Originally Posted by
kutchunie
Ρεμεντυ μιλά με 10 ψυχολόγους, 20, 100 και πες τους έχω ένα παιδί κακοποιημένο, και θέλω να το "φέρω" σε μια πιο φυσιολογική κατάσταση. Μηδενός εξαιρουμένου, θα σου πουν αν δε συνεργαστεί το παιδί δεν μπορώ να σε βοηθήσω ειδικά. Κι αυτό γιατί το παιδί δεν ξέρεις πως θ αντιδράσει. Είναι και στην εφηβεία. Και δεν υπάρχει και επαφή με την πραγματικότητα. Δλδ από εκεί που η μαμά της ζητιανεύει λεφτά από όλους μας, ξαφνικά πλήρωσε αμάξι που κοστίζει 15 - 20 χιλιάδες; και το καλοκαίρι το είδε πως πραγματικά η μάνα της και ζητούσε λεφτά και τα πήρε και όλος ο σαματας γίνεται για τα φράγκα. Ο δικός μου θεραπευτής μου είπε πως εάν ο εκάστοτε ψυχολόγος δεν έχει καταλήξει εάν η εφηβη περνάει κατάθλιψη η απλώς είναι drama queen, δεν μπορεί να δώσει σαφεις οδηγίες στο περίπου. Και τα όρια είναι πολύ αχνά μεταξύ των δύο καταστάσεων. Εάν περνάει κατάθλιψη και αρχίσει να την πιέζει να αναλάβει ευθύνες για την συμπεριφορά της, η κατάσταση θα επιδεινωθεί και δεν αποκλείει κάνεις να γίνει βλαπτικη σωματικά. Εάν από την άλλη είναι απλώς μια drama queen και τα όρια τεθούν με παρηγορητικο τρόπο, η κατάσταση κι πάλι θα επιδεινωθει. Μέχρι τη στιγμή που συνεργαζόταν, ο παιδοψυχολογος έλεγε πως βιωνε μετατραυματικο στρες. Μετά έκοψε γιατί μεσολάβησαν εξετάσεις στο σχολείο και έπειτα επαφή με την μητέρα, η οποία έμαθα πως της έλεγε πως την πηγαίνουν στον ψυχολόγο επειδή θέλουν να την βγάλουν τρελή κ να την κλείσουν σε ψυχιατρείο.... Εσύ θα έπαιρνες την ευθύνη να κάνεις διάγνωση με χαιρετίσματα και να δώσεις συμβουλή με ενδεχόμενο, ακραίο βέβαια, αλλά πιθανό, να κάνει καμία απόπειρα η μικρή; εγώ όχι.
Επίσης, η κοπέλα συνεχίζει να βλέπει τον άντρα της, προ ολίγου μιλουσαμε. Πραγματικά πολύ ωραίος άνθρωπος. Τέλος πάντων.
Ο πατέρας της της είπε πως αφού δεν θέλει κανένα, θα κανονίσει να πλένει τα ρούχα της, να καθαρίζει το σπίτι εναλλάξ με εκεινον, να πηγαίνει σε δραστηριότητες και στο σχόλιο μόνη, όπως και για ψώνια. Το χαρτζιλίκι από 5 ευρώ την ημέρα, γίνεται 1 ευρώ, μέχρι να ξεχρεωθει ο ταπετσερης, δηλαδή κάπου 8-9 μήνες. Ίντερνετ κομμενο, κινητό δεν θα έχει και από το σταθερό θα μπορεί να καλεί μόνο τον πατέρα της. Και εάν τυχόν φέρει κακούς βαθμούς, κομμένο και το 1 ευρώ. Έκανε και ασφαλιστικά μέτρα στη μάνα για να μην επικοινωνεί καθόλου με το παιδί και από όσο ξέρω το πήγε και στον παιδοψυχολογο για γνωμάτευση. Επίσης κομμένες και οι βόλτες 2 - 3 φορές την εβδομάδα για καφέδες φαγητό κτλ. Θ πηγαίνει ο πατέρας της με την γυναίκα του μέχρι νεοτέρας και η μικρή είτε θα πηγαίνει στην πεθερά μου, είτε θα μένει με babysitter.
Η μικρή έχει ήδη πάρει την αδερφή της και κλαφτηκε, αλλά ευτυχώς η κοπέλα της είπε αφού τα έκανες έτσι, λούσου τα, δεν την έφαγε την παραμυθα και ενημέρωσε τον πατέρα της μικρής. Περιμένω να με πάρει κι εμένα. Μια από τα ίδια θα της πω κι εγω συν του ότι ο πατέρας της αποφασίζει κι όχι εγώ.
Ειδομεν