Printable View
Και εγω εχω την αποψη οτι μεγαλυτερος πρεπει να ειναι ο αντρας...με βολευει αλλωστε:p
Εγώ θα σας πω το εξής γιατί το βιώνω: περι ορέξεως κολοκυθόπιτα. Αυτο που ψάχνουμε όλοι είναι η ευτυχία.
Όπου και αν τη βρίσκεις σημασία έχει να τη βιώνεις. Συμβόλαιο δεν κάνουμε με κανένα, είτε τον περνάμε εκατό χρόνια, είτε μας περνάει άλλα εκατό.
Αν κολούσαμε στις στατιστικές, (όπως νομίζω πως είπε και η Νόρα), δεν θα κάναμε ούτε ένα βήμα στη ζωή μας.
Εγώ προσωπικά είμαι ευτυχισμένη και δεν αλλάζω τη φάση μου με τίποτα στον κόσμο. Αδιαφορώ αν κρατήσει για πάντα η τελειώσει αύριο, αφού αυτό που με ενδιαφέρει είναι το τώρα.
ΥΓ. Η θεία μου με τον θείο μου έχουν 15 χρόνια διαφορά, είναι 30 χρόνια μαζί και έχουν και εγγόνια!
Συμφωνώ.Quote:
Originally posted by Θεοφανία
Εγώ θα σας πω το εξής γιατί το βιώνω: περι ορέξεως κολοκυθόπιτα. Αυτο που ψάχνουμε όλοι είναι η ευτυχία.
Όπου και αν τη βρίσκεις σημασία έχει να τη βιώνεις. Συμβόλαιο δεν κάνουμε με κανένα, είτε τον περνάμε εκατό χρόνια, είτε μας περνάει άλλα εκατό.
Αν κολούσαμε στις στατιστικές, (όπως νομίζω πως είπε και η Νόρα), δεν θα κάναμε ούτε ένα βήμα στη ζωή μας.
Εγώ προσωπικά είμαι ευτυχισμένη και δεν αλλάζω τη φάση μου με τίποτα στον κόσμο. Αδιαφορώ αν κρατήσει για πάντα η τελειώσει αύριο, αφού αυτό που με ενδιαφέρει είναι το τώρα.
ΥΓ. Η θεία μου με τον θείο μου έχουν 15 χρόνια διαφορά, είναι 30 χρόνια μαζί και έχουν και εγγόνια!
Τώρα όποιος κολάει σε προκαταλήψεις που δημιούργηθηκαν απλά κ μόνο επειδή πριν 10ετίες οι γυναίκες παντρευόντουσαν στα 16 κ οι άντρες καθυστερούσαν εξ αιτίας του στρατιωτικού κ της δουλειάς,αυτός χάνει γιατί περιορίζει τον έρωτα κ για να το κάνει σε έναν τομέα(της ηλικίας)θα το κάνει κ σε άλλους...οπότε τι να λέει ένας έρωτας σε καλούπι.
Που ειδες τις προκαταληψεις; Μιλησαμε με επιχειρηματα οσοι διαφωνουμε ενω τωρα διαβαζω μονο ευχολογια.
Παρηγορια στον αρρωστο ωσπου να βγει η ψυχη του.
Τοτε παντρευοντουσαν στα 16 και οι αντρες καθυστερουσαν λογω του στρατιωτικου; Μα και τωρα καθυστερουν και παντρευονται οι πιο πολλοι μετα τα 30 εκτος απο τους ελαχιστους που εχουν τελειωσει μονο ενα λυκειο ενω και οι γυναικες παντρευονται αργοτερα λογω σπουδων και δουλειας. Δεν αλλαξε κατι απλα μεταφερθηκαν ολα αυτα προς τα πισω.
