Μπράβο Fragolitsa, με επιμονή θα τα καταφέρεις! :spin:
Printable View
Μπράβο Fragolitsa, με επιμονή θα τα καταφέρεις! :spin:
Περπάτησα σήμερα αρκετά και δε πρόλαβα να φτιάξω κάτι για βραδυνό..
Ξεκίνησα με 2 φρυγανιές,λίγη μαργαρίνη,2 φ.γκούντα και 2 φ.ωμοπλάτη.
Συνέχισα με ένα μπολάκι σπτικό ποπ κορν..
Δε σταμάτησα εκεί όμως..γιατί μου είχαν καρφωθεί στο μυαλό κάτι γαριδάκια!
Ήμουν απίστευτα αναποφάσιστη..μια ναι,μια οχι και πάλι τούμπαλιν!!
Τον τρέλανα τον Η. και περνάει κ αυτός περιέργα αυτή την εποχή για τους προσωπικούς του λόγους.
Πήγε τελικά και μου πήρε..Έφαγα ένα μιξ με λιγα πατατακια και λιγα γαριδάκια.
Κράτησα το κανόνα του μπολακίου.
'Αφησα και κάποια..τα φύλαξα στο ντουλάπι της κουζίνας.
Χαρηκα γι αυτο,γιατι έβαλα ένα μέτρο κατα καποιο τρόπο.
Γενικά όμως,ξενέρωσα που δε μπόρεσα να αντισταθώ ή τελοσπαντων να σταματησω να αμφιταλαντεύομαι και να αποφάσισω να πω ΟΧΙ σε όλα αυτά.
Ειδικά,αφου εφτιαξα σπιτικά ποπ κορν για το αλμυρό το σνάκι.
Anyway,με χαροποιεί κάπως που δεν έπεσα με τα μουτρα.
Κάτι είναι κ αυτό.
Ο Η.,απο την αλλη,τα εξαφάνισε όλα.
Σιχάθηκε από το αλάτι.
Ενας αλλος λόγος για να αντισταθώ την επόμενη φορά και να μη τον παρασέρνω κ αυτόν.
Ενήλικες είμαστε αλλα είναι πολυ εύκολο να ξεσπάσεις στο φαγητό,οταν δεν εισαι και πολυ καλα.
Το ξέρω αυτό,απο πρώτο χερι.
Εξάλλου,είναι πραγματικά τζανκ και χαλάει το στομάχι!!!
'Εχω καταλήξει..Σπιτικά μαγειρευτά και υγιεινα σνακ και φρουτα και ξωρέξια με τους φιλους.
Να μοιράζεσαι ωραιες γευσεις με φιλους,σε μια όμορφη στιγμη και οχι στο σπιτι,μονη μου,ειτε επειδη βαριεμαι,ειτε επειδη είμαι στεναχωρημενη.
Αχ σε καταλαβαίνω!!! :blush:
Ειδικά το να αντισταθείς να μην φας οοολα τα πατατάκια - γαριδάκια θέλει μεγάλη δύναμη!!
Σε εθίζουν παναθεμά τα δεν μπορεις να φας μονο ένα :P
Πάντως μπράβο που τα κατάφερες!
Xθες γράφτηκα,ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ,στο κολυμβητήριο!!!
50 λεπτά για τη πρώτη προπόνηση..είπα να μη με ζορίσω κι αλλο,μιας και έχω να κολυμπήσω αρκετό καιρό.
Περασαν νεράκι,κυριολεκτικά και μεταφορικά :)
15 προπονήσεις το μήνα.
Είναι μια καλή αρχή και συνεχίζω δυναμικά και με το περπάτημα.
Ειδικά χθες με τις απεργίες,περπάτησα πολυ!!
Θα το συνεχίσω σίγουρα αν και θέλει παράλληλα προσοχή στη διατροφή!!
Μόνο με τη γυμναστική,δεν..
Θελώ να συνεχίσω και το τρέξιμο..το είχα παρατήσει ΄λίγο αλλα θελω να το πιάσω κι αυτο,μαζι με κάποιες ασκησεις ενδυναμωσης!!
Εχει υπέρχονο καιρό για τρεξιμο..
ΝιΏθω πεσμένη..ίσως να φταίνε οι ορμόνες της περιόδου,ίσως ένα ελαφρύ κρύωμα..
Μου τη δίνει να είμαι αιχμάλωτη τέτοιων καταστάσεων..λες και οι ορμόνες μου ελέγχουν ΟΛΗ τη ζωή μου..?!
Είναι στο χέρι μου να είμαι ενεργητική,αισιόδοξη και δημιουργική!
Αύριο θα πάω στο κολυμβητήριο!!!
Θα μου κάνει καλό..
Μαζί με το διάβασμα!!!!
Επίσης,εχω σχεδιάσει πάνω κάτω τι θα φάω..
