ΠΕΜΠΤΗ 73.100κ
09:00 1κουλούρι θεσ/κης
12:00 1π. χυμό
15:00 1 ομελέτα με λαχανικά
(1 αυγό+1 ασπράδι+ντομάτα+μανιτάρια+� �ιπεριά+κρεμμύδι+1κ.γ. λάδι)
18:00 1 φρούτο
21:00 1 ομελέτα με λαχανικά
Printable View
ΠΕΜΠΤΗ 73.100κ
09:00 1κουλούρι θεσ/κης
15:00 1 ομελέτα με λαχανικά
(1 αυγό+1 ασπράδι+ντομάτα+μανιτάρια+� �ιπεριά+κρεμμύδι+1κ.γ. λάδι)
21:00 1 ομελέτα με λαχανικά
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 72.300κ
09:00 1 αυγό +1κ τυρί
12:00 1 φρούτο
15:00 ψάρι + βραστά λαχανικά +1φρυγανιά
21:00 1 σαλάτα
ΣΑΒΒΑΤΟ 72.400κ
09:00 1π. γάλα + 2 φρυγανιές
12:00 1 φρούτο
15:00 1π. μακαρόνια +3κ.σ. κοιμά
21:00 1 σαλάτα
Σαββατο 20-2-10
ΠΡΩΙ-----------------1 ποτηρι γαλα 1,5%+1/2 κουπα δημητριακα ολικης
ΕΝΔΙΑΜΕΣΟ--------1ποτηρι φυσικο χυμο πορτοκαλι
ΜΕΣΗΜΕΡΙ----------κοτοπουλο+1 πατατα+σαλατα
ΑΠΟΓΕΥΜΑ---------1 μπαρα δημητριακων
ΒΡΑΔΥ---------------1 γιαουρτι 2%+2 παξιμαδια+5 αμυγδαλα
ΚΥΡΙΑΚΗ 72.500κ
10:00 1π. τσάι + 2 φρυγανιές+1κ.γ.ζάχαρη
15:00 1π. χόρτα + 2φ.ψωμί + 3κ.σ.λάδι
18:00 1 μήλο
21:00 1φρουτοσαλάτα
(ακτινίδιο+μπανάνα+πορτοκά� �ι+αχλάδι+μέλι+καρύδια)
Πάντως Ρία μου φαίνεται πολύ ωραία η διατροφούλα σου....Quote:
Originally posted by ria
Σαββατο 20-2-10
ΠΡΩΙ-----------------1 ποτηρι γαλα 1,5%+1/2 κουπα δημητριακα ολικης
ΕΝΔΙΑΜΕΣΟ--------1ποτηρι φυσικο χυμο πορτοκαλι
ΜΕΣΗΜΕΡΙ----------κοτοπουλο+1 πατατα+σαλατα
ΑΠΟΓΕΥΜΑ---------1 μπαρα δημητριακων
ΒΡΑΔΥ---------------1 γιαουρτι 2%+2 παξιμαδια+5 αμυγδαλα
ΔΕΥΤΕΡΑ 72.400κ
08:00 1π. γάλα + 1 φρυγανιά+1κ.γ. ζάχαρη
11:00 1π. χυμό + 1 σοκοφρέτα
15:00 1π. φασολάδα
18:00 1 ζελέ
21:00 1π. γάλα + 1 τοστ
ΤΡΙΤΗ 72.100κ
08:00 2 φρυγανιές + 1κ τυρί
11:00 1π. χυμό
15:00 1π. σπανακόρυζο + 1φ. ψωμί
18:00 1 μπανάνα
21:00 1π. γάλα + 2 φρυγανιές με μέλι
1ο γευμα ----------> γιαουρτι με 20 γρ βρωμη
2ο γευμα ----------> 2 μηλα
3ο γευμα ----------> σαλατα με κοτοπουλο
4ο γευμα ----------> γιαουρτι με βρωμη
5ο γευμα ----------> σαλατα με τονο η με ομελετα
μιας και τα έχουμε ξαναπεί...
Quote:
Originally posted by device
ακουγομαι ξερολας το ξερω, αλλα μου φαινονται λιγα.
ποση πρωτεινη παιρνεις μ αυτη τη διατροφη?
ποσες θερμιδες?
Quote:
Originally posted by MKEH78
device δεν έχω ιδέα
πάντως δεν κάνω όλες τις μέρες έτσι.
σήμερα ήταν νηστεία και αύριο έχω ζύγισμα....