Και τι να χασω εγω που ειμαι 33χρ απο μια στα 43 της; Οτι ισως να μην μπορει να κανει παιδι ή δεν θα εχει διαθεση για τιποτα; Την μια θα την ποναει το κεφαλι, την αλλη θα πρεπει να παει στον γιατρο, την επομενη θα ποναει η μεση κτλ. Μη λεμε οτι θελουμε
Ε!Τι είναι!προκαταλήψεις δεν είναι!Quote:
Originally posted by Ολα_ειναι_δανεικα
Που ειδες τις προκαταληψεις; Μιλησαμε με επιχειρηματα οσοι διαφωνουμε ενω τωρα διαβαζω μονο ευχολογια.
Τοτε παντρευοντουσαν στα 16 και οι αντρες καθυστερουσαν λογω του στρατιωτικου; Μα και τωρα καθυστερουν και παντρευονται οι πιο πολλοι μετα τα 30 εκτος απο τους ελαχιστους που εχουν τελειωσει μονο ενα λυκειο ενω και οι γυναικες παντρευονται αργοτερα λογω σπουδων και δουλειας. Δεν αλλαξε κατι απλα μεταφερθηκαν ολα αυτα προς τα πισω.
Και τι να χασω εγω που ειμαι 33χρ απο μια στα 43 της; Οτι ισως να μην μπορει να κανει παιδι ή δεν θα εχει διαθεση για τιποτα; Την μια θα την ποναει το κεφαλι, την αλλη θα πρεπει να παει στον γιατρο, την επομενη θα ποναει η μεση κτλ. Μη λεμε οτι θελουμε
Παλιά οι γυναίκες δε δούλευαν γι\'αυτό παντρευόντουσαν νωρίς.Τώρα καθυστερούν σχεδόν παρόμοια κ όσο θα περνάει ο καιρός θα είναι εντελώς όμοια.Γι\'αυτό έμεινε αυτή η προκατάληψη ότι οι άντρες παντρεύονται μικρότερες.Σε κάποια χρόνια από τώρα θα μας φαίνεται γελοίος ένας τέτοιος ισχυρισμός.
Άρα εσύ μιλάς για διαφορά ηλικίας γενικώς κ όχι συγκεκριμένα να είναι μεγαλύτερη η γυναίκα...γιατί κ σένα τι να σε κάνει μια 35 χρονη στα 45 σου που θ\'αρχίζουν οι ανησυχίες για τον προστάτη,θα πηγαίνεις σε γιατρούς,θα πονάει η μέση σου...κ.λ.π.Σε τι διαφέρει δλδ να\'ναι μεγαλύτερος ο άντρας ή η γυναίκα???????Αυτό που έγραψες ότι σπάει?Τι σόι σπάσιμο κάνει που δεν το κάνει ο άντρας??Εμένα ίδιο σπάσιμο μου φαίνονται να κάνουν...αλλά εσείς έχετε κ το άλλο...κ καλά τη γοητεία,ενώ η γυναίκα πρέπει να είναι όμορφη,φρέσκια...κ.λ.π.βλακε� �ες της εμπορικοποίησης της ομορφιάς.
Κ ποια είναι η παρηγοριά στον άρρωστο κ ποιος ο άρρωστος???
Κάτσε εσύ κ πες πρέπει να είναι η γυναίκα μικρότερη,να μην είναι χωρισμένη με παιδί,να μην είναι....οτιδήποτε προκαταλήψεις....κ πες μου πόσα στοπ βάζεις σε πράγματα που θα μπορούσες να νιώσεις ή να ζήσεις.
Κ δε μεταφέρθηκαν μόνο απλά προς τα πίσω αλλά ο χρόνος που παντρεύονται οι γυναίκες έκανε διπλό άλμα.Γι\'αυτό κ οι πιο πολλοί που παντρεύονται στην εποχή μας είναι συνομήλικοι κ πριν κάποια χρόνια χτυπούσαν 10 χρόνια τουλάχιστον πάνω οι άντρες στην πλειοψηφία.Quote:
Δεν αλλαξε κατι απλα μεταφερθηκαν ολα αυτα προς τα πισω.
Αυτό πως το εξηγείς δλδ?
