Quote:
Originally posted by Φοίβη
Weird μου, αρχικά να σου πω οτι έγραψα όσα έγραψα στηριζόμενη αποκλειστικά στο συγκεκριμένο ποστ. Κατόπιν, δεν είπα οτι είσαι ΜΟΝΟ ένα αναλυτικό μυαλό. Μίλησα όμως για το μυαλό αυτό σαν το κυρίαρχο κομμάτι σου κι ίσως αυτό είναι που σε πόνεσε. Σου ζητώ συγνώμη γι\' αυτό, δεν είχα τέτοια πρόθεση.
Με πόνεσε, γιατί ακουμπά σε πολλά δικά μου ζητήματα, σχετικά με το μυαλό και το συναίσθημα. Απο ότι βλέπω, μαλλον ερμήνευσα τα λόγια σου όπως με βόλευε για να πονέσω :)
Αυτό που ήθελα να σου πω, και ίσως να μην το εξέφρασα αρκετά κάθαρα, είναι οτι στο συγκεκριμένο θέμα με τον συγκεκριμένο άνθρωπο βλέπω το αναλυτικό μυαλό σου να προσπαθεί να κυριαρχήσει πάνω στο πλούσιο και έντονο συναίσθημα σου.
Εχεις πολύ δίκιο σε αυτό Φοίβη μου.... Η αλληλεπίδρασή μου με αυτόν, με φέρνει αντιμέτωπη με εσωτερικές συγκρούσεις, με το μυαλό μου να προσπαθεί να αναλύσει, καταλάβει, βιώσει αυτό το συναίσθημα. Επίσης, εχω προσέξει οτι μαζί του, πηρα πολλές φορές διάφορα ρολάκια, δυναμισμού κτλ. Κι ετσι, χαρη σε αυτό, μπορεσα να διακρίνω τη διαφορά αναμεσα στο να είμαι εγώ ή να παριστάνω κάτι άλλο. Πράγμα που το καταλαβα στην πράξη. Κατα κάποιον τρόπο νιωθω κι ευγνωμοσύνη για όλα όσα έχω ανακαλύψει μέχρι τώρα.
Σαν να βαδίζεις με το μυαλό μπροστά και το συναίσθημα ακολουθεί σαν σκιά. Τα βλέπω και τα δυο, και το μυαλό και το συναίσθημά σου, αλλά να πορεύονται με αυτόν τον τρόπο στη συγκεκριμένη κατάσταση.
Αν όμως πιστεύεις οτι δεν είναι έτσι για σένα, πες μου το, γιατί πραγματικά θέλω να καταλάβω πώς εσύ το βλέπεις κι όχι να σε ερμηνεύσω, με οποιονδήποτε τρόπο.
Εχω καταλάβει, την αγωνία σου Φοίβη, να μην ερμηνεύεις υποκειμενικά αλλα να αφουγκράζεσαι τον άλλο, κυρίως μέσω των ερωτήσεων που κάνεις.
Χαίρομαι πραγματικά για τη δουλειά που έχεις κάνει με τη θεραπεύτριά σου. Θέλω να σου πω οτι αυτή η δουλειά είναι πολύ εμφανής, τουλάχιστόν στα δικά μου μάτια, κι εκεί αναφερόμουν όταν έλεγα για τη διάθεσή σου για αυτοανακάλυψη και αυτογνωσία.
Σ ευχαριστω.