Φτάνει το τέλος κι αυτού του χρόνου!!
Είχε και τα καλά του και τα κακά του..
Το σίγουρο είναι οτι θέλω να αγαπήσω και να φροντίσω τον εαυτό μου περισσότερο,σε όλους τους τομείς !
Καλή χρονιά με υγεία :blush:
Καλησπέρα Fragolitsa89,
Tελικά έχασες κανα κιλό ?
Σε καταλαβαίνω απόλυτα, γιατί έτσι αισθάνομαι και εγώ με το junk food - πατατάκια :) - delivery.
Το πρόβλημα που έχουμε ειναι πρώτα ψυχολογικό και μετά εθισμού στην κακιά τροφή (το κανενας δεν μπορεί να φάει μόνο ενα, ειναι η απόλυτη αλήθεια)
Προσπάθησε να μην έχεις junk food μέσα στο σπίτι.. πάντα θα μπαίνεις στον πειράσμό..
Εμένα η γυμναστική με βοηθάει να μην έχω στο μυαλό μου το φαγητό.. το κακό είναι οτι αν ξεκινήσω να τρώω delivery η junk δεν έχω μέτρο... χάνω την μπάλα μετά..
Πλεον το έχω αποφασίσει να τα χάσω τα περιτά κιλά (για ακόμα μια φορα).. απλά θα πρέπει η σωστή διατροφή να μας γίνει τρόπος ζωής..
Hey majestix!
Είμαι σε φάση ξεφουσκώματος από τις γιορτές..
Δεν έχω ζυγιστεί..ούτε σκοπεύω σύντομα
Θέλω να περάσει ένα διάστημα!
Εχω παρατηρήσει πως είμαι εξαρτημένη απο τα τυπου πατατάκια..ειδικα,τις μερες πριν τη περίοδο.
Ειναι τοσο τζανκ ρε γαμωτο..με πειράζουν και στο στομάχι!!!
Θελω να τα κόψω!!
Ενω τρεφομαι πολυ ισορροπημένα, οταν πιέζομαι, καταφευγω εκει..
Μακαρι να ηταν αυτη η τελευταία φορα που εφαγα τα σκουπίδια αυτα!!
Θα συνεχισω,προσεχοντας τη διατροφη μου,να περπαταω και να γυμναζομαι!
Εχεο φτασει ο κόμπος στο χτένι..
Ωρα για δράση!!
Εσυ,εχεις θεσει καποιο συγκεκριμένο στοχο?
Εγώ σε πρώτη φάση θέλω να χάσω 20 περίπου κιλά και μετά άλλα 8 ..
Στόχος μου είναι τα 92 κιλά και είμαι 1.82 - Θέλω να χάσω κυρίως λίπος και όχι μυική μάζα, οπότε πάω αργά και σταθερά...
Δουλεύω πολύ - κάνω προπονήσεις 3-4 φορές την εβδομάδα σε ένα αερόβιο άθλημα..
Περπατάω επίσης πολύ... ειδικά τώρα που είμαι σε φάση που θέλω να χάσω τα κιλά μου.
Τα έχω ξαναχάσει στο παρελθόν αλλά δεν καταφερα να τα κρατήσω... τώρα όμως είμαι αποφασισμένος και θα τα καταφέρω!!
Κανε βαρη για σιγουρα
@elis τι ασκήσεις με βάρη θα πρότεινες;εγώ περπατάω πολύ και πηγαίνω κολυμβηση. Δεν έχω πρόσβαση σε γυμναστήριο, αν κ έχω κάποια βαρακια δικιλα. Έχω ακούσει ότι έκτος από την αερόβια άσκηση, χρειάζεται και ενδυνάμωση με βάρη.
@majestix τι πιστεύεις, πως πήγε λάθος και τα ξαναπήρες; οι έντονες αυξομειώσεις επιβαρυνουν εξίσου την υγεία.!!και εγώ αντιμετωπίζω θέμα με τη σταθερότητα... Τα ρίχνω στη ψυχολογία μου:(
Με τα βάρη αλλάζει το σώμα με την αερόβια αν σταματήσεις χάνονται όλα ότι μπορείς κάνε
Αχ Fragolitsa τι ωραία που γράφτηκες κολύμβηση! Μπράβο! Εγώ είμαι της άποψης του συνδυασμού και βάρη και αερόβια. Μπορείς να κάνεις ασκήσεις με τα βαράκια σου που έχεις στο σπίτι για όταν δεν πάς για περπάτημα ή κολύμβηση.. το ίντερνετ είναι γεμάτο απο ασκήσεις, μόνο καλό θα κάνει. Κάποτε έκανα μόνο βάρη στο σπίτι με ασκήσεις και είχα χάσει αρκετά κιλά, επίσης κάνεις και γράμμωση! Σε βλέπω το καλοκαίρι ένα κουκλί! ;):D
Μην απογοητεύεσαι από τα τζάνκ πατατάκια.. ίσως όταν είσαι αδιάθετη ο οργανισμός ζητάει το κάτι παραπάνω, απλά για αρχή μιας και μας έρχεται μια φορά τον μήνα η περίοδος, μπορείς να περιοριστείς στο ενα σακουλάκι το μήνα..και συνεχίζοντας κανονικά την επόμενη διατροφή-γυμναστική.. είμαστε άνθρωποι, και θα φάμε και σε τραπέζια θα μας καλέσουν και γιορτές θα έχουμε οπότε δεν γλυτώνουμε απο αυτά. Οπότε σιγά σιγά και με υπομονή, πίστη και θα τα καταφέρεις.