Aν μου μιλας για τους σημερινους 50+ φυσικα και υπηρχε μεγαλη διαφορα γιατι υπηρχαν ακομα τα προξενια και η αναγκη της κοπελας να φυγει απο το σπιτι της και αυτο συνεβαινε κυριως στα χωρια για αυτο και παντρευονταν πολυ μικρες. Σε γενικες γραμμες ομως και οι δυο πλεον παντρευονται πολυ αργοτερα ενω οι διαφορες ηλικιας πανω κατω παραμενουν ιδιες που σημαινει οτι τα κριτηρια επιλογης συντροφου παραμενουν σχεδον τα ιδια.
Ειπα εγω οτι θελω μια κοπελα που θα ειναι 10 χρονια μικροτερη; Το εχω ζησει αυτο το σεναριο και με φοβιζει σε ενα βαθμο γιατι θα ζω μεσα στην ανασφαλεια.Quote:
Originally posted by Arsiγιατί κ σένα τι να σε κάνει μια 35 χρονη στα 45 σου που θ\'αρχίζουν οι ανησυχίες για τον προστάτη,θα πηγαίνεις σε γιατρούς,θα πονάει η μέση σου...κ.λ.π.Σε τι διαφέρει δλδ να\'ναι μεγαλύτερος ο άντρας ή η γυναίκα???????Αυτό που έγραψες ότι σπάει?Τι σόι σπάσιμο κάνει που δεν το κάνει ο άντρας??Εμένα ίδιο σπάσιμο μου φαίνονται να κάνουν...αλλά εσείς έχετε κ το άλλο...κ καλά τη γοητεία,ενώ η γυναίκα πρέπει να είναι όμορφη,φρέσκια...κ.λ.π.βλακε� �ες της εμπορικοποίησης της ομορφιάς.
Κ ποια είναι η παρηγοριά στον άρρωστο κ ποιος ο άρρωστος???
Κάτσε εσύ κ πες πρέπει να είναι η γυναίκα μικρότερη,να μην είναι χωρισμένη με παιδί,να μην είναι....οτιδήποτε προκαταλήψεις....κ πες μου πόσα στοπ βάζεις σε πράγματα που θα μπορούσες να νιώσεις ή να ζήσεις.
Οσο αφορα την εμφανιση απλα δες το προσωπο ενος 45αρη και μιας 45αρας (χωρις 10 κιλα μεικ απ φυσικα) και πες μου μετα αν εχουν διαφορα
Και δεν βαζω κανενα απολυτως στοπ γιατι οπως ξαναειπα δεν μου αρεσουν εμφανισιακα οι γυναικες που ειναι μεγαλυτερες απο μενα πανω απο 2-3 χρονια το πολυ.
Χαλαρωσε τωρα μην ανεβει και καμια πιεση :)
βρε ολα ειναι δανεικα σε μερικες αρεσουν τα τεκνα μαλλον.ιχχιιχι
κανεις μια βασικη παρανοηση.Quote:
δεν ειπε κανεις τπτ για σενα προσωπικα :)
δεν υπαρχουν επιχειρηματα για τις προτιμησεις των αλλων :)
φυσικα και δεν χρειαζεται ουτε πρεπει να εισαι με μια γυναικα μεγαλυτερη σου αλλα ουτε και γενικοτερα με μια γυναικα που δεν θελεις..
αν σου αρεσαν εσενα οι παχουλες γυναικες, υπαρχουν επιχειρηματα οτι οι αδυνατες ειναι ολα τα λεφτα?
ο καθενας εχει τις προτιμησεις του και τους λογους του....
αλλοι οπως εσυ εχουν και στεγανα και λενε \"εγω δεν ενδιαφερομαι για μεγαλυτερες\" γενικως και αοριστως και δεν ασχολουνται καν για ποια συγκεκριμενη μιλαμε. αλλοι πρατουν αναλογα με τον ανθρωπο που γνωριζουν ειτε εχει την ηλικια τους ειτε οχι...
