Όλα καλά θα πάνε να είσαι σίγουρος γιαυτό φίλε gus, και από τα λεγόμενα σου φαίνεται πως είσαι ήδη στον σωστό δρόμο. :)
Printable View
Όλα καλά θα πάνε να είσαι σίγουρος γιαυτό φίλε gus, και από τα λεγόμενα σου φαίνεται πως είσαι ήδη στον σωστό δρόμο. :)
Gus,κανένας δε φτάνει από την αρχή στο τέλος ξαφνικά.Είναι μία αργή,αλλά σταθερή διαδικασία αλλαγών και αυτή σου η παρατήρηση,δείχνει μία βελτίωση στον δρόμο για τον στόχο σου.Καλή συνέχεια,καλή δύναμη!(την έχεις,θα το δεις!):)
Να είστε καλά παιδιά :)
Γκας,Quote:
Originally posted by gus1973
Σήμερα, ξύπνησα τρομαγμένος. Ο φόβος με κυρίεψε σπρώχνοντας με πιο βαθιά στο στρώμα μου. Δεν άκουσα (δεν ήθελα να κούσω) το ξυπνητήρι και πήγα στη δουλειά αργοπορημένος κατά μισή ώρα :)
Σε δύο εβδομάδες περίπου καλούμαι να παρουσιάσω την εργασία στην οποία αναφέρθηκα σε προηγούμενα μου posts σε αυτό το θέμα. Άγχος, τρόμος, φόβος κάνουν την εμφάνιση τους. Το θετικό είναι ότι σε παρόμοιες περιπτώσεις στο παρελθόν ο τρόμος εμφανίζονταν αρκετά πιο πριν (και ένα μήνα πιο νωρίς) και με συνόδευε καθόλη την διάρκεια της ημέρας. Η τωρινή κατάσταση είναι κάπως διαφορετική. Τρομάζω αλλά συγχρόνως έχω την δυνατότητα να απομονώσω τις άσχημες σκέψεις και να βρεθώ πάνω από αυτές.
Αναμένω την στιγμή με άγχος αλλά και ενδιαφέρον... θέλω να πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά :)
είναι τόση η θετικότητα που εκπέμπεις με αυτό σου το μνμ.
Αυτές οι άσχημες σκέψεις είναι τόσο δύσκολο να απομονωθούν και να αποστασιοποιηθεί κανείς απο αυτές.
Συγχαρητήρια που το καταφέρνεις.
Σκέψου Γκας, δεν είναι κάτι που το κάνεις για πρώτη φορά και είσαι καλύτερα απο προηγούμενες φορές.
Επομένως, όλη αυτή η αναμονή θα οδηγήσει τελικά σε κάτι γνώριμο, σε κάτι που έχεις ξαναπεράσει και διακπεραιώσει επιτυχώς.
Καλή δύναμη αν και ήδη φαίνεται να έχεις αρκετή : )
Μου αρεσει πολυ να διαβαζω για μια τετοια προσμονη.Quote:
Αναμένω την στιγμή με άγχος αλλά και ενδιαφέρον...
Και με αγχος και με ενδιαφερον. Με παραπεμπει σε μια πιο ηρεμη κατασταση, πιο ισορροπημενη. Μου δειχνει πώς δεν υπάρχει μονο μια πλευρα της εικονας, αλλα περισσοτερες που εισαι ετοιμος, να δεις, να ανακαλυψεις κ να αποδεχτεις.
Πιστευω πώς όλα θα πανε καλα:) Καλη επιτυχια!
weird σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια :-)Quote:
Originally posted by weird
Γκας,
είναι τόση η θετικότητα που εκπέμπεις με αυτό σου το μνμ.
Αυτές οι άσχημες σκέψεις είναι τόσο δύσκολο να απομονωθούν και να αποστασιοποιηθεί κανείς απο αυτές.
Συγχαρητήρια που το καταφέρνεις.
