Originally posted by sabb
Quote:
Originally posted by weird
Δεν είναι μόνο οι ρασοφόροι, είναι και τα οικονομικά συμφέροντα, είναι και οι μιρκόνοοι πολιτικοί, και η διαφοθορά και η διαπλοκή και το ρουσφέτι....
Είπαμε, έχουμε πάρει την κάτω βόλτα.
Μιλάς για ευνομούμενη δημοκρατική πολιτεία...
ε λοιπόν, η δημοκρατία δεν διεκδικεί το πολιτικά ορθό μα το συλλογικά αποφασιζόμενο ορθό... Μια τέτοια πολιτεία δεντην θέλω... δεν θέλω δημοκρατία χωρίς να υπάρξουν ριζικές αλλαγές τον τρόπο ζωής, την παιδεία, την καλλιέργεια...
Γιατί αν ο λαός δεν εξανθρωπίζεται, εξελίσσεται, καλλιεργείται και δεν έχει πολιτική κριτική ικανότητα, τότε γίνεται όχλος και οι όποιες δημοκρατικές μεν αποφάσεις του ( αν και δεν μπορούμε να μιλούμε για κατ ουσίαν δημοκρατία στα πλαίσια του εκλογικευμένου κοινοβουλευτισμού, της ενισχυμένης αναλογικής) είναι μη πολιτικά ορθές αποφάσεις. Αναπαράγουν το μικρόβιο της έλελιψης, της όποιας έλλειψης.
Τι να την κάνω την ελευθερία ως διαδικασία ( εκλογική ανάδειξη των κυβερνήσεων)
όταν ελλείπει η ελευθερία ως ουσιαστικό περιεχόμενο, απο την πολιτική και την κοινωνική και την ατομική διάσταση ενός λαού?
(αναξιοκρατία και ρουσφετολόγι, μακροημέρευση των οικονομικών συμφερόντων, διαπλοκή με τους εκκλησιαστικούς παράγοντες αλλά και έλλειψη παιδείας, μη οξυμένη κριτική ικανότητα και αντίληψη, πολιτική απάθεια).
Οταν είμαστε εσωτερικά ή κοινωνικά ανελεύθεροι, ανελεύθερες θα είναι και οι επιλογές μας....
Δεν την θέλω αυτή την ευνομούμενη δημοκρατική πολιτεία, δεν είμαστε έτοιμοι για κάτι τέτοιο.
Δεν πιστευω οτι οι φωνές και οι τσιρίδες θα φέρουν την λύση.
Πιστευω στην ατομική μα και την σε επίπεδο κοινωνικό αφύπνιση που πραγματώνεται σε πράξη και επιφέρει την ΑΛΛΑΓΗ ..
Ο καθένας μας μπορεί να βάλει και το λιθαράκι του πιστεύω στην συλλογική αλλά και ατομική αυτή διαδικασία.
Συμφωνώ σε πολλά απ\' αυτά που λες... Και κυρίως συμφωνώ στο ότι η δημοκρατία που απορρέει από την ενισχυμένη αναλογική ή από οποιαδήποτε εκλογίστικα τερτίπια που επιτρέπουν στο να κυβερνούν τα συμφέροντα των μειοψηφιών, τότε δεν είναι η καλύτερη δυνατή δημοκρατία.
Αλλά αυτήν έχουμε, καλώς ή κακώς. Και πρέπει να την προστατεύσουμε - όσο περνάει από το χέρι μας . Άλλωστε οι καιροί που καταλύθηκε το πολίτευμα με την επιβολή σκοταδιστικών ιδεολογιών τύπου Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια ή Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών, δεν είναι και τόσο μακρινοί, ιδίως για κάποιους σα και μένα που τους ζήσαν ..
Και συμφωνώ πιο πολύ, πως ΕΠΕΙΔΗ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, η ποιότητα της είναι ευθέως ανάλογη με την ποιότητα του καθένα. Αλλά , δεν μπορούμε να τα βάζουμε με την ιδέα της Δημοκρατίας, επειδή δεν είναι αυτή που θα \'πρεπε νάναι...Η βαλίτσα θα πήγαινε πολύ μακριά...
Είναι συγκεκριμένη η τροπή του θέματος, παρότι ξεκίνησε με την κριτική ενός συμβάντος.
Παπάδες και πολιτεία μαζί ή όχι ?
Αλλαζονεία της ιεραρχίας ή όχι ?
Καταπάτηση της δημόσιας περιουσίας από συνέργεια πολιτικών και θρησκευτικών ταγών ή όχι ?
Εκμετάλλευση της ανθρώπινης αδυναμίας με πρόσχημα την θρησκευτική ανάταση ή όχι ?
Εκμετάλλευση της πίστης των απλών ανθρώπων με γνώμονα το προσωπικό όφελος κάποιων \"άγιων πατέρων\" ή όχι ?
Εγώ λοιπόν το ΟΧΙ μου θα το πω και με τσιρίδες ακόμη...
Ενοχλώ κανέναν και δεν το πήρα χαμπάρι ?