπει να νιωθουμε ενοχικα που αυνανιζομαστε....
Ισως προσφατα οι νεες γενιες κιολας μπορεσαν και το ξεπερασαν σαν ζητημα.
Πιστευεις οτι εχει ερθει ο χρονος που μπορουμε να νιωθουμε το ιδιο ανετα με το σωμα μας??
Τοσο απλα ειναι ολα λοιπον???
Το τι σημαίνει αυτό είναι συζητήσιμο για όποιον τον ενδιαφέρει μια τέτοια συζήτηση.
Για μενα σημαινει οτι ο καθενας μας κουβαλαει στην πλατη του ενα τσουβαλι φορτωμενο με ενοχες, ηθικες αξιες, πρεπει η μη πρεπει κλπ κλπ.
Αναλογα την περιπτωση αυτο το τσουβαλι, βαραινει την ιδια του την ζωη και ενιοτε καταδυναστευει την ζωη των κοντινων του προσφιλων προσωπων.
Η ευτυχια μας για μενα,
ειναι ξεκαθαρο οτι φτανει στο ζενιθ οταν καταφερνουμε να ελαφρυνουμε αυτο το τσουβαλι με οτι πραγματικα αχρηστο μπορουμε να πεταξουμε μακρια μας απο αυτο το φορτιο.
Πιστευω δε, οτι αρκετος κοσμος δεν καταφερνει να το κανει αυτο παρα στα τελευταια χρονια της ζωης του οταν εχει φτασει πια στο σημειο των απολογισμων, του τι εκανε σωστα και τι εκανε λαθος....
Μονο που πλεον ειναι αχρηστο πια, μιας και η ζωη μας ειναι λιγο πριν το τερμα της....
Πολυ καλημερα σε ολους.
:)
_ΟΚ κι εγώ ευχαριστώ για την ανταλλαγή απόψεων και μου αρκεί. Τι να το κάνω να σε πείσω? Μια χαρά είναι να τα έχει κανείς ξεκάθαρα στο μυαλό του κι αν δεν τα έχει να διευκολυνθεί μέσω της συζήτησης. Εξάλλου, όσα ξέρει ο νοικοκύρης.... αδύνατον να γραφτούν όλα σε ένα φόρουμ :)
Δεν είναι όσα ξέρει ο νοικοκύρης... απλά δεν μου βγάζεις ότι θες και το κάνεις.
(Κάτι εξαιρετικά υγιές κατά την άποψη μου).
Κρίνο,
Όχι δεν λέω ότι αυτό που κάνεις είναι απλό. Μάλιστα, κατ\' εμέ πάντα, έχει πολλές προεκτάσεις. Αρνητικές.
Δεν βλέπω τα πράγματα από την \"ηθική\" ή μη πλευρά τους αλλά από την ανθρώπινη.
Νομίζω ότι και οι δύο, η marina πιο εμφανώς ίσως και λόγω φύλου και σωστά, περιμένετε κάποιον να σας πείσει για το αντίθετο από αυτό που κάνετε.
Πάντως εμένα , σε μια μακροχρόνια σχέση , έχω την αίσθηση οτι περισσότερο θα μου έλλειπε το φλέρτ , το παιχνίδι και ο ενθουσιασμός που υπάρχει στην αρχή μιας γνωριμίας ........ παρά το σέξ με κάποιον ξένο (με την προυποθεση οτι η σεξουαλικη σχέση με τον συντροφό μου παραμένει καλή) . Ισως διότι η εικόνα ενός ωραίου άντρα , με συγκινεί πολύ λίγο σε σχέση με την εγκεφαλική εικόνα που πλάθω στο μυαλό μου ......... και η ερωτική μου επιθυμία πυροδοτείται κυρίως απο αυτή την εγκεφαλική εικόνα ........
