Originally Posted by
believeInYourself
Η ομορφιά είναι μια υποκειμενική έννοια. Ποιός είναι όμορφος και ποιος άσχημος, πως μπορείς να το μετρήσεις;
Σημασία έχει να αποδεχτώ αυτό που είμαι. Αντί λοιπόν να πω "γ... την τύχη μου, πως είμαι έτσι! Πώς θα ζήσω μια ζωή έτσι;", μπορώ να πω "Αυτός είμαι και θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ για να βελτιώσω την εμφάνιση μου!".
Οπότε φροντίζω τον εαυτό μου, περιποιούμαι τον εαυτό μου για μένα, όχι για τον κόσμο αλλά για μένα. Κάνω ότι καλύτερο μπορώ για μένα. Είμαι εδώ, υπάρχω για μένα, αυτός είμαι.
Και όταν νιώθω καλά μ' εμένα, αυτό φαίνεται. Φαίνεται στη διάθεσή μου, στην ενέργεια μου, στο χαμόγελο μου. Κι αυτά με κάνουν πιο ελκυστικό στους άλλους. Μιλάω πιο άνετα, νιώθω τόσο όμορφα που ώρες ώρες απορώ αν είμαι εγώ και που ήμουν τόσο καιρό;
Οπότε όλα ξεκινούν από μενα, δεν χρειάζεται να μου πει κάποιος ποιος είμαι. Ξέρω ποιος είμαι. Και ότι κάνω για να βελτιώσω τον εαυτό μου, το αποφασίζω εγώ για μένα και προσπαθώ για μένα. Και όταν μου πει κάποιος "τι όμορφος που είσαι!" το ακούω, αλλά δεν το κρατάω γιατί σημασία δεν έχει τι θα μου πουν αλλά αυτό που εγώ πιστεύω για τον εαυτό μου.