Μήπως υπάρχει κάποιος εύκολος τρόπος να μπορώ να φτιάξω μόνη μουQuote:
Originally posted by device
εγω προσπαθω να μην τρωω παραπανω αλλα ουτε λιγοτερο απ το κανονικο
γιατι αλλιως θα μειωθουν πολυ οι καυσεις μου.
μία σωστή διατροφή?π.χ. κάποιο βιβλίο
ξέρω ότι με αυτά που επιλέγω χάνω..
αλλά δεν είμαι σε θέση να μετράω θερμίδες πρωτεΐνες κλπ?.
Δεν έχω τις γνώσεις εννοώ
Μου φαίνεται ότι γνωρίζεις αρκετά για το θέμα?
Θα ήθελα να σε παρακαλέσω?όποτε και αν έχεις χρόνο
να ρίχνεις που και που καμιά ματιά και σε ότι προγραμματίζω
εγώ να φάω για την επόμενη ημέρα?...και αν βλέπεις κάτι πολύ λάθος
να μου το λες?.. Ευχαριστώ προκαταβολικά.
μου επιτρεπεις ν σχολιασω κι εγω τα μενου σου;Quote:
Originally posted by MKEH78
ΤΡΙΤΗ
08:00 2 φρυγανιές + 1κ τυρί
11:00 1π. χυμό
15:00 1π. σπανακόρυζο + 1φ. ψωμί
18:00 1 μπανάνα
21:00 1π. γάλα + 2 φρυγανιές με μέλι
παρεθεσα το αυριανο σου...
βασικα θα σου πω το μεγα λαθος αυτου του μενου
θα λεω το καραμπαμ λαθος που βλεπω καθε φορα,θα το δικαιολογω και σταδιακα,αν το κανουμε μερικες φορες...θα μαθεις 5 πραματα κ θα καταλαβεις τα λαθη σου
το μενου σου αυτο εχει ελαχιστες ποσοτητες πρωτεινης
η πρωτεινες ειναι βασικοτατο συστατικο
για να καταλαβεις ποσο σημαντικες ειναι,σκεψου οτι τα μαλλια σου,τα νυχια σου,το δερμα σου,οι μυες σου,τα οργανα σου κατα βαση αποτελεουνται απο πρωτεινες!
ο ανθρωπος χρειαζεται τη μερα τουλαχιστον τοσα γραμμαρια πρωτεινης οσα και τα φυσιολογικα κιλα του(αν γυμναζεται εννοειται οτι χρειαζεται παραπανω)
για το δικο σου υψος,το φυσιολογικο βαρος συμφωνα με το ΒΜΙ(μιλαμε για ενα μεσο ενηλικα ανθρωπο παντα ετσι; )κυμαινεται μεταξυ 46 και 60 κιλων περιπου.
ειπες οτι θα ηθελες να εισαι 56 αρα κραταω το 56.
υπολογισε λοιπον οτι θες 56 γραμμαρια πρωτεινης τη μερα ,αντε πες 60 αφου το ανωτερο φυσιολογικο σου ειναι 60,με λιγη πρωτεινουλα παραπανω περισσοτερο καλο παρα κακο κανουμε
λοιπον οι ομαδες τροφιμων ειναι οι εξης
1.ομαδα γαλακτοκομικων
2.ομαδα κρεατος(πρωτεινης κοινώς!) (λεμε κρεας αλλα εννοουμε και ψαρι και αυγα και οσπρια ,θα δεις ισοδυναμα καθε ομαδας παρακατω,σου δίνω link...)
3.ομαδα φρουτων
4.ομαδα λαχανικων
5.ομαδα δημητριακων ψωμιου κλπ(υδατανθρακων κοινως!)
6.ομαδα λιπων
και μετα ειναι και ομαδα των αμαρτιων γλυκα και μαλακιτσες...:D η οποια δεν ειναι απαραιτητη για τη λειτουργια του οργανισμου μας
οι πρωτες 6 ομαδες ομως,ειναι αναγκαιες στο καθημερινο μας διαιτολογιο.
σε ο,τι αφορα την πρωτεινη τωρα...
πρωτεινη απο τις 6 ομαδες
εχουν
-η ομαδα κρεατος προφανως...!καθε ισοδυναμο της εχει 7 γραμ πρωτεινης
-η ομαδα γαλακτοκομικων,καθε ισοδυναμο της εχει 8 γραμμαρια πρωτεινης
-και οι ομαδες υδατανθρακων και λιπων δινουν περιπου στα 1-2 γραμμαρια με καθε ισοδυναμο(εγω να σου πω τη αληθεια δεν τις υπολογιζω καν τις συγκεκριμενες δυο,αφενος για να μη μπερδευομαι αφετερου και να παρω μερικα γραμμαρια περισσοτερη πρωτεινη τη μερα δε με χαλαει καθολου,δεδομενου οτι γυμναζομαι κιολας)
κανε κλικ εδω!κι εδώ!!για να δεις ενδεικτικα τι εννοουμε λεγοντας ισοδυναμα...
