Quote:
Originally posted by stella78
Εγώ πάλι ούτε ανάξιο τον θεωρώ τον φίλο σου, ούτε ότι σε αγαπάει λιγότερο, μπορεί να συμβαίνει δηλ., αλλά δεν το διακρίνω από την συμπεριφορά που αναφέρεις, δεν πιστεύω σε διλλήματα τύπου «αν σε αγαπούσε θα κανε το α ή το β» γιατί καθένας αγαπά διαφορετικά. Τον βρίσκω απλά διαφορετικό από εσένα, με άλλες προτεραιότητες και άλλη καθημερινότητα, και σε κάποιο βαθμό παίζει ρόλο και η ηλικία σας, όχι η διαφορά των 4 χρόνων, αλλά η φάση ζωής στην οποία βρίσκεστε τώρα. Η δική μου γνώμη είναι πως όταν αγαπάμε, δεν χάνουμε τον άλλο κόσμο γύρω μας, την οικογένεια, τους φίλους, τις σπουδές-δουλειά μας, βρίσκουμε βέβαια χώρο και χρόνο μέσα κι έξω μας για τον άνθρωπό μας, αλλά δεν έρχεται να διαγράψει την υπόλοιπη ζωή μας, τώρα το πόσο χώρο και χρόνο θα καλύψει…αυτά είναι τελείως υποκειμενικά και έχουν να κάνουν και με τον χαρακτήρα μας, όχι μόνο με το επάγγελμά μας ή τις όποιες υποχρεώσεις μας. Υπάρχουν όμως πολύ απαιτητικά επαγγέλματα που εφόσον επιλέγεις να είσαι με αυτόν που τα ασκεί μαθαίνεις να ζεις με αυτό ή…καταλαβαίνεις ότι δεν σου πάει και αποχωρείς. Νομίζω ότι η απόφαση περί χωρισμού δεν είναι αποκλειστικά δική του, φαινομενικά ίσως είναι έτσι, αλλά οι αιτίες του χωρισμού υπήρχαν και σε σένα, ήθελες παραπάνω χρόνο, απόλυτα σεβαστό για τα δικά σου δεδομένα, αλλά δεν πήρε αυτός μόνο την απόφαση, το ότι ένας εκ των δύο την εκφράζει μερικές φορές είναι τυπική λεπτομέρεια, που ίσως μας κάνει να νιώθουμε απόρριψη, ενώ αν το δούμε καλύτερα θα δούμε ότι δεν είναι έτσι αλλά κάτι αμφίπλευρο. Προσωπικά, επειδή όλοι μου οι φίλοι είναι στην δημιουργική ηλικία των πάνω κάτω 30 και προσπαθούν να «φτιαχτούν» επαγγελματικά και δουλεύουν πολλές ώρες, γνωρίζω πολλά ζευγάρια που χώρισαν γι αυτό τον λόγο και άλλα τόσα όμως που έμειναν μαζί, βρήκαν κοινούς κώδικες και είναι πολύ καλά…με αυτό θέλω απλά να πω πως δεν είναι εκείνος λάθος και εσύ σωστή, ούτε το αντίστροφο, εάν είναι τόσο αγεφύρωτη η καθημερινότητά σας απλά έχετε διαφορετική οπτική, αλλά δεν νομίζω πως αυτή η διαφορετικότητα είναι και η ζυγαριά για το αν αγαπάς ή όχι κάποιον…
Στέλλα μου δεν μίλησα για την διαφορετικότητα σαν ζυγαριά αγάπης, ίσα ίσα που συμφωνώ πως το διαφορετικό δεν αναιρεί τα αισθήματα αλλά....