δεν θα αποφασισει κανεις για τις δικες σου επιλογες αλλα ουτε κι εσυ για των αλλων και ουτε υπαρχουν επιλογες στον τομεα των σχεσεων που πρεπει να αποφασιστει αν ειναι η δεν ειναι σωστες στο να τις ακολουθουν ΟΛΟΙ....
περι ορεξεως, κολοκυθοπιτα αν εχεις ακουστα :)
οσο για το επιχειρημα που ακουγεται πιο συχνα απ ολα, δλδ και τι θα γινει σε 5-10 χρονια που.....
ετσι κι αλλιως η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ πλειοψηφια των σχεσεων χαλαει πολυ συντομα,τι σημασια εχει τι θα γινεται σε 5-10 χρονια οταν κανοντας μια σχεση στην πραγματικοτητα αποφασισουμε για το πολυ συντομο μελλον , για το παρον δλδ κι οχι για 5-10 χρονια....
η θεοφανια π.χ. μας λεει οτι εδω και 4 χρονια εχει μια επιτυχημενη κι ευτυχισμενη σχεση με εναν κατα πολυ μικροτερο.παρε λοιπον και μια τυχαια αλλη κοπελα, που δεν εχει καμια πετυχημενη σχεση τα τελευταια 4 χρονια κι εχει ανυπαρκτες η συντομες σχεσεις με συνομηλικους η μεγαλυτερους της, εχει χωρισει με τον συνομηλικο αντρα της κι ειναι μονη με τα παιδια της και ψαχνει τον επομενο συνομηλικο.
το δικο συμπερασμα σου ειναι οτι η θεοφανια εχει μια αποτυχημενη σχεση λογω της ηλικιας ενω η αλλη κοπελα εχει τις επιτυχημενες επιλογες?
οσο για τους 45 αρηδες, εγω που εχω πολλους στον κυκλο μου σου λεω οτι και οι αντρες και οι γυναικες σπανε εξισου.απλα οι γυναικες φροντιζουν λιγο περισσοτερο την εμφανιση τους και πολλοι αντρες εχουν ηδη σεξουαλικες δυσλειτουργιες πραγμα που οι γυναικες δεν εχουν ποτε .ποτε λογω ηλικιας εννοω οχι οτι δεν υπαρχουν γυναικες με σεξουαλικα προβληματα..υπαρχουν, αλλα δεν οφειλονται στην ηλικια...(εχουμε κι εμεις μια τυχη σαυτη τη ζωη μη μας την αμφισβητειτε)
δεν υπαρχει ακριβως συνταγη ηλικιων πετυχημενων σχεσεων.
Υπαρχουν ανθρωποι που κατω απο συνθηκες ταιριαζουν η οχι.
Δηλαδη αν βρεις στο δρομο σου μια γυναικα μεγαλυτερη σου και ταιριαζεις θα πεις πως θα ειναι σε 20 χρονια και πως θα ειμαι εγω??
Γιατι αν το πεις, τοτε δεν νιωθεις κατι στην ουσια του, οποτε τσαμπα συζηταμε, η μαλλον φιλολογουμε απλως.
Αν νομιζεις οτι βρηκες την γυναικα της ζωης σου δεν θα ασχοληθει κανεις με το ποσο ειναι, τι διαφορα εχουν κλπ.
Πανω απο ολα θα μετραει οτι ειναι η γυναικα της ζωης σου και τελος.
Απο την αλλη, φυσικο ειναι να ταιριαζουν κοντινες ηλικιες αλλα αυτο δεν ειναι κανονας.
Γιατι οι ανθρωποι δεν μπαινουν στο κρεβατι του προκρουστη για να κοντυνουμε η να αυξησουμε τις ηλικιες.
και για οσους καιγονται για επιχειρηματα και για μακροπροθεσμα σχεδια, υπαρχει και η γνωστη δυσοιωνη στατιστικη αν θελετε να το δουμε ντε και καλα σαν επιλογη σε βαθος χρονου.
δυστυχως για τους αντρες ,στατιστικα εχουν 10 περιπου χρονια μικροτερο οριο ζωης απο τις γυναικες...