συνοψιζουμε...ειπαμε λοιπον οτι θεωρουμε οτι χοντρικα χρειαζεσαι 60 γραμμαρια πρωτεινη τη μερα τουλαχιστον
κι οτι καθε ισοδυναμο γαλακτος δινει 8 γραμμαρια πρωτεινης
ενω καθε ισοδυναμο κρεατος δινει 7
χοντρικα παλι,σου λεω διαιρεσε το 60 με το 7,5 και το αποτελεσμα θα ειναι ο αριθμος ισοδυναμων των ομαδων γαλακτος και κρεατος που χρειαζεσαι τη μερα για να παρεις την πρωτεινη που χρειαζεσαι
βγαινει 8
εχε στο νου σου οτι καθημερινα πρεπει οπωσδηποτε να παιρνεις 2-3 ισοδυναμα απο την ομαδα γαλακτος προκειμενου να εξασφαλισεις το ασβεστιο που χρειαζεσαι αρα τα υπολοιπα 5-6 πρεπει να ειναι απο την ομαδα κρεατος
αφου διαβασες ολα αυτα...δες πανω ποση πρωτεινη εχεις εσυ!πολυ λιγη!
ξερω οτι τωρα θα σου φαινονται βουνο οσα ειπα,αλλα δεν ειναι και τοσο.μερικες μερες να τριφτεις με το θεμα ισοδυναμα και διατροφη εχοντας ως βαση τις ιστοσελιδες που σου δωσα η και αλλες που ισως βρεις,προσπαθωντας παραλληλα να κανεις τη διαιτα σου και θα δεις οτι θα μπεις στο κλιμα και μετα θα υπολογιζεις πολυ γρηγορα τι πρεπει να φας,ποσο ειναι καθε ισοδυναμο κ τι θερμιδες εχει κλπ
πριν απ ολα ομως θα επρεπε να κατσεις να δεις ποσα κιλα θες να χασεις,σε ποσο καιρο και βασει αυτων κ του αν γυμναζεσαι η οχι και ποσο να καθορισεις ποσες θερμιδες θες να παιρνεις τη μερα.
αντε ελα λιγη πληροφορια ακομη...
τη μερα ενας μεσος ενηλικας πρεπει να τρωει τουλαχιστον
2-3 ισοδυναμα γαλακτοκομικων
2-3 φρουτων
5 λαχανικων(τα μισα να ειναι ωμα)
4-8 υδατανθρακων
6-8 κρεατος
3-7 λιπων
σε ο,τι αφορα τα γαλακτοκομικα,τα φρουτα και τα λαχανικα,οι αριθμοι που εγραψα πανω ειναι στανταρντ οπου κ να χει τυχει να κοιταξω.
σε ο,τι αφορα τους υδατανθρακες,το κρεας κ τα λιπη αντε να παιζουν ενα πανω ενα κατω οι διαφορες πηγες.
οταν καποιος ειναι σε διαιτα λογικο ειναι οτι θα πρεπει να
προτιμαει τα απαχα κρεατα και απαχα γαλακτοκομικα
δινω παραδειγματακια προς αιτιολογηση..
ενα ισοδυναμο πληρους γαλακκτος εχει περισσοτερες θερμιδες απο ενα ισοδυναμο γαλακτος 1.5% κι αυτο με τη σειρα του περισσοτερες απο ενα ισοδυναμο γαλακτος 0%.και τα 3 θα μας δωσουν το ιδιο ποσο ασβεστιου και πρωτεινων αλλα διαφορετικες ποσοτητες λιπους....
ενα ισοδυναμο κρεατος απο πανσετα εχει απειρο περισσοτερο λιπος αρα και θερμιδες απο ενα ισοδυναμο απο ψαρονεφρι
απο λιπη καλο θα ειναι να περιοριστει στο παρθενο ελαιολαδο,τις ελιες και τους ξηρους καρπους και να παιρνει τις ελαχιστες απαραιτητες ποσοτητες.να μην ξεχναει επισης οτι υπαρχει στο κρεας το ψαρι τα αυγα και τους ξηρους καρπους λιπος που δεν το βλεπει...