Σκέψου Γκας, δεν είναι κάτι που το κάνεις για πρώτη φορά και είσαι καλύτερα απο προηγούμενες φορές.
Επομένως, όλη αυτή η αναμονή θα οδηγήσει τελικά σε κάτι γνώριμο, σε κάτι που έχεις ξαναπεράσει και διακπεραιώσει επιτυχώς.
Καλή δύναμη αν και ήδη φαίνεται να έχεις αρκετή : )
Όντως είναι δύσκολο να απομονώσεις τις άσχημες σκέψεις και ακόμη πιο δύσκολο να τις προσπεράσεις. Παρόλα αυτά τον τελευταίο χρόνο προσπαθώ και δουλεύω σκληρά γι΄αυτό.
Η \"κοινωνική φοβία\" (ας το ονομάσει όπως επιθυμεί ο καθένας) αποτέλεσε ένα από τους βασικούς λόγους για τους οποίους ξεκίνησα ψυχοθεραπεία. Το εντυπωσιακό είναι ότι το τελευταίο διάστημα (παρόλο που πλησίαζε η \"μεγάλη δοκιμασία\" της παρουσίασης) είχα αφήσει στην άκρη το σύμπτωμα. Ακόμη εντυπωσιακότερο είναι το γεγονός ότι όλο αυτό \"γεννιέται\" σιγά - σιγά και υπομονετικά.
Όντως το έχω κάνει και άλλες φορές και είναι γεγονός ότι τότε δεν ήμουν καθόλου μα καθόλου καλά. Τώρα είμαι καλύτερα... άρα το μόνο σίγουρο είναι ότι θα είναι διαφορετικά... τολμώ να πω πιο καλά από τότε :-)
Έτσι είναι sofia... το \"ενδιαφέρον\" αποτελεί το νέο στοιχείο σε όλη αυτή τη διαδικασία. Έχω την εντύπωση ότι αποκτώ (όπως σημειώνεις στην υπογραφή σου) μια περισσότερο \"εξερευνητική διάθεση\" :-)Quote:
Originally posted by sofia
Μου αρεσει πολυ να διαβαζω για μια τετοια προσμονη.
Και με αγχος και με ενδιαφερον. Με παραπεμπει σε μια πιο ηρεμη κατασταση, πιο ισορροπημενη. Μου δειχνει πώς δεν υπάρχει μονο μια πλευρα της εικονας, αλλα περισσοτερες που εισαι ετοιμος, να δεις, να ανακαλυψεις κ να αποδεχτεις.
Πιστευω πώς όλα θα πανε καλα:) Καλη επιτυχια!
Διάθεση εξερευνητική, κάτι που γεννιέται σιγά σιγά, μια αισιοδοξία συγκρατημένη αλλά και τόσο πραγματική συνάμα.Quote:
Το εντυπωσιακό είναι ότι το τελευταίο διάστημα (παρόλο που πλησίαζε η \"μεγάλη δοκιμασία\" της παρουσίασης) είχα αφήσει στην άκρη το σύμπτωμα. Ακόμη εντυπωσιακότερο είναι το γεγονός ότι όλο αυτό \"γεννιέται\" σιγά - σιγά και υπομονετικά.
Όντως το έχω κάνει και άλλες φορές και είναι γεγονός ότι τότε δεν ήμουν καθόλου μα καθόλου καλά. Τώρα είμαι καλύτερα... άρα το μόνο σίγουρο είναι ότι θα είναι διαφορετικά... τολμώ να πω πιο καλά από τότε :-)
... το \"ενδιαφέρον\" αποτελεί το νέο στοιχείο σε όλη αυτή τη διαδικασία. Έχω την εντύπωση ότι αποκτώ (όπως σημειώνεις στην υπογραφή σου) μια περισσότερο \"εξερευνητική διάθεση\" :-)
Πολύ όμορφα όλα αυτά Γκας. :)
Αύριο είναι η μέρα της έκθεσης. Η ημέρα της παρουσίασης...