γι αυτο βλεπουμε ΤΟΣΟ πολλες ηλικιωμενες γυναικες που στην περιοδο της ζωης τους που χρειαζονται συντροφια περισσοτερο, ζουνε μονες..αν ειχαν παντρευτει νεοτερους αντρες ισως ειχαν συντροφια ακομα..
Το ίδιο σπάσιμο βλέπω στο ξαναλέω(με το μεικ απ χειρότερα γίνεται!!!!).Quote:
Οσο αφορα την εμφανιση απλα δες το προσωπο ενος 45αρη και μιας 45αρας (χωρις 10 κιλα μεικ απ φυσικα) και πες μου μετα αν εχουν διαφορα
Και δεν βαζω κανενα απολυτως στοπ γιατι οπως ξαναειπα δεν μου αρεσουν εμφανισιακα οι γυναικες που ειναι μεγαλυτερες απο μενα πανω απο 2-3 χρονια το πολυ.
Χαλαρωσε τωρα μην ανεβει και καμια πιεση :)
Δε συμφωνώ με τη λογική ότι υπάρχουν κριτήρια ηλικίας για μια σχέση,Είπα την άποψή μου,είπες τη δική σου.Απλά εκνευρίζομαι όταν βλέπουμε τις σχέσεις επιφανειακά κ μιλάμε για ηλικίες,εμφάνιση κ.λ.π.Για μένα είναι κάτι βαθύτερο κ αυτό είναι το δύσκολο που αν το βρεις δεν παίζει ρόλο η ηλικία.
Όσο για την πίεση μην ανησυχείς....είμαι υποτασική:mad:
Άσε που είναι πολύ νωρίς για να έχω πίεση...Τι νόμιζες επειδή μιλάω έτσι ότι είμαι καμιά 40άρα που τα έχω με 30άρη κ προσπαθώ να βρώ επιχειρήματα???
Είναι θέμα ιδεολογίας κ τίποτα άλλο.
Για να πω την αμαρτια μου το πιστεψα.
Υποτασικη σημαινει οτι εχεις συχνα ζαλαδες αν δεν κανω λαθος. Φαντασου το αυτο οταν θα εισαι 45χρ και ολα αυτα θα ειναι πιο εντονα ενω το παλικαρι που θα εχεις διπλα σου δεν θα εχει τετοια προβληματα και να θελει να κανει ερωτα. Σκεψου το και πες μου τι θα κανει αν δει να συμβαινει συχνα αυτο και φυσικα δεν μιλαω για τα πρωτα χρονια που θα ειστε στις γλυκες, αληθινες ή μη.
Remedy δεν θα σχολιασω επιχειρηματα σου που αφορουν αλλα μελη του φορουμ αλλα θα ασχοληθω με αυτο
\'\'οσο για το επιχειρημα που ακουγεται πιο συχνα απ ολα, δλδ και τι θα γινει σε 5-10 χρονια που.....
ετσι κι αλλιως η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ πλειοψηφια των σχεσεων χαλαει πολυ συντομα\'\'
Οσοι βλεπουν τις σχεσεις κοντοφθαλμα δεν θα βρουν ποτε τους την πραγματικη ευτυχια και ισως να το κανουν αυτο γιατι δεν εχουν πραγματικα αισθηματα για τον συντροφο του. Απλα περνανε καλα και λενε \'\'ωχ αδερφε τι με νοιαζει για το αυριο\'\'. Για μενα αυτα τα ατομα δεν αξιζουν μια γιατι στο τελος την δικη τους μαλ... θα την πληρωσει κανενα παιδακι που μπορει να εχουν αποκτησει και θα το δει καποια στιγμη να πηγαινει στους ψυχολογους.