απο υδατανθρακες να προτιμαει ψωμι πολυσπορο και ολικης αλεσεως,μακαρονια ολικης αλεσεως και καστανο η αγριο ρυζι εναντι του καθαρου λευκου.επισης καλο ειναι να ενσωματωσει στο διατολογιο του κριθαρι και βρωμη(κουακερ=νιφαδες βρωμης)
να εχει στο νου του οτι το καλαμποκι ο αρακας και τα φασολακια ανηκουν στα αμυλουχα λαχανικα πραμα που σημαινει οτι θα μπορουσε να τα αφαιρεσει κι απο τα ισοδυναμα υδατανθρακων...
καλο ειναι να κανει πεντε γευματα τη μερα
πρωινο δεκατιανο μεσημεριανο απογευματινο και βραδυνο τουλαχιστον 3 ωρες πριν τον υπνο
επισης καλο θα ηταν καθε ενα απο αυτα τα γευματα να εχει και πρωτεινη
ετσι και αφομοιωνεται καλυτερα και πιο αναλογικα η πρωτεινη απο τον οργανισμο μας στη διαρκεια της μερας αλλα και πιο χορτατοι θα νιωθουμε
απο νερο αν πινει ενα ποτηρι μετα απο καθε ενα απο τα 5 γευματα(κατεβαινει ανετα καπακι με το που εχεις φαει) και 1 το πρωι που ξυπναει και 1 το βραδυ πριν κοιμηθει,αμεσως-αμεσως εχει 7 ποτηρια.αντε και κανα καφε κανα τσαι η λιγο-λιγο νερακι εκει που κανουμε τα διαφορα στη διαρκεια της μερας μαζευονται 8 μεχρι και 10 ποτηρια χωρις να το καταλαβεις.
εμενα με εχει εξυπηρετησει αυτος ο τροπος υπολογισμου του νερου ωστε να μη μπερδευομαι και να μην αγχωνομαι.
με διαιτα των 1400 θερμιδων (βασει ισοδυναμων )που θεωρουνται και λιγες ποσο μαλλον που γυμναζομαι κιολας,ολη μερα τρωω.εννοειται οτι γευστικα και απο αποψη λιγουρας δεν καλυπτομαι,αλλα δεν πειναω.
οι λιγουρες αποδεδειγμενα δεν οδηγουν πουθενα,μονο σε αδιεξοδο οποτε ειπα ας θυσιασω για μια φορα στη ζωη μου τη λιγουρα εστω για λιγο καιρο να δω μπας και ειναι καλυτερα στην αντιπερα οχθη...αντε να δουμε αν θα αντεξω μεχρι τελους.
mikey ξεκινησα προκειμενου να σχολιασω το μενου σου και σου γραψα ολοκληρο επος!χαχα
ε,θα βοηθηθεις παντως...ζητησες βοηθεια παραπανω,δε ζητησες;:)υπομονη μονο να χεις να διαβαζεις.
συμφωνω με changes!
πρακτικα εμενα ο διαιτολογος μου ειχε πει
1 γιαουρτι
3 μεριδες σαλατες - λαχανικα (και παρπαανω δεν βλεπτει αν προσεξω στο λαδι)
2 φρουτα (η μια μπανανα)
5 ισοδυναμα πρωτεινης
7 ισοδυναμα υδατανθρακων
3 ισοδυναμα λιπους
ισοδυναμο πρωτεινης 30 γρ κοτοπουλο ή ψαρι ή άλιπο μοσχαρι, ή 1 αβγο
ισοδυναμο υδατανθρακων 20 γρ βρωμης ή 1 φρυγανια ή 50 γρ ρυζι βρασμενο η 50 γρ βραστα ζυμαρικα κλπ κλπ (δεν θυμαμαι τα αλλα)
ισοδυναμο λιπους 1 κουτ γλυκου ελαιολαδο
(εμενα μου χαριστηκε και με αφησε να τρωω 3 κουτ σουπας ελαιολαδο γιατι η πρωτεινη που παιρνω ειναι πιο άλιπη απ οτι συνηθως υπολογιζουν)
Καλημέρα κοριτσάκια μου.
Σας ευχαριστώ πολύ και τις δύο για τις συμβουλές σας.
Τώρα βέβαια δεν ξέρω πως θα την παλέψω με όλα αυτά
αλλά ξεκινάω σιγά σιγά και βλέπουμε??
είμαι στη δουλειά τώρα θα τα δω και το βράδυ στο σπίτι λίγο καλύτερα
και πιστεύω να τα καταφέρω.