-
Ρε παιδιά δεν καταλαβαίνω τι γίνεται εδώ.Η Ελένη προσπαθεί να μας πείσει ότι έχει δίκιο και εμείς το αντίθετο;Δεν είναι τόσο παράξενο που δεν καταλαβαίνει γιατί αντιδρούμε έτσι.Αν δεν το βιώσεις είναι πραγματικά πολύ δύσκολο, αν όχι ακατόρθωτο να μπεις στην ψυχολογία ενός αυτοκαταστροφικού τύπου.Γιατί περί αυτοκαταστροφής πρόκειται.Δηλαδή εσείς το έχετε καταλάβει και θέλετε να το εξηγήσετε και στην Ελένη;Αυτά για εμάς ,από την άλλη δεν μπορώ να καταλάβω και τι ακριβώς προσπαθεί να κάνει η Ελένη, έχει την αντίδραση που είχα στην εφηβεία, αλλά ευτυχώς ωρίμασα πολύ από τότε.Νόμιζα τότε πως αν μιλήσεις σκληρά σε κάποιον θα τον κάνεις να ξυπνήσει αλλά έχοντας ανοιχτό το μυαλό μου και παρατηρώντας τα πάντα γύρω μου μεγαλώνοντας κατάλαβα ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, δεν είναι όλα ή μαυρα ή άσπρα δεν είμαι εγώ υπεράνω όλων επειδή μπορώ να κάνω κάτι και οι άλλοι όχι.Εγώ αυτό το ονομάζω ωρίμανση και αυτοβελτίωση.Δεν ξέρω την ηλικία της Ελένης αλλά ίσως πρέπει να της δώσουμε χρόνο να ψάξει λίγο περισσότερο τα πράγματα και να καταφέρει να έχει λίγο πιο ανοιχτό μυαλό σε ορισμένα θέματα.Καθώς ωριμάζεις οι γωνίες λειαίνονται πάνω σου.Ελπίζω το ίδιο να συμβεί και στην Ελένη, αν όχι θα ζήσει μια ζωή με την απορία γιατί δεν μπορεί να καταλάβει κανέναν γύρω της.
-
η αποψη μου ειναι η εξης..προοσωπικη απεινη αποψη..
δεν θελω να αμφισβητησω τα λεγομενα της ελενης οτι η αδερφ της εχει προβλημα βαρους αλλα ο τροπος που παρουσιαζει το προβλημα αυτο, με κανει να δυσπιστω..
επισης ναι συμφωνω need οτι οποιος ειναι εξω απο τον χωρο πολλα τραγουδια λεει και για να σας πω την αληθεια, δεν μπορω να το κατακρινω αυτο..γιατι και οι ιδιοι μου οι γονεις ας πουμε που δεν εχουν περασει προβλημα βουλιμιας, απλα το βιωσανε μεσω εμου,ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΕ ΚΑΤΑΛΑΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΩ..
παρ'ολα αυτα ομως δεν με σνομπαρουν..δεν με μειωνουν..η βουλιμια, η ανορεξια και η παχυσαρκια ειναι ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ..αυτο αλλωστε ειναι αποδεκτο απο γιατρους και μαλσιτα πολλες μελετες γινονται προκειμενου να περιοριστουν τα συμπτωματα των 3 αυτων ασθενειων..
η ελενη εχει δικιο σε ενα τομεα..οτι ο δυτικος κοσμος ειναι αυτος που μαστιζεται απο τετοιου ειδους ασθενειες..επειδη εδω υπαρχει η αφθονια σε ολο της το μεγαλειο..τα παντα..και εμεις κανουμε την ζωη μας δυσκολη..οντως στην αφρικη πεθαινουν απο πεινα..και αυτο ειναι αμαρτια για εμας που πεθαινουμε απο ηθελημενη ασιτια...
αλλα στην αφρικη να υπενθυμισω πως δεν υπαρχουν ΜΜΕ που σε ωθουν στον θανατο με ολα αυτα που προβαλλουν, ουτε περιοδικα μοδας που πλασαρουν μοντελα με ΔΜΣ 14-16..αρρωστημενα προτυπα δηλαδη..οταν ελενη μου μεγαλωνεις λοιπον σε εναν κοσμο ο οποιος περιστιχιζεται απο μοδα, αδυναμια, φαγητο και ολα αυτα ερχονται σε μια συγκρουση μεταξυ τους..και οχι μονο μεταξυ τους αλλα και με τις αναγκες μας και τις επιθυμιες μας, τοτε πως θες μια μεση ελληνιδα μανα, ενα μεσο ελληνικο σπιτι τελοσπαντων να μεγαλωσει τα παιδια του σωστα??...