Και εκτος απο αυτο το περναμε καλα τωρα ειναι και η σοβαροτερη αιτια που στο τελος οταν θα χωρισει καποια απο το τεκνο, αν εχει απλα σχεση μαζι του, θα αναγκαστει να παντρευτει ουσιαστικα τον πρωτο που θα βρει μπροστα της ωστε να μην μεινει γεροντοκορη. Και εχω παραδειγμα συγκεκριμενης που εχει σχεση με μικροτερο και μου ελεγε πως εγω θα παντρευτω φετος και αν δεν με ζητησει αυτος θα παντρευτω με αλλον. Δηλαδη ειναι τοσο μεγαλη η αγαπη που εχουν που εχει ηδη ετοιμη την εναλλακτικη λυση.
Αυτα για οσους πιστευουν στα παραμυθακια.
κοντοφθαλμη οπτικη ειναι να ζυγιζεις τον απεναντι με τα χρονια τα κιλα η τα λεφτα του και μετα να αποφασιζεις αν μπορει να σου προκαλεσει συναισθηματα η οχι...Quote:
......
Οσοι βλεπουν τις σχεσεις κοντοφθαλμα δεν θα βρουν ποτε τους την πραγματικη ευτυχια και ισως να το κανουν αυτο γιατι δεν εχουν πραγματικα αισθηματα για τον συντροφο του. Απλα περνανε καλα και λενε \'\'ωχ αδερφε τι με νοιαζει για το αυριο\'\'. Για μενα αυτα τα ατομα δεν αξιζουν μια γιατι στο τελος την δικη τους μαλ... θα την πληρωσει κανενα παιδακι που μπορει να εχουν αποκτησει και θα το δει καποια στιγμη να πηγαινει στους ψυχολογους.
Και εκτος απο αυτο το περναμε καλα τωρα ειναι και η σοβαροτερη αιτια που στο τελος οταν θα χωρισει καποια απο το τεκνο, αν εχει απλα σχεση μαζι του, θα αναγκαστει να παντρευτει ουσιαστικα τον πρωτο που θα βρει μπροστα της ωστε να μην μεινει γεροντοκορη. Και εχω παραδειγμα συγκεκριμενης που εχει σχεση με μικροτερο και μου ελεγε πως εγω θα παντρευτω φετος και αν δεν με ζητησει αυτος θα παντρευτω με αλλον. Δηλαδη ειναι τοσο μεγαλη η αγαπη που εχουν που εχει ηδη ετοιμη την εναλλακτικη λυση.
Αυτα για οσους πιστευουν στα παραμυθακια.
αυτος που ειναι μακρια απο την ευτυχια ειναι ακριβως αυτος που νομιζει οτι μετραει καλα ολα τα \"αντικειμενικα\" χαρακτηριστικα της μελλοντικης του ευτυχιας, δεν εχει ομως την ικανοτητα να δει με τα ματια του συναισθηματος του...
στο τελος, θα βρισκεται ακομα στο μετρημα σαν κακομοιρος λογιστακος κι αυτο που θα εχει περασει απο μπροστα του θα ειναι η ζωη του....
μα τι μικροαστικες αντιληψεις ειναι αυτες, απορω αν ετσι σκεφτονται οι νεοι ανθρωποι στην ελλαδα...ουτε σε χωριο της ελλαδας του 50 δεν θα τα ακουγες αυτα...
αν οι φιλες σου ειναι κατινες, φοβισμενες και κακοπαθημενες και ελπιζουν να σωθουν \"τυλιγοντας\" κανεναν κακομοιρη πασει θυσια κι εσυ συμφωνεις με τετοιες αποψεις και τις αποδιδεις και σεολες τις αλλες γυναικες, ειστε αξιοι της τυχης σας..
εγω ανηκω στις γυναικες που φιαχνουν μονες τους το μελλον τους σπουδαζοντας και δουλευοντας σκληρα και δεν περιμενω κανεναν κακομοιρη ουτε να με σωσει ουτε να με αποκαταστησει..απο τον συντροφο μου θελω να ειναι μονο αυτο...συντροφος και να ειμαστε μαζι χαρουμενοι...ουτε σαν γαιδαρο να του φορτωσω το σαμαρι τον βλεπω ουτε σαν τον μαλακα που θα με σωσει απο το ραφι..
περαστικα στις φιλες σου :))))