Originally Posted by
kozchr
Τα συμπτώματα που είχα από πάντα. Αδυναμία συγκέντρωσης, "χάσιμο" του χρόνου μου, αναβλητικότητα, ανοργανωσιά, ελλειπείς κοινωνικές δεξιότητες και άλλα που οι γονείς μου δεν έβλεπαν και δεν θέλουν να δουν μέχρι σήμερα.
Και όχι μόνος μου δεν πήγα να κάνω το τεστ. Πάντα έλεγα όταν περάσω τα 18 μου θα πήγαινα και τελικά το ανέβαλλα και πάλι όταν ήρθε αυτή η ώρα. Ισως γιατί δεν ήθελα να ξέρω την αλήθεια. Ισως γιατί δεν ήθελα την επίσημη επιβεβαίωση ότι διαφέρω απο τους άλλους ανθρώπους.
Η εξέταση λοιπόν που μου έδωσε την διάγνωση αυτή ήταν στα 20 μου όταν κατατάχθηκα στον Ε.Σ. Εκει λοιπόν χωρίς να το επιδιώξω, ήμουν απλά εγώ ο ευατός μου όπως πάντα άλλωστε, με είδαν οι υπεύθυνοι στο κέντρο πως ήμουν, πως φερόμουν και μετά απο 2 ημέρες με έστειλαν για εξέταση στην ψυχιατρική πτέρυγα του στρατιωτικού νοσοκομείου. Εκει λοιπόν έμεινα περίπου 2 εβδομάδες και μετά απο καθημερινή εξέταση που μου έκανε ο εκεί ψυχίατρος μου έδωσε την διάγνωση Διάσπαση προσοχής και ελαφριάς μορφής ΙΔΨ. Η πρόταση του ήταν να πάρω αναβολή και μετά πάλι αναβολή και γενικά να το κυνηγήσω για Ι5 απαλλαγή.
Η μητέρα μου με το που της τηλεφωνώ ότι βρίσκομαι εκεί πέρα, ήταν σαν να έπεσε απο τα σύννεφα. Μου έλεγε ότι κάποια βλακεία έκανες και σε πήγαν εκεί, ότι είσαι μια χαρά και δεν έχεις τίποτε και άλλα τέτοια. Τότε υπόψιν ότι ο αδερφός μου είχε αρχίσει ήδη να καταρρέει αλλά δεν είχε κάνει ακόμη την απόπειρα. Εγώ όμως ήξερα ότι απλώς ήμουν ο εαυτός μου και τίποτε παραπάνω ή λιγότερο
Εν τέλει αφού μου έκανε ψυχολογικό πόλεμο ότι θα αυτοκτονήσει, ότι και εγώ ο ίδιος με Ι5 καταστρέφω την ζωή μου για πάντα, ο ψυχίατρος μου είπε να μου δώσει Ι4Ψ και αν αντέξω έχει καλώς και έτσι υπηρέτησα άοπλος. Η μάνα μου συμφώνησε σε αυτό και πάντα μου έλεγε να κρύβουμε από φίλους και συγγενείς ότι συνέβη αυτό για να μην με απορρίψουν (λες και ήδη δε με απόρριπταν στα σχολικά μου χρόνια με το bullying που δεχόμουν καθώς και οι ίδιοι μου οι γονείς ένιωθα να απορρίπτουν αφού όταν ήμουν μικρός ποτέ δε δέχθηκαν να με δει κάποιος ειδικός μπας και "σωζόταν" κάτι και με έλεγαν μάλιστα και "τεμπελάκο" που δεν προσπαθώ παραπάνω για καλύτερους βαθμούς) και έτσι και εγώ όταν απολύθηκα έζησα απο τα 22 και μετά μια ζωή που ήμουν ταυτόχρονα και μέσα στον κόσμο και έξω απο αυτόν..
Και ξύπνησα μια μέρα κάπου στα 35 μου και απλά φρίκαρα. Ειπα τι σκατά κάνω? Τι σκατά κάνεις ρε φίλε με την ζωή σου? Πόσο ακόμη θα πάει έτσι? Πόσο ακόμη θα ζεις στο ίδιο μοτίβο?