σκέφτομαι ότι ίσως την κανω να σκεφτεί ότι είναι επιφανειακός και επίσης να καταλάβει την εγγύτητα που υπάρχει ανάμεσά μας αναγκαστικά όσο βρίσκεται σε αυτό το νησί;
Δεν ξέρω, ακούγομαι εντελως τρελός;
Printable View
Επίσης δεν θέλω να νιώθω σαν να την παρενοχλώ. Αλλά από την άλλη ήδη έχω στείλει τόσο αναπάντητα μηνύματα στο παρελθόν. Όταν είχε γινει ο καυγάς στην ομάδα είχα προσφερθεί να με καταγγείλω στην ΔΗΕ (γιατί μέχρι τότε είχαμε έτσι κι αλλιώς αμέτρητα μηνύματα που είχαμε αντάλλαξει μεταξύ μας) και ακόμα και όταν τα είχαμε καλά είχαμε συμφωνήσει να της στελνω μέιλ τις σκέψεις μου χωρίς απαραίτητα να χρειάζεται να απαντήσει, επειδή συνήθως τείνω να γράφω σεντόνια και δεν βόλευε να τα στέλνω σε άμεσα μηνύματα.
Σημασία δεν έχει πως το βλέπω εγώ.
Χωρίς να τη ξέρω, φαντάζομαι πως εκείνη θα φοβηθεί.
Και άσχετα με το αν θα φοβηθεί, θα έχει κάτι να λέει στις φίλες της για να δειχτεί ή για να γελάνε.
Απλά μην της κάνεις τη χάρη. Δες το έτσι.
Δεν ακούγεσαι τρελός. Ακούγεσαι επικίνδυνος. Και αυτό είναι χειρότερο.
Δεν πιστεύω πως είσαι όντως επικίνδυνος, γιατί καταλαβαίνω πως σκέφτεσαι. Αλλά έτσι ακούγεσαι.
επικίνδυνος δλδ, πώς ακούγομαι; αφού είναι ειρωνικό το μήνυμα. Και γράφω επίτηδες το επικίνδυνος στόκερ γιατί έτσι με είχε χαρακτηρίσει η διαχειρίστρια της ομάδας που ανέκαθεν είχε προσωπικα μαζί μου, όταν ακόμα μιλούσα κανονικά με την εν λόγω κοπέλα. Για να καταλάβεις, το στόκερ ήταν ενα διαχρονικό αστείο μεταξύ μας στο φόρουμ επειδή ήμουν ο μόνος που ασχολούνταν μαζί της και διάβαζα της δημοσιεύσεις της. Φυσικά δεν μπορώ να θεωρηθώ στόκερ επειδή διάβαζα τις δημιοσιεύσεις της σε ένα δημόσιο φόρουμ, και που άλλωστε και αυτή διάβαζε τις δικές μου.
Εκτός αυτού, επειδή υπήρχε αυτό το αστείο μεταξύ μας, όταν ήταν να της στείλω το πρώτο πακέτο με δώρα, με έβαλε να ψάξω να βρω την διεύθυνση της μόνος μου, όπως επίσης παίζαμε μάντεψε ποιος με τις επαφές της. Τεσπά, περίεργα πράγματα που δεν ξέρω γιατί δεχόμουν να τα κάνω, ήταν απλώς αυτή η φύση του παιχνιδιού μεταξύ μας και αυτό με ιντρίγκαρε κιόλας, ίσως και εκείνην.
Φυσικά πλέον ναι, δεν υπάρχει αυτό παιχνίδι, αρα δεν είναι το ίδιο.
Ακούγεσαι έτοιμος να κάνεις κινήσεις που θα την φέρουν σε δύσκολη θέση.
Αφού καταλαβαίνεις οτι δεν είναι το ίδιο, γιατί συνεχίζεις να το σκέφτεσαι?
Όπως και αν το πάρει, δεν θα έχει κάποιο θετικό αποτέλεσμα.
Κάνε οτιδήποτε άλλο για να ξεχαστείς. Αυτή είναι η γνώμη μου.