O,τι ειπώθηκε μέχρι τώρα έχει να κάνει με ένα και μόνο στοιχείο. Την ανάγκη του κάθε ανθρώπου, να νιώθει επιθυμητός. Το πώς κάποιος αυτό το διαχειρίζεται, μαρτυρά τη στάση και συμπεριφορά που ακολουθεί εν γένει στη ζωή του, και αυτό δεν αλλάζει εύκολα όταν βρίσκεται μέσα σε σχέση.
Για εμένα ισχύει αυτό που λες . Αλλα δεν νοιώθω περισσότερο επιθυμητή αν κάνω σεξ με πολλούς . Ενω το φλερτ μου δίνει κάποια επιβεβαίωση . Βέβαια εκτός απο αυτή την ανάγκη , υπάρχει και η ανάγκη για αλλαγή παραστάσεων και η ανάγκη για συναισθηματικές κορυφώσεις , πράγματα που κάποιος μπορεί να τα συνδέσει με το σεξ (?) , αλλα κάποιοι άλλοι με τον ερωτισμό (και μάλλον ανήκω στην 2η κατηγορία) .Quote:
Originally posted by liberchild
O,τι ειπώθηκε μέχρι τώρα έχει να κάνει με ένα και μόνο στοιχείο. Την ανάγκη του κάθε ανθρώπου, να νιώθει επιθυμητός. Το πώς κάποιος αυτό το διαχειρίζεται, μαρτυρά τη στάση και συμπεριφορά που ακολουθεί εν γένει στη ζωή του, και αυτό δεν αλλάζει εύκολα όταν βρίσκεται μέσα σε σχέση.
Kleiw...και γω ακριβώς στη δική σου κατηγορία ανήκω...
Εμένα το φλερτ με ανανεώνει και ίσως εκεί δεν καταλαβαίνουμε τον Krino και τη Marina38 που προφανώς ανανεώνονται με το σεξ.
Όπως και να χει, σημασία έχει να είμαστε καλά με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο.....
Θεοφανια,
δεν καταλαβαινω γιατι το βαζεις ανταγωνιστικα???
η σεξ η φλερτ η τιποτα??? μιλωντας για ανανεωση φυσικα ετσι??
Δινεται η εντυπωση (αυτο αποκομιζω εγω) οτι απευθυνεσαι σε εξωγηινους η ανθρωπους με τριγωνικα αυτια και τετραγωνα ματια και επισης φυσικα για να ειμαστε εντος θεματος με περιεργα γουστα στο σεξ....
Δεν μπορω να μιλησω για την μαρινα, αλλα σε πληροφορω με την σχεση μου κανω ακριβως οτι βλεπω να κανουν ολα τα ζευγαρια που εχω υποψη μου.
Καναμε φλερτ και ανανεωθηκαμε μια χαρα.
Πολυ απλα το σεξ εντασεται σε μια δραστηριοτητα η οποια δεν αφορα αποκλειστικα εμας τους δυο.
Ειλικρινα δεν μπορω να καταλαβω που ειναι το περιεργο της ολης υποθεσης.
Οκ ειμαστε στην ελλαδα αλλα καποια στιγμη ας δουμε και με πιο ανεκτικο ματι καποια πραγματα.
Οπως εγραψα και πιο πριν, στο πως ευχαριστιεται καποιος το σεξ δεν μπορει να πεσει κριτικη, αρκει ολοι οι συμμετεχωντες να συναινουν.
Φυσικα μου αρεσει να ανανεωνομαι με φλερτ οταν μου βγαινει τουλαχιστον αλλα μπορω να δω και αλλους τροπους αναλογα με την ψυχολογια που υπαρχει.
Πιστευω οτι ολα εχουν να κανουν με το ποσο ενα ζευγαρι εχει βρει την χρυση τομη για να πραγματωνει τετοιες καταστασεις. Απο κει και περα ναι, καλα να περναμε ολοι.
Κριτική σίγουρα καμία. Αυτοκριτική???Quote:
Originally posted by krino
..
Οπως εγραψα και πιο πριν, στο πως ευχαριστιεται καποιος το σεξ δεν μπορει να πεσει κριτικη, αρκει ολοι οι συμμετεχωντες να συναινουν.
