Originally Posted by
Sonia
Ηλία και Αντρέα δεν θέλω να χαλάσουμε το θέμα της boo, αλλά αφορά και τη boo αυτό το σημείο. Θεωρείτε ότι οι φίλοι σας σας κάναν πέρα καθαρά λόγω κοινωνικού ρατσισμού ή επειδή κάτι άλλαξε στη μεταξύ σας σχέση και σε εσάς τους ίδιους (και εσάς και εκείνους) ;
Γιατί σε βάθος χρόνου οι ανθρώπινες σχέσεις αλλάζουν συνεχώς. Αν εγώ έχω φίλο τον τάδε γιατί έχουμε κοινά σημεία, μου ανοίγεται, με καταλαβαίνει, έχουμε συχνή επαφή, είναι ειλικρινής μαζί μου και ξαφνικά γίνει κάποιος άλλος που αποφεύγει τις δραστηριότητες που αγαπούσαμε να κάνουμε μαζί, δεν με καταλαβαίνει και κλείνεται στον εαυτό του, χάνεται για μεγάλα διαστήματα, δεν μου λέει τι του συμβαίνει ή επανέρχεται εμμονικά στα ίδια θέματα συζήτησης και δεν ακούει τι του λέω, δεν με καταλαβαίνει και δεν τον καταλαβαίνω ούτε κι εγώ, πόσο εύκολο είναι να διατηρηθεί μία φιλία μακροχρόνια;
Αν είχα χρόνια μία φίλη που βγαίναμε μαζί συχνά, μιλούσαμε για τα πάντα, είμασταν σε παρόμοια φάση ζωής αλλά εκείνη τώρα έχει οικογένεια, δουλειά, παιδιά, τρέχει και δε φτάνει, εγώ κλείνομαι μέσα σε ένα δωμάτιο ή σέρνω το κορμί μου όλη μέρα και δεν ασχολούμαι με τίποτα ή με νοιάζει να τελειώσω τη σχολή μου μόνο και βαριέμαι να ακούω για παιδιά/σκυλιά και αντίστοιχα εκείνη βαριέται και δεν κατανοεί την δική μου φάση, φταίει η ασθένεια ή ότι οι άνθρωποι αλλάζουν που θα χαθούμε με αυτή τη φίλη;
Λέτε συχνά ότι δεν σας καταλαβαίνουν και έχει μεγάλη αλήθεια αυτό. Όμως εσείς τους καταλαβαίνετε και τους ακούτε τους γύρω σας με τη σειρά σας;