δεν νομίζω καν να μου δώσει σημασία. Το πιθανότερο είναι απλώς να το σχολίασει στο φόρουμ όταν γυρίσει και στην χειρότερη περίπτωση να κινήσει πάλι κάποια μαζική διαδικτυακή επίθεση εναντίων του. Αλλά αυτή τη φορά θα την αξίζω, γιατί όντως κάνω κάτι που δεν πρέπει. Τότε δεν είχα κάνει κάτι που δεν πρέπει, τότε απλώς αμυνόμουν. Αλλά ίσως κάποιες φορές ενδυόμαστε την αρνητική γνώμη των άλλων -το ξανάγραψα αυτό. Ίσως έχω εγκλωβιστεί σε αυτή την γνώμη.
Τι να κάνω; Θα πάρω πρώτα μισό ζάναξ και θα δω αν θα μου φύγει η σκέψη. Τώρα επέκτεινα το μήνυμα σε ένα σεντόνι ασυναρτησιών που της λέω ότι επί της ουσίας ξέρω ότι δεν θα έπρεπε να της το στείλω, αλλά είμαι σίγουρος ότι με έχει μπλοκάρει έτσι κι αλλιώς και ότι ποτέ δεν θα έκανα κάτι για να χαλάσω τις διακοπές της. Αλλά είναι ψέμα. Ίσως και το ποίημα ήταν μια προσπάθεια να χαλάσω τις διακοπές της. Για ποιο λόγο ηρέμησα μόλις υποπτέυθηκα ότι σταμάτησε να ανεβάζει στόρις εξαιτίας μου; Ίσως έτσι είχα την ψευδαίσθηση ότι με λαμβάνει υπόψη. Δεν ξέρω, μου είναι πολύ δύσκολο να ξεφύγω από αυτη την παρόρμηση. Και για κάποιο λόγο θέλω να μάθει ότι δεν έχω καλή γνώμη για αυτόν. Θελω να βάλω την ιδέα στο μυαλό της πως είναι ένας ανόητος wannabe influencer. Γιατί είμαι σίγουρος πως το έχει σκεφτεί. Μελέτησα την συχνοτητα που του κάνει λάικς, έχουν αραιώσει πολύ. Και αυτό μπορεί να οφείλεται είτε στο ότι έχουν σχέση (πάντα σταματάει να κάνει λάικς σε άτομα που της αρέσουν) είτε δεν έχουν σχέση και απλώς τον βρίσκει γελοίο.
Παραλογίζεσαι και θα βρεις άσχημα το μπελά σου στο τέλος Σκίουρε. Έχω την εντύπωση ότι όσο κι αν θεωρείς ότι δεν έχει κάτι άλλο να σου δώσει, πρέπει να αρχίζεις ψυχοθεραπεία πάλι. Αλλά να μιλάς για όλα, όχι μόνο για το άγχος σου.
Ασχημο μπελα πώς θα βρω; Να μου κανει μήνυση; Εδώ είχα κοντεψει εγώ να της κάνω όταν έλεγε ανυποστατα πράγματα για μένα. Δεν με φοβιζουν τα νομικα. Να μου κανει δημόσιο κανσελ; Αφού το έχει ξανακάνει. Δεν είμαι ο μοναδικός φταιχτης σε αυτή την κατάσταση. Να ερθει να με σπασει στο ξυλο ο ψηλολελεκας;
Τέλος παντων το μήνυμα το εστειλα. Το ξέρω οτι ήταν λάθος αλλά δεν μπορουσα να σταματησω να το σκέφτομαι. Δεν θα ξανακανω τιποτε άλλο. Το ξέρω ότι δεν έχει νόημα. Την μπλοκαρα στο φβ , θα την μπλοκαρω και στο ινσταγκραμ για να μην ξέρω τιποτα πια για αυτή.