..
Η συναίνεση άραγε είναι πάντα οικοιοθελής ή υπάρχει (έστω σε κάποιες περιπτώσεις) και η περίπτωση συναίνεσης κατόπιν ψυχολογικού - συναισθηματικού (για να μη πω φυσικού) εκβιασμού?
Επίσης ας γράψω ότι κάποιες σεξουαλικές συμπεριφορές όπως μαζοχισμός και σαδισμός πχ (και φυσικά με δεδομένη της συναίνεση όλων) νομίζω ότι ερμηνεύονται (ας πώ από κάποιους επιστήμονες) ως συμπτώματα ψυχοπαθολογικών συμπεριφορών.
Τέλος να πω θέλω και ότι στο 2008 η κοινωνία έχει αποφασίσει να προστατεύει τα μέλη της ακόμα και από πράξεις - συμπεριφορές που πληγώνουν (ή ενδέχεται να πληγώσουν) το ίδιο το άτομο απο τον ευατό του(ακόμα και αν το ίδιο το άτομο δεν θεωρεί κάτι τέτοιο ως ορθό. βλ κράνος)
Quote:
Originally posted by justme
Κριτική σίγουρα καμία. Αυτοκριτική???
η αυτοκριτικη ειναι το βιτσιο μου μπορω να πω....
Η συναίνεση άραγε είναι πάντα οικοιοθελής ή υπάρχει (έστω σε κάποιες περιπτώσεις) και η περίπτωση συναίνεσης κατόπιν ψυχολογικού - συναισθηματικού (για να μη πω φυσικού) εκβιασμού?
εχει διαπιστωθει και αυτο που λες.
Γυναικες που για να μην χασουν τον αντρα τους, δεχονται να παιζουν διαφορα παιχνιδια....
Αλλα οκ ειπαμε οτι μπορεις να διακρινεις ολες τις περιπτωσεις, αυτο δεν λεει κατι ουτε συμφωνω με κατι τετοιο.
Δηλαδη αν θες την γνωμη μου, εχω τυχει σε μια περιπτωση οπου η τυπισα φανηκε να εξαναγκαζεται να προχωρησει σε επαφη και σταματησαν ολα εκει.
Μεσα σε μιση ωρα ειχαμε γινει καπνος.
Επίσης ας γράψω ότι κάποιες σεξουαλικές συμπεριφορές όπως μαζοχισμός και σαδισμός πχ (και φυσικά με δεδομένη της συναίνεση όλων) νομίζω ότι ερμηνεύονται (ας πώ από κάποιους επιστήμονες) ως συμπτώματα ψυχοπαθολογικών συμπεριφορών.
δεν ξερω ποιος ψυχολογος εβγαλε αυτη την ερμηνεια αλλα νομιζω οτι χρειαζεται να παει επισης σε ψυχολογο.
Το BDSM για να βαλουμε την σωστη εννοια του ορου, αναγεται περισσοτερο στο θεατρικο μερος μιας σεξουαλικης επαφης παρα στον πονο αυτο καθ΄αυτο.
Ο πονος ερχεται σαν συμπληρωμα μιας καταστασης και οχι κυριαρχα.
Απλα υπαρχουν και αδαεις που νομιζουν οτι βρηκαν ενα μαστιγιο και τα μαθανε ολα....
Παρακαλω αμα δεν γνωριζουμε ας μην γνωματευουμε.
Τέλος να πω θέλω και ότι στο 2008 η κοινωνία έχει αποφασίσει να προστατεύει τα μέλη της ακόμα και από πράξεις - συμπεριφορές που πληγώνουν (ή ενδέχεται να πληγώσουν) το ίδιο το άτομο απο τον ευατό του(ακόμα και αν το ίδιο το άτομο δεν θεωρεί κάτι τέτοιο ως ορθό. βλ κράνος)
λες να μας μαζεψουν εμας τους περιεργους???
αμα ναι βρε παλικαριμ΄θα το κανω και αυτο.....
