Originally Posted by
Sonia
Καλημέρα.
Βρε 'συ Sandraki, συγγνώμη που θα το πω, ίσως κάνω και λάθος, αλλά εγώ βλέπω ότι από τη μία συναισθηματική εξάρτηση (από τους γονείς) πας να πέσεις σε άλλη, με το σύζυγο και τους γονείς αυτουνού. Το πατάω στα πόδια μου δεν σημαίνει ότι δεν θα έχεις ένα στήριγμα αν χρειαστεί, αλοίμονο, ή ότι δεν είναι υπέροχο να έχεις μία πολύ καλή σχέση με τον άντρα και τα πεθερικά σου... Αλλά εγώ αν κάτι πάει στραβά με το παλικάρι δεν σε βλέπω να την παλεύεις και πολύ. Πατάω στα πόδια μου σημαίνει ότι έχω αποδεχτεί ότι οι γονείς μου είναι έτσι και γιουβέτσι και τους έχω βάλει όρια και δεν σκάω και πολύ, ότι κάνω πράγματα για εμένα ανεξάρτητα από τον φίλο μου, ότι έχω στόχους και όνειρα δικά μου. Νέα κοπέλα ας πούμε και έχεις αναφέρει σε αυτό το θέμα 1000 φορές τον άντρα σου και την πεθερά και ότι θες να φροντίζεις το σπιτικό σου, ωστόσο ότι έχεις τις τάδε παρέες ή σου αρέσει το τάδε χόμπυ ή ότι ονειρεύεσαι να κάνεις ένα ταξίδι ή ότι έχεις τους τάδε στόχους στη δουλειά ή κάτι άλλο δεν έχεις πει. Όλα γυρίζουν γύρω από τα αισθήματά σου για άλλα άτομα, είτε τους γονείς είτε τον φίλο είτε τα πεθερικά. Για εσένα σαν εσένα δεν έχεις μιλήσει ακόμα. Μπορεί να το διαβάζω λάθος, δεν ξέρω, αλλά...
Ξέρεις, για να το απλουστεύσουμε και λίγο, έχω τουλάχιστον δύο περιπτώσεις τέτοιες στο κοντινό μου περιβάλλον. Είναι πολύ γλυκό που η άλλη έχει μονίμως το όνομα του άντρα της στο στόμα και που είναι δεμένη σαν οικογένεια και με αυτόν και με τους γονείς της ακόμα. Αλλά τώρα και με δύο παιδιά που έχει, είναι άσχημο να βλέπεις ένα πλάσμα χαμένο που δεν την παλεύει και πολύ αν δεν έχει άλλους γύρω της. Να μην μπορεί να κοιμηθεί αν λείπει ο άντρας της για δουλειά τη νυχτά ας πούμε ή με την πρώτη ευκαιρία να προσπαθεί να παίρνει τα παιδιά και να είναι με τους γονείς ή τον σύζυγο και να μη μπορεί να μείνει λίγο μόνη να κάνει κάτι με τα παιδιά ή μόνη της ή με φίλους. Με την πρώτη δυσκολία για ένα χαρτί στην εφορεία ή μπροστά σε μία απόφαση να επαναπαύεται στον άντρα της ή να της κακοφαίνεται να πάει από εδώ ως εκεί χωρίς να έχει σύζυγο ή γονείς από κοντά. Αυτό εγώ δεν το λέω "Στέκομαι στα πόδια μου". Και η άλλη που είναι μεγάλης ηλικίας πλέον και έχασε τον άντρα της... Συναισθηματικά και πρακτικά ζορίζεται πάρα πολύ και πρήζει τα παιδιά της και τα εγγόνια της άθελά της όλη την ώρα με τις φοβίες και τις ανασφάλειές της και την έλλειψη άλλων ενδιαφερόντων και ασχολιών. Ταλαιπωριέται και η ίδια, ταλαιπωρεί και τους γύρω της.
Κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και θέλει άλλα πράγματα στη ζωή του, δεν λέω, αλλά στο 2020 είναι σημαντικό να έχουμε ένα βαθμό ανεξαρτησίας σαν προσωπικότητες και να αισθανόμαστε άνετα στο πετσί μας χωρίς να τα αναλύουμε όλα.