οτι και να κανει..οσο και το προστατεψει απο τα λανθασμενα προτυπα..αυτα υπαρχουν παντου..σε αφισες, σε περιοδικα, στην τηλεοραση, στο ιντερνετ, στην σχολη, στον καφε..παντου!!!!!!!!!!..οπου και αν κοιταξεις...οποτε το παιχνιδι εχει χαθει..απο την εφηβεια κιολας..
το φταιξιμο??..οχι δικο μας ελενη μου..σε καμια περιπτωση δικο μας..και να πας να τα βαλεις με ποιους??..με τους "δυνατους"?..δεν λεει..και βασικα δεν γινεται..δεν μπορεις να αλλαξεις μια ολοκληρη κουλτουρα η οποια ειναι διαμορφωμενη σταδιακα απο την εποχη της Τουιγκι..!!!...
καλως-κακως ζουμε σε μια λαθος πραγματικοτητα..και πρεπει να επιβιωσουμε μεσα σε αυτην..αλλοι τα καταφερνουν πιο ευκολα..αλλοι πιο δυσκολα..αλλα οι περισσοτεροι τα καταφερνουν..και εμεις εδω μεσα για αυτο αγωνιζομαστε!..για μια καλυτερη ζωη...
αλλωστε ο δικος μου στοχος ζωης ειναι να ωθω την ζωη μου σε ενα επιπεδο ανωτερο..ολο και πιο πολυ..και τα καταφερνω..με πολυ προσπαθεια και κοπο αλλα τα καταφερνω..
και δεν ειμαστε αδυναμα οντα οπως ανεφερες σε ενα σημειο..αδυναμο ον ειναι αυτο που δεν προσπαθει καθολου..που δεν παλευει για μια ανωτερη ποιοτικα ζωη..ειμαστε δυνατες..γιατι συνεχιζουμε να κυνηγαμε τα ονειρα μας..συνεχιζουμε να προσπαθουμε να ξεφυγουμε απο αυτη την λαθος εικονα, απο αυτα τα λανθασμενα στερεοτυπα..
και πιστεψε με δεν εχουμε καταφερει λιγα!
τα παμε πολυ καλα!γιατι ειμαστε δυνατες..περισσοτερο δυνατες απο ολους αυτους που μας εκαναν αρρωστες..δεν μας αξιζει!..
υ.γ: δεν θελω να καταλαβεις..καλυτερα να μην καταλαβεις..κανεις δεν θελω να μπει σε αυτο τρυπακι των οσων περασα, της αβεβαιοτητας, του πονου..αλλα προσπαθησε να σεβαστεις τον πονο..γιατι ο πονος και η οδυνη εξαιτιας ολης αυτη της αυτοκαταστροφικης τασης μας, ηταν πολυ μεγαλη..και κανεις δεν θελω να βιωσει κατι παρομοιο..αλλωστε ναι...τωρα αναγνωριζω πως υπαρχουν πολυ σημαντικοτερα πραγματα απο αυτο..η ζωη μας ειναι ωραια..αλλα τωρα, μετα απο ολα αυτα ειμαι ακομα πιο δυνατη..ετοιμη να αντιμετωπισω το οτιδηποτε..ηταν απλα μια μαχη με κατι δυνατοτερο απο μενα..κατι που μου ειχε επιβληθει..αλλα το εριξα..το κατατροπωσα..ολες μαζι το κατατροπωσαμε..δεν λεω βεβαια..ακομα παλευουμε γιατι μια μαχη παντα αφηνει καταλοιπα αλλα ειμαι σιγουρη πως θα τα καταφερουμε..
αντιο ελενη-καλη συνεχεια στην ζωη σου-ευελπιστω να πηρες κατι απο ολα αυτα που εγραψα-ηταν σαν μια καταθεση ψυχης-αποροια σκεψεων μου-