τι τρωνε σημερα βρε παιδια παλι? Δε κανω κεφι κατι συγκεκριμενο. Σιγουρα θελω κατι ευκολο, αλλα να μη χασω και το 9 απο τη ζυγαρια ε ε :)
Printable View
τι τρωνε σημερα βρε παιδια παλι? Δε κανω κεφι κατι συγκεκριμενο. Σιγουρα θελω κατι ευκολο, αλλα να μη χασω και το 9 απο τη ζυγαρια ε ε :)
Εγω πάντως τελικά θα κάνω μοσχαράκι λεμονάτο με πουρέ :D
Γιατί δεν κάνεις κανένα αυγό;;
:thumbup:Quote:
Originally posted by Scarllet_D
Χμ ήταν αρκετά υγιεινά μαγειρεμένες οπότε μικρό το κακό!
Καλημέρα σας!
Μετά τις χθεσινές 2 μπριζόλες, λέω σήμερα να το ρίξω στα λαχανικά. Οπότε φτιάχνω μια βαρβάτη λαχανόσουπα με πολύ λάχανο, μερικά καρότα, κρεμμύδια, ντομάτα και πιπεριά.
Ζεστή-ζεστή είναι ό,τι πρέπει για τον σημερινό καιρό!
Εχω μια απέχθεια προς τις σούπες γενικά :P Ακομα και μετά το χειρουργείο που έπρεπε να τις φάω με το ζόρι δεν την πάλευα καθόλου.....
ντολμαδακια εν τελει! Ειχα λιγουρες :D λατρευω σουπερς, σιχαινομαι βελουτε σουπες. Προτιμω ψαροσουπα και μανιταροσουπα σπιτικη. Ειναι και μερες που δε θελω να τις βλεπω, αμα τις παραφαω!
Κι εγώ είχα...Quote:
Originally posted by Scarllet_D
Εχω μια απέχθεια προς τις σούπες γενικά :P Ακομα και μετά το χειρουργείο που έπρεπε να τις φάω με το ζόρι δεν την πάλευα καθόλου.....
Πάντα έτρωγα το στερεό μέρος της σούπας στραγγισμένο, χωρίς ζουμί.
Όμως από τότε που άρχισα διατροφή κατάλαβα πόσο καλό κάνει το ζουμί (ειδικά άμα προέρχεται από λαχανικά ή χόρτα) και αυτό που κάνω είναι, αφού φάω το στερεό μέρος της σούπας, μετά να ρουφάω το ζουμί με ένα καλαμάκι σαν ρόφημα! :smilegrin:
Πρέπει να με δεις να το κάνω! Όσοι τρώνε μαζί μου με κοιτάνε σαν alien! :smug:
Το θεικό ήταν, όταν φτιάχναμε παλιότερα κοτόσουπα (πριν ξεκινήσω διατροφή) και ενώ όλοι στο τραπέζι έτρωγαν κανονικά τη σούπα με το ρύζι,
εγώ στράγγιζα το ρύζι από το ζουμί, το έβαζα στο πιάτο και το "μπουκωνα" στην κέτσαπ!! :smilegrin: Θεικό!
Πλέον όμως κομμένη (ευτυχώς) η κέτσαπ απ' το σπίτι και συνήθως όταν βράζουμε κοτόπουλο τρώω το βραστό κοτόπουλο με σαλάτα.
χαχαχαχα το δοκιμασα κι αυτο αλλά δεν!
δε χρειαζεται αν τρως σουπες, αδειες θερμιδες, να τα φας ωμα τα λαχανικα σου, στον ατμο η βραστα (αλλα οχι πολυ), χωρις ζυμαρικα μαζι. Στις σουπες ξεγελιεμαι και βαζω και ζυμαρικο, ξερεις λιγο το ενα λιγο το αλλο να οι θερμιδες. Ελπιζω να ηρθε επιτελους το μηνυμα μου γιατι παω για υπνο
Λαχανικά ωμά τρώω!
Μετά από τις τελευταίες μέρες που τρώω συνέχεια κρέας,
είπα σήμερα να κάνω τη γνωστή μου και νόστιμη λαχανόσουπα!
Πήρα μια μεγάλη χύτρα, τη γέμισα μέχρι τη μέση νερό και άναψα το μάτι.
Καθάρισα 6-7 καρότα, τα έκοψα "στα 2" ή "στα 3" και τα έβαλα μέσα.
Πήρα ένα μεγαλούτσικο λάχανο, το έκοψα σε χοντρά κομμάτια και το έβαλα μέσα.
Μετά καθάρισα 4 μικρά κρεμμύδια, τα έκοψα "στα 4" και τα έβαλα μέσα.
6 σκελίδες σκόρδο τις καθάρισα και τις έβαλα μέσα κόβοντάς τες στη μέση.
3 μικρές ντομάτες "στα 6" κομμένες για νοστιμιά.
Τέλος, έβαλα αρκετό μαιντανό ψιλοκομμένο,
1 κύβο κνορ λαχανικών,
λίγο αλάτι, πιπέρι, λάδι.
Τα βράζω μέχρι να μαλακώσει και το πιο χοντρό κομμάτι λάχανο.
Είναι πεντανόστιμη! :smilegrin:
(Και το λέω εγώ αυτό, που ποτέ δεν μου άρεσαν οι σούπες!!) :thumbup:
Εγω σημερα έκανα ομελέτα με πιπεριές.
α κατι εχω παθει με τα αυγα, τρωω εδω και 2 μερες? Τοσες εβδομαδες ουτε να τα δω δεν ηθελα. Για πες συνταγη συνταγη χιχιχι
Α είναι πάρα πολύ απλό! Χτυπάς τα αυγά που θέλεις και ψιλοκόβεις μέσα πολυχρωμες πιπεριές! Εγω έβαλα κιτρινη, πράσσινη, κόκκινη και πορτοκαλί! Αν θες προσθέτεις και λίγο κρεμμυδάκι (εγώ το απεφυγα για να μην μου πέσει βαρύ)! Ελάχιστο λάδι στο αντικολλητικο (1 κ.γ περίπου) και την ψήνεις :D Αφού βγει εγώ βάζω και λίγο τυράκι light τριμένο απο πάνω για έξτρα πρωτεϊνη και γευση :D
Εχω ακούσει και βαριάντα απο την μάνα μου με ντομάτα μέσα αλλά δεν μου κάθισε καλά στο αυτί οπότε δεν την έβαλα :P
Και βουαλαααα έτοιμο νοστιμο φαγάκι σε λιγότερο απο 5' λεπτά ^_^
Παλια που εκανα ομελετες στο αντικολλητικο (για πρωινο και μονο ασπραδια) συνηθως μου κολλουσαν (χωρις λαδι). Εσυ ποσα αυγα εβαλες με 1 κσ και δε σου κολλησαν? (να ξερω να βαλω τα ιδια). Ειμαι ασχετη απο τηγανι γμτ. Στον φουρνο γινεται μια χαρα ακριβως την ιδια διαδικασια.