Originally posted by krino
Quote:
Originally posted by weird
Κρίνο,
το είπαμε, το να πήγαινε επειδή της άρεζε, θα ήταν εντάξει.
το ΆΝΕΧΟΤΑΝ, προκειμένου να κερδίσει κάτι, απο τον Π.,
αυτό είναι που παραβιάζει το θέλω της.
Οταν εσυ η ιδια παραβιαζεις τα δικα σου θελω, τι περιμενεις να κανει καποιος απεναντι σου??
---->Συμφωνώ ότι έχουμε πρωτίστως χρεος απέναντι στον ίδιο μας τον εαυτό, κι οτι δεν μπορούμε να απαιτούμε να κάνουν οι άλλοι πράξη τα θέλω μας, αν δεν τα κάνουμε πρώτα εμείς οι ίδιοι. ΩΣΤΟΣΟ, άλλο αυτό, και άλλο το να παραδεχτούμε οτι \"εντάξει, αφού αυτο μαστιγώνει τα θέλω της, ΑΠΟΚΤΑ για τον λόγο αυτό κι ο άλλος δικαίωμα τνα την μαστιγώνει. Υπάρχει μια διαφορά αναμεσα στα δύο.
Δεν θα δικαιολογήσω κάποιον που θα εκμεταλλευτεί τον άλλον λόγω της αδυναμίας του, λέγοντας οτι ήταν πρόβλημα του άλλου που ήταν αδύναμος.
Σίγουρα ευθύνη έχουν πάντα και οι δύο, αλλα το ΜΕΓΕΘΟΣ και το ΜΕΡΙΔΙΟ τησ ευθύνης, είναι εξίσου σημαντικό. Υπάρχουν άνρθωποι που αν παραβιάζεις τα θέλω σου, δεν θα πέσουν πάνω σου να σε φάνε, να επιβάλλουν τα δικά τους. Κι είναι σημαντικό να το ξέρουμε αυτό.
Ξαναλεω οτι πρεπει ο καθενας μας να παιρνει τις ευθυνες που του αναλογουν.
Η φιλη μας ηθελε να κερδισει κατι (οπως λες) οπως επισης και ο ξεδιαντροπος ανηρ πλανευτης κοριτσιων ηθελε να κερδισει κατι.
--------> Η φίλη μας ΕΙΧΕ ΑΝΑΓΚΗ κάτι, κι ο άλλος είχε ανάγκη κάτι.
Η ποιοτική διαφορά όμως άνάμεσα στα δύο κάτι, είναι ένα μέγεθος που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε!! Γιατί τυφλώνεσαι?
Μεμπτό δεν είναι να σου δώσω 5 ευρώ για να πάρω ένα ζευγάρι κάλτσες για να νιώσω ζεστασιά. Είναι όμως ΑΔΙΚΟ να σου δώσω 100 ευρώ για ένα ζευγάρι κάλτσες.
Κι αυτό έκανε η φφίλη μας. Εδινε πολλά για να πάρει τα ελάχιστα! Λίγη παρέα και λίγη προσοχή.
Κι όταν συνειδητοποίησε τι εκανε, διεκδίκησε, και πολύ καλά έκανε, τα πολλά.
Που ακριβως ειναι το μεμπτο???
Στο χερι της φιλη μας ειναι εφοσον κανει το ταμειο της και δεν την καλυπτει να αποσυρει την συμμετοχη της και ληγει ο γαμος.
Εχω καπου λαθος?