Όλες αυτές τις μέρες είχα αρκετά σκαμπανεβάσματα. Ανησυχία, άγχος, δυσκολία στον ύπνο υπήρχαν. Το θετικό είναι ότι το άγχος δεν κυριαρχούσε καθόλη την διάρκεια της ημέρας. Αυτή τη στιγμή είμαι ανήσυχος αλλά προσπαθώ να εκλογικεύσω την κατάσταση. Έχω κάνει αρκετές πρόβες. Προσπαθώ να τακτοποιήσω στο μυαλό μου όλες τις θετικές σκέψεις παραμερίζοντας (όσο μπορώ) τον φόβο. Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι θα τα πάω καλά. Ο φόβος μου έχει να κάνει με τα πρώτα 5 λεπτά και την πιθανότητα παρουσίασης φαινομένων όπως κόμπιασμα στη φωνή. Αν ξεπεράσω αυτό το διάστημα θα είμαι καλά. Πιστεύω ότι θα το \"απομονώσω\" και θα καταφέρω να βγώ πάνω από αυτό. Να σφίξω τα δόντια και να πω αυτά που γνωρίζω καλά...
Χρειάζομαι τη θετική ενέργεια σας :) τα λόγια που θα με οδηγήσουν \"ψηλά\". Πάνω από τα συμπτώματα...
Gus,σου στέλνω όλη τη θετική ενέργεια που διαθέτω!Θα τα καταφέρεις,ήδη έχεις κάνει το πιο σημαντικό βήμα,που είναι να αναγνώσουμε το πρόβλημά μας.Εκεί θα κολλήσεις;Θα τα πας μια χαρά!Μην ξεχνάς πως έχεις κάθε μας ευχή και το ενδιαφέρον μας.Σα νερό θα περάσει το πρώτο πεντάλεπτο!Είναι πολύ θετικό το ότι έχεις προετοιμαστεί καλά!
Σκέψου μετά τι ωραία που θα νιώσεις όταν έχεις ξεπεράσει και αυτό το μικρό εμπόδιο!
Περιμένουμε νέα σου.Πετύχεις δεν πετύχεις όμως,να θυμάσαι ότι δεν είσαι η κάθε σου αποτυχία ή επιτυχία,είσαι εσύ και θα εκτιμάς τον εαυτό σου ξέχωρα από τ\'άλλα,ε;
Άιντε,να περάσει σα νερό!:)
ρε παιδιά αν κάποιος που ιδρώνει κάνει ράνει σε ένα τραπέζι πχ. ότι και καλά νομίζει ότι δεν είναι αστείος είναι βαρετός δεν τραβάει τη προσοχή της παρέας μπορεί να πει κάποιες κουβέντες και να μην του δώσουν όλοι σημασία,μπορεί να παρουσιάσει μια εργασία και να κομπλάρει,να πάει να μιλήσει και να μπερδέψει τα λόγια του να πει μια μαλακία που ίσως τον παρεξηγήσει κάποιος, δεν είναι λύση να πεί στα @@ μου?αυτός είμαι και τέλος?με τους κολητούς μου είμαι άνετος,με την οικογένοιά μου άνετος,με την γκομενά μου άνετος.(και να μην είναι και με αυτους πάλι δε τρέχει) θυμάμαι αρκετά χρόνια της ζωής μου να σκέφτομαι \"είπα μαλακία,μίλησα και δε με προσέξανε,λέω αστεία και δε γελάνε\" δεν είναι κατι τραγικό, στα @@ μου,από τότε που το έχω εφαρμόσει αυτά στο πρόβλημα που ονομάζεται κοινωνική φοβία έχω βελτιωθεί κατά πολύ
Τελικά σκέφτομαι, μήπως είμαστε λίγο ψώνια,θέμε να είμαστε το επίκεντρο της παρέας να λέμε όλο έξυπνες ατάκες και να τραβάμε τη προσοχή?δεν είναι κακό να βλέπεις και να ακούς τους άλλους,να μην είσαι ανταγωνιστικός...παρουσιάζ� �ις την εργασία σου με ότι αποτέλεσμα έχει,θυμάμαι όταν σπούδαζα και άλλα παιδια που παρουσίαζαν εργασίες κολούσαν και μερικές φορές δε μπορούσαν να συνεχίσουν,και σκέφτομαι,το παιδί που παρουσίασε την εργασία και κόλησε έκανε κάτι κατακριτέο?πως μου φάνηκε στα μάτια μου?έκανε κάτι κακό που έπρεπε να ντρέπεται για αυτό???...όχι δε μου φάνηκε κακό,σχεδόν μετα από κάποια λεπτά ούτε που το θυμόμουν,ο κάθε άνθρωπος έχει πολλά στο μυαλό του για να σκεφτεται συνέχεια τι έκανα εγώ στην παρουσίαση...έτσι φαίνεται και στα μάτια και των άλλων,οπότε άμα το κάνω και εγώ δεν είναι κάτι κακό...