Το ιδανικό θα ήταν να βγω και απο την ομάδα,αλλά δεν θέλω να κάνω τη χάρη σε όσα άτομα δεν με συμπαθουν απο εκεί. Το ξέρω ότι είναι τοξικό όλο αυτό για μένα,ειδικά τώρα που σκέφτομαι ότι πιθανον θα γίνει εκ νέου θέμα με προσωπικες επιθεσεις παλι,λόγω των μηνυματων. Αλλά να βγω έτσι απο την ομάδα απλως θα τους δώσει το ελεύθερο να με κραζουν. Εχω βέβαια δυο τρια άτομα που μιλαω εκτός , άρα θα το μαθω αν γινει κάτι τέτοιο αλλά και παλι μου φαίνεται σαν ήττα και παραδοχη ενοχής. Ισως κατεβασω το προφιλ μου για κάποιο διάστημα. Θα δω. Δεν γράφω παντως αυτες τις μέρες.
Σε σχέση με τη ψυχοθεραπεια, δεν είναι οτι θεωρώ ότι θα μου ήταν εντελώς άχρηστη αλλά μόλις ανακαινισα δυο διαμερίσματα μου για να τα νοικιαζω και επενδυσα σχετικά μεγάλο κεφάλαιο, η ακρίβεια των γατοτροφων έχει φτάσει στα ύψη και ταΐζω τόσα αδεσποτα, θα χρειαστει να ταξιδεψω αρκετα εντος του χειμωνα λογω βιβλιοπαρουσιασης και παράλληλα έχω και χρόνια άρρωστη μητέρα, δεν θέλω να σκαω 100 ευρώ τη βδομάδα σε αυτή τη φάση για να κάνω ψυχοθεραπεια. Θα κάνω καποια στιγμή, απλα όχι τώρα και απο αποψη χρόνου γιατί έχω ξεκινήσει αιτήσεις για κάτι μεταπτυχιακα που με ενδιέφεραν και αν με παρουν δεν θα προλαβαινω να κάνω και πολλα μαζί με όλα τα υπόλοιπα που έχω στο προγραμμα μου.
καλημερα.
πολεμας ανεμομυλους.
οχι, επειδη δεν βρισκεις το δικιο σου, αλλα γιατι η υποθεση αυτη απο αποψη δικης της επιθυμιας προς εσενα, ειναι τελειωμενη εδω και ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ.
κι αυτο προκυπτει απ οσα εχεις εξιστορησει για το ποσο σε απεριψε, ποσο απομακρυνθηκε, ποσο στραφηκε εναντιον σου, ποσο σε κακολογησε, ποσο σε κοροιδεψε πισω απο την πλατη σου μαζι με αλλους...
αυτο σημαινει οτι και μονη να ηταν, δεν θα στρεφοταν σε σενα για σχεση! σε εχει αποριψει!
επομενως, οσο και να βλαψεις (εστω οτι μπορεις) την εικονα του φιλου της, η να τον κοροιδευεις, δεν προκειται να βοηθησει σε τπτ. αντιθετως, θα σε θεωρει και κατίνο.
δηλαδη, και να ειναι οντως γκομενος, τι σε αφορα εσενα αν ειναι ψηλος ή ποζαρει ή εχει μεγαλη μυτη; αν σε εκεινην αρεσει, ο,τι και να λες δενε χει σημασια.
εγω ομως πιστευω οτι μπορει να μην ειναι καν εραστες, αλλα απλοι φιλοι και πηγαν μαζι διακοπες επειδη δενε χουν συντροφους. για την παρεα δηλαδη...
αλλα ουτε αυτο θα σε βοηθουσε βρε σκιουρε, γιατι η τυπισα δεν σε θελει!
οταν δεν θες καποιον, δεν θα πας μαζι του, επειδη εχεις μοναξιες... θα ψαξεις καποιον που να θελεις, ακομα και για κατι περιστασιακο.
μας αναφερεις ενα σωρο ποσα που χρειαστηκαν για τις δουλειες σου κι ενα σωρο υποχρεωσεις που ταχα σε κρατουν μακρια απο την ψυχοθεραπεια.
αυταποδεικτο, οτι αν θες, τα λεφτα τα βρισκεις ανετα.
τον χρονο επισης, γιατι μονο τον χρονο που γραφεις εδω για μια τελειωμενη υποθεση να διαθεσεις, μπορεις να κανεις καθε μερα ψυχοθεραπεια...