Σκέφτηκα να αρχίσω να ξαναγραφω τι τρώω και το είδος της γυμναστικής μου.. Κάτι σαν διατροφικό ημερολόγιο!!
Δυστυχώς, έπεσα μέσα σε μια λακκούβα στο δρόμο τις προάλλες και γύρισα το πόδι μου.. Πόνεσε αρκετά και λέω να το ξεκουράσω αυτές τις μέρες αλλά θα επιστρέψω δριμύτερη σε κολυμβηση και γυμναστήριο.
Σήμερα, σηκώθηκα αργά και έφαγα δεκατιανο κατευθείαν.. Έστιψα τέσσερα μικρά σαγκουίνια!
Τώρα θα μαγειρέψω και είπα να φάω κάτι ενδιάμεσα.. Προτίμησα ένα μανταρίνι.
Θα συμπληρώσω μετά τα υπόλοιπα.
Λαχανορυζο με λουκανικο/2κ σερβιρισματος,φέτα και μια φέτα ψωμί. *τα περισσότερα λουκάνικα τα έβγαλα για τους ευνόητους λόγους αλλά και επειδή μου καθεται βαρύ. Άφησα μερικά για τη νοστιμιά.
Δύο μπισκοτα βρώμης με κράνα και 1 φλυτζανι γάλα πλήρες.
Αντε να πω την γνωμη μου ως μεγαλυτερος και σε παρομοια φαση ........... ειχα παρει κιλα απο ενα φαρμακο , 1/12/17 ημουν 107 κιλα για 5 χρονια , δεν πολυκινουμαι λογω κτθλψης , κανω γυμν. με βαρη απο το 1986 , τα τελευταια χρονια δεν πολυκανω , ελλείψει διαθεσης ........ δεν καθομαι να γραφω τι τρωω, εχω στοχο τα ιδανικα κιλα μου , 84 , τωρα ειμαι στα 98 ( με ακινησια , λογω κτθλψης ) , με σωστη διατροφη , την γνωριζω απο την γυμναστικη που ειναι η αγαπη της ζωης μου ,................... κακως καθεσαι και γραφεις τι τρως , θα σε κουρασει αυτο , τρωγε επιλεγμενες τροφες , σε μικρη ποσοτητα και συχνα γευματα , και ρωτα τον εαυτο σου μια βασικη ερωτηση , ' μπορω να συνεχισω να τρεφομαι ( πανω-κατω ) με τον τροπο που επελεξα για τα Χ προσεχη χρονια ? ' ........... αν η απαντηση ειναι οχι , τοτε ατυχως ανηκεις στο 95% που ξαναπαιρνει τα κιλα του τα επομενα 5 χρονια max .....αν τα χασει βεβαια ....... εγω εχω κανει βιωμα το διατροφολογιο μου , δεν μαρεσουν τα γλυκα ( εχω μαθει να μην μου αρεσουν , ολα μαθαινονται ) , και δεν ζυγιζομαι παρα απαξ/ μηνιαιως ........ χανω σταθερα κιλα/μηνα ( 3 περιπου ) , βλεπω μακρια , οχι την αλλη βδομαδα , ουτε τον αλλο μηνα , πιστευω στον εαυτο μου , οραματιζομαι τον εαυτο μου να ξαναμπαινει στο τζηνακι 32 Νο. ( τωρα 37 , απο 38.5 προ 3μηνου ) , και οποτε φτασω τα 84 κιλα , καλως , δεν μενδιαφερει το πότε , αν και υπολογιζω χοντρικα ....... οταν τα φτασω , απλα θαυξησω τις ποσοτητες , δεν θαλλαξω εντελως την διατροφη μου .....................
η γυμναστικη απλα επιταχυνει τον μεταβολισμο για 24 ωρες , πραμα χρησιμο, που γινεται και με αλλους τροπους ....... σαν γυμναστικη , αντε να καψεις 250-300 θερμιδες max / ωρα , με σκληρη γυμναστικη........... εγω κανω πολυ λαιτ ( και λιγη ωρα ) μονο τον τελευταιο μηνα , και παρ ολα αυτα χανω κιλα ......