Αυτή η παρατήρηση με βοήθησε να ξεπεράσω σε μέγιστο βαθμό την κοινωνική φοβεία,στα μάτια μου δε βλέπω τον άλλο \"κάπως\" επειδή κόλησε στην παρουσίαση, μου μίλησε και τραύλισε κτλ. κτλ. που εγώ το σκεφτόμουν και δε μπορόυσα να κοιμηθώ για μέρες όταν το έκανα γιατι το έβαζα στο μεγενθυντικό φακό και το έκανα πενταπλάσιο...γνώμη μου είναι το \"αυτός είμαι\" δέχομαι τον εαυτό μου,απολαμβάνω τα άτομα που είναι η ψυχή της παρέας και εκμεταλεύομαι το ταλέντο τους να διασκεδάζουν τους άλλους και εμένα μαζί και όχι να τους ζηλεύω και να μιζεριάζω με αυτολύπηση γιατί να μην είμαι έτσι, να μην είμαι άνετος και τα λοιπα σκατά...
ΔΕ θέλω να το παίξω ότι έχω πιάσει το νόημα και έχω καταλάβει τη ζωη,ίσα ίσα καθημερινά βιώνω στιγμές ίσως υπερβολικού άγχους,όπως για ορισμένες ευθύνες που αναλαμβάνω στη δουλεία μου,αλλά αυτό που έχω καταφέρει είναι πλέον ότι μπορώ να πάω σε μια εκδήλωση σαν τον άνθρωπο και να περάσω καλά...παλιότερα αυτό ήταν μαρτύριο για μένα...
Με λίγα λόγια θέλω να πω ότι πρέπει που και που να λέμε στα παλία μου τα παπούτσια,παρά να πιεζόμαστε να γίνουμε κάτι άλλο,και έχω παρατηρήσει ότι αν το καταφέρεις αυτό,αυτόματα πετάς και τις ωραίες ατάκες σου επειδή νοιώθεις πιο άνετα και δε \"κομπλεξάρεσε\"...
υγ:ο κύριος μορφέας να με βοηθούσε λίγο να κοιμόμουν καλύτερα θα ήταν όλα πιο βολικά...αλλά τέσπα
υγ2:αυτές τις σκέψεις που με έχουν βοηθήσει πάρα πολύ τις έχω σκεφτεί μόνος αλλά κανονικά θα έπρεπε να μου τις έιχε πει καποιος ψυχολόγος ίσως στον οποίο να έπρεπε να είχα απευθυνθεί πριν χρόνια...
Quote:
Αύριο είναι η μέρα της έκθεσης. Η ημέρα της παρουσίασης...