εν τελει, δικαιολογιες ειναι ολα αυτα, κιε γω επισης θεωρω οτι χρειαζεσαι επειγοντως ψυχοθεραπεια για να ανακουφιστεις απο αυτες τις σκεψεις και να βαλεις ο,τι σε απασχολει σε υποφερτες και πραγματικες βασεις.
Δεν ήσουνα διαχρονική φαντασίωση της όπως υπήρξε αυτή για σένα. Όσες σχέσεις και να κάνεις άμα κολλήσει ο νους σου σε κάποιαν είναι ως εάν να μην είχες σχέση μαζί τους κι ακόμα δεν κάνεις αποφασιστική κίνηση προς καμία άλλη λόγω ότι εκεινη είναι στη σκέψη σου. Πρέπει μέσα σου να βρεις την αυτεπιβολή, την εκλογίκευση ώστε να ξεκόψεις στη σκέψη μου. Ο ψυχολόγος, μου φαίνεται σωστά σε καθοδήγησε. Το να κάνει κανείς μια δημιουργική και πολυάσχολη ζωή άμα ο νους του κόλλησε σε κάτι δεν ξεκολλά. Πρέπει κυριολεκτικά να ανατρέψεις αυτή την εικόνα που έκτισε μέσα της για σένα για να σε αποδεχτεί και νοουμένου πάλι ότι εμπίπτεις σε αυτό το πρότυπο άντρα που έχει στη σκέψη της.
Πες ότι εγώ είχα μία σχέση που μοιραστήκαμε πολλά πράγματα και οι δύο αλλά στην πορεία χάλασε, αισθανόμουν ότι δεν τα βρίσκαμε, ότι γινόταν φορτικός ο άλλος και δεν μπορούσα να συνεννοηθώ και χωρίσαμε. Τον πρώτο καιρό (κακώς, κάκιστα), ενώ είχα ξενερώσει με εκείνον αυτός φαινόταν να έχει κάποια αισθήματα κι εγώ δεν έκοβα την επικοινωνία μαχαίρι, γιατί υπήρχαν κοινά σημεία κάποτε και ίσως κάπου δεν ήθελα να τον πληγώσω περισσότερο τον άλλον. Μετά όμως αυτός κατά τη γνώμη μου έκανε την τρίχα τριχιά, έβγαλε ένα πρόσωπο κατά τα κριτήριά μου εντελώς άλλο από αυτό που περίμενα, κινούταν εγωκεντρικά ή με τρόπο που εγώ θεωρούσα εντελώς απροσάρμοστο και παράλογο, μπλεχτήκαν κοινοί μας φίλοι, γίναμε κουλουβάχατα και μετά από καιρό και διάφορα σκηνικά, κόψαμε εντελώς επικοινωνία. Αυτός για καιρό έστελνε μετά μηνύματα που άφηνα αναπάντητα γιατί απλά θα το τροφοδοτούσα όλο αυτό, ελπίζοντας με τον καιρό να ξεφουσκώσει αυτό το πράγμα στο μυαλό του. Έχω τις παρέες μου, τους φίλους μου και ίσως καινούρια σχέση και όσο είμαι μακριά χωρικά, αισθάνομαι μία κάποια ασφάλεια.
Μετά από καιρό είμαι κάπου διακοπές που αυτός μένει σχετικά κοντά και ξαφνικά ο τύπος μου στέλνει μήνυμα, ξέρει που βρίσκομαι, διαπιστώνω ότι παρακολουθεί όλες τις κινήσεις μου τόσο καιρό, κάνει σενάρια για τη ζωή μου και τους κοντινούς μου ανθρώπους, γράφει κατεβατά με αναλύσεις για τα αισθήματά του, αναλύει καταστάσεις για κεφάλαια που θεωρώ ότι είχαν κλείσει εδώ και χρόνια. Λογικό δεν είναι να τον θεωρώ stacker, ψυχικά ασταθή, να μην αισθάνομαι ότι με παρενοχλεί όταν έχω κλείσει εντελώς αυτό το κεφάλαιο, έχω πάει παρακάτω και δεν θέλω επαφές;
Σκέψου τώρα τη θέση της κοπέλας όταν δεν υπήρχε καν μία σχέση, αλλά "γνωριμία" μέσω φόρουμ, ανταλλαγές μηνυμάτων ηλεκτρονικά και τηλεφωνημάτων και από επαφή δια ζώσης κανα-δυο φορές μόνο όπου δεν παίχτηκε και τίποτα. Εσύ μπορεί να έχεις φιάξει μία κατάσταση στο μυαλό σου που δεν συνάδει με τη δική της πραγματικότητα. Το να λες από τη μία "αυτό που κάνω είναι λάθος αλλά θα το κάνω γιατί έτσι", ή "δεν το θεωρώ stacking, εμμονή και τρελό, άρα δεν είναι" δεν σημαίνει ότι στα δικά της μάτια ή στα μάτια ενός τρίτου παρατηρητή δεν είναι.
Προσωπικά μετά από όλα αυτά που έχεις περιγράψει, αν σε έβλεπα στον ίδιο χώρο δήθεν τυχαία, σίγουρα θα ενημέρωνα το περιβάλλον μου και είτε θα τα μάζευα και θα έφευγα από το νησί ή/και θα μιλούσα στην αστυνομία να σε έχει στο νού της. Το τι έχεις στο κεφάλι σου το ξέρεις εσύ, αλλά σαν απέξω φαίνονται εντελώς creepy όλα αυτά που λες!
Έτσι όπως τα περιγράφετε έχετε δίκιο , δεν αντιλέγω. Αλλά δεν νομίζω πως στην μετανεωτερική εποχή των σόσιαλ μίντια μπορώ να θεωρηθώ στόκερ επειδή είδα τις δημόσιες ιστορίες της. Αν κάποιος θέλει να μην βλέπουν τι κάνει στη ζωή του δεν το ποστάρει, ή έστω το ποστάρει, αλλά ιδιωτικά.
Εκτός του ότι δεν λειτουργεί έτσι το νομικό σύστημα, δηλαδή να καλέσω εγώ απλά την αστυνομία και να πω ότι κάποιος βλέπει τα στόρις μου και μου στέλνει μηνύματα. Αν θεωρεί ότι την έχω παρενοχλήσει, μπορεί να το πάει κανονικά μέσω της νομικής οδού και είτε να υποβάλλει μήνυση για παρενόχληση είτε να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα για να βγει μια διαταγή που θα λέει να μην της στέλνω μηνύματα. Ωραία. Και; Είμαι κακός άνθρωπος επειδή ένιωσα πράγματα; Επειδή μου φέρθηκε άσχημα και δεν το ξεπέρασα; Επειδή έχω περάσει δύσκολα στη ζωή μου και δεν περίμενα ότι και αυτή θα με μαχαίρωνε πισώπλατα; Η δική μου ψυχική κατάσταση, ο δικός μου φόβος όταν με εξευτέλιζε δημόσια και όταν κοροιδευε την υγεία μου δεν έχουν σημασία; Θα έπρεπε δηλαδή να το ξεπεράσω στο πι και φι, θα έπρεπε η ανάρρωσή μου να μην την πλήξει στο ελάχιστο;
Ό,τι κάνουμε στη ζωή δεν είναι άμοιρο ευθυνών. Μακάρι να με καταγγείλει, για να στοιχειοθετηθεί μια τέτοια δικογραφία, μακάρι να δω γραμμένες στο χαρτί καταθέσεις και επίσημες κατηγορίες που να δηλώνουν ρητώς ποια ήταν τα λάθη μου και τα νομικά μου παραπτώματα και ποια τα δικά της.
Αλλά τέλος πάντων, δεν έχει σημασία. Το πιθανότερο είναι απλώς να μιλήσει για μένα άσχημα μεταξύ τους, να γελάσει εις βάρος μου κλπ κλπ ή να προσπαθήσει να δολοφονήσει για ακόμα μία φορά τον χαρακτήρα μου. Εγώ τις ημέρες που είχε γίνει όλο αυτό κόντευα να πέσω κάτω, είχα 150 παλμούς καθιστός. Αν πέθαινα θα έλεγαν ότι είχα ψυχολογικά προβλήματα. Πάντα έτσι δεν λένε; Αισχρές γενικότητες, άνθρωποι που πατάνε ανθρώπους και μετά θέλουν να μην σκέφτονται τι έκαναν.
Το ότι της έστειλα αυτό που της έστειλα αλλάζει κάτι στην ήδη διαμορφωμένη κατάσταση; Μου θυμίζει περίπου όταν κάπνιζα και είχα άγχος ότι θα πάθω καρκίνο. Δεν είχε διαφορά αν έκανα 10 τσιγάρα ή ένα πακέτο, είχε ήδη συσσωρευτεί, εκείνο το διάστημα, επαρκής νικοτίνη για να κάνει την καρδιά μου να φτερουγίζει, επαρκής δηλητηριώδης ουσία για να μπορέσει μακροπρόθεσμα να με σκοτώσει. Και ακόμα δεν έχω διαφύγει τον κίνδυνο. Το να ζεις ενέχει ένα ρίσκο. Το να υποκύπτεις στα πάθη σου το ίδιο. Και είκοσι χρόνια να κάνω να της μιλήσω δεν θα αλλάξει ποτέ άποψη για μένα. Και το ξέρω ότι αυτή την άποψη τη διαμόρφωσα εγώ, αλλά δεν μπορώ πια να τη διορθώσω.
Τώρα όσο για τα επικίνδυνος κλπ, εκτός κόντεξτ έτσι μπορεί να φαίνεται, αλλά εντός κόντεξτ, όποιος μας δει και μας φέρει αντιμετωπους στη δικαιοσυνη, θα διαπιστώσει πόσο ανεδαφικός ισχυρισμός είναι.
Σε κάθε περίπτωση, δεν θα πήγαινα να τη βρω, είναι σενάρια του μυαλού μου. Δεν θα είχα και τίποτα να της πω άλλωστε. Το σκεφτόμουν χθες, ακόμα και να μου χτυπούσε την πόρτα μου, θα μπορούσα άραγε να ξεχάσω όλα όσα έχουν προηγηθεί; Εξαρχής ήμουν ανασφαλής απέναντί της. Δεν ένιωθα αρκετός για αυτήν. Απλα το θράσος της, το γεγονός ότι εγώ προσπάθησα τόσο για να την ικανοποιήσω, ξόδεψα παρα πολλά λεφτά για να της στέλνω ακριβά δώρα και ανθοδέσμες που πολλές φορές εκείνη ζητούσε, της έγραψα τόσα πράγματα, καθόμουν να την ψυχαγωγώ, να την ακούω και μετά μου φέρθηκε έτσι, όχι, συγνώμη, δεν μου είναι εύκολο να το ξεπεράσω. Παρότι δεν κρατάω άσχημα συναισθήματα απέναντί της και θεωρητικά μου αρέσει να ξέρω ότι περνάει καλά, αλλά τι την πείραζε να βρίσκομαι κι εγώ στη ζωή της; Είχε πολλούς ενοχλητικούς τύπους που της την έπεφταν και ποτέ δεν τους απόκοβε εντελώς. Το είχαμε συζητήσει μάλιστα. Νομίζω οτι εμένα μου φέρθηκε έτσι γιατί είμαι εύκολο θύμα.
Τέλος πάντων. Εχω πει πολλές φορές στο παρελθόν ότι θα σταματήσω και δεν τα κατάφερα. Αυτή τη φορά θα το κάνω γιατί η επίσκεψή της διέλυσε τις παλιές μου ψευδαισθήσεις. Θα συγχωρήσω και εκείνην και εμένα και θα δεν θα σκεφτώ πια για το θέμα.
Και ίσως να μην γράψω ούτε για αυτό. Προσπαθούσα τις προάλλες να φτιάξω ένα πλάνο μυθιστορήματος. Είναι πολύ δύσκολο σε ένα τέτοιο σενάριο, εκτός κι αν η ιστορία αφορά τον Τζο Γκόλντμπεργκ.