Κρανος εχω, θα κοιμαμαι με αυτο ολη νυχτα....
Βεβαια αμα με κανουν τσακωτο οι μπατσοι να κανω σεξ με το κρανος... εγω σου λεω οτι θα με αφησουν απο ποινικο αδικημα αλλα θα μου φορεσουν κουστουμακι που εχει τα κουμπακια πισω...
εεεεεεε ναι, και το κριμα στο λαιμο σου.....
:cool:
[/quote]Quote:
Originally posted by liberchild
Μιας και μου άρεσε αυτό με τα bold στο οποίο και συμφωνώ μήπως τελικά είναι θέμα ποιότητας vs ποσότητας??
Υποθέτωντας φυσικά ότι έχουμε απορρίψει κάθε ισχυρισμό ότι η επιλογή (ταυτόχρονων) πολλών (σεξουαλικών μόνο) συντρόφων είναι απλά μία διαδικασία στην οποία κάποιος μπαίνει απλά και μόνο γιατί πιστεύει ότι μπορεί να έχει και το σκύλο χορτάτο και την πίτα ολόκληρη (όπου ο σκύλος είναι η 10(ή βάλτε όποιν αριθμό θέλετε) λεπτη ηδηνή της σεξουαλικής πράξης και η πίτα είναι η ολοκληρωτική συναισθηματική κάλυψη που μπορεί προσφέρει ένας άνθρωπος σε έναν άλλον)
oh well, πήγα να ντύσω την (εδώ ομολογούμενη) άγνοιά μου περί του bdsm με τον όρο \"κάποιοι\" επιστήμονες. Σαφως και δεν υποστηρίζω κάτι που δεν ξέρω καλά.
Πάντως (μιας και είσαι κάπως πιό ειδική) σίγουρα στις (ας το πώ έτσι) \"περισσότερες\" περιπτώσεις δεν υπάρχει κάποια \"διαταραχή\"?
Δηλαδή όντας σωστά αυτά που λέτε ποιές είναι οι εξαιρέσεις και ποιός ο κανόνας (όσον αφορά τουλάχιστον το συγκεκριμένο παρατραβηγμένο παράδειγμα που έβαλα)?
Quote:
Originally posted by justme
Δηλαδή όντας σωστά αυτά που λέτε ποιές είναι οι εξαιρέσεις και ποιός ο κανόνας (όσον αφορά τουλάχιστον το συγκεκριμένο παρατραβηγμένο παράδειγμα που έβαλα)?
Στο οτι υπαρχει κοσμος που οπως και σε αλλα θεματα, ετσι και στο BDSM, το θεωρει περισσοτερο λαιφσταιλ παρα σεξουαλικη εκφραση... η αν θες ενα τρεντυ ειδος το οποιο πασχιζουμε να το πλασαρουμε οπου βρεθουμε.
Κανουμε για να κανουμε ενα πραγμα.
Σε αυτες τις ειδικευμενες περιπτωσεις σεξουαλικης ιδαιτεροτητας (και αυτο με την εννοια οτι δεν ειναι προσιτο σε πολυ κοσμο οχι κατι αλλο) εχω δει αρκετο κοσμο να βιωνει το σεξ σαν μια φεικ κατασταση.
Το προβλημα εδω υπαρχει γιατι οταν το σεξ εχει και φεικ πτυχες τοτε φτανουμε σε μια ιστορια οπου βλεπεις τον αλλον να πασχιζει και να αγωνια να παιξει σωστα τον \"ρολο\" του....
Το σεξ ομως ειναι μια πολυ φυσιολογικη εκφραση του κορμιου μας + του μυαλου μας και σαν τετοια δεν θα επρεπε να εχει τιποτα που να ειναι στημενο.
Πρεπει να ειναι μια φυσιολογικη ερμηνεια των θελων μας και ικανοποιηση των οσων εχουμε εντυπωσει στο μυαλο μας και προσδοκαμε να κανουμε πραξη.
Με αυτη την την εννοια καποιοι πχ θεωρουν το λατεξ πολυ σεξουαλικο η τον παγο η αλλα τετοια \"παιχνιδια\", αλλα θεωρω εντελως κατι αλλο να πας βολτα και να βγαινεις εξω με λατεξ. Μεταφερεις την κρεβατοκαμαρα σου στο δρομο εχωντας την αγωνια να κατοχυρωσεις δεν ξερω και εγω τι.
Εν ολιγεις η αγωνια καποιου (ων) να κατοχυρωσουν την διαφορετικοτητα τους κατανταει τελειως μα τελειως ηλιθια.
Πιστευω στην αποποινικοποιηση των θελων μας, αλλα απο την αλλη το θεωρω το ιδιο τραγικο να οδηγουμαστε στην γκετοποιηση περνωντας πολυ ευκολα στο κιτς και στο δηθεν.
Τα θελω μας δεν μπορουν και δεν πρεπει να ειναι τιποτα αλλο παρα μια φυσικη εξελιξη της καθημερινοτητας μας.
Ιδιως η ελληνικη κοινοτητα του BDSM σε ενα ποσοστο εχει μπερδεψει αρκετα πραγματα βαζωντας ενα σωρο πρεπει για να εισαι πολιτικαλ κορεκτ....
Μην χεσω δηλαδη....
:cool:
Συμφωνώ με τις προλαλήσαντες Θεωφανία και Κλειώ.
Επίσης νομίζω πως δεν εχει να κάνει μόνο με την πράξη αυτη καθαυτή - αν ειναι ηθικό ή όχι - αλλα και με το παιχνιδι του μυαλού μας. Οι φαντασιώσεις του ανθρώπου σε όλους τους τομείς ειναι οτι πιο υγειες μπορεί να κάνει ο ανθρώπος, ειναι μια αμυνά του για να νιώθει καλύτερα οποτε νομίζει πως το εχει ανάγκη.
Οπότε και στην περίπτωση αυτή, αναμεσα στο ζευγάρι εχει απλά και σπάνια υποθεί (μάλλον λόγω καλής επικοινωνιάς και ειλικρινειας) μια κοινή φαντασίωση. Εχει πάρει και χαρακτήρες αληθινούς, το ζευγάρι και η καλή φίλη και ....το πραγμα κάπου κολλάει... Τι στάση πρέπει να κρατήσει;;SOS ερώτηση!!
Γιατί αρχισες ήδη να νιώθεις άβολα πριν ακόμα γίνει πράξη το όλο θέμα;
Συγγνώμη αλλα νομιζω πως απέχει πολύ η θεωρία απο την πράξη. Καλέ μου ωραία ολα αυτά που θέλεις, αλλα να ξέρεις πως το μετά δεν θα ειναι με τιποτα το ίδιο.
Στην Ελλάδα ζούμε και οτι και αν λεμε εχουμε μεγαλώσει με καποιες αρχές και αξιές. Οι πεποιθήσεις μας αλλαζουν αλλα οι αρχές μας οχι και τόσο ευκολα. Που πας και τα περι ηθικης ζητήματα και τις προκαταλήψεις.
Μπορει να να θέλεις εκεινη την στιγμή να σε καταπιεί η γη ή να το διασκεδάσεις και μετά να μην Θελεις να δεις την κοπέλα σου μπροστά στα μάτια σου. Δεν ξέρω την ποιότητα της σχέσεις σας αλλα αναφέρεις πως δεν θέλεις να την χάσεις. Νομίζω πως θα σε πνίξουν οι τύψεις και οι ενοχές, ίσως να αντιμετωπίσεις και ζήλιες και με λιγα λόγια να χαλάσεις αντι να ανανεώσεις αυτο που έχεις.
Και όλα αυτά τα υποθέτω γιατί αν δεν ειχες κανα πρόβλημα δεν θα μας εγραφες εδω, θα το ειχες κανει και θα περνούσες super. Δες πρώτα αν το θές πραγματικά, και μετα σκέψου τι \"στάσεις\" θα κρατήσεις.