Όλες αυτές τις μέρες είχα αρκετά σκαμπανεβάσματα. Ανησυχία, άγχος, δυσκολία στον ύπνο υπήρχαν. Το θετικό είναι ότι το άγχος δεν κυριαρχούσε καθόλη την διάρκεια της ημέρας. Αυτή τη στιγμή είμαι ανήσυχος αλλά προσπαθώ να εκλογικεύσω την κατάσταση. Έχω κάνει αρκετές πρόβες. Προσπαθώ να τακτοποιήσω στο μυαλό μου όλες τις θετικές σκέψεις παραμερίζοντας (όσο μπορώ) τον φόβο. Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι θα τα πάω καλά. Ο φόβος μου έχει να κάνει με τα πρώτα 5 λεπτά και την πιθανότητα παρουσίασης φαινομένων όπως κόμπιασμα στη φωνή. Αν ξεπεράσω αυτό το διάστημα θα είμαι καλά. Πιστεύω ότι θα το \"απομονώσω\" και θα καταφέρω να βγώ πάνω από αυτό. Να σφίξω τα δόντια και να πω αυτά που γνωρίζω καλά...
Χρειάζομαι τη θετική ενέργεια σας :) τα λόγια που θα με οδηγήσουν \"ψηλά\". Πάνω από τα συμπτώματα...
Έχεις και τη δικη μου θετικη ενεργεια φιλε μου. Εύχομαι οτι καλύτερο περιμενουμε νεα σου για το πως τα πήγες. ;) :)
Η παρουσίαση τελείωσε!
Όλα πήγαν περίφημα :)
Τίποτε απ\' ότι φοβομουν δεν πραγματοποιήθηκε.
Μετά από μια δύσκολη νύχτα με άσχημο ύπνο ήρθε το πρωί το οποίο με βρήκε... διαφορετικό. Θε έλεγα πιο δυνατό και πιο έτοιμο. Έφτασα στο χώρο της παρουσίασης και πριν μπω ήπια τσάι με κονιάκ ;) Το μεγάλο βήμα ήταν ότι πριν ξεκινήσω γνωστοποίησα στο κοινό ότι είμαι αγχωμένος και ότι υπάρχει πιθανότητα να κομπιάσω στα πρώτα λεπτά. Έκανα και λίγο χιούμορ και πήγαμε παρακάτω.
Τα πρώτα δύσκολα λεπτά δεν ήρθαν ποτέ :) Ξεκίνησα σαν να μην συμβαίνει τίποτα εμπλουτίζοντας τη διάλεξη μου και με πρόσθετα σχόλια. Τα συγχαρητήρια έδιναν και έπαιρναν.
Είμαι πολύ χαρούμενος και συγκινημένος. Νιώθω περήφανος για τον εαυτό μου και ευγνώμων απέναντι στους ανθρώπους που έδειξαν τον υπέροχο δρόμο της ψυχοθεραπείας.
Σας ευχαριστώ όλους παιδιά! Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου. Αναγνωρίζω ότι ο δρόμος μας είναι δύσκολος αλλά όχι αδιάβατος... Θα την βρούμε την άκρη :) :)
Συγχαρητήρια,
όλα είναι στο μυαλό μας τελικά. Μακάρι να μπορούσα να το ξεπεράσω και εγώ.
Κάτι παρόμοιο αντιμετωπίζω και εγώ, νομίζω ότι θα γίνω ρεζίλι, δεν αισθάνομαι άνετα σε πολύ κόσμο, ντρέπομαι να μιλήσω, να φάω, τρέμω κτλ.
Αλλά αφού τα κατάφερες, υπάρχει λύση για όλα.
Μπράβο σου...
Gus,
θα σου πω ότι συγκινήθηκα και θαύμασα τη δυναμικότητά σου!
Μπράβο!!!!
Gus συγχαρητηρια και απο μενα. Έχω ζησει στο παρελθον παρομοιες καταστασεις και κατανοω οτι η ηθικη ικανοποίηση που νοιώθεις ειναι μεγαλη. Μπραβο παντα επιτυχιες :):)