Quote:
Originally posted by stella78
weird, όντως υπάρχει μεσα μας σαν ένστικτο η κοροϊδία ( σε κάποιο βαθμό έστω )...ίσως όμως αυτη η \"σκοτεινή πλευρά\' που λες να μην είναι παρά η ανάγκη μας για επιβεβαίωση, η δική μας ανασφάλεια, υπάρχει σε όλους μας και σε κάποιο βαθμό καλύπτει την εγγενή μας ανάγκη να υπενθυμίσουμε την δική μας ύπαρξη ( ενδεχομένως και την διαφοροποίηση - \"ανωτερότητά\" μας ).απλά ανάλογα με την αυτοπεποίθηση και τα βιώματά μας, γίνεται στοιχείο της καθημερινής μας συμπεριφοράς ή εκδηλώνεται μόνο όταν νιώθουμε να \"απειλούμαστε\".το λεω αυτό, γιατί από κάποιον συνομιλητή σου ( δεν θυμάμαι ποιόν ) διάβασα πως και αυτοί που κοροϊδεύουν κρύβουν πόνο και συμφωνώ απόλυτα στο ότι υπάρχει και αυτή η όψη του νομίσματος.
είναι κάτι που οι περισσότεροι έχουμε λίγο - πολύ κάνει, άν όχι ως παιδιά τότε σαν ενήλικες και αν όχι άκομψα, τότε πιο εκλεπτυσμένα...για παράδειγμα,διαβάζοντάς σε προσπαθούσα να σκεφτω πότε εχω κοροϊδέψει...αλλά τελικά είναι πολύ σχετικό. πχ μου φαίνεται κάπως να γελάσω με κάποιον, αλλά ειρωνική έχω σίγουρα υπάρξει, χωρίς να το καταλαβαίνω πάντα αλλά το έχω κάνει και συνειδητά